Mamici de Noiembrie-Decembrie 2005 (5)
Raspunsuri - Pagina 8
anda77 spune:
documentarul cu fetus-ul: pe ng -ul romanesc se difuzeaza duminica, 22 mai "in pantec", nu stiu daca la ora 21 sau 22 ca apar ambele informatii, iar in USA se difuzeaza duminica 8 mai "in the womb" si aveti si un filmulet de prezentare pe site-ul USA, in sectiunea arhiva video.
cu privire la creme: exista gama "Mustela", gama in exclusivitate pt. gravide, produsa in Franta, nu se gaseste decat acolo (eu am incercat in austria si elvetia si nu exista). In franta exista in 1/2 din farmacii, este absolut minunata, eu mi-am cumparat cand am fost acolo acum 2ani si m-a rugat o prietena insarcinata sa-i cumpar ca i s-a terminat stocul. dupa ce am citit prospectul mi-am luat si eu (nefiind insarcinata atunci) si nu mi-a facut rau deloc!!
Exista lotiune antivergeturi, lotiune antilasarea sanilor (plastic vorbind
), antiumflarea picioarelor etc. sunt excelente; o lotiune este intre 15-20 euro si daca ajungeti lunile astea pe acolo mai luati-mi si mie ca s-au terminat proviziile![]()
meems spune:
Va salut si eu! N-am mai avut timp sa postez, dar sunt tot aici si va citesc cat de des pot. Trebuie sa-mi iau si eu o crema anti vergeturi, pentru ca acum ma dau cu crema normala pe care o folosesc inca dinainte de-a ramane insarcinata. Am inceput sa am greturi, mai ales dimineata, dar nu destul de puternice incat sa vomit. In rest, am ramas la fel de somnoroasa si fara chef.
Va pup pe toate! 
Meems 7s+
Bic spune:
Salutare fetelor.
T_Ioana, eu nu stiu ce sa-ti spun, sooorry, decit sa-ti alegi un doctor in care ai incredere si mergi pe mina lui. Dar iti doresc sa fie bine pina la capat.
Cit despre burta.. eu ma incadrez in grafice, adica mi s-a intimplat fix ce scrie la carte, adica desi nu par sa ma fi ingrasat prea tare, mi s-a ingrosat talia astfel incit sa nu mai pot purta nici un pantalon dintre cei care imi erau ... mari. Da, am ceva burta, si am eu senzatia ca e ceva mai mare si mai tare decit burta pe care am purtat-o cu mine tot timpul de cind ma stiu.
Imi iese numai fetita la testul cu verigheta!!! Asa ca mi-a intrat rau de tot in cap ca e fata.
DPN 2.11.05
Bubamara spune:
Ce mai faceti, fetelor?
Cum ati petrecut? Sper ca n-ati facut excese culinare
!
Multumesc mult, Lordra, pentru sfaturi, o sa le urmez. Astept sa-mi iasa rezultatele de la analizele "obisnuite" si o sa le fac si pe celelalte.
Nu stiu cum o fi la voi, dar eu am o burticaaaaa... Deja am inceput sa-mi reinnoiesc garderoba. Noroc ca vine vara si ne salveaza rochitele.
S-auzim numai de bine, va pup si, apropos, la mine se misca verigheta in sus si-n jos. Ce-o fi oare?
9+
Bic spune:
Cum adica in sus si-n jos? Sint doua miscari: una circulara care cica anunta ca e fata si alta de du-te vino (inainte inapoi - poate asta sa fie susul si josul?) care anunta baiat...
La fel ca si cu orice practici din astea babesti, sansele sint de 50%... deci orice e posibil...![]()
DPN 2.11.05
Ina869 spune:
Buna fetelor!
Dentistul mi-a spus ca trebuie sa-mi faca radiografii si anestezie locala si eu tot am aminat fiindca am mai facut asa ceva la inceputul sarcinii (cind nu stiam ca sint insarcinata).
Imi trebuiesc opturatii pe canal...este pericol sau sa stau linistita?
El mi-a spus ca nu-i nici o problema, dar pina nu aflu mai multe detalii nici nu ma gindesc sa merg mai departe, nu vreau sa risc.
