Bebelusi de noiembrie-decembrie 2004 (43)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Viovio spune:

Andreap,sper sa fie vorba doar de nervisori,si mai ales orice ar fi sa-i treaca repede.Ma chinui cu ea de citeva zile si nu stiu daca am sa mai rezist mult.Eu cred ca daca plingeam atita,incontinuu,nu mai aveam demult voce...
Flory,de paste am trimis felicitari cam la toata lumea(sper sa le fi primit cineva).La tine imi spunea ca adresa nu e corecta.Ori netul meu a avut ceva cu tine ori adresa care e scrisa in listuta de la inceput nu e corecta.ce-ar fi sa verifici!

Violeta mami de printesa Cristiana Bianca
POZE CU BIANCA

Daca plingi ca ai pierdut soarele...,lacrimile te vor impiedica sa vezi luna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florypop spune:

Vio, adresa este corecta cine stie ce s-a intamplat.
Oricum multumesc mult, intentia conteaza. Eu din pacate am fost putin necajita de Pasti si nu am trimis nici o felicitare. Acum mi-am mai revenit sunt mai bine si imi pare tare rau ca nu am reusit sa va adresez cateva ganduri bune de sarbatori.
Dar ma voi revansa cu prima ocazie.

Pupici la toate fetele,

Flory si Andrei (27 Nov 2004)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/florypop/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camys_2000 spune:

Am si eu o curiozitate: Catalina poate manca si 300 de pireu de legume si carne , la pranz. Credeti ca ar trebui sa-i dau mai putin?
A

Carmen si bebe Catalina Nicole (21.10.2004)

http://community.webshots.com/user/camys_2000

http://photos.yahoo.com/camys_2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florypop spune:

Eu sunt de parere ca daca copilul se simte bine si nu varsa dupa ce mananca sau nu are dureri de burtica sa ii dai sa manance atat cat vrea.
Andrei cand nu mai vrea sa manance incepe sa refuze impingand cu limbuta biberonul sau lingurita. Trebuie sa iti de-a vreun semn cum ca s-a saturat.

Va pup,

Flory si Andrei (27 Nov 2004)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/florypop/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

quote:
Originally posted by camys_2000

Am si eu o curiozitate: Catalina poate manca si 300 de pireu de legume si carne , la pranz. Credeti ca ar trebui sa-i dau mai putin?
A

Carmen si bebe Catalina Nicole (21.10.2004)

http://community.webshots.com/user/camys_2000

http://photos.yahoo.com/camys_2000

Mie dr de inima cand i-am zis ca manaca (lapte) cate 150 sau 180 ml a fost f incantat, dar cand i-am zis ca a mancat odata si 210 ml nu i-a placut... A zis ca e prea mult: se umfla in burta!....
Dar Catalina la ce intervel mananca?
Cred ca ar trebui sa intrebi un dr...
FELIS

Alexa si bebe Silviu ( 27.11.2004)
http://community.webshots.com/user/paxela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

HRISTOS A INVIAT !
va salutam si noi, un pic mai tarziu, dar de cand am venit din calatorie, am avut multe treburi:spalat, strans lucrurile, n-a mers net-ul...am inceput cu supitza...
va multumesc tuturor celor care ne-ati felicitat de Paste, acolo neavand net, n-am putut intoarce la timp felicitarile...deci va uram acum lumina in suflet si speranta in mai bine
Trebuie sa va dau cea mai mare veste posibila...Vladutz spune mama... e drept ca prima data a zis meme, apoi din ce in ce mai bine...MAMA...stiu ca inca nu constientizeaza, dar e asa bine...uit ca ieri nu mi-a mancat supitza decat intr-o ora, ca azi n-a vrut piureul de fructe decat dat cu suzeta... da, da...cum auziti...muiam suzeta si casca guritza, cum vedea linguritza, plangea...acum a mancat bine supitza si sunt fericita...copilul meu creste, parca, ca si voi, nu-mi vine sa cred, dragul mamei ...
In calatorie a fost f linistit, a dormit aproape tot drumul in scaunel, acolo a fost corcolit de toata lumea si acum e un pic marait...am fost si la Dunare, pe faleza, a fost ff frumos, ne-am si impartasit de Paste...asteptam urmatoarea calatorie...a fost un scump...si s-a ales si cu banuti de carutz de vara
Bits sa-ti traiasca crestinu' draga si sa creasca sanatos...
Ionela-Roxana chiar ma gandeam ce mai faci, cu ce te mai indeletnicesti, mama cucuietelor
Felis imi pare rau ca Mihaita a scazut in greutate iar, dar macar bine ca are pofta sa pape i felicitari ptr progrese...
Hai ca va pup si sper sa mai "vorbim"...ca de citit citesc tot

si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Buna mamici!
Se vede treaba ca va tineti de plimbari. Nu e rau ca si noi facem acelasi lucru.
Vreau si eu sa va intreb ce le mai dati puiutzilor de mancare ca eu m-am cam blocat???
In cartea primita la maternitate scrie ca la 6 luni avem voi: pui, peste alb, galbenus de ou, branza, banane, paine, unt, iaurt, ficat de pui, rosii (fara coaja), albituri, fructe uscate.
Acuma eu auzisem la TV ca ficatul si galbenusul dupa 8 luni sa-l dam.
Deci confuzie totala

