Mamici de Noiembrie-Decembrie 2005 (5)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xandra28 spune:

salutare burtici!
hop si eu din cand in cand pe-aici!
am o stare f buna azi, ca se apropie weekendul.
in rest, greturi, mai vars din cand in cand, dar nu des, si nanelus la greu!
sapt viitoare mergem si noi la eco (al catelea, oare?)...
mai vb, weekend placut
xandra 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Dienuta, nu vezi ca suntem mai multe care nu luam vitamine?

Anda, mi-am amintit ca am o cunostinta care a nascut tot cu Badiu si n-a luat strop de vitamina, a luat vreo 13 kg in sarcina si a nascut o fetita sanatoasa si voioasa de 3.5 kg. Sunt bine sanatoase amandoua pana in ziua de azi, cand fetita a trecut de 3 ani...

IrinucaR, eu nu stiu ce crede el despre nr de kg pe care n-ar fi trebuit sa le iau, pt ca el mi-a zis ca m-am ingrasat cand mi-am scos proeminenta burtikoasa la iveala pt eco. Nu m-a intrebat de kg si nici nu m-a cantarit. Dar n-a facut nici un tam-tam sau morala, doar a observat ca m-am ingrasat.

De fapt si la mine ca la tine, variaza in timpul zilei, uneori ma mai balonez, seara e mai mare decat dimineata. Un pic un pic tot este ceva in partea de jos, nu mai e asa supta ca inainte, dar cred ca e normal, eu azi am implinit 13 saptamani, ce naiba! In ziua cu eco eram mai balonata ca de obicei. Asa ma consolez eu....

Ideal era sa nu fi luat nimic pana la 12 saptamani, dar acuma, asta e. 1 kil pana la 13 saptamani n-o fi foc.

Va pup. Lavi 13 s. fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

Multumesc pentru raspuns lavi, am observat ca unele nu iau, dar am mai observat si ca altele se dau de ceasul mortii sa se tot indoape cu toate chimicalele...Ma rog, cum zicea cineva, fiecare cum crede...
Vreau sa le intreb pe fetele care sunt prin sapt a 13-a daca acest moment este cumva "mai special", deoarece la ultimul control, la 8 saptamani, doctorita mi-a spus ceva, dar nu prea am fost atenta, ceva de genul ca data viitoare, la 13 saptamani o sa fac un nu stiu ce fel de ecografie, sau analiza, care sa confirme ... nu stiu ce...
Sincera sa fiu, ... ma preocupa pretul... daca vrea vreo tridimensionala de 3-4 milioane...? sau ce altceva ar putea fi ?
Am o mare dilema, insa. Poate ma ajutati.
Stiu ca este devreme, dar as vrea pentru linistea mea, sa stiu de acum modul in care se va naste bebica mea. Ca sa fiu mai clara, eu port lentile de contact, deci nu prea multi stiu ca am dioptrii mari, de -6 si -7 la ochi (miopie). In concluzie, doctora oftalmolog a spus ca trebuie sa fac cezariana, iar doctorita mea ginecolog, la fel; insa citind multe atat despre usurinta cu care se recomanda la noi cezariana, dar si despre beneficiile nasterii naturale, nu prea stiu ce sa fac... A mai fost sau este cineva intr-o situatie asemanatoare ?
Vreau sa stiu de acum pentru ca am 21 de ani, si sincera sa fiu nu prea ma simt in stare sa fiu nici mama eroina sfintita in durerile nasterii, dar nici sa se joace cu foarfeca prin maruntaiele mele nu-mi surade... asa ca daca voi fi sortita sa nasc natural, macar sa am timp sa ma obistuiesc cu ideea, sa ma documentez corespunzator si sa practic exercitiile alea speciale, despre care am auzit ca sunt foarte utile...
Va pup pe toate si sper sa imi raspundeti cu cat mai multe pareri !
Dienutagraviduta 10s fix azi si fetita viitoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gianna_r spune:

Buna, fetele!

Am si eu o intrebare: care e testul cu "cerculetul" de casatorie?

Mie doctorita mi-a dat sa iau FEMIBION, nu stiu daca in Ro exista asa ceva; Femibion-ul are: acid folic, vitamine si iod! Si mi-a zis ca din luna a 4-a, parca, va trebui sa iau ulei de peste
I-am spus doctoritei ca imi este foarte-foarte rau si mi-a zis: "Foarte bine, asta e semn ca bb se simte bine-bine!"