Voi ce spuneti?
Pupici!
+ bobita 9+
Ina
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.
coralia76 spune:
Buna dimineatza!
Bine ca functioneaza iar forumul....se pare ca au din ce in ce mai des probleme...
Ina..de radiografiile dentare eu stiam ca nu sunt nocive in sarcina pentru ca au un nivel de radiatii foarte scazut..mai ales daca si dentistul ti-a zis ca nu-i nici o problema.E mai grav daca ti se infecteaza ceva pe acolo si ajungi la inflamatii si febra asa ca parerea mea e sa nu amani si sa incerci sa rezolvi problema din timp.
Starea mea e aceiasi,adica somnolenta cat incape si ieri a fost o zi in care am mancat de ziceai ca ceva nu-i normal la mine..eram sigura ca urmeaza
,dar n-a fost asa..dupa vreo 2 ore eram iar flamanda...asta da stare schimbatoare...
Va pup si numai bine!
IrinucaR spune:
Am observat si eu ca DC nu merge pana pe la 9.30... oare de ce???
Aseara m-a durut burticuta
am o presiune in zona bazinului... o fi pentru ca creste RECLAMA ILEGALA???
IrinucaR
12+
www.irinucasisoru.3x.ro
T_Ioana spune:
Ina, eu de cate ori am fost la dentist, m-a intrebat daca nu sunt insarcinata, si inainte sa-mi faca anestezia si inainte sa ma trimita la radiografie. L-am intrebat daca ar fi o problema iar el mi-a spus ca ar putea afecta iremediabil sarcina(atat anestezia cat si radiografia)Eu zic sa mai astepti daca se poate pana dupa nastere...cu riscul de a suporta anumite dureri...!
Fetelor, imi raspunde si mie cineva la mesajul de ieri?PLS!!!!!!
lavi02 spune:
Buna fetele,
Silviei ii e mai bine cu varicela, i-a cam trecut azi am dus-o la cresa pt ca eu a trebuit sa vin neaparat la scoala, am ore (parca v-am zis ca sunt asistenta la faculta) Va scriu in pauza.
Sunt foarte bucuroasa si nerabdatoare pt ca azi dupa masa merg la medic, am implinit sambata 12 saptamani
, sper ca bb sa fie in regula.
Cred ca am luat cam 1/2 kg cu Pastile, eu cu Irinuca vad ca ne tinem inca tari pe pozitie.
Eu nu stiu cum va cresc voua burticile. Eu cand am fost la 7 saptamani la eco mi-a zis ca sarcina inca nu a destins uterul, adica l-a umplut, dar uterul nu incepuse sa creasca. La 9 saptamani cand am fost la eco de urgenta pt sangerare deja crescuse. Nu stiu la cate saptamani 10-12? iese de sub simfiza pubiana, adica de sub os. E adevarat ca impinge si restul organelor de la locul lor, asa ca e normal sa inceapa sa se vada un pic de burtica. Eu una savurez cam ultimele saptamani (ultima?) cu hainele mele actuale.
Azi mi-am pus deux-pieces, ca sarbatoresc prima iesire din casa (la servici) dupa varicela Silviei care m-a tinut in casa.
Ca simptome, raportez ameteli, stari de lesin pe care le-am avut si in trim I data trecute care apar atunci cand:
-stau in picioare sau merg in locuri aglomerate si neaerisite
SI
-stomacul nu mi-e foarte plin.
Eu am si tensiunea mica si glicemia micuta, nu stiu de la care e, cred ca de la ambele. Avand tensiunea mica probabil ca in locuri aglomerate cand stau mult timp in picioare, nu mi se mai oxigeneaza creierul ca lumea.
Ina, cu dentistul, macar asteapta sa treci in sem II. Anestezicul local - xilina, este vaso-constrictor si exista riscul (dar mic) sa-i stanga de tot vasele micute din inimioara lui bebe. Asa mi-a zis dentista mea. Din acelasi motiv nu avem voie nici picaturi in nas. Radiografia este mai putin riscanta daca iti pune sort de plumb, dar e de preferat sa n-o faci.
Va pup. Lavi