Copilasi de Aug-Sept 2003 (54)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

dana-ene, n-am primit pozele...pe ce adresa ai trimis? Incearca pe yahoo, pe aia o folosesc.

Olita???? Ce e aia???? Cam asa suna pentru Silvia! Isi pune jucariile pe WC si se screme mama-mama da-de or produce ceva . Insa cand incerc sa o pun pe ea nu vrea! La noi e o faza tare simpatica la baie...o dezbracam in camera si de acolo fuge repede repede in baie. S-a nimerit de cateva ori ca apa era prea calda si pana sa o racesc a onorat baia cu cate un pipi, chiar si pe hol a facut o data. Iar de spus...habar n-are! Nici macar dupa, n-o deranjeaza sa stea cu kk la fund...e scandal cand o schimb. Asa ca la capitolul asta asteptam "maturizarea"!

Mihaela
Diana si Silvia

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42663&whichpage=1" target="_blank">Tudorel are nevoie de mama lui!
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!

bebelusi august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Hristos a Inviat si de la noi, cu intarziere!
Ma tot tin sa povestesc, si n-apuc.
M-am distrat de ce povestiti de copiii vostri (mai ales de Silvia care pune papusile pe WC si de Raduc ce rontaie la calorifer)
Sa spun si eu repede ca Eliza mai bea din biberon doar laptele de seara si ceai sau suc in mnasina, uneori. I-am luat recent o cana cu Winnie the Pooh si cu o teava ca un pai dur, cu capac ermetic, si bea din ea. Insa cand vine seara si incerc sa ii pun laptele in ea, Eliza imi spune ca NU BUN TIC - adica nu e bun laptic din cana, asta vrea sa spuna. E bun in BIBE? - Da, bun bibe. Si il pun in bibe.
In rest, nu bea decat din canitele ei, scoate capacul cu cioc, sau chiar din pahar, singura. Numa' cu laptele mai avem de lucrat.
Cat despre suzeta, niciodata n-a vrut-o. O scuipa de cand era mica mica mica.

De Pasti am fost la bunici, la Comanesti. Drumul lung, foarte lung, Eliza s-a plictisit in ultima parte. Ea nu sta in scaun, asa ca l-am lasat acasa. Aproape tot familionul adunat. Capul rautatilor, cumnata-mea si soacra-mea.
Bai nene, aproape ca n-a mancat nimic copilul asta timp de 3 zile. Dimineata servea deja bine stiutul suc 250 ml. I-am luat numai portocale si banana pentru suc, ca sa nu mai car si robotul cu mine. Dupa suc, cica micul dejun. Ce mic dejun, ca fata halea napolitane Nu mai vrea masa de pranz. Adoarme. Cu inima stransa ma misc usor, sa nu cumva sa o terzesc. Ma tem sa nu se trezeasca de foame. Doarme totusi 2 ore. Abia se atinge de ciorbita. Oricum,, eu am fost multumita. Astept cu incredere cina. CE CINA??? Fata mananca un colt de paine goala, oferit cu generozitate de aceleasi. Noroc ca seara, ca niciodata, bea un bibe si jumate de lapte abia muls si fiert proaspat. Ea saraca, ii era foame, sau cerea burtica,...
A doua zi. Acelasi suc portocale-banana. Credeti ca masa??? Nu nene, ciocolata. Hai sa facem gratar. Carnea, pusa bine de cu seara, imbibata de vin, ca sa se macereze, piperata din belsug... M-am luat cu mainile de cap. De', cumnata-mea se ocupase, ea n-are copii... are 45 de ani. Pan' sa ajunga Eliza la carne, ii da carnati afumati! Eliza nu-i fraiera. Mozoleste si scuipa. De 3 ori. Ii da a patra bucata. Nu mai rezist, incep un scandal. Ea cica "Acuma ii dau, daca io vreau sa ii dau?" "Nu-i dai, ca nu vreau EU sa ii dai!" Si da-i educatie cu cumnata!
Seara, noroc cu laptele.
A treiq zi, noroc ca cumnata a dormit pana mai tarziu. Hranesc copila, a mancat o feliuta cu paine cu branza, juma'de ou, niste cascaval, asta dupa clasicul suc. Eu rasuflu usurata.
Vine pranzul. Pregatita pentru orice, iau la spalat carnea, dau jos piperul... Apoi pazeste gratarul, sa nu se rataceasca bucata lu Eliza. Intorc capul. Cumnata ii dadea parizer!
Eheee... ori sunt eu tzacanita, poate exagerez??? Ori este restul!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Hristos a inviat!

