Mamici de Noiembrie-Decembrie 2005 (5)
Raspunsuri - Pagina 9
ochinegri spune:
Pt. Ina 869.
Eu am un dentist f. bun (in RO). L-am intrebat cand eram borti ... si a zis ca anestezie se poate (gaseste el ceva sa ma anestezieze) dar radiografie nu vrea sa faca.
Nu se poate evita radiografia ? Alta forma de investigare ?
L
tania-z spune:
Ina eu am citit in "cartea viitoarei mame" ca este interzisa anestezia la interventie stomatologice pe perioada sarcinii. Ar fi bine sa-ti intrebi si ginecologul, nu numai dentistul.
Iti tin pumnii. 
Tania
& Punctuletz 7+
http://community.webshots.com/album/284896936zAybVu?937
Ina869 spune:
Fetelor, multumesc pentru raspunsurile voastre!
Si eu am citit prin carti ca nu-i bine cu anesteziile dentare, exista riscul de avort spontan.
Am intrebat medicul ginecolog si mi-a spus ca nu-i nici o problema,
sa merg inainte cu lucrarile dentare ca nu afecteaza bb-ul (!?!) - in conditiile in care el stie ca am avut avorturi spontane-.
O sa vorbesc cu dentistul sa vad ce alta alternativa exista.
El mi-au spus ca o sa-mi puna doua sorturi de protectie pentru radiografii, dar ce ma fac cu anesteziile..mi-e frica ptr. bb....si-asa am aproape saptaminal probleme cu sarcina, nu vreau sa le mai creez si eu.
In rest,nu prea am pofta de mincare citeva zile, ma fortez sa maninc, mai exista zile cind am si pofte si dau buzna prin frigider, sanii sint mai putin sensibili fata de cum erau inainte si am o usoara stare proasta, o amaraciune in suflet.....poate fi din cauza vremii urate sau din cauza ingrijorarii?
Incerc sa fiu cit mai relaxata,ca sa-i transmit lui bb o stare buna, dar nu stiu, starea mea este foarte contradictorie si ciudata...n-as putea sa o descriu exact...dupa ce ma voi vedea trecuta in al doilea trim. poate ma voi linisti si eu.
Va pupicesc si va doresc sarcini usoare!
& bobita 9+
Ina
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.
Ina869 spune:
Gasit pe site:
Expunerea pacientelor gravide la radiatii Roentgen pentru efectuarea de radiografii se recomanda a fi evitata in special in primul trimestru, perioada de organogeneza. incepānd cu al doilea trimestru este permisa efectuarea de radiografii, dar cu conditia utilizarii neconditionate a sortului protector de plumb ce va reduce radiatia periculoasa in mod practic la zero.
Prin comparatie, de exemplu, o radiografie toraco-pulmonara emana spre embrion o doza de radiatie de 0,008 cGy, o radiografie de craniu 0,004 cGy iar un status dentar 0,00001 cGy.
Intrebare des intilnita la desprecopii.com!
Este permisa radiografia dentara in timpul sarcini?
Efecturea oricarui tip de radiografie, chiar si dentara, este CONTRAINDICATA in timpul sarcinii - mai ales in primele 3 luni, cand embrionul este in formare. Se pot face radiografii doar in situatii de urgenta si cu protejarea abdomenului cu un sort special de plumb. Ai purtat un astfel de sort in timpul efectuarii raduigrafiei? Daca esti in a doua jumatate a sarcinii, riscul este mai mic. Oricum, indiferent de varsta fatului, este bine sa te sfatuiesti cu medicul ginecolog - care are in evaluatie sarcina.
Ina
anda77 spune:
ina, interventia la care te referi se rezuma la obturatii de canal sau mai comporta si alte procedee? eu am facut cateva obturatii fara anestezie. finalul operatiunii doare rau-rau, dar totusi nu este insuportabil, adica sa lesini. sunt convinsa ca nasterea doare mai rau. fa si tu un efort pentru bebe. si eu am probleme dentare si ma rog sa nu apara cumva o urgenta pe timpul sarcinii, ca nu stiu ce ma fac. eu as zice sa faci radiografia ca aia chiar ii trebuie medicului tau sa nu lucreze "pe bajbaite", iar cu privire la anestezie, aduna-ti resursele si curajul si incearca fara. eu iti tin pumnii!
Bic spune:
Fetelor, aveti grija cu articolele de aici, de pe DC. Multe sint neprofesioniste, alarmiste si cu date necercetate de reporter cum trebuie. Eu una nu ma mai incred deloc in ele de cind am fost racita si am citit articolul despre raceala de am dat in tembelism. Dupa ce scrie pe DC copilul meu nu mai are nici o sansa sa iasa normal....
Am scris atunci un mesaj indignat moderatorilor, dar culmea a picat intr-una din zilele alea cind s-au sters mesajele si ca un facut nemultumirile mele au ramas neadresate... Dar o sa mai scriu pentru ca mi se pare neacceptabil. Atita grija cu moderatorii la codul de conduita pe forum, dar lasa asa niste baliverne pe site.
Desi am intrat in trimestrul doi mie inca mi-e frica sa nu pierd sarcina. Staau si ma toot gindesc cu frica la viitorul control care va fi pe 12 mai. Incurajati-ma si voi, va rooooog.
