Mamici de Noiembrie-Decembrie 2005 (5)
Raspunsuri - Pagina 7
Bic spune:
Adevarat a-nviat!
Am si eu o curiozitate. Am vazut la mamicile de sept-oct. ca unele stiu sexul copilului inca de ha-ha-ha... Si ma intreb cum e posibil? Eu am inteles ca prin saptamina a 20-a poti sa afli. Cum de au aflat fetele alea asa devreme?
De curind am vazut chiar ca e cineva care are un DPN cu zece zile inainte de mine si deja stie ce o sa fie BB.
Care-i misterul?
DPN 2.11.05
IrinucaR spune:
Bic, din saptamana 12 incep sa se formeze organele externe sexuale! In functie de pozitia fatului si de performanta ecografului se poate vedea din sapt 15-16.
Pico, cand mai este in reluare documentarul respectiv?? Mi-ar placea fff tare sa il vad si eu!!!
La mine a inceput sa se vada burtica!!! Sunt tare mandra de RECLAMA ILEGALA care creste pe zi ce trece!! Nu ne-am facut prea tare de cap de sarbatori, am dormit si ne-am refacut rezervele.
Cred ca nu am luat mai mult de 0.5 kg de la inceputul sarcinii si mai am pretentia sa o tin tot asa pana la sfarsitul primului trimestru, dupa care dau frau liber, adica in trimestrul II pot lua pana in 7 kg (conform graficului). Se pare ca in trimestrul III ar trebui sa crestem cam pe jumatate.
Ce mai faceti voi??? Cand va mai duceti la doc??
Noi ne vom duce in saptamana 15 adica pe 25 mai. Sper din tot sufletul sa vedem ce e bebe.
IrinucaR
12
www.irinucasisoru.3x.ro
IrinucaR spune:
Intrebare: voi cu ce va 'cremuiti'???
Vazand cat de repejor a inceput sa creasca burtica deja am inceput sa ma documentez sa vedem ce creme antivergeturi sunt indicate (problema este ca predispozitia exista) ...
Pe picioare (mai ales solduri) ma dau cu Supliform, iar pentru burtica, sani si restul corpului ma dau cu lapte hidratant de la Dove.
Astept cu nerabdare parerile voastre!!!
www.irinucasisoru.3x.ro
coralia76 spune:
Hristos a inviat!
Imi pare rau ca s-au sters mesajele voastre de weekend ca eu de vineri n-am mai intrat si abia am apucat sa vin sa va citesc ce mai faceti,cum va mai simtiti?
Eu pot zice ca sunt relativ norocoasa..greturi am dar trec repede,pot sa mananc desi dupa aia mi se face rau inca nu am dat afara...am aciditate destul de mare fenomen care nu mi s-a intamplat pana acum.Azi intru in sapt 10..mi se vede burtica si sunt tare mandra de ea..in 16 mai sunt programata la alt eco si sper sa fie totul bine cu bebelica.Ieri am avut niste dureri abdominale(nu genul crampe) asa ca o febrea musculara usoara si m-au tinu cam toata ziua...scurgeri deosebite nu am vazut...sper sa nu fi fost ceva grav..din cate am citit si pe forum si pe alte site-uri sunt normale acestea deoarece uterul se mareste sa-i faca loc lui bebe.Sanii ma cam dor,dar nu tot timpul..somnolenta este prezenta aproape tot timpul...as dormi nonstop...nu-mi venea sa ies din casa de sarbatori..cu insistente mari din partea sotului am iesit la un gratar,plimbari...
Va pupic si numai bine!
lordra spune:
quote:
Originally posted by Bubamara
Bic, sunt bine, multumesc de intrebare.
Fetelor, am postat intrebarea cu simptomele sarcinii oprite din evolutie pentru ca nu prea am simptomele clasice de graviditate si ma speriasem. Nu am greturi, nas infundat, somnolenta. Singura burtica parca se umfla (si sunt in 8 s) si ma dor sanii. Oricum, am fost la dr. si e ok.
Mi-a prescris dr. de familie ca vitamine pentru sarcina beta caroten si new life (cred ca sunt de la california fitness). Stiti ceva de ele? Si apropos de analize, pe langa cele clasice, mi-a spus pentru ca am catel, sa fac si toxoplasmoza, listeria si chlamydia. De cmv a spus ca nu e asa important.?????
