Mamici de septembrie - octombrie 2005 (24)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Neata, fetelor!

eu sunt cam insomniaca de la o vreme, iar in timpul zilei nici ca adorm!

Felicitari, mihaela si monica, pentru baietei, sa fie sanatosi si frumosi!!!

Oana, extraordinar cum il simti pe bb! Ce diferenta mare de varsta intre fetele de pe aici, eu de abia sunt in 14!

Nu vi se pare ca se scurge timpul mult mai greu de cand sunteti gravide?

Ioana, in concluzie nu se poate face nimic impotriva imbatranirii placentei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mysweetest spune:

monicafrosa felicitari pentru baietel!
Abia astept sa simtiti si voi miscarile lui bb sa imi ziceti cum este.
Ieri dupa amiaza bb a fost activ dar nu a mai dat suturi, in schimb cand vreau sa dorm ..pe el in apuca timp de 20 min plimbarile prin burtica si il simt ca pe un serpisor.
Fetelor ati vazut ce vreme urata afara? Nu-mi vine sa mai fac nimic din cauza vremii urate...
aproape 21 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

MOKI si ELIUTA

Eu tot asa am facut numai analiyele in sapt 6...alea generale care au iesit ok. si Dr. nu mi-a data nici un fele de vitamine. A zis ca sunt fructe si legume si la mine totul e ok.
Acum sunt in sapt. 14 si 5 zile nu m-a pus sa fac nici toxo nici cito....sau altele.
Luni in 25 am consult numai.....sa vedem.
Speram sa fie bine
La eko in 11 luna asta de abia a prins bebele sa ii faca masuratorile. Era foarte saltaret. Urmatorul eko il voi avea pe 6 iunie. Atunci vom vedea si ce e.....

Vero
14 si 5 zile

Mergi la inceput

As vrea sa imi spuneti voi gravidutzelor cate kg v-ati ingrasat pana acum??
Eu am 21 saptamani de sarcina si m-am ingrasat 7.5 kg!!!!!!! Nu e mult? Nu se prea vede decat la burta si mi-au crescut sanii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_e spune:

Buna dimineata,

Eu acum vin de la medicul meu ginecolog. Uneori e util internetul alteori mai mult rau face. Ieri, desi aveam multa treaba am cautat informatii despre placenta imbatranita. Si m-a apucat o groaza si un plans de nu va mai spuns. Informatiile citite asociate cu fata si expresia lui Iosup cand mi-a spus ca e destul de rau cu placenta a creat in mine o teama pentru bb de neimaginat. Evident nu am mai putut face nimic, decat sa plang. Asa ca azi dimineata am fost la doctorul meu, care mi-a zic ca intr-adevar sunt niste calculi (calcifieri) care nu ar fi trebuit sa fie la aceasta varsta gestationala, dar nici nu poate vorbi clar de un grad 2-3 de maturizare al placentei. Chiar mai era un alt profesor-doctor pe acolo care a fost de aceeasi parere. Si oricum, mi-a zis ca placenta este destul de groasa ca sa-i permita copilului dezvoltarea normala. Evident, procesul trebuie urmarit strict, dar pentru moment nu se poate pune problema unei opriri din evolutie a dezvoltarii copilului. Evident, acest lucru m-a linistit. Oricum, pt linistea mea completa o sa mai consult un medic ginecolog diseara (un medic de la Giulesti).

Nu pot sa spun ca mi-au trecut starile de plans. Numai ma gandesc putin la asta si incep sa-mi curga lacrimile. Cred ca hormonii au si ei o contributie esentiala.

Cat priveste tratament pentru placenta imbatranita nu exista. Nu e nimic care sa incetineasca sau sa stagneze procesul de imbatranire a placentei.

Felicitari Monica pentru baietel. Noi ne gandim sa alegem intre Alexandru si Andrei, dar Alexandru are 3 ture avans.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Neata fetelor!

monica, felicitari pentru !

samila, bafta la eco, si asteptam sa ne zici daca e sau .

Antonia, in toate grupurile de mamici diferenta intre prima de pe lista si ultima e de 2 luni. Eu cred ca cele mai "mici" sint mai avantajate, stiu deja la ce sa se astepte.

Mi-am luat rezultatele de la eco cu mine, asa ca cine vrea sa facem "schimb" de date sa zica. Eram datoare de ieri cu:
- lungimea colului: 35 mm
- grosimea maxima a placentei: 35.3 mm
- greutate bb: 380 +- 55 g
Datele sint de la 20s de la UM.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Mihaela, dar daca diferenta este atat de mica intre gradele astea, poate nu s-a prins exact ce grad are!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Salutari fetelor!
Iar ati fost harnice incit nu am inteles nimic din 7 pagini scrise... hehe!