DPN 2.11.05
Ina869 spune:
Bic, cred ca toate viitoarele mamici trec prin asa ceva. Chiar si cele care au copilasi deja...este fireasca teama ta.
Si eu am aceeasi temere, ca bb-ul poate a incetat sa mai creasca, poate s-a oprit din evolutie, ca poate l-ar afecta anestezia si radiografiile pe care le-am facut la inceput de sarcina, imi apar tot felul de ginduri negre de te miri unde..poate justificate, e-adevarat, dar totusi...nu putem sta in tensiune tot mereu, nu face bine psihicului si nici lui (sau lor).
Eu una, te inteleg perfect, sint in aceeasi situatie, gindurile ma omoara si ma inebunesc.
Varsa tot ce ai pe suflet pe forum si ai sa vezi ca fetele iti vor sari in ajutor.
Iti doresc sa ai liniste interioara!
& bobita 9+
Ina
IrinucaR spune:
Fetelor, absolut tot ce cititi trebuie verificat din diverse surse si in plus trebuie trecut ptin filtrul mintii si al sufletului. Eu cred cu convingere in instinctul matern si sunt sigura ca nimeni nu ar face nimic intentionat in dezavantajul propiului copil. Asa ca sunt deacord cu Bic, ca totul trebuie procesat inainte de a fi luat de bun si asimilat.
Bic, iti inteleg temerile. Dar vazandu-mi burticuta cum creste deja numar zilele pana pe 25 mai cand il vom vedea pe bebe din nou. Asa ca fii fericita ca la tine mai e muuult mai putin.
Eu deja am capatat o pozitie de graviduta (cu burtica in fata), iar spre seara fac o burtica mare mare. Sunt tare curioasa cum o sa arat peste cateva luni. De fapt nu prea are mare importanta, curiozitatea maxima este in ceea ce il priveste pe bebe.
Ina869, uite poate iti e de folos: http://www.eva.ro/sanatate/articol379.html
lavi02, ai grija la starile de lesin. Intreaba-ti doctorul sa nu fie probleme de tensiune, glicemie, calciu etc. Aceste stari ar trebui sa se diminueze considerabil pana in sapt 14 cand ar trebui sa dispara de tot in 99% din cazuri.
la toate
IrinucaR
12+
www.irinucasisoru.3x.ro
Morgano spune:
Salutare fetelor
M-am enervat ca merge asa prost site-ul, de 2 zile imi da tot timpul cika acces restrictionat la forum. Ma rog..... se intampla erori.
Aveti dreptate sa fiti revoltate pe anumite mesaje/articole postate ca si specializate si care sunt pline de tampenii si inadvertente. Asa am comentat si eu acum vreo luna pt un mesaj la noi la mamici nov.dec. care sustinea cum nu se amesteca sangele mamei cu al fatului si care se vroia fte "destept". Nu stiu de ce mai sunt moderatori dc afiseaza aberatiile pe post de teorii viabile. Trebuie verificate informatiile din mai mult surse si trebuie intrebat medicul in orice situatie speciala.
Eu am intrat conform calculelor in trim II, maine sapt. 13 si sper sa fie totul asa bine cum a fost pt mine si bebe pana acum. Si analizele mi-au iesit fte bine, si m-am linstit si cu toxo, listeria etc.
Acuma in schimb astept sa ma programez la analiza aia de sange pt sindrom down, cika se face numai in anumite spitale si numai in sapt. 16-18. M-a stresat o prietena si acum merg sa o fac, sa stiu ca totul e ok atat cat se poate vedea din analizele pe care o mamica contiincioasa si constienta le poate face in Romania (fara exagerari).
Am tot felul de cramputze, mici sagetaturi, mici dureri prin bazin, uter, sani si chiar la nivelul vaginului .... sunt sigura si stiu ca sunt firesti, se face loc mai mare pt bebelica si se rearanjeaza care pe unde au loc :) Oricum imi analizez fiecare mica durere si nu este nimic care sa ma sperie. Incerc sa nu ma stresez, mai ales ca din cauza ca renovam si ne mutam si nu stam fte bine cu banii sunt cu nervii intinsi la maximum oricum, sa nu-i fac rau lui piciulica.
Cat despre burtica, si la mine a inceput sa se vada si parca e mai sus decat acum 1 sapt, poate doar mi se pare. Oricum de balonari nu am scapat :))
Pe 19 merg la control din nou, poate atunci se vede la eco sexul, eu presimt ca e baietel, dar indiferent ce este nu am nici o preferinta ci doar dorinta de a fi un copil sanatos, frumos si inteligent.
Eu am o crema antivergeturi de la Farmec - Aslavital, e fte buna si verificata de mine si de multe prietene, plus pretul - desi nu fac economie pe mine niciodata - este fte bun.
Cam atata de la mine acum, nu pt ca nu as avea ce scrie, dar sa nu devin plictisitoare.
Ripley 12+
anda77 spune:
Eh, acum a aparut si la mine o ingrijorare: de o saptamana ma doare surd in partea superioara a abdomenului, asa gen ulcer..e adevarat ca in ultimele zile am avut niste necazuri. este posibil sa fi facut o gastrita spastica, ceva de stomac sau aceste dureri le pun "in carca" lui bebe? Fetelor, durerile alea de "intindere a ligamentelor" despre care ati discutat atat de multe dintre voi, unde si cum se manifesta? sunt superior sau inferior, surd, acid, spasme?