Elena si bb Denisa (26 oct 2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/adelina_e2001/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

buna fetelor
hristos a inviat !

noi suntem bine, cuminti, ne-am facut maricei, si papam cu pofta si piure..si ..tot ce ne da mamica. vrem sa stam in fundulet, si daca am putea, am sta si in picioare.
ne pare rau ca nu putem intra mai des, insa sa stiti ca ne gandim ffffffffff ffffffffffff ffffffffffff des la voi, si la cate vorbeam, si la cate am putea afla de la voi cand nu gasim raspunsuri.
acum,, bebe s-a cam suparat si din pacate nu putem sta ma mult.
sa stiti insa ca va pupicim dulceeeeeeeeee si ca ne este dor de voi.

anne-marry mamica lui teodor alexandru pozele mele
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39227" target="_blank">ziua in care am devenit mamica

NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Uitati aici un site unde gasiti multe info legate de diversificare:
www.wholesomebabyfood.com

Sfatul meu e sa nu introduceti prea repede mancarea si sa inlocuiti laptele, indiferent ca alaptati sau nu. Cel putin pana pe la 7-8 luni, alimentul principal la bebelusi trebuie sa ramana laptele.
Ca sa poata procesa mancarea, bebelusii au nevoie sa-si adapteze stomacul (e vorba de secretia de acid gastric, de formarea enzimelor necesare etc.) la noul tip de alimentatie si asta nu se face intr-o luna. Adaptarea asta are si ea nevoie de timp. Asta e unul din motivele pt. care orice aliment nou trebuie introdus treptat: prima data cateva lingurite si crescuta cant. usor, treptat, nu brusc.
Daca introduceti mancarea prea rapid, riscati sa fortati sistemul lor digestiv. Nu va bazati pe principiul "daca bebe cere si manaca, de ce sa nu-i dau". Copilul nu stie, el nu are limite. La el cant de mancare pe care o manaca de multe ori e conditionata de gust: ii place, manaca, nu-i place, refuza. Nu stie el ca e bine sau nu pt. burtica lui.
Ideea inceperii diversificarii in jurul varstei de 6 luni este de a obisnui bebelusul cu noile gusturi, de a obisnui treptat stomacelul sa proceseze si altfel de mancare decat lapte, de a reface rezervele de fier si alte vitamine importante, rezerve care incep sa se diminueze dupa 6 luni. Dar asta nu inseamna sa incepeti in forta sau sa cresteti exponential cant. de mancare administrata.

Camys, indiferent la ce distanta in timp mananca bebe si daca ii mai dai sau nu si altceva de mancare la masa respectiva pe langa cele 300g de piure, eu cred ca e mult pt. un bebe asa mic.
Eu una am schimbat sistemul de alimentatie pt. Alex. Pana acum ii dadeam cerealele si piureul de fructe/legume prima data si apoi ii dadeam sa mai suga cat mai vroia. Am vazut ca se umfla de cereale si piure si-mi manca pana la 180ml cu totul. Normal ca apoi nu mai sugea decat cateva lingurite de lapte. In felu lasta am vazut ca si cant mea de lapte se reducea simtitor si aveam senzatia ca Alex ncii nu mai suge mare lucru de la mine. Am zis "Stop si dela capat" si am schimbat foia: acum ii dau sa suga prima data pana se satura si apoi ii dau cereale si piure de fructe, nu mai mult de 60ml din fiecare. Si uite ca acum Alex nici macar cei 60ml de piure nu mi-i mai termina intotdeauna.

Sistemul Nord-American e mai prudent in privinta introducerii atat de devreme a unor alimente ca ficatul, oul, carnea, rosiile, branza, iaurt etc. Asa cum spunea si Ele, cam dupa 8 luni.

Am descoperit ca mare parte din maraiala lui Alex se datora unor afte iesite pe buzita superioara pe interior (cine sa le vada acolo, cand el nu ma lasa sa ma uitdeloc in gurita?!?!). Si eu care ziceam ca e numai de la dintisori. Mi s-au dat niste picaturi sa-i dau timp de 7 zile.

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Aseara am iesit o ora jumate cu el afara si de la vant a ragusit. Ce sa-i fac/dau?
Nici sa planga nu mai stie ca lumea, e uimit si el de ce sunete scoate.

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput