Mamici de Noiembrie-Decembrie 2005 (5)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns salisa spune:

Buna burticute!
Spun si eu Bun venit la fetele noi!!!sa fie sanatoase si sa aiba parte de o sarcina usoara cu bebelusi sanatosi.
Eu intru mai rarut, dar sa stiti ca mereu va citesc....eu sunt din cea cu greturi si varsaturi en-gros...si va inchipuiti voi ca cum sunt ziua....
Am fost si noi la medic, luni pe data de 2 mai ...a fost ceva de inceput, in care am dat date despre noi si antecedentele noastre...apoi ne-au facut analize si in final un mic control gineco.
Acu asteptam urmatoarea etapa care va fi direct la spitalul unde voi naste.
Deja mi-am ales spitalul si astept scrisoare de confirmare de la ei.
Cam asta ar fi despre noi.
Toate cele bune la toate viitoarele mamici!
Salisa 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

in sfarsit, s-a remediat "defectiunea" de pe site...
eu eram de principiu sa nu iau vitamine, fiind influentata si de opinia medicului meu care le considera "sunci in plus pe gravida", dupa cum va povesteam mai demult, dar acum, vazandu-va pe voi, mi-am calcat pe inima si mi-am cumparat "prenatal" de la royal tonic. are 2 flacoane, unul pt. trim.I si altul pt. trim. II-III. Sper sa nu explodez, ca si-asa m-am cam ingrasat...voi din astea ati luat? v-a aparut cumva o inumana pofta de mancare?

simptome in saptamana 8? as manca non-stop, nu stiu ce sa ma fac, am avut vointa toata viata sa nu ma ingras, acum nu mai pot sa ma controlez...as dormi tot timpul...dar cea mai mare problema este circulatia periferica. nu ajunge suficient sange in membre si la cap. in consecinta am picioarele umflate, au inceput sa mi se sparga capilarele, se instaleaza celulita in ciuda masajului de seara si am migrene tot timpul. nu-mi vine sa iau nimic ca sa nu-i fac rau individului (individei).. of...
voi cum o mai duceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IrinucaR spune:

anda77, unde ai gasit prenatale Royal Tonic? Se vand numai impreuna cele doua flacoane, sau se poate cumpara doar cel pt trim II si III.

Bun venit noilor burticute!!!

Ina869, ma bucur ca ti-au fost de folos informatiile postate de mine!!!

Eu am mai observat o schimbare la mine, care cred ca are legatura cu sarcina (sau cu primavara...) sunt ingrozitor de imprastiata si de neatenta, contrar obiceiurilor mele bune de pana acuma!!!
Ce sa fac sa ma concentrez mai usor si sa imi sporesc atentia?! Ma gandesc cu groaza ca la vara ma asteapta un examen de lincenta si eu nici macar nu m-am apucat de invatat sper totusi ca bebe sa aiba o mamica 'licentiata'.
Mai are cineva examene in vara???

pe toate

IrinucaR 12+

www.irinucasisoru.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

IrinucaR, prenatalele le-am luat dintr-un "plafar" care se afla pe C.A.Rosetti. cand mergi dinspre universitate spre romana, faci dreapta dupa cofetaria scala (aia e c.a. rosetti) si mergi 100-200m pana la plafar. plafarul se afla pe partea dreapta a strazii, intre 2 restaurante. cele 2 flacoane se vand doar impreuna si costa 215.000 lei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirabilis spune:

Buna! [u]Irinuca[/u, eu nu am examene in vara, dar am exact la cateva zile dupa ce nasc. Am terminat medicina si anul acesta TREBUIE sa dau si sa iau rezidentiatul. Asa ca invat, stiu cum e sa fii obosita, am avut perioade in care plangeam de oboseala, dar cred ca se poate. In plus, trebuie sa invat franceza pentru ca in ianuarie dau un examen pentru a fi acceptata la o facultate in Franta (da Doamne sa reusesc!). Adica de acum ianinte invat in jur de 9-10 ore pe zi. Am zile in care uit ca sunt insarcinata. asta e, daca as fi singura,pentru mine probabil ca nu as face toate astea.....Norocul meu ca nu mi-a fost prea rau. Deci...sa ne tinem pumnii si ce e mai bine pentru noi sa se intample!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

Salut viitoare mamici (deocamdata) cu burtici !
Eu ma simt bine... nu prea mai am greturi, nu prea ma dor sanii, mama, dar daca vreau sa ma incalt la un pantof, gafai de parca am urcat 9 etaje....
Acum am 9 saptamani si 6 zile...Ultima eco a fost acum 2 saptamani fix, si fetita avea 1.1mm, si o inimioara mare, mare de tot, care batea ca la un pui speriat, 162 de batai pe minut... Spun fetita, pentru ca asa speram sa fie, si mai mult ca sigura asa e (hihihi... asa a iesit la toate testele...empirice!)
Pe mine m-a chemat doamna doctor la control in saptamana a 13-a, deci pe la sfarsitul lunii, asa ca asteptam cu nerabdare sa vedem un progres mai semnificativ, nu de ordinul milimetrilor; oricum ar fi, pentru cele care sunt mai in urma cu sarcina, stati linistite, pentru ca asa faceam si eu la inceput...ma uitam in fiecare zi in carte, intram pe DC sa vad cat de mare trebuie sa fie...dupa care m-am potolit, si parca asa trece vremea mai reprede...oricum, bebica mea e asteptata inca cu o luna inainte de a fi conceputa, asa ca... ferice de cele care au aflat ca sunt insarcinate cand erau deja in 3 luni!....
Toate bune si frumoase, dar pe mine doctorita m-a pus sa fac un pogon de analize si a tras concluzia ca sunt sanatoasa tun, asa ca nu mi-a dat nici un fel de supliment de vitamine sau altceva; nu stiu ce sa zic, eu am incredere in doctorita asta, desi e tanara, imi inspira numai lucruri bune, dar cand vad asa multe fete ca iau nu stiu ce vitamine si alte chestii, mi-e teama sa nu raman in urma, si dupa aia sa fac rau bebitei...
Sper sa treca repede vara asta, pentru ca am citit in cartea mea despre sarcina o fraza care m-a impresionat, si pe care vreau sa v-o spun si voua :era vorba de prima ecografie, pe la a 8-a saptamana, si spunea asa "poate nu o sa intelegeti mare lucru, nu o sa vedeti decat o umflatura care pulseaza, dar in sinea dumneavoastra veti intelege ca este prima data cand il vedeti pe cel pe care il asteptati de atata timp, si ca momentul inca indepartat cand va dormi linistit in bratele dvs. se apropie incetisor".
Frumos, nu ?
Sa ne traiasca bebeii !
Dienuta 9+ si bebica din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Fetelor, am fost miercuri la dr, am 12 saptamani jumate si bebicul are 7.5 cm cap-fundulet, ca asa se masoara de-acuma, pt ca piciorusele si le tin adunate. Misca de zor din maini si din picioare, tare, tare, dulce. Si diametrul capului e de 2.5 cm. Nu-mi vine sa cred ca asa un ditamai galiganul e la mine in burtica si eu nu-l simt. (cum misca).

IrinucaR dr mi-a spus ca e in regula cu ametelile, ca e de la sarcina si ca o sa mai am. Si sa nu-mi fac probleme cu tensiunea si glicemia mici, ce, vreau sa le am mari? [Daca sunt mari sunt si probleme mari.]

Altceva, tot pentru tine, ca suntem pe aceeasi lungime de unda cu chestia asta: eu de Pasti am cam mancat asa ca acum am 1 kg in plus fata de momentul initial. Bineinteles ca dr a si observat cand sa-mi faca ecografia si mi-a zis ca m-am ingrasat! Ceea ce nu m-a bucurat deloc. Asa ca el considera ca burtica pe care o am nu e de la bb. Eu cred ca totusi, uterul ala o fi el in simfiza pubiana, dar marindu-se a scos de acolo intestine, etc care au urcat mai sus. Si ca de-asta am inceput sa am o oarecare proeminenta la burtica si sa ma stranga un pic de ex. fusta asta de pe mine, in talie. Iar kilul respectiv, e vina mea clar, mai ales ca l-am pus de Pasti cand m-am cam dedulcit la cozonac...

Anda77 treaba ta, tu decizi pt tine. Dar eu aleg sa-l ascult pe medicul meu in care am maxima incredere si care ca si al tau, nu considera necesare vitaminele. (Si de al tau am auzit o gramada de pareri foarte bune, deci am incredere si in el desi nu-l cunosc) Gandeste-te ca vine vara, apar legumele, fructele, ai ocazia sa ai o alimentatie arhi-plina de vitamine. Mai ales ca te intereseaza si silueta.

Vitaminele cresc pofta de mancare care si asa e crescuta de la sarcina. Si nu ai nevoie de ele daca ai o alimentatie echilibrata.

Dar nu vreau o polemica pe chestia asta, face fiecare cum vrea si crede si mai ales cum ii spune dr ei.

Eu am ales asa: ce spune dr meu, ascult. In rest, e la latitudinea mea.

Bic, de acord cu tine la maxim. Internetul si inclusiv acest site abunda de articole neprofesioniste, traduse cine stie de pe unde si de catre cine, care se mai si contrazic. Mai bine iti cumperi o carte-doua-trei scrise de medici si daca ceva ti se pare dubios intr-una verifici si in cealalta, ca nici doctorii nu sunt fara de pacat...

In internet e foarte important sa verifici sursa. Normal ca o firma producatoare de ceva o sa prezinte intr-un anumit fel acel ceva. Etc, etc.

Fetelor, daca refaceti lista cu medici, pe al meu mai bine nu-l mai treceti in dreptul meu. Ca n-as vrea, daca se cauta omul pe net, sa se gaseasca urgent aici. Plus ca m-ar identifica imediat si nu mi-ar pica bine.

Sa nu uitam ca ce scriem noi aici e PUBLIC si ca ne pot identifica persoane pe care le stim din viata reala dar carora nu le povestim toate intimitatile.

Va pup, mai ales pe nou-venite. Lavi

Mergi la inceput

anda77, multumesc pentru informatii.

lavi02, sa inteleg ca doctorul tau este de principiu ca in trimestrul I n-ar trebui sa iei deloc in greutate?! Am citit ca pana in 2.5 kg in trim I, este considerata o greutate in limite normale.
La mine burtica se vede un pic mai bombata sub buric dimineata, iar pana seara ma balonez teribil si fac ditamai burta. Am pierdut aproape de tot talia si mi-au crescut corespunzator sanii. In plus mi se vad vasele de sange pe toata suprafata sanilor si am momente cand sfarcurile sunt maro inchis.
Cam acestea ar fi modificarile la exterior, sunt tare curioasa sa vedem cum arata RECLAMA ILEGALA, dar tre sa mai avem rabdare pana pe 25 mai.

IrinucaR 12+

www.irinucasisoru.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pico spune:

Fetelor,eu sunt la a doua sarcina si nu iau vitamine(cum de altfel nici la prima n-am luat decat in trimestrul 3)ci doar acid folic.Mai incolo voi lua Tardiferon(fier)si probabil in trim.3 Prenatalele.

Eu imprastiata sunt de felul meu.Eu am alta problema am un soi de pui de depresie sau o fi o combinatie de astenie de primavara+ hormonii pt ca n-am chef de NIMIC,n-am chef sa ies din casa,as dormi toata ziua si am o stare generala nasoala.

Irinuca eu aram anul trei(acum 2 ani jumate)cand am ramas gravida cu Ioana.Am avut o sarcina usoara si nu am avut probleme cu invatatul.Important este ca nasterea nu se suprapune cu licenta.
Eu sunt acum masteranta si deja am o restanta in vara.Cred ca voi avea o restanta si pe semestrul 2.
Mai rau e ca eu voi incepe semestrul 3 in noiembrie si inca nu stiu ce voi face sa inghet anul sau nu.......Oi vedea
Spor la invatat.O sa fii si licentiata si cu bb mic

11 si 3 zile

Raluca si Ioana (09.04.2003),sufletelul meu drag

Mergi la inceput

Pico, poti sa te decizi sa ingheti anul pana la sfarsitul anului respectiv. Eu ti-as sugera sa nu iei vreo decizie pana la prima sesiune, pentru ca este posibil sa ai parte de un bebe super cuminte (Doamne ajuta la toata lumea) care sa iti permita sa inveti!!!
E bine totusi sa mergi pana la secretariatul facultatii si sa discuti toate optiunile!!

Ma cam lasa nervii cu acest forum!! Imi e tare tare drag de voi, dar suportul tehnic lasa de dorit...

www.irinucasisoru.3x.ro

Mergi la inceput