Endometru, ovulatie, temperaturi, monitorizari 26

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Bună fetele scumpe și dragi!
Cătălina dragă, din câte știu eu de la doctoriță, la ovulație temperatura crește cu "x" unități, așa numitul "marker de ovulație", după care scade ușor (dar tot mai crescută decât în faza foliculară) și rămâne constantă până la următorul ciclu când scade iar....sau nu...dacă e cu ochișori
Oricum, când o să am eu temperaturile și foliculii tăi, dau bairam, că tempearturi mai anemice ca luna asta n-am avut niciodată. A mai avut careva 36,0?
Fetele, dacă nu derajez prea tare, am și eu o întrebare: aș vrea să-mi fac hormonii, și nu știu exact care trebuie făcuți în faza foliculară și în ce zi. Eu am avut ciclu ceas de 29 de zile, iarluna trecută a fost de 35 zile și nu sunt sigură dacă să le fac în ziuza 14 sau mai târziu. Prolactina se poate face oricând?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepurila spune:

Neata si HRISTOS A INVIAT!!!!!
Fetelor, da, dor mi-a fost de voi. Asa ma lansasem pe orbita azi dimineata sa citesc tot ce ati scris in zilele din urma si ce gasesc????? Erori- mesaje sterse......
Eu sunt in ziua 5- sper ultima cu urati si vineri am programere la HSG. Sa-mi tineti pumnii ca mor de frica.
Luna asta au venit musafirii nepoftiti mai devreme cu o zi, debitul nu a fost deloc asa de abundent ca de obicei si nici calmantul din prima zi nu a fost necesar. Aveti vreo explicatie la chestia asta?
Va pup pe toate si va astept cu vesti. Ca eu am fost la tara si pe drum si la dus si la intors tare multe berze am vazut.
Mishulina eu zic ca una sigur venea la tine. Asa mi-a zis. Putintica rabdare. Iar daca se impiedica sau se rataceste pana luna viitoare sigur te gaseste.
Cata tu ai ceva semne?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uoana spune:

Hristos a Inviat!
Miro, imi pare rau ca nu am mai raspuns in ultima vreme, dar am fost in concediu medical din cauza laparoscopiei. Sunt putin dezamagita de dr.T sa stii...am facut operatia care a mers bine, dar dr nu a trecut nici macar o secunda in vizita sa vada ce se intampla cu pacientii, nici macar reteta nu mi-a dat. Mi-a zis sa il sun sambata, l-am sunat si parca nici nu mai stia despre ce e vb. Am stat i-am adus aminte, dupa care imi spune sa il caut mai tarziu ca trebuie sa dea un telefon la o alta doctora sa ii spuna ce tratament sa imi dea. Si uite asa sunt in pom, si nu mai stiu ce sa mai fac.
Tu ce faci?
Te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristinna spune:

voi observati fetelor ca luna asta toate am avut temperaturi mai scazute decat de obicei?
Cata..dupa cum bine ai zis si eu am avut ziua 2 DPO scadere de temperatura cu 0.1..de la 36.7..la 36.6 dupa care a crescut a 3 a zi DPO la 36.8, iar in ziua ovulatiei am avut 36.5.
Alexia, tu cum iti iei temperatura..oral sau bazal?..oral luata este un pic mai mica decat cea bazala , cam cu 0.1-0.2.Cat despre analizele hormonale eu stiu ca prolactina in orice zi, Progesteronul in ziua 21, LH,FSH Estradiol,Testosteron in ziua 5-6 si se repeta apoi prin ziua 21, cred.
Cristinna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Adevarat a inviat!

Sper ca iepurasul v-a ascuns tuturor cate un cadou micut pentru urmatoarea perioada!

Miro, Duphastonul nu impiedica ovulatia, precum Utrogestanul, fii fara grija si sa-ti ajute tratamentul!

Sa va spun cum a fost la mine: Pe la sfarsitul perioadei, nici nu banuiam ce avea sa ma astepte: eram deja in intarziere cu 1-2 zile, fara dureri de sani, burtica colcaia de zor de ceva zile, si nimic. Atunci am facut de-abia testul si... surprise!
N-am avut absolut nici un simptom pana recent, chiar nu-mi venea sa cred.
Nu stiu cat de bine mi-am calculat eu saptamanile (maine merg la echo!!), dar pana n-am implinit 5 sapt n-am avut absolut nici un simptom!, cum spuneam. Dar de-atunci (joia trecuta), s-a schimbat povestea: sani durerosi cat incape, a inceput si starea de rau, mai intai ca o lipsa totala de interes fata de mancare, apoi rau in toata regula... Sper sa ramana asa macar!

Oricum, nu trebuie generalizat, fiecare traieste in felul sau... Dar idea ar fi ca nu trebuie cautat dupa simptome fizice atat de mult, ele pot sa apara sau nu, sau pot aparea mai tarziu. Si se confunda bine de tot cu PMS.
Altceva, foarte important: testele trebuie facute dimineata la prima ora, chiar daca pe ele scrie altceva. Cert e ca atunci are bHCG-ul concentratie maxima, asa mi-a spus si medicul. Asta ca sa nu va tot framantati cu rezultate incerte...

Cora, Tania, voi cum ati inceput, cum mai sunteti ?

Pupici si sa veniti la gravidute cat mai curand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Alexia hai ca m-ai facut sa rid...deci tu zici ca stau bine cu temp..in conditiile in care dupa ovulatie in ziua 18 ajungeam deja la 37 in alte luni, iar acum oscilez aiurea intre 36.6 si 36.8...eu stiu ce sa zic..tu inca cu 36.0 chiar ca ma "bati" la temp..in ce zi esti? In faza foliculara ziua 2-4 stiu ca se fac FSH, LH, estradiol si prolactina..prolactina stiu ca se face in orice faza..daca luna trecuta ti-a venit la 35 de zile desi de obicei era de 29, nu stiu cind sa faci acum cele corespondente zilei 14..poate te ajuta alte fete..
Iepurica iti tin pumnii la HSG..eu sunt mai speriata de bombe ca in mai vreau sa fac laparo..asa ca HSG e floare la ureche...la mine frica este de anestezie si clisma asa ca HSG este totusi parfum..eu iti tin pumnii..daca ti-a venit mai devreme este de la primavara..joaca hormonii cred..daca este mai putin nu stiu ce sa-ti zic..la mine este de obicei foarte putin asa ca la tine nu stiu de la ce o fi..eu nu am semne ca la mine graficul nici nu arata inca ovulatia..astept temp. de maine si poimaine, dar daca am ovulat in ziua 14 azi ziua 18 este devreme de semne..am durere in dreapta unde a fost foliculul si durere de sfircuri cum o am dupa ovulatie..cam atit!

Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Cristina...dureri de sani eu nu am avut deloc in luna in care am ramas spre deosebire de celelalte luni cand m-au invadat rushii si cu o sapt inainte incepeau durerile..Imi simteam sanii mai sensibili dar nu durerosi.Durerile au aparut abia dupa vreo 2 sapt dupa ce am aflat ca am bebelin..si nu tot timpul..aveam intepaturi(pe care le mai am si acum) in zona axiala cel mai mult.
Singurul meu semn concret care a aparut cu vreo sapt inainte de testul slab pozitiv..a fost urinarea frecventa asa din senin..o chestie pe care eu nu am avut-o niciodata..si mi-a dat de gandit sa s-ar putea sa fie de bine.
Cam astea au fost la mine...
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Cristinna, mulțumesc mult de informație. O să mai aștept până în ziua 21 să le fac, să vedem ce mai este de data asta.
Temperatura o iau oral, așa am luat-o mereu,dar am observat un lucru: dacă iau temp de 2 ori la rând în exact aceleași condiții, de multe ori apare o diferență de 1 zecime. La fel, dacă mai țin termometrul după ce piuie, iar crește câteodată tot cu o zecime. Acum, care e temperatura valabilă?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristinna spune:

Alexia..cred ca la tine cel mai bine ar fi sa iti iei temperatura bazala in conditiile in care cea orala ai asemenea oscilatii, desi temperatura luata prima data ,cam in acelasi interval orar, este ceea buna.Incearca sa iti iei bazal...poate asa o sa fie mai concludent.
Cora..nu cred ca asta era raspunsul la care ma asteptam legat de durerea de sani, dar asta e.cam asa este si la mine..inainte cam cu o saptamana de a veni rushii ,incep durerile laterale de sani...deci..peste 5 zile ma astept la ei
pupici
Cristinna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Alexia asa pateam si eu..o luam de 2 sau de trei ori si imi aparea diferenta de 0.1 uneori chiar 0.2..eu o treceam pe cea mai mare intotdeauna..Eu cred ca important e sa fii constanta..adica temp luata la aprox aceiasi ora..si daca ai trecut de la inceput valoarea mai mica apoi aia sa o treci tot timpul...Oricum diferenta intre faza luteala si foliculara se observa....

Mergi la inceput