Pupici si va doresc din suflet sa aveti sarcini fara problemute!

Gianna 10 sapt si cateva zile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

apropos de ingrasat si mincare.
In clipa asta stau si ma tin cu mina de burta pentru ca am fost in oras si am mincat cit mincam inainte (adica trei aferturi de portie mare americana). Pentru ca e a doua oara cind mi se face rau de la cantitatea de mincare, imi dau seama ca nu trebuie sa mai fac greseala asta. Probabil ca e prea mult pentru BB si ca sa ne fie bine va trebui sa maninc putin si des decit mult si rar. Asa scrie si la carte, dar credeam ca exagereaza.
Ei bine, au dreptate...

DPN 2.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Neatza fetelor,

Vreau sa va spun ca am dormit in ultima saptamana tone, deja ieri si azi la 6 dimineata eram fresh si nu am mai putut dormi, e clar ca nu sunt obisnuita cu prea mult somn si presimt ca urmeaza iar o perioada aglomerata cu munca, dar macar am acumulat resurse si ma simt in forma.

Chestia cu mancarea e ciudata si la mine, inainte nu mancam dimineata niciodata, o cafea si niste tigari si haleala pe la 12-1. Acuma mi-e foame de cand ma trezesc. Insa seara cand pun cina si avem cu sotul meu singura masa impreuna pe zi, mananc 2 furculite de mancare si apoi ma ia o stare de saturatie si vreau in pat, fte des il las sa manance singur, simt ca daca nu ma pun in pat e mare bai :) Deci seara nu prea mananc, dar am pus 2 kg pe mine in 13 sapt, poate pt ca mananc mai regulat si nu mult dar mai cu pofta. Inclusiv de pasti am mancat ciorba si friptura de miel, eu care nu le suport in general.
Imi tot fac griji cu sunculitele, nu de alta dar si asa sunt plinuta si nu vreau sa ma fac cat casa. Sper sa reusesc sa ma ingrash doar normal, fara sa retin lichide, cum am observat ca am tendinta.

Cat despre vitamine, alea se recomanda exclusiv, de catre orice medic normal dupa ce vede analizele de sange, mie doctorita mi-a recomandat "materna" pt ca inca nu erau gata analizele, dar dupa ce am vazut rezultatele, stiu ca nu e cazul sa iau nimic, sunt fte bine "vitaminizata" si am destul calciu si fier pt 2, cel putin deocamdata.

Asa ca, daca nu este necesar, si luam vitaminele din verdeturile minunate de prin piata (si avem mare noroc sa prindem pana in toamna toata gama de fructe si legume!) de ce sa nu facem pofte si sa ne umflam cu vitamine scumpe????? Chiar nu vad rostul sa suplimentezi ceva ce este suficient, fara a avea carente vitaminice.

In rest, ma simt tot f. bine, mai am tot felul de mici crampe sau sagetaturi prin partile de jos, clar ca se face bebelica tot mai mare si isi cauta loc :)

Voi cu cheful de sex cum stati? Eu tot astept sa vina ziua aia de care tot auzisem in care te apuca poftele si te tin pana in trim III, dar uite ca nu a sosit inca :))) Al meu sotz spera in continuare :)

Va pup si aveti grija de voi,

Ripley 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Buna fetelor! Eu nu am mai scris de mult pentru ca nu mi-a mers net-ul si nu am putut intra, dar v-am citit acum in intregime.Eu ma simt excelent, nu am nici o simptoma, chiar ma intreb uneori daca sunt insarcinata!!In schimb imi este un somn de as dormi non-stop si chiar dorm de cate ori am ocazia!

Am si eu o intrebare: eu ar trebui sa nasc conform acestui site pe 16 nov dar doctora mi-a spus ca termenul ar fi 19 nov; oricum pe 16 sau pe 19 as implini 3luni de sarcina, nu? Ok, dar Irinuca care are termenul aproape de al meu spune ca are 12 sapt, deci 3 luni deci eu nu mai inteleg nimic! Va rog sa ma lamuriti si pe mine ca sunt in ceata complet! Chiar si doctora m-a pus in 10 sapt acu 2 sapt cand am facut o analiza! Cum se calculeaza exact?

In legatura cu vitaminele, mie doctora mi-a prescris Tardiferon pt ca nivelul fierului e scazut, dar in rest nimic. Adica mai iau No-spa si Clotrimazol ovule pentru ca am o secretie urata in jurul colului.Marti ma duc sa iau rezultatul analizei secretiei, si sper sa nu fie ceva nasol!

Si mai am o problema care ma macina! Toate vad ca ati facut ecografii, cel putin o data. Mie doctora mi-a spus sa o fac direct pe cea tridimensionala pe la 16-18 saptamani si m-am programat tocmai pe 28 iunie. Dar pana acum eu nu am facut nici o ecografie, e normal sau doctora pe care am ales-o e dusa? Mia spus ca bb e bine, colul e bine inchis si ca nu sunt probleme. Dar nu mi-a facut ecografie pana acum!

Oricum sper ca va fi bine pentru noi toate mamicile de noiembrie-decembrie! Va pupic dulce si pe curand!

Diana+?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Dordia, dupa ce criterii si-a dat seama medicul tau ca bebe e bine? Numai ecografic se poate stabili daca e ok: daca are dimensiunile normale pt. varsta lui, daca bataile inimii sunt asha cum trebuie. Nu cred ca un simplu control ginecologic poate stabili ceea ce am scris mai sus.
Si o alta chestie ciudata: daca sarcina ta n-ar fi fost in uter (doamne-fereste, insa mai exista si sarcini extrauterine, nu?)? Cum anume ar fi putut lua medicul tau masuri din timp daca te-a trimis la eco abia la 16 saptamani? Sau ar fi trebuit sa-ti plesneasca mai intai trompa ca sa-si dea seama ca ceva e-n neregula...
Parerea mea e ca medicul tau e cam superficial daca nu ti-a recomandat nici macar e ecografie pana la varsta asta a sarcinii.

In legatura cu prenatalele: dupa cum am mai spus si alta data, mai sunt si alte tipuri de prenatale, gen "Royal Tonic" de care eu sunt foarte incantata. Sunt facute din laptisor de matca, catina, ghimbir (pt greturi), iar cele pt. trimestrele 2,3 au in componenta ou de prepelita care este o foarte buna sursa de calciu, usturoi (pt. cresterea imunitatii impotriva unor eventuale infectii) si laptisor de matca.
Nu m-au ingrasat cu nici un gram si sunt si foarte naturale. E drept ca nu se prea gasesc prin Plafare, insa eu mi-am facut comanda direct de la laboratorul care le prepara.
Nu ne obliga nimeni sa luam Materna sau cine stie ce alte tipuri de prenatale clasice existente pe piata. Din moment ce exista si alternative, de ce sa nu uzam de ele?

Hai bafta!
Lordra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Fetele, eu am ramas cu un mare semn de intrebare. V-am spus acum cateva saptamani ca am fost la dr., ca m-a luat in evidenta etc. EI dar omul nu mi-a spus nici o dimensiune a copilului, nu i-a masurat nici o circumferinta a capului, greutate etc. Pe mine nu m-a cantarit, nu m-a intrebat de analize de toxo, desi mi le-am facut si sunt ok, numai ca am o anemie destul de ridicata. Omul mi-a facut o eco si atat. Iar de chemat m-a chemat cam peste 6 saptamani. Ce sa fac sa il schimb si pe asta? Nu mi-a dat nici o vitamina nimic. Sunt destul de dezorientata. Astept si parerile voastre.

aura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Buna mamici!
La Sibiu e o vreme de am adormi toate deodata, mai ales ca nu ne este foarte greu, nu? Asa ca m-am gandit sa intru sa verific daca merge forumul si ... surpriza, am avut ce citi!

Ma bucur ca avem printre noi fete in sapt 11-13, e bine sa stii cam ce te asteapta.

Dordia si eu as fii curioasa sa merg la echo, daca as fii in locul tau. Eu zic sa mai discuti cu dr. ta si sa o intrebi daca are vreun motiv anume pentru care nu vrea sa faci echo inainte de 16 sapt.

Dienutza atat costa o tridimesionala?????

Fetelor eu am auzit ca numai luni si marti se mai dau medicamente gratuite pt. , dupa care GATA, nu mai primim nici un ajutor de la stat. Asa ca cele care au totusi vitamine prescrise de dr. ar trebui sa se grabeasca.

va !

Tania & Punctuletz 8+

Mergi la inceput