Ieri am plecat de la spital , doamne ce cosmar, noroc ca sint doctorii draguti ca altfel ai fugi indiferent de ce problema ai!
Ce sa va zic, am fost "cazata" intr-un salon de maxim 10 mp in care erau 4 paturi, mi-au recoltat singe si s-au foit pina sa imi explice ca triplu test nu este gratis ( o bagasera pe mineca ca flaconul cu singe era deja la laborator si nu stiau daca noi vom plati sau nu... hehe).
Una peste alta , m-au trimis la blocul operator unde mi-au montat perfuzia si am asteptat circa 1 ora. de altfel le explicasem ca doctorita nu are cum sa ajunga pina la 12.30 ca are ora de eco dar nu cred ca m-a bagat nimeni in seama, pina la urma au scos-o de la eco si bine au facut ca mai asteptam inca o ora ca intra o cezariana.
cit am asteptat, am auzit (patul era inconjurat astfel incit nu prea vedeai ce este in salonul de reanimare)pe toate mamicile cu cezariana , inainte si dupa, oricum multe cezariene in ziua respectiva. se pare ca nu este chiar atit de usor cit imi inchipuiam eu cu cezariana dar inca mai am ideea ca unele femei tare alintate sint asa ca nu pot sa cred pina nu o sa vad cu ochii mei.
Ba una dintre noile mamici, chiar daca doctorul o asigurase ca are un copil normal fara probleme mai avea un pic si cred ca facea criza pentru ca nu m-au veneau cu copilul sa il vada desi toate asistentele i-au spus ca nu are cum sa il vada mai devreme de 3 ore. Iar bunica , in loc sa isi linisteasca fata , mai avea un pic si facea criza cardiaca linga mama mea care a asteptat cuminte pe hol...
Deciiiiiiiiiii concluziaaaaaa.... nu va panicati daca nu va aduce copilul, nu va faceti decit rau ba mai mult am auzit asistenta de la copii ca daca se intimpla ceva cu copilul, primii anuntati sint parintii.

Cit despre mine, operatia a fost tzacapaca, cind am iesit de acolo nu cred ca trecuse mai mult de 15 minute si eram treaza nemincata , fara sa simt absolut nimic, am fost la pipi in urmatoarele 15 minute, am baut foarte multa apa si cum ma parasisera toate infirmierele mi-am luat perfuzia in mina si am plecat de nebuna la toaleta, cert e ca m-am si intors si tot nu era nimeni care sa remarce ca am lipsit.

Aaaaaa, cind sa ma dea la salon nu o gaseau pe doctorita si aveau nevoie de pat asa ca ma pregateam sa plec cind sotul meu mi-a zis ca doctorita e pe drum si sa o astept, intre timp eu cu bagajele in mina cu asistentele linga mine, cu inca alti vizitatori la cezariene, eram ca in gara de nord. A aparut si doctorita care saraca nu avea unde sa scrie indicatiile pe fisa , a scris pina la urma intr-un colt, ma simteam ca in fuga catre vreun ultim tren.

cind am ajuns la salon , alta asistenta ma tot intreba daca am facut nu stiu ce injectie, eu negam , ea ma intreba daca sint sigura si uite asa de vreo 4-5 ori cind m-am enervat si i-am zis sa sune la blocul operator si sa nu ma mai frece drept pentru care s-a gindit ca nu am cum sa mint si mi-a facut injectia anti contractii, injectii pe care le-am servit inca de 3 ori , la 12 noaptea , la 6 dimineata impreuna cu tratamentul de dimineata adica termometrul, si inainte sa plec din spital.
Nu am putut sa dorm decit maxim 6 ore asa ca a doua zi eram zombi dar oricum nu am avut timp sa ma dumiresc ca m-au dus la eco unde au constat ca bb e ok si lasindu-ma in ceata cu sexul ( nici nu eu nu am insistat sa aflu si nici doctorul nu parea foarte rabdator asa ca l-am lasat in pace).
Cind m-am intors la salon, mi s-a spus sa imi fac bagajul ca ma muta in alt salon, de unde nedumirirea mea ca eu trebuia sa plec nu sa fiu mutata, pina la urma mi-am trimis sotul (doamne nu stiu ce m-as face fara el, e tipul de om pe care il dai afara pe usa si iti intra pe fereastra) care a gasit-o pe doctorita care era in drum spre noi... mi-a zis ca a fost totul bine ca trebuie sa stau linistita 3 zile si sa imi pun niste supozitoare...
Insa fetele din al doilea salon , integral de gravidute , si cum probleme de contractii sau cerclaje, m-au sfatuit sa o am multa grija mai ales dupa 20 de saptamini si sa nu ajung ca ele sa faca injectii din 6 in 6 ore pentru a nu avea contractii si pentru a duce sarcina la capat... probabil ca dupa paste imi voi micsora ziua de lucru si o sa am mai multa grija de mine..

In rest totul este OK, asa un pic am niste mici scurgeri maronii dar am fost avertizata ca sint posibile si sa nu ma sperii.

Iar spitalul Giulesti, cel putin unde am fost eu , este oribillllll.
Va pup fetelor si aveti grija de voi,

Jadi
15+cerclaj... hehe

Mergi la inceput

Mihaela eu zic sa incerci sa te linistesti si sa fii optimista..nu esti nici prima nici ultima cu placenta imbatranita.
Si eu am fost disperata cand dr.ginecolog mi-a zis ca placenta e f jos inserata si anterioara si ca as fi pasibila de placenta praevia. Mergeam pe strada si nu mai stiam ce e cu mine dar apoi m-am mai documentat pe internet si m-am mai linistit iar acum sper sa se ridice.
Bafta la consultul ginecolog de diseara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_e spune:

Ioana, astea sunt datele noastre la varsta de 15 saptamani:
- Placenta - durere - posterioara grupa a II-a; grosime maxima 23,5 mm, structura - gradul II/III de maturitate.
- COl - lungime 40 mm, OI- inchis; IR ombilicala - 0,81
- Artere uterine: IR uterina dr - 0,78; IR uterina stg - 0,70-0,72
- greutatebb - 111 +16 g

Mergi la inceput