Mamici de mai-iunie 2005 (48)
Raspunsuri - Pagina 13
beatriced spune:
Buna la burtici
Astazi am fost la ecografie si ne-a spus ca bebe acum la 37 sapt si 2 zile are 3.100 si inca ia repede in greutate. Probabil in cele 3 sapt ramase o sa mai ia ceva in greutate. De-aia eu merg si respir greu ca a inceput sa ia mult in greutate! Iar cand ma asez pe scaun imi da picioare la greu si face aerobica. 
Astazi este asa de cald afara ca este o zi tocmai buna de mers la gratar si la iarba verde dar cum nu am cum sa ma duc probabil voi sta la aer pe balcon...
Pupici
37 sapt si 2 zile
beatrice
Danelutza spune:
Fetelor
, spunetzi-mi shi mie, ce culoare au vergeturile cind apar, ca am niste chestii pe burtica si sint disperata.
Eu miine intru in 35 saptamini, respir greu mai ales seara, mi-e si frica sa adorm. Bebitza are o activitate de ma da gata, nu stiu ce face inauntru, cred ca...
, sigur face multa gimnastica.
Daniela
si micutza ISABELLA din burtica (DPN 15.06.2005)
loreen spune:
Multumesc pentru felicitari...Poze din pacate nu am facut din simplu motiv ca am uitat aparatul acasa la cineva si se pare ca am ramas fara el.A filmat sotul ...Oricum la ce s-a petrecut prin spital numai chef de poze nu aveam...
Pentru fetele din Constanta am uitat sa va spun sa va luati pentru bebe baneocin, crema pentru fundulet, ser fiziologoc si comprese sterile pentru curatat ochisorii, mai ales daca scapa alea mai mult nitrat de argint.Si nu strica sa aveti la voi gluzoza perfuzabila si o seringa de 20 ml pentru administrare ca sa nu va costa 100 mii seringa in caz ca nu aveti lapte mai devreme.E nu am avut nevoie, insa altele da.Si sa stiti ca ceaiul ala pentru lactatie s-ar parea ca are efect...
Azi am fost la pediatru sa ne cantarim ca in spital n-ai sa vezi asa ceva...A luat 300 gr intr-o saptamana si ajuns la fabuloasa greutate de 2,900.CAnd a vazut dr. laptele a ramas paf...gras si mult.
De tarife ce sa va zic...Eu la dr. am dat 200$, si inaite de nastere,desi la normala ar fi trebuit 150.Oricum nu-mi pare rau deloc, avand o stima deosebita pentru tot ce a facut medicul ptr. mine.Apoi la moasa lui care a stat cu mine 500.000, aia care chipurile a spalat copilul(avand numai resturi de sange si vernix cand am schimbat-o prima oara) 100 mii, tot 100 si la una care a venit sa-mi ia datele pentru fisa coplilului, 100 infirmiera pentru a schimba cearsafurile si cam atat prin sala de nasteri.De neonatolog nu stiu ca nici nu l-am vazut...Apoi pe sectie se zburda cu 100 si 50 in functie de gradul de multumire personala vis-a-vis de prestatia inexistenta a personalului pediatric.Chestia aia cu dai un ban dar stai in fata nu prea functioneaza....In total am dat fara medic, cca 2200000.Sa aveti mai multa bafta decat mine la tratamente.
Despre ce aveti nevoie...Muuuuuuulta vata, haine de schimb ca este o caldura sufocanta, calmante va dau ele, pompa de san in caz ca va pocneste furia laptelui cum am patit-o eu.Garmastanul s-ar putea sa nu-i placa coplului la gust. Nu prea multe ca nu aveti unde sa le folositi si nici cand. Eu am venit cu jumatate de bagaj nefolosit.Hainute pentru copil...ca mai nou te lasa sa-l imbraci...
DAca imi mai aduc aminte va spun...
Mickyyy poate in Bucuresti poti sa-i spui medicului ce si cum despre cum vrei sa fie, insa aici uneori nici nu ai timp sa deschizi gura fie de durere, fie ca totul decurge prea repede. Si apoi , cel putin in ziua cand am nascut, au fost 16 nasteri normale, toate fara epidurala.Nu stiu care este chestia, de nu le place sa o foloseasca.
Ile ori iti declanseaza nasterea ori se declanseaza singura sa stii ca durerile tot alea sunt, numai ca difera durata.In ziua cand am venit eu erau fete venite de 10-12 ore care au nascut dupa mine la cateva ore.
HAi ca v-am scris romane, insa Delia doarme cate 4-5 ore intre supturi, iar daca o pun in scaunul de masina( vomita dupa masa din motiv ca nu da aerul afara si mi-a zis dr. sa mai ridicata o vreme)mancam in somn...Asa ca timp ... cu nemiluita
Loreen, Bianca(15.10.96) si Delia 26.04.2005
jadi spune:
Felicitari Loreen pentru cea de a doua fetita , sa fiti sanatoase cu toatele....
Si inca o data multumesc pentru sfaturile cu cerclajul,
Jadi
Cornelia spune:
Vad ca s-a mai animat subiectul, dar totusi se vede ca, in general stati acasa. Oare ce fac fetele care nu ne-au mai scris de mult?
MariaMunteanu, Nelia, or fi nascut?
Loreen, multumim pt. detalii. Ce fetita cuminte ai! Tu ai reusit sa te odihnesti? Mai ai timp si pt. Bianca, ca sa nu se simta data la o parte?
Maine implinesc 39 de saptamani! Adica, varsta sarcinii la care se nastea Maria!
Am intrat intr-o stare de agitatie... Drept dovada, ma opresc aici, ca nu mai stiu ce vroiam sa va spun.
Va pup,
Cornelia
(38 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelianis/my_photos
anky spune:
quote:
Originally posted by Cornelia
Anky, sunt in aceeasi situatie. Peste doua zile intram in sapt. 40 si nimic.
Sunt destul de tensionata, mai ales ca misca din ce in ce mai anemic, mai mult se impinge si imi deformeaza burta. Imi trec tot felul de ganduri prin cap. Daca acum o sapt. am pierdut dopul, oare nu putea sa apara o infectie pana acum? Abia astept sa vina ziua de vineri si sa merg la doctor, ca dupa cum stau lucrurile acum, nu mai cred ca nasc pana atunci.
Multumim pt. aprecieri. Eu sunt foarte mare, dar sa zicem, ca am iesit mai bine in poze.
Mygirl, Ada_74, prietena mea a nascut cu Rusa si a fost cazata la et. 6. Nu a avut probleme cu asistentele de la copii, in sensul ca nici macar nu prea au intrebat-o de sanatate. Daca bb e sanatos, asta e un lucru f. bun.
Va pup,
Cornelia(38 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)
Cornelia,sa nu iti faci probleme in legatura cu bebelusul,atita timp cit nu ai pierdut lichid amniotic bebelusul este protejat.
Anca 39sapt.
si Bianca Melissa 02.02.03http://community.webshots.com/user/anky2100
denisa73 spune:
Azi am facut 34 de saptamani,insa ieri cred ca am pierdut dopul gelatinos(am vazut ceva rosu inchis in WC).De ieri am niste dureri ascutite in pelvis si parca si bb impinge foarte tare.
Azi am fost la o ecografie 3D si mi-a zis ca are greutate 2050g.M-i se pare cam putin.La voi cate grame a avut la 34 de saptamani?
gabitzam spune:
Am facut eco la 34 sapt. si 2 zile si avea 3116g, socotite de ecograf. Dar bebele meu a fost mai mare de la inceput, ecograful l-a "vazut" de 36sapt si 2 zile.
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Burtici&mid=9189&cid=14896" target="_blank">Gabitza si bebe Andrei Stefan
DPN 25.05.05
loreen spune:
Ei subiectul cu "daca mai am timp pentru cealalta fata" este foarte sensibil.Poate din cauza oboselii, poate din cauza Deliei, dar am cam repezit-o pe Bianca si sincer imi pare tare rau.Mi-am cerut scuze fata de ea cand s-a intamplat. Momentan as vrea sa stau numai cu cea mica, poate o fi una din multiplele manifestari ale depresiei postnatale, dar ma gandesc si la Bianca mai ales ca nu are nici o vina sa suporte toanele mele.
Cele care sunteti la al doilea copil cum v-ati gandit sa procedati?Poate imi dati vreo idee...
Loreen, Bianca(15.10.96) si Delia 26.04.2005
Cornelia spune:
Multumesc Anky. Imi fac tot felul de griji.
Denisa, poate nu era dopul. Teoretic, dopul nu e rosu inchis, ci roz. Acum, nu sunt nici eu sigura, pt. ca si au am crezut ca am pierdut dopul acum o sapt., doar ca parca era mai mult sange, decat la prima nastere, cand imediat dupa ce am pierdut dopul, mi s-au rupt si membranele.
Loreen, nu prea stiu cum sa procedez. Tare imi e frica sa nu o afecteze prea mult pe Maria. Pe mine o sa ma ajute mama, deci e mai bine, dar totusi, nu vreau sa o neglijez. Mama imi propusese sa o ia noaptea la ea pe Maria, dar nu sunt de acord cu asa ceva. Nici ideea ca eu sa am grija de bb si ea de Maria nu imi surade. Nu vreau sa se simta data la o parte de mine. Sa vedem, poate bb e cuminte si o sa am timp pentru amandoi. Oricum, Maria e mica si sigur o s aperceapa altfel decat Bianca venirea lui bb. O fi mai bine sua mai rau, chiar nu am idee.
Am vazut o "bucatica" de stire cu trei nou nascuti care au murit in Spitalul Constanta datorita unei infectii intraspitalicesti (?!). Stiti mai multe despre asta, ca exact stresul asta imi lipsea
. Ma gandesc cum sa fac sa intre bb cat mai putin in contact cu personalul medical. Si nici nu se pune problema sa stau intr-un salon cu mai multe mamici. Va rog, ati auzit voi intreaga stire?
Va pup,
Cornelia
(38 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)