Mamici de septembrie - octombrie 2005 (24)
Raspunsuri - Pagina 9
nicole74 spune:
Buna ziua, gravidutelor!
Ioana cum ajung acasa am sa ma uit pe eco si iti zic.
Nicole 20 saptamani
kid2003 spune:
Flavia am facut aseara un search pe Net si am citit ca trisomia asta e f f rara si produce malformatii f grave (mai ales la inima- 90% dintre cazuri). In nici un caz picior plat sau alte lucruri minore, deci se pot vedea la eco. Uite si un site http://www.trisomy.org/html/trisomy_18_facts.htm . Sunt absolut sigura ca puiul din burtica ta (Stefan) e bine mersi acolo si va rade de tine cand va fi mare ca ti-ai facut probleme ca nu e sanatos.
Ioana si Tonnia mie mi-a zis dr sa repet Igm-urile la alea la care nu am imunitate (adica toate) o data in trim 2 si o data in trim 3. Asa ca saptamana viitoare ma duc sa fac Igm la toxo, ca listeria si rubeola nu cred ca am facut...pe alea le las pe trimestrul 3.
Hemoleucograma se repeta numai in trimestrul 3, deci scapam cu mai putine ace acum.
Tonnia spune:
Da, Kid, asa mi se pare si mie logic! dar spune-mi, listeria de ce nu? Sunt evidente eventualele simptome, spre deosebire de toxo?
valen spune:
Tonia, Ioana eu stiu ca analizele de care spunea Tonia se fac in trim. I si III. Aceste boli sunt periculoase la inc. sarcinii pt. ca pot duce la malformatii si avort spontan in trim. II or pana acum noi stam bine. Eu nu am imunitate pt. toxoplasma si o voi repeta pe la sf. trimestrului II, inceput de trimestru III. Cred ca depinde de fiecare; daca sunteti nelinistite mai bine le repetati sa nu va mai faceti griji. Eu am simtit pe proprie piele cum se nelinisteste gazulita mea cand ma supar sau nelinistesc. Ieri am ajuns acasa un pachet de nervi si a inceput sa ma doara si burta, simteam ca o sa plesneasca. Am mangaiat-o, i-am vorbit, am incercat sa ma calmez cat mai repede si...a avut efect. 
Eliuta spune:
Salutare, burtici! N-am mai scris de mult dar va citesc in fiecare zi. Uneori ma gandesc ca sunt de-a dreptul inconstienta cand vad cate analize va faceti. Eu in afara de cele uzuale cu valori la sange si chestii legate de rh, n-am facut nimic. Saptamana trecuta m-au mai intepat odata pt. o hemoleucograma care a iesit ok. Acu' vad ca voi ziceti ca asta se face si prin trim. III.
Doctorul meu a zis ca nici macar vitamine nu-mi recomanda (am luat acid folic in primul trim. si atat)ca doar sunt sanatoasa tun. De bebe ce sa mai zic! Creste burtica mea intr-o veselie. Ieri am fost la control si l-am vazut. Era foarte preocupat sa-si duca manuta la gurita si se fataia de numa'. Ce ma enerveaza
e ca nenea
nu ne-a zis ce e! Cica peste inca 10 saptamani, sa fie sigur, sa nu ne facem iluzii degeaba! Off!
Pt. toate burticile

!!!
18+
moki spune:
Eliuta,si eu la fel! Nu mi-am facut decat la inceput analizele obligatorii si urmeaza sa fac acum o alfafetoproteina de trim 2,care se pare ca e cea mai relevanta in eventualele riscuri de malformatii..
in rest nu mi-a recomandat nimic,d-na
,decat sa mananc foarte sanatos..la fel am luat doar acid folic in primele luni si acum trag tare pe renumitele legume si fructe de culoare verde,galbena si portocalie..se pare ca sunt cele mai indicate!rosiile de exemplu genereaza oxalati care duc la pietre la rinichi..
In schimb trebuie sa-mi fac morfologia la Herghelegiu si nu stiu daca sa mai astept saptamana 24 care e cea mai indicata..
Dintre fetele care si-au facut-o la el deja,imi puteti spune si mie unde il gasesc,se preturi sunt si voi la ce saptamana ati facut-o?
Merci mult!Va pupic dulce !Salutari burticilor!
Moki 18+
codruta_grg spune:

Aseara, pe cand sa adorm a inceput bebele niste dansuri prin burtica, ca nu am mai putut adormi o ora. Asa tare i-am simtit miscarile ca m-am speriat, si mai jos si mai sus!!! Peste zi nu simt aproape nimic, dar seara, cand ma pun in pat, incepe sa dea puternic din picioruse sau din ce da el.
Daca ieri am simtit asa tare, cum o sa simt la 8-9 luni?!!
Codruta 21+4
mihaela_e spune:
Of, ca mult ati mai scris in 24 de ore!!!!!!!! Nu mai prididesc cu cititul.
Asa, Ioana pune-ne si noua un
. Asa ne-a zis Iosup ieri, ca suntem baietel. Si suntem tare activ si absolut deloc timid. Parca asta si vroia, sa ne spuna din prima ca e baietel. Saracul, cred ca se saturase de cate ori auzea pe zi, seara si noapte "Fetita lui taticu'"..... asa ca, misterul s-a elucidat spre disperarea lui tati. Oricum, a fost un dragut tati. El nu a putut merge cu noi ieri pentru ca era la Brasov. Dar cand a venit acasa, ne-a adus un buchet imens de trandafirasi micuti albi si un fel de alti trandafirasi (nu le stiu numele) albastri/violet. Ce sa mai zic, un buchet de flori. A vrut sa-i vada fotografia in mijlocul careia doctorul scrisese "penis" / cu majuscule si sageata. Evident ca a spus, liniuta asta aproape invizibila????? NU, a mangaiat burtica si i-a zis "Fetita lui taticu'". Ca parametrii de dezvoltare, bb e dezvoltat normal pentru varsta lui. Varsa lui care este de 15 saptamani si nu 14 cum stiam noi. Si cand trei oameni iti spun acelasi lucru, atunci de duci si te culci si zici ca ei. Asa ca o sa zic si eu ca sunt
in 15 saptamani cu DNP 13-20 octombrie.
Si partea mai putin buna de la eco. Placenta imbatranita;daca-mi amintesc eu corect, Iosup a zis: grad de maturitat placenta 2/3. Mi-a explicat ca deja placenta a inceput sa se calcifieze si asta inseamna nastere prematura (cica placenta ar arata ca la 6 luni, nu ca la 4). Andreea, am citit ca si tu ai aceeasi problema. Stie cineva ceva despre asta, daca se poate incetini procesul de maturizare (sa nu zic imbatranire) a placentei???? Eu o sa merg la medicul meu abia la inceputul lunii viitoare, asa ca daca stiti ceva, orice comentariu este binevenit.
Mihaela 15 s fix.
bonaparte spune:
Codruta, s-ar putea sa-ti plece burta din loc cu totul![]()
eu, data trecuta, asa pateam
sentimentul este placut oricum, desi un pic inconfortabil
de abia astept sa traiesc senzatia din nou! (inca nu s-a intamplat)
,
ioana 16
alinam spune:
Mihaela_e ai luat cumva calciu ???? pastile ...... stiam ca daca iei calciu "artificial" in primul trimestru se calcifiaza palcenata.