Mamici de Noiembrie-Decembrie 2005 (5)
Raspunsuri - Pagina 13
Bic spune:
aura, indiferent daca doctorul e bun sau nu, daca tu nu te simti bine cu el, parerea mea e sa-l schimbi. Sau macar afla de la alti pacienti ce-i cu el inainte de a lua decizia.
DPN 2.11.05
Ina869 spune:
quote:
Originally posted by Ripley
In rest, ma simt tot f. bine, mai am tot felul de mici crampe sau sagetaturi prin partile de jos, clar ca se face bebelica tot mai mare si isi cauta loc :)
Voi cu cheful de sex cum stati? Eu tot astept sa vina ziua aia de care tot auzisem in care te apuca poftele si te tin pana in trim III, dar uite ca nu a sosit inca :))) Al meu sotz spera in continuare :)
Sint pe aceeasi lungime de unda cu tine!
Ieri am fost la ultrasound ( echo) si am vazut mogaldeata, din pacate asistenta era grabita ( era ziua ei de nastere) si nu ne-a spus greutatea, lungimea, bataile inimii, asa ca daca vreau sa le aflu trebuie sa-mi fac o alta programare cu dr. de familie.
Peste doua sapt. am trimitere de catre dr. ob-gin. sa-mi fac testul ptr. sindromul Down (echo si sange) am cerut asta pentru ca sant "sarita" de 30 de ani. Testele astea se fac aici intre sapt. 11-13 si apoi inca unul intre 16-18.
In rest, ma simt perfect,parca nici nu as fi gravidutza.
Fetelor, va pupicesc dulce, pe curind!
& bobita 10 + Ina
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.
dordia2000 spune:
Multumesc mult pt.sfaturi, deci ma voi duce sapt viitoare la dr. si o voi intreba de echo si sper ca urmain lista ei de analize! daca nu, voi discuta cu cumnatul meu care e medic si voi schimba medicul!
In legatura cu calculul sarcinii ma poate ajuta cineva? Daca am UM pe 9.02.2005 in cate sapt/luni sunt? eu nu mai inteleg nimic si va rog luminati-ma!
Va pup
canuta-om-sucit spune:
Bicule, sincer nu stiu ce naiba sa mai cred. Cu pacientii lui nu am cum discuta caci nu am vazut nici o graviduta pe acolo. Nu stiu sincer dupa ce ca ma duc la el la cabinet si o vizita acolo ma lasa cam fara 1 milion, nici sa nu isi dea interesul mi se pare cam aiurea. Tipul mi-=a fost recomandat de alti medici dar uite ca pe mine nimeni nu m-a cantarit sau sa ma intrebe de familie ce am citit eu ca se intampla la medic.
Acum am vazut ca mi s-a sters postarea. Fetelor la ultima eco pe care am facut-o mi s-a descoperit ca am chist placentar. Stiti ceva mai multe despre asta? Afecteaza bb-ul? Hai va rog lamuriti-ma caci pe net nu am gasit nimic.
aura
coralia76 spune:
Buna dimineatza fetele!
V-am citit dar nu v-am mai scris de cateva zile..vineri mi-a fost destul de rau,dar a trebuit sa imi fac treaba la servici ca n-am avut ce face...a fost o zi chiar dificila bine ca a trecut si azi vad ca ma simt mai bine.De obicei eu sunt fresh dimineatza pana pe la amiazi apoi de la 2-3 dupamiaza ma apuca un somn si o moleseala de nu mai sunt in stare de nimic.Eu cu vitamine inca nu am inceput desi medicul de familie mi-a dat sa iau materna,astept sa merg la ginecolog in 16 mai cu analizele facute si daca imi recomanda sa iau o sa incep si eu cu ele.
Toate cele bune si sa auzim de bine!
xandra28 spune:
neata burtici!
dordia2000, daca ai avut um pe 09.02, pe 11.05 implinesti exact 13 saptamani... din cate stiu eu asa se calculeaza, de la data ultimei menstruatii, care este singura data certa.
sarcina usoara si mai vb
xandra
10+
salisa spune:
Buna fetelor!
Am vazut ca s-a tot vorbit pe aici de vitamine....
Eu nu i-au nici un fel de vitamine, nu mi-a recomandat medicul, decat acid folic...pe care daaa... il iau cu constiinciozitate in fiecare zi.
Despre vitamine, ce sa va zic, ca am si eu aceeasi parere...ca te indopi cu ele...cand ai putea foarte bine sa le iei din alimnetatie.
Dar acu sunt pareri si pareri si trebuie respectate.
Toate cele bune!
Salisa 8+
IrinucaR spune:
mirabilis, spor la invatat si bafta la examene!!!!
Eu foarte multe nu prea am de raportat doar ca am reusit si eu sa ma odihnesc acest week-end si sunt tare incantata.
Spre marea mea surprindere si dezamagire, exact acuma cand ma pregateam sa sar cu dreptul in trim II, m-a apucat un oarecare rau (parca imi sta stomacul in gat si ma trece cand cald cand rece)... ma rog... Se pare ca Trim II se numeste perioada de miere a sarcinii si ca totul este bine si infloritor. Sper ca puseurile de cald/rece sa fie de la tensiunea care se regleaza si ca stomacul sa se potoleasca cat mai curand.
Lavi02, maine implinesc si eu 13 saptamani si gata, termin cu aceasta saptamana cu ghinion... (n-am motive sa cred asa ceva, mai fac si eu haz de necaz)...
IrinucaR
12+
www.irinucasisoru.3x.ro
anda77 spune:
un nou simptom: mancarea care se opreste in cosul pieptului, nu coboara, nu urca, nu face decat sa-mi faca viata mizerabila...desi nu imi e greata, dar o simt acolo. asta stiam ca e in trim 3 cand sunt inghesuite organele aparatului digestiv si nu poti manca decat putin odata...
irinuca eu sunt foarte circumspecta cu privire la frumusetea trim. 2. da, asa scrie in carti, dar nu inteleg de ce. oricum ai tensiune, edeme, picioare umflate, calduri, slabiciune, ingreunare si-n trim 2...
eu sunt ca pisica aia care a iesit prima oara in balcon si e siderata de mediul inconjurator...am fost ieri la un picnic unde se afla o gravida care va naste saptamana asta. practic m-am tot uitat la ea 2 ore. eram mesmerizata deoarece era enorma (apropos de stomac, femeia povestea ca nu poate sa manance) si ma gandeam cum se mai poate misca... in acelasi timp ma gandeam daca voi avea ghinionul sa fiu asa mare...am mai vazut gravide in ultima saptamana si nu erau chiar asa. tipa nu era grasa (avea fundul mic) dar probabil conformatia o impinsese spre aceste forme ( nu era dreapta si cu burta cum am mai vazut, ci era ca o gogoasa, foarte umflata pe toata circumferinta mijlocului)
lavi02 spune:
lordra si Dordia sa stiti ca sarcinile se urmareau si pana la aparitia ecografului. Prin palpare un medic gineco competent isi poate da seama daca sarcina e in uter sau e extrauterina. Uterul insarcinat se mareste, la fel se simte daca e ceva pe trompa. Ganditi-va ca prin palpare se diagnosticau si fibroame, etc. Retard de crestere apare dupa saptamana 24-28, asa ca medicul nu e absolut necesar sa stie ce dimensiune are bb la 12 saptamani. Daca e in mod vizibil (palpabil) mai mic decat varsta sarcinii apar semne de intrebare de tipul sarcina oprita in evolutie. Asa ca eu n-as sari sa zic ca dr Dordiei e incompetenta, poate doar nu are tot timpul un ecograf la dispozitie.