Am citit toate postarile voastre, dar ma apucau crizele de nervi cand voiam sa scriu si eu ceva si iar se intampla cateceva la site...
Asa ca dupa 2 mesaje ratate, am renuntzat...dar uite ca am mancarici la dejte si ma pun din nou la scris, poate o sa am noroc...

In primul rand felicitari Teodorei si lui Sergiulica-oki albastri (uite, acum m-am prins ca-s 2 albastrele ) pentru renuntzatul la suzi. Mare realizare!!! Sa dea Domnu sa-i tina!!!

Noi din teancul de suzete pe care le cumparase o mama disperata nu am vrut nici una...asa ca nu stim cum este cu dezvatzatul asta...dar cred ca-i greu tare!

Cu olitza ce ma mai distrez...Mai, care mai de care mai "ambitzios"!
Andra nu vrea sub nici o forma scutecel pe ea ca cica o doare... Si eu ca o mama bleaga ce ma aflu, am crezut-o iar in necunostintza mea am crezut ca o sa invetze fata la olitza...
Aiurea...face cate-un pisharloi si mai si vine si-mi explica "Mami, Anda a pacut pipiloiu!!!" si fuge. Am senzatia ca la ea schimbatul de pantaloni este o joaca...Adica ma anuntza, fuge, eu alerg dupa ea s-o schimb ca sa nu raceasca copiloiul, ea se smulge, iar fuge si tot asa...
La sfarsit eu sunt toata o apa...iar ea dupa jumate de ora iar imi da un semnal sonor: "Mami, Anda a pacut kktoiu!"

Laptele la bibe...Pai asta-i salvarea noastra!!! Andra nu mananca mai nimik...Sa fie sanatos ala care a inventat cerealele!!!
Din cana bem frumos, dar apa si suc...iar cel mai fain este sa bea suc cu furculitza, cu dopul de la sticle sau...cu servetzelul...pe care il inmoaie, il scurge pe scaunel si apoi se sorbocaie...

Eiii, mai avem dar ma doare capul cand ma gandesc asa ca bucurati-va de copilasii vostri cei cuminti, dar mai ales frumosi!

Liliana& Andra-Maria

poze Andra Ghiberdica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

I'M SO HAPPY!!!!
Ne-am pricopsit si noi cu o camera digitala, fratilor! Creditul sa traiasca!
Gata, ma pun pe pozat, am scapat de cosmarul scanatului, am scapat de pozele nereusite, poa' sa intoarca spatele fi-mea cat o vrea, ca tot o prind!
Numa' ca am umplut primul album, cel din semnatura, urmeaza al doilea, da' stati sa invat sa umblu cu scula ca e sofisticata rau de tot!
URAAAAA! Avem camera digitala!!!!!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

Hristos a inviat! Ce-i drept ma prezint si eu la apel cu intarziere...kuskra...ai tat dreptul sa ma tragi de urechi. In fine, ar fi multe de argumentat in favoarea "absentelor" noastre, argumente bune si mai putin buna dar...vorba ceea inteleapta:D...mai bine mai tarziu decat niciodata:).

Iuliana76, sa va traiasca minunea mica, sa-i dea Dumnezeu sanatate, intelepciune, blandete si noroc:).