Va pup si astept sa vorbim8
Bubamara, sfatul meu e sa-ti faci CMV-ul. Este o analiza extrem de importanta. CMV este un virus din clasa celor herpetice care patrund placenta si afecteaza fatul: retard mental, pierderea vazului/auzului in primii ani de viata.
Cel mai important lucru este sa-ti faci IgG-ul, fiindca, daca acesta este pozitiv inseamna ca ai o oarecare imunitate care reduce riscurile pt fat, chiar daca in prezent ai avea si IgM pozitiv (vezi cazul meu). Am citit niste articole americane care certifica faptul ca doar prima infectie este semnificativa (asta mi-a spus si medicul meu, dr. Tutunaru). Pt. cele care au avut CMV in trecut (85% din populatie este infectata cu acest virus, deci este o boala foarte uzuala), practic pericolul infectarii fatului este foarte mic (sub 1%).
Date fiind cele spuse, da-i bataie si fa-ti analiza: IgG + IgM. Asta ca sa stai si tu linistita de-a lungul sarcinii.
Hai bafta la toata lumea.
Lordra
P.S. Pt lamuriri, iata articolul de care vorbesc:
http://www.marchofdimes.com/professionals/681_1195.asp
tania-z spune:
Bine v-am regasit fetelor!
Pico si eu vreau tare mult sa vad acel documentar, sper sa-l dea in reluare...
irinuca eu am inteles de la
mai mari ca pentru corp sunt indicate uleiurile de bebelusi (eu ma dau cu Dalin cu aloe vera) pentru ca contin foarte putine substante gen parabeni ce se pot transmite in sange. Pentru vergeturi nu stiu prea multe. O prietena imi spunea ca foloseste crema de galbenele.
Si mie mi se pare ca se vede putin burtica dar ma intreb: nu e cam devreme? Voua vi s-a vazut ceva la 7+?
Tania
& Punctuletz 6+
http://community.webshots.com/album/284896936zAybVu?937
T_Ioana spune:
Hristos a inviat!
Fetelor ma bucur din suflet ca pot sa stau de vorba cu cineva! Am fost miercuri la un alt medic (o doctorita) si mi-a onfirmat ca este sarcina dar ca este in uter nu in trompa cum ma speriase celalat medic.Problema este ca ma doare burtica destul de rau (cam ca durerile menstruale) si a spus dca exista riscul destul de mare sa pierd sarcina pentru ca aceste dureri semnifica faptul ca organismul meu nu accepta sarcina si incearca sa ....imi vina ciclul.Mi-a spus sa nu fac injectii cu progesteron(cum mi-a prescris celalalt medic) si mi-a dat tratament cu Duphaston - 7 zile.Azi e a 6 zi dar tot ma mai doare burta.Voi ati trecut prin asa ceva?
Am mai citit ca aceste dureri de burta pot fi cauzate de uterul care se mareste dar la mine nu cred ca e cazul pentru ca am ramas insarcinata in 2 aprilie, deci nu am decat 4 saptamani de sarcina.
Ma puteti lumina?Stiti cate ceva despre aceste dureri?
Helpppppppp!
coralia76 spune:
Irinuca eu mi-am luat crema pentru prevenirea vergeturilor de la Avon si am inceput sa ma dau cu ea o data pe zi cand apuc(de obicei seara).Alte creme nu mai folosesc...am primit sfaturi de la alte gravidutze sau mamici care mi-au spus sa incep inca din primele saptamani pentru ca pielea sa intinde si sunt indicate aceste creme contra vergeturilor.
Pico spune:
Irinuca,Tania cum aflu cand se da in reluare va anunt.Sigur va fi reluat.
Astazi am fix 11 saptamani.Parca si gretzurile au inceput sa se mai domoleasca.
Bic,depinde de eco.Si eu am auzit de cazuri in care mamicile stiau de foarte devreme sexul bb-ului.
In saptamana s 16 voi merge si eu la eco si cine stie....
Sarcini usoare su fara gretzuri!
11 fix
Raluca si Ioana (09.04.2003),sufletelul meu drag
IrinucaR spune:
Am intrat pe http://www.nationalgeographic.ro si nu am gasit
!!! Asta e!!! Poate se mai razgandesc si le dau in relulare!!!
www.irinucasisoru.3x.ro