Mamici de septembrie - octombrie 2005 (24)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mysweetest spune:

Felicitari Mihaela pentru baietel! Codruta se pare ca bb-ii nostri sunt tare dansatori ca si al meu nu se mai oprea din ciocanit iar pe mine ma apucase rasul ca il simteam de parca vroia sa iasa afara, insa la mine s-a potolit repede cand m-am asezat pe partea stanga si apoi am simtit numai miscari usoare in acea parte.
Chiar si acum ..stie ca scriu depsre el si misca usor in stanga..o fi dorind sa imi transmita ceva .

20+4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Felicitari pt. baietel MihaelaInteresant zic eu: www.babynameguide.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

mihaela, felicitari pentru ! La mine placenta are gradul de maturitate 2, si am calcifieri mici. Ieri doctorita mi-a zis ca nu am cum sa previn imbatrinirea prematura a placentei. A zis ca totusi e bine la mine ca e mare placenta, si are bb de unde se hrani (la tine citi mm are placenta?). A insistat din nou pe relaxare, fara stres, fara nervi.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_e spune:

Alinam, in primul trimestru am luat Materna si atat.

Am uitat sa va spun. Nu mai spun despre mine ca sunt grasa. Ieri, la scoala m-am intalnit cu o prietena din Constanta si am felicitat-o pentru burtica evidenta. Am intrebat-o in cate luni este si cu surprindere am aflat ca este in 4 luni!!!!!!!!! Si m-am comparat eu cu burtica mea "cea grasa" de aproape 4luni cu burtica ei evidenta de 4 luni. As putea spune ca nu se vede la mine, chiar se poate spune ca sunt putin mai plinuta.

Aceeasi surpriza si ieri la Iosup, cu o alta graviduta de 4 luni. Asa ca, astept sa-mi creasca burtica sa-mi spuna lumea ca sunt insarcinata.

Mihaela 15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_e spune:

Ioana, cred ca placenta avea 21.5 mm???? Maine ma uit pe analiza si iti spun exact. Cred ca este cam acelasi stadiu de dezvoltare , caci Iosup a zis maturitate grad 2/3.

Este posibil a in luna a 4a sa revina greturile. Eu de 3 zile, gura nu-mi mai tace, mancarea nu-mi mai place. Incer ca mananc ceva, asa, fortat, sa se hraneasca totusi bb. Si altceva decat ardei rosu, mare si gras, ridichi, gulie nu prea am chef. Simt ca m/am saturat si de rosii si de castraveti. Ieri dupa ce am iesit de la Iosup m/am dus acasa sa ma schimb pt scoala si am trecut prin piata. Mi-am luat 1/2 kg de capsune. Un kg costa 100.000 de mii. Cam mult, dar chiar aveam chef. Si ca o coincidenta, dupa ce le-am cumparat, am vorbit cu sotul meu si i-am zis despre gustoasa achizitie. Si el vroia sa opreasca masina sa cumpere, caci pe drumul Brasov - Bucuresti erau o multime de persoane care vindeau asa ceva.

Sper ca nu ma injurati prea tare, dar am zis ca e o idee de a mai varia mediul nostru.

Mihaela 15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole74 spune:

Ioana si dimensiunea colului cat este la tine?
Si la celelalte cat este colul?

Nicole 20 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Fetelor, revin de acasa diseara cu un mesaj cu detalii "tehnice", ca nu am mapa cu rezultate la mine.

Am gasit pe DC un raspuns al dr. Arian dat cuiva care intreba de stadiile de imbatrinire ale placentei:

"Stadiile de imbatranire sau maturare ale placentei sunt definite ecografic, adica aspectul ecourilor returnate de placenta in cadrul acestei investigatii este cel ce contureaza un anumit grad al maturitatii placentare. Nu cred ca ti-ar folosi la ceva sa-ti spun care sunt elementele de diagnostic ecografic care definesc fiecare stadiu de imbatranire placentara. Cred ca ceea ce iti este util tie ar fi sa stii ca exista 4 astfel de stadii, notate de la 0 la 3. Stadiul 3 este caracteristic perioadei termenului si semnifica iminenta acestuia, stadiul 2 apare putin inaintea termenului si anunta apropierea lui, iar stadiile 0 si 1 se intalnesc in restul sarcinii (stadiul 1 numai in cea de-a doua jumatate a sarcinii).

La 24-25 saptamani placenta ar trebui sa se gaseasca in stadiul 0, cel mult 1 de maturare. Prezenta unor stadii ecografice avansate evidentiaza o imbatranire precoce a placentei, cu formare de mici trombi care eventual sufera si un proces de calcifiere (care dealtfel sunt responsabili de aparitia ecourilor specifice vazute la ecografie). Aceasta presupune o reducere a schimburilor transplacentare intre mama si fat, si deci la un anumit grad de suferinta fetala in utero.

Tinand cont de explicatiile sumare de mai sus, putem concluziona totusi ca daca nu exista semne de suferinta fetala, este vorba probabil de o interpretare eronata a gradului de maturare al placentei. Acest lucru este perfect posibil, dat fiind faptul ca diferentele intre aspectele ecografice ale celor 4 stadii de maturare sunt relativ mici si deci pot fi usor confundate. Este drept, diferenta intre stadiul 3 si stadiul 1 este semnificativa, dar erori date de artefacte ecografice apar relativ frecvent. Eu as sugera investigarea unei eventuale suferinte fetale, dupa reefectuarea ecografiei de sarcina cu restabilirea gradului de maturare placentara.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

Buna ziua fetelor,

Nu prea scriu eu asa des dar de citit va citesc in fiecare zi. Am si eu o singura nelamurire. Inteleg ca mai exista printre voi cineva care are probleme cu inima - prolaps, parca. Mie doctorita mi-a zis ca nu mai am nici o problema (am avut in copilarie); totusi de ceva zile ma doare in parte stanga si ma sufoc. Devine din ce in ce mai inconfortabil. Pe de alata parte, pana la sarcina, eu am fost fumatoare inraita si se prea poate sa ma sufoc de la plamani.
In decembrie cei de la pneumologie mi-au zis ca plamanu e bun si am capacitatii respitatorii chiar prea normale pentru cat de fumatoare am fost.
Am citit deasemenea ca in timpul sarcinii uterul poate apasa pe diafragma si din cauza asta ne sufocam.

Mai traieste cineva senzatia asta de sufocare?

In rest, ce fac barbateii vostri? Cum se comporta fata de starea voastra? Entuziasti, speriati, panicati, rabdatori, nerabdatori?
Al meu e asa mandru ca scos ceva ca parca e cocos...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Mihaela, sa va bucurati de baietelul vostru.
Sa fie sanatos, frumos si cuminte.

Acuma cred ca esti in deliberari cu sotul tau pentru nume.

Si sotul meu lui Victor i-a zis toata perioada cat am fost insarcinata "Maria" si ne alinta "fetele lui".

Acuma tot asa imi alinta burtica dar sa vedem pana la urma ce o sa fie.

Sa va spun ca azi noapte am visat ca nascusem repede si fara complicatii un baietel.
Si o stiu ca de obicei ce visezi e pe invers: adica o sa nasc greu o fetita ????????????

Eu maine sunt libera, asa ca pot spune ca ma pregatesc de weekend azi.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Mihaela, felicitari pentru baietel !
Sa fie sanatos si norocos !

Carmi

Mergi la inceput