Mamici de Noiembrie-Decembrie 2005 (5)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Lavi, am fost si eu la medici care n-aveau ecograf in cabinet si cu toate astea n-au ezitat sa ma trimita sa-mi fac eco (in spital sau in policlinica) atunci cand a fost cazul. Deci, chestia cu neavutu' unui ecograf in cabinet, cade, dupa parerea mea.
Oricum, din cate stiu eu, tusheul vaginal nu e cea mai buna metoda in cazul unei varste mai mari a sarcinii. Da', poate se descopereau fibroame prin tuseu vaginal, insa, scuze, dar tehnologia a mai avansat intre timp (ca si modul lor de operare). Nu merg pe premiza ca daca pe maica-mea, acum 30 de ani, o palpau ca sa vada daca e gravida sau nu (ca alte maniere nu existau), ar trebui sa acceptam aceeasi metoda si acum, mai ales ca posibilitatile sunt nenumarate, iar ecografia este inofensiva pentru fat.
Ma rog, Dordia face cum vrea, insa tinand cont ca toti medicii isi trimit pacientele la eco din timp, iar medicul ei nu, ar trebui sa-i ridice semne de intrebare in privintza metodelor acestuia.
Parerea mea!

Lordra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

mi-am luat primul obiect vestimentar de gravide! e o ie lunguta care se intinde atat de mult incat cred ca pot s-o port si-n luna a 9 a, desi o sa fie cam frig in dec. de ie. altceva n-am gasit in nici un mall. vroiam pantaloni 1-2 nr. mai mari decat purtam pana acum si cu talia foarte joasa ca sa-i pot purta in vara asta sub burta. din pacate am vazut ca revine talia medie asa ca nu mi-au placut prea multe si care-mi placeau erau doar 36 si nu mai intru deloc (nu mai am talie si am si putin-putin burta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Anda sunteti, totusi norocoase ca in Bucuresti aveti mai multe optiuni de cumparare. In Sibiu sunt 3 magazine fix, in care gasesti SI haine pentru gravide (vreo 8-10 umerase maxim), din care nu prea ai ce alege....

Tania & Punctuletz 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandra28 spune:

fetelor, am si eu o intrebare legata de analizele virusologice...
ce semnifica igm si ce semnifica igg, ca am o varza in cap...
eu mi-am facut igg la toate, iar igm, numai la o parte, dar nu prea stiu ce semnifica, daca ma puteti ajuta, pls
thanks...
xandra 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

stiu sigur ca una dintre analize inseamna daca ai avut vreodata infectie cu virusul respectiv, iar acum ai ceva anticorpi sau un nivel scazut al virusului, iar cealalta arata daca ai infectie in momentul acesta. problema este ca nu stiu sigur care e una si care e cealalta. Lavi stie sigur, ca parca de la ea am aflat si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirabilis spune:

xandra,Ig G si Ig M sunt anticorpi ce se formeaza in etape succesive ale unei infectii. Ig M se formeaza prima data si arata o infectie activa si acestia sunt periculosi pentru sarcina, iar Ig G se formeaza mai la sfarsitul bolii si arata ca ai imunitate pentru boala respectiva. Imunitatea dureaza perioade diferite, in functie de infectie. Ca sa-ti dau un exemplu, eu am Ig G pozitiv pentru rubeola, rujeola si CMV, ceea ce inseamna ca am facut boala si sunt imuna acum si din fericire nu am nici un IgM ceea ce inseamna ca nu am nici o infectie activa (din cele care ma intereseaza). Asta cel putin deocamdata. Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

anda77, eu deja nu mai pot minca mult. Mi s-a intimplat a doua oara alataieri sa ma umflu atit de tare din jumate cit mincam inainte, ca am crezut din nou ca explodez. Asa ca acum o iau incetisor. E cam frustrant, ca de foame mi-e foame, da' cind ma gindesc ce urmeaaaza mai bine ma opresc. Si ma apuca groaza ca daca acum e asa, ce m-oi face mai incolo????

Eu am hotarit sa-mi fac testul AFP, dar doctorita zice ca e inca prea devreme. Intre 16 si 18 saptamini e ideal, iar ea calculeaza asa cum va spuneam eu si voi m-ati contrazis. Adica la sfirsitul saptaminii. Dupa mine eu mai am putin si termin saptamin a 15-a, dar dupa calculele ei si a mai multor web site-uri de pe aici (www.babycenter.com e unul dintre ele) sint inca in saptamina a 14-a de sarcina.

Asta ca sa le bag si mai tare in ceata pe cele care nu intelegau cum e cu calculele.

Sanatate tuturor.

DPN 2.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

La Babycenter numara saptamanile incheiate de sarcina, aici la DC la Odiseea sarcinii numara saptamina in curs de desfasurare.

www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Burtici&mid=9189&cid=14896" target="_blank">Gabitza si bebe Andrei Stefan DPN 25.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

Bic, ca inseamna analiza AFP ?
Despre ce e vorba ?
Eu cu mancatul stau bine, dar ma balonez des, si sotul meu nu mai poate de fericire, ca se vede burtica (si eu la fel), dar dimineata cand ma trezesc, burtica se cam duce....
azi, insa, mi-a zis o colega ca se conoaste...
oricum, e devreme, si stiu ca o sa am tot timpul sa ma plictisesc de burta, dar tot imi place sa se vede un pic, pentru ca eu am conformatia, asa, cu talie subtire (era), si cu soldurile mai pline...
inainte sa raman insarcinta, tineam un fel de regim, adica, mancam mai mult fructe si legume, dar acum mananc tot ce vreau, nu ma abtin; am luat 1 kg, 1.5 kg, dar este normal, ca trecere de la o alimentatie de dieta la una normala...
fetelor, voi aveti pofte ?
Eu am pofte nebune rau de tot, si atunci cand mi le satisfac, ma simt extraordinar de bine !!!!!!!!
va pupam pe toate
dienuta Si fetita 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Xandra, cum au zis si fetele, important e sa nu ai IgM-ul pozitiv, asta arata o infectie recenta, care poate fi de cand esti insarcinata. IgG-ul conteaza mai putin dar o sa vina Lordra imediat sa ma contrazica zicand ca daca ai IgG-ul pozitiv si celalalt negativ nu mai trebuie sa repeti analizele in trim 3. Dar eu pana in trim 3 nu am de gand sa mananc carne cruda, sa ma joc cu pisici, etc, etc, asa ca n-o sa-mi mai repet analizele astea. Totul depinde cat de precaut vrei sa fii si cati bani ai de dat pe analize.

Majoritatea gravidelor din tara asta si din alte tari (americancelor, voi vi le-ati facut?) nu-si fac analizele astea si uite ca tot majoritatea nasc copii sanatosi.

De ex la rubeola e foarte bine sa ai IgG-ul negativ, ca inseamna ca nu mai faci chiar daca intri in contact cu boala. Eu nu mi-am mai facut IgG de rubeola ca stiam ca am facut-o. De rujeola nu prea are sens sa va faceti pt ca boala s-a eradicat in Romania deci si sansele sa o contactati sunt minuscule si nu stiu daca are efecte asa nasoale in timpul sarcinii, rubeola e cea mai periculoasa.

Lordra, in legatura cu eco: ai dreptate ca in ziua de azi ecografiile sunt necesare, dar nu este necesar sa ti se faca eco la fiecare control pt urmarirea sarcinii. Este mai comod asa pt medic, dar nu e strict necesar. In carti si alte surse scrie ca sunt necesare 3 ecografii:
-la 10-12 saptamani care arata daca sarcina e monofetala sau gemelara, cum e plasata in uter, ca e vie - misca si ii bate inima. (cu aprox 144 batai/minut la toti copiii);
-la 18-22 (sau dupa alte surse 19-23) care poate detecta unele malformatii; inca mai este legala intreruperea sarcinii pe motive medicale, verifica pozitia placentei, etc
-la 32-34 saptamani - verifica pozitia finala a placentei (poate sa fie coborata la 20 dar OK la 32, cantitatea de lichid, daca bb a crescut sau nu cum trebuie, unele malformatii

Este foarte important ca nu toate malformatiile se pot detecta ecografic, o eco ne poate spune ca NU S-AU DETECTAT malformatii, nu ca NU EXISTA.

Prin palparea exterioara a burtii (nu tuseu vaginal) dr isi da seama unde e fundul uterului si exista o pozitie standard fata de ombilic a fundului uterului pt fiecare saptamana de sarcina. Daca uterul e prea mic e semn ca ceva nu e in ordine. Etc, etc.

Ce mi se pare in schimb ciudat la doctorita Dordiei este ca a trimis-o la morfologica la 16-18 saptamanani cand inca nu sunt vizibile toate problemele si va trebui as repete morfologica pe la 20-22.

Dar, pe de alta parte, nu putem noi de aici din fata calculatorului sa judecam daca un doctor e bun. Dupa cum nu exista tratamente standard, se trateaza pacientul si nu boala.

Doctorita poate ca are motivele ei pt care a trimis-o pe Dordia la 16-18 saptamani la eco.

Asa ca sfatul meu final este:

Gasiti-va un dr despre care aveti referinte ca e bun, de preferat referinte de la alti doctori si dupa aia aveti incredere in el. Daca vi se pare ceva ciudat in ce va spune, intrebati-l pe el. Poate are un motiv, o explicatie pentru care recomanda sau nu ceva ce alt dr a recomandat sau nu altei paciente.

Mergi la inceput