Incerc sa incropesc un "raport" mic cu d'ale fiica-mii. Incep cu "ttssutssi" (e sasaita ca ma-sa si ca tac-su) pe care nu-l lasa din mana pentru nimic in lume (de altfel nici n-ar avea cum ca are 4 si le invarte cu o dexteritate demna de invidiata...scoate una..baga alta...si tot asa fara urma ca s-ar plictisi cumva de ele). Apoi kk si pisss(tat sasaita mance-o maica pe ea) le cere si le face la olita - pe care o aduce singura- (n-am mai vazut un kk in pampers de mai bine de 7 luni, pissss face la olita daca sunt foarte iute cand cere..ca nu se poate inca controla...daca nu-s iute...si nu-s de cele mai multe ori ca deh...batranetile..atunci uda pantalonasii...gresia...si sosetele...ca ea-i fata isteata si-si trage jos pantalonii.
De vorbit vorbeste binisor, stie numi toate fructele de le papa la masa, acum a trecut la diminutive ...nu mai suntem mama, tata...si nu mai vrea papa...suntem mami..tati si vrea papi, stie numara pana la 10, este inebunita dupa desen...daca ma uit bine ...se inscrie in scoala lui Picasso...ca mi-a desenat o gramada de "Guernici" pe toate fundurile meselor...pe pereti...frigider...amu am mai potolit-o ca i-am luat tabla de desenat de la Selgros si e constiinioasa...sterge si deseneaza...da numai cu creta colorata ca aia alba nu-i produce nici o trairie "artistica":)))).

Am locuit toata iarna si juma din toamna si primavara cu verisoara ei Maria (are 5 ani ) si s-a obijnuit sa imparta totul...ma uimeste cum se duce la bucatarie sa-si ia mar din debara...si vine cu cate trei...( a plecat Maria)...cate unul pentru fiecare dintre noi...si castronele ne scoate la toti...si ne pune cereale si noua...cu jucariile e darnica...atat timp cat nu o bruscheaza cand i le iau...cu forta nu da nimic:D. Si continua sa fie cantareata. AO sa o duc la bazin sa invete sa inoate ..o data pe saptamana cate o ora jumatate si merge si la aikido cu taica-su. Aici este o feerie sa o urmaresti cum saluta aplecandusi capul si indoindu-se in fata...si pentru ca i-a facut si ei o "wakizashi" (sabia scurta a samurailor:)))..) a invatat sa se "lupte" si scoate strigatul ala ascutit de-l scot aia de fac arte martiale ...e mortala si ii place...ma bucur ca merge la sala ...ca sunt multi copii (ea e cea mai mica si o sa o inregistreze pentru o demonstratie)...e inebunita dupa copii si ar sta numai cu ei. In rest...e sanatoasa...am avut un bai de la ciupitura de tantar...ii aparuse ca un cosh pe frunte in toamna...si nu-i mai trecea asa ca am dus-o la dermatolog...mi-a spus ca este un virus si a fost necesara o mica interventie chirurgicala plus cauterizare cu electrocauterul. Ne-a lasat masca pe toti pentru ca nu a fost nevoie sa o tinem deloc, nu i-a facut anestezie pentru ca era mai mare durerea la anestezie locala...iar cea generala nu se justifica...a durat 3 min max...cat a curatat locul si a cauterizat-o...in timpul asta Amazoana mamii statea pe pat culcata si-i curgeau lacrimile...si se jelea incetisor...'ioooi mamii...nana bubu"...mihaela si noi suntem cu ioooi-ul in gura tat timpul...e suprema mirare si cu "sivus" si cu tuuai gic (adica tulai Jack - si-a auzit verisorii..deh...tat ardeleni si noi:)..). Iar la iesire din cabinet...canta cat o tinea gura "Au au au au ..au au au'...pe melodia aceea cu degetelele...au ras cei ce asteptau pe hol de au lesinat. L-a pupat si pe doctor cand a rugat-o dar...i-a scos si limba ( mor ca a invatat asta...cand mi-i lumea mai draga si nu vreau sa-i fac ceva sau sa-i dau..scoate limba..noroc ca numai mie si lui taica-su si lui "muni"). Dar ii a mea si incerc sa-i temperez "prostioarele"..in rest e un copil vesel, vioi...nu am reusit sa descoperim inca un fel de mancare care sa nu-i placa..e lesinata dupa marar, patrunjel, leustean, ceapa verde...pe care le roade crude ...ca o caprita...cu laptele s-a mai potolit ..adica nu mai bea decat seara si dimineata (din biberon- cana o stie utiliza si o utilizeaza de-a lungul zilei...la fel si paiul...la fel si berea..e lesinata cand vede ca bem bere...dar n-are noroc prea des sa-si bage degetul in paharul cuiva si sa-l suga (maxima concesie in materie de bere:))))). Azi am fost la Constanta la cumparaturi si apoi am mers pe plaja la Eforie Nord...ca-i mai aproape de Selgros:D...si s-a distrat foarte bine...desi batea un vant de numa':). Asteptam cu sufletul la gura...luna de luna...suriorul/surioara...dar se incapataneaza sa mai astepte...(probabil ca-mi da timp sa ma obijuiesc cu "binele" noptilor dormite cap coada).Aici e fain...veredata...soare...am mers la manastirea Dervent si la pestera sf Andrei, a doua zi de Paste, si am impartasit-o cu scandal pentru ca ea nu ia nimic din lingurita fara sa guste intai..si m-a pus calugarul sa o imobilizez ....a pupat toate icoanele de la altar..la inaltimea ei, a imbratisat si si-a pus fruntea pe crucile tamaduitoare de la Dervent (cum a vazut ca faceau pelerinii)...cruce isi face,,,da pe frunce si marunta:)))...e fan tobogan si hinta (leagan)...ce-i drept la noi in campus sunt cateva locuri de joaca foarte fain amenajate, cu accesorii de plastic si pentru grupe de varsta...asteptam caldura sa mergem la piscina si aici la noi...si...cam atat ca v-am ametit. Micul raport s-a dovedit a fi o...dare de seama...cat discursurile "raposatului" la fostele Congrese:). Ma iertati daca v-am plictisit...dar asa-s mamele...madre de odraslele lor. Va pupam tae' tae' si sa va ocroteasca Dumnezeu in tot ce faceti. Si-om mai veni...cand timpul ne-a mai permite..ca amu-i ziua lunga si frumos ..si stam afara pana se insereaza apoi eu is varza si nu mai pot decat citi:). Kuskra...auzi-ma si ma iarta:D.

floarea soarelui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Mihaela, am trimis pozele pe Yahoo. Le-ai primit ?
-------------------------
Floricico, bine ai revenit !
Tare scumpa-i Ioana , ce vorbareata! Mereu ma minunez de nazdravaniile ei si de vocabularul bogat.

Hei ! Si sa stii ca si fiica-mea e sasaita , cu toate ca nici eu nici tati nu suntem.
Danat, haios Raduc cum roade el la calorifere .
Mititelul, ce l-or fi mancand gingiutzele...
Anka, uraaa pentru aparatul digital.
M-am delectat cu pozele voastre. Superba mireasa ai fost . Poza aceasta este super!
O vrem mai mult pe Eliza, sa stii .

Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)

ALBUMUL OANEI MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns reby spune:

HRISTOS A INVIAT!

iuliana76: sa-ti traiasca frumusetea si sa creasca mare si sanatoasa, sa aiba viata lunga si frumoasa, plina de bucurii si noroc;

Felicitari puiutilor care au renuntat la suzi, cum ii spunem noi, speram sa ne iasa canini cit mai repede si demaram si noi actiunea renuntat la suzi.
Mai avem doua actiuni in lucru: olita de care David nu se apropie, i-am tot explicat cred ca s-a prins la ce foloseste, dar nici nu vrea sa auda sa stea pe ea. Cit priveste vorbitul nu emite sunete decit strict cind e absolut necesar, in rest ne arata totul cu minutele.

Nu mai vrea lapte deloc, daca pina acum mai reuseam un biberon noaptea, de o perioada nu mai vrea nici noaptea decit ceai. Asa ca ziua incerc toate combinatiile lactate posibile, uneori reusim alteori nu, pentru ca are pofta sau nu. La fel si cu fructele uneori are pofta si maninca alteori nici nu se apropie.

Toate bune,
Reby si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

No', uite c-am uitat sa va povestesc si de Oana .
Isi imbogateste si ea vocabularul pe zi ce trece si sunt foarte mandra de asta:
TATA = tata / mama
TATAI = tataia
DA = da, desigur
CECE = ceai / ceas
DATA / GATA = gata
ACA = apa
SESE = sosete / pantofi
ATA = alta / altceva
TZETZE = cercei
OