Mamici de septembrie - octombrie 2005 (24)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

nicole, nu le-am facut in primul trimestru, de-aia mi le-a dat. M-am si mirat ca mi-au scapat niste analize, eu am incercat sa le fac pe toate. Azi ma duc la dr, abia astept sa vad ce zice de triplul test.

dana, o zi buna si tie.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Fetelor, multumesc pentru felicitari!Mi s-a luat un pietroi de pe inima...
Ioana, bafta la doctor diseara! Poate era mai bine sa fi scris toata listuta cu liniute de la capat, ai dreptate, se bifau mai usor! Acum, asta e, eventual le taiem sau le subliniem
Mihaela 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Meme1 spune:

Fetelor,

la voi se vede burtica? Ca eu cica as fi in 15 saptamani, dar se vede fff putin, iar pantalonii ma incap inca, chiar daca ii trag eu mai pe solduri, cat mai jos posibil. Parca nici nu se vede ca e un inceput de burtica acolo. Ma gandesc ca pe langa irlandeze, care sunt un pic mai corpolente ca natura, eu nu prea am ce sa arat.
Azi ar trebui sa ma duc la primul curs antenatal, sa vedem ce ne zice. Am auzit ca primul nu-i problema, dar ca pentru urmatoarele 4 sau 5 cursuri e f dificil sa gasesti locuri libere, au spus ca in Irlanda are loc in prezent fenomenul de 'baby-boom'. Dar la cati copii mici sunt pe strada, cred ca e 'baby-boom' de cel putin 10-15 ani aici.

Meme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Am sa va spun de ce nu repet triplul test. Acum 2 zile am tot citit despre fate care au facut triplul test si le-a iesit sau nu pozitiv si am ajuns la urmatoarele concluzii,, cu cayuri probate:

1.De cele mai multe ori triplul test iese fals pozitiv, copilul nevand nimic Se intampla insa ca triplul test sa fie negativ, iar copilul sa aiba ceva. Exista deja cazuri si pe DC. In fond acestea nu este dact un calcul la riscului. Acum vad putin altfel situatia. Nu stiu daca m-ar linisti un risc mai mic. Triplul test negativ inseamna un risc mai mic, care totusi exista. Iar acum nu cred ca m-ar ajuta acesta.Un rezultat bun si unul rau nu m-ar linisti absolut cu nimic, nefiind un diagnostic. Numai amniocenteza ar putea sa faca acest lucru, drept pentru care o voi face direct, chiar daca sunt constienta ca exista un risc de 0,5% de pierdere a sarcinii )sau mai mare inainte de saptamana 15, dar nu este cazul meu).

2.Desi sunt 80% sigura ca este o greseala, din nu stiu ce motive, voi face amniocenteza, pentru ca altfel nu ma voi linisti cu totul. Iar cand zic greseala ma bazeze pe urmatoarele lucruri: trisomie 18 inseamna ca toate cele valori sa fie foarte scazute. In cazul nostru, al celor din Brasov (!) numai HcG este foarte scazut ( la mine este 7, in conditiile in care 5 este minimul), in rest totul este in limitele normale. De aceea si dr. mea a fost putin socata, dar sincera sa fiu, nu cred ca a sunat la Genetic Lab sa intrebe ce este cu aceste valori incedibile. Si mai sunt si toate la fel. Cu toate acestea cei de la Genetic Lab au spus risc de trisomie 18.

Atata vreme insa cat pot pleca in concediu in Germania sambata, inseamna ca intr-o oarecare masura sunt constienta ca Stefan al meu este santos. Asa simt si in general simturile mele nu ma insala. Pe de lata parte nici nu mai prea vreau sa ma gandesc la acest lucru, pe cat posibil.

Flavia 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Flavia, bine ca esti hotarita si impacata cu gindul amniocentezei. Un singur lucru vreau sa spun: riscul la amniocenteza depinde mult (aproape in totalitate) de indeminarea si experienta doctorului care o face. Incearca sa "sapi" sa vezi daca poti alege un doctor foarte bun. Bafta!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole74 spune:

Ioana, bafta multa la doctor diseara!

Fetelor voi mancati lactate, ca eu una nu o suport (niciodata nu mi-a placut). Ma chinui din cand in cand si mananc in sila cate ceva gen branza sau lapte.

Pupici

Nicole 20 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeeea spune:

Buna gravidutelor,
Ieri am fost la ecograf si la capitolul "maturitatea placentara" (scorul Granum) e scris "gr0, peretele anterior" Stiti ce semnificatie are acest lucru? Si mi-a dat sa iau Utrogestan (pt hranirea placentei). Voi ce parere aveti despre asta?
In rest totul pare a fi "normal".
Si BB mi-a facut cu mana, de pe montitor!! Pe bune! Dragul de el!
Va pup!

andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Flavia, imi pare rau ca te nelinistesti asa acum. Intreaba inainte de amnio un dr bun. Poti posta o intrebare pe site-ul dr meu (Tutunaru). Iti raspunde. Stiu de la el ca un rezultat echivoc sau pozitiv la triplu test, pentru trisomia 18, nu inseamna ca te trimite automat la amnio. Mi-a zis ca defectele aparute in cazul acestei maladii cromozomiale sunt detectabile la eco morfologica performanta. Nu se compara cu trisomia 21, s. Down, unde pot trece neobservate la eco. Asa ca el sugera acum ceva timp (tot in raspunsurile de pe site, daca ai rabdare sa cauti) ca fata banuita de asa ceva sa mearga la dr Iosup sau Pop sa faca o eco morfologica si el ii va spune sigur daca copilul are trisomie 18 sau nu. Nu recomanda amnio in acest caz.
Nu te grabi cu amniocenteza, e totusi o procedura invaziva, si un stres mare...Iti tin pumnii. Sunt sigura ca totul va fi bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Ioana stiu ca experioenta dr. este foarte importanta. Acesta este unul din motivele pentru care nu am vrut sa ma mai duc in Bucuresti la Genetic Lab, dupa ce am citit ca vestitul dr. Albu (cica foarte bun in domeniu), lasa si rezidentii sa faca acest lucru.

DR. mea a spus ca o singura pacienta a ei a pierdut sarcina dupa amnio, dar la o luna si jumatate dupa aceasta. Drept pentru care nici macar nu imi poate spune sigur daca a pierdut-o din aceasta cauza sau nu, mai ales avand in vedere ca avea o varsta ianintata.

Flavia 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Flavia, am gasit intrebarea postata si raspunsul dr. Sper sa te ajute. Copiez mai jos:

anisoara olteanu :: bucuresti :: (Vineri, 08 Aprilie 2005, 15:14)

Intrebare: Buna ziua! O foarte buna prietena,acum in saptamana 17 de sarcina, a flat in urma efectuarii unor analize (triplu test) ca poate sa nasca un copil cu risc de trisomie 18 crescut(1/50).Ca sa fie sigura ca va avea sau nu un fat sanatos, la recomandarea medicului, a facut un test numit amniocenteza. Fiola cu lichidul recoltat a fost pierduta de catre cei de la laborator, sau nu a fost lichid suficient pt. a se obtine niste rezultate (nu stiu exact).Problema este ca nu i s-a putut da nici un raspuns. Prietena mea nu se simte in stare sa repete testul si sa astepte iar doua saptamani un eventual rezultat. Ce se poate face in cazul asta? Ecografia 3D poate sa spuna cu certitudine daca fatul va fi sanatos sau nu?
Multumesc,
Anisoara
Raspuns: sa stea linistita. trisomia 18 se vede la orice echo chiar si 2D performant (malformatii multiple). iar fetii nu supravietuiesc decat rareori pana la termen si niciodata dupa nastere.

Mergi la inceput