Mamici de septembrie - octombrie 2005 (25)
Raspunsuri - Pagina 10
Meme1 spune:
Si cand scrisesem si eu mai mult saptamana trecuta... Am vazut acum ca s-a pierdut tot.
Asa ca mai postez o data articolul (nu ii stiu sursa, sotul meu l-a 'pescuit' de pe undeva).
Legat de asigurarile medicale, aici exista 3 optiuni: public, semi-privat si privat. Public, nu te costa nimic. Ai 2 echo incluse, una la 12-13 saptamani si una la 31 saptamani, plus vizite la medicul de familie cam o data pe luna in primele luni, probabil mai dese cand e sarcina mai avansata. Privat, ajungi sa platesti cateva mii de euro pt nastere din care compania de asigurari iti plateste o parte (in general cat e alocat pt varianta publica), dar vezi acelasi doctor de fiecare data si e posibil sa ai mai multe echo. Iar cand nasti ai rezerva ta proprie, pe cand in varianta public, este vorba de salon cu 5-6 persoane, care nu e chiar rau zic eu. Semi-privat e o combinatie intre cele doua, dar nu am auzit sa fie prea folosita, lumea opteaza in general fie pt public fie pt privat. Cursurile ante-natale sunt gratuite, vizitele la medicul de familie de asemenea, de cand se confirma sarcina pana la 6 saptamani dupa ce nasti. Analize nu prea se fac, in afara de sange pt hepatita, hiv, hemoglobina si urina, nimic altceva, nici macar un control. Asa ca toata lumea aici spera sa fie totul bine. Daca mai e ceva ce am omis, astept intrebari si va lamuresc.
si acum articolul.
Dispar femeile! O echipa de cercetatori de la o universitate suedeza a semnalat faptul ca sexul feminin ar putea disparea daca nivelul de poluare se mentine la actualele cote. Echipa de oameni de stiinta afirma ca procesul este aproape insesizabil si se manifesta prin numarul tot mai crescut de copii de sex masculin care se nasc in fiecare an. Viitorul speciei umane este amenintat de substantele poluante din atmosfera, a avertizat un un grup de cercetatori de la Universitatea Lund, din Suedia. Oamenii de stiinta afirma ca substantele nocive din atmosfera schimba structura lichidului seminal. Rezultatul se manifesta prin faptul ca au inceput sa se nasca mai multi bebelusi de sex masculin. Efectele dezastruoase produse de aceste substante poluante au fost subliniate si de doctorul Allan Pacey, secretarul Societatii Britanice de Fertilitate: "Daca rezultatele sunt precise, acest lucru ar putea avea un efect profund asupra distributiei pe sexe in ansamblul populatiei". Echipa de cercetatori de la Universitatea Lund afirma ca vina o poarta substantele chimice care intra in compozitia pesticidelor si anumiti compusi din benzina arsa de motoarele autovehiculelor. Toate aceste substante poluante ajung in organism in special prin carnea de peste, iar sistemul reproductiv este cel mai afectat. Din teste a reiesit ca unele din cele mai persistente si nocive substante sunt cele din clasa organoclorinei, folosite pe scara larga in productia aparatelor electrice, dar interzise in anii 1970. Aceste substante s-au acumulat in rauri si in mari si au patruns in alimentatia umana prin intermediul pestilor comestibili, in special prin carnea de somon. Studiul realizat la universitatea suedeza s-a facut pe un esantion de 200 de barbati sanatosi care aveau o dieta bogata in peste. Rezultatele au fost ingrijoratoare: impactul asupra lichidului seminal este ireversibil.
va pup pe toate,
meme
Hildegard spune:
KID 2003
si pe mine sapt trecuta ma manca burta si pieptul de numa...de parca aveam pureci
dar vad acum ca numai pieptul a mai ramas de scarpinat.....
seara mai mult.
Se poate sa miste bebeul la 17 sapt?
Vero
Meme1 spune:
Se poate, numai ca nu constientizam noi care sunt miscarile bebe-ului si care nu. Si eu sunt in 17 saptamani si un pic dar pana acum nu am reusit sa imi dau seama daca ceea ce simt e bebe-ul sau sunt 'matzele'. Asa ca ... tot astept sa devina mai puternice sau macar sa urmeze un anumit tipar ca sa le pot identifica ca fiind ale bebe-ului. Sper sa il simt cat de curand.
Miercuri cand am fost la control la medicul de familie, s-a chinuit cam mult pana a reusit sa gaseasca inimioara, dar am prins si am inregistrat-o pe telefon, asa ca acum cand imi e dor de bebe, imi pun telefonul la ureche si il ascult.
Echo aici, de-abia in august. Dar probabil voi face unul in tara, ca tare sunt curiosi bunicii... sa afle ce este.
Pupici
Meme
mysweetest spune:
Da si pe mine ma mananca pielea in special la serviciu
.
Ma mananca pielea de la elasticul de la dres, chiloti si ma scarpin de parca as avea raie.
Acum mi-am luat sosete 3/4 dar si de la ele am probleme tot la elastic, ca sa nu mai zic ca orice se imprima pe pielea burticii inclusiv modelul de la chiloti, cusatura de la dres
.
Hildegard spune:
salut fetelor....
acum pun si eu o intrebare asa mai intima, dar asta e...
voi puteti face sex, aveti pofta de asa ceva? eu de cand sunt insarcinata nu am libidou, vreau dar nu pot......e de la sarcina, din cauza lui hormonului HCG. E normal?
Voi cum sunteti?
vero
16+
kid2003 spune:
Hilde, eu nu am avut deloc chef de zbenguiala in primele 3 luni. Acum am, dar problema e ca hormonul de care vorbesti se manifesta mai mult la tati
pe care il simt mai putin pofticios de cand suntem 3. Am avut chiar o discutie cu el in care a recunoscut ca e un pic stresat de faptul ca in burtica acolo e un pui pe care s-ar putea sa il deranjam, dar tot el recunoaste ca e absurda teama asta si fara un fundament stiintific (deh, si e inginer, ar trebui sa aiba incredere in stiinta).
In fine... parca in ultimele 2 saptamani a cedat mai usor
sper sa n-ajung sa il alerg eu prin casa ca ma deprim. 
Meme1 spune:
Nici eu nu prea mai am chef... dar odata ce ma urnesc... e ok. Daca ar fi numai dupa mine, cred ca ar trece saptamani fara... noroc ca e sotul un pic mai insistent.. si atunci cedez. Eu practic am observat ca dispozitia mea e asemanatoare perioadei in care luam anticonceptionale.
Meme
mysweetest spune:
Referitor la
eu am paianjeni
...
Am aproximativ o luna de cand nu am mai practicat fiindca am placenta joasa si mi-a interzis medicul si nici nu mai am chef. Sotul meu e mai pofticios intr-adevar de cand suntem 3 dar in ultimul timp isi alunga gandurile stand mai mult in fata computerului
.Chef nici eu nu prea am avut in primul trimestru , apoi la inceputul trimestrului II mi-am mai revenit pana am aflat ca placenta e jos inserata si mi-a trecut.
norina spune:
Cristos a inviat!Revin si eu dupa o buna perioada de absenta, dar pentru ca am fost in concediu sper sa imi motivati absentele
Imi pare rau ca nu am posibilitatea de a vedea ce ati scris cat am fost eu plecata, era singurul motiv pt care vroiam sa vin la serviciu, dar se pare ca voi ramane in urma cu un capitol
In aceasta perioada noutatea cea mare este ca de 1 saptamana bb este tare activ si se misca foarte des in burtica
- e o senzatie nemaipomenta, l-a simtit si tati si tare ne-am mai bucurat de topaielile lui. Martea viitoare vom afla si ce avem in chilotei
abia astept
Referitor la
ma alatur si eu celor fara chef de sex, dar nu-mi lipseste nimic nici mie nici lui tati - recuperam dupa..![]()
pe toate
Hildegard spune:
Fetelor vreau sa va spun ca inainte de sarcina imi trebuia tot la do
ua zile, ba mai era si pauza de 3 zile dar nu mai mult....
Acum paienjeni......am facut acolo.
In trimestrul 1 cred ca odata am facut. Dar acum vai de capul meu, nu am pofta, dar asta de la ce?
medicamente nu iau, probleme cu sarcina nu ma, sa fie asa normal cum e?
probabil. Voi ce ziceti?
Eu atata ma pot mira de numa...
imi revine pofta asta sau raman asa...![]()
Am incercat dar nu pot.
cred ca e mia bine asa, nu?
voi ce ziceti?
poate mai tarziu cine stie....
si sotul meu se teme un picut.....zice sa nu ii facem rau micutului, e normal.Vazandu/ma pe mine asa nu insista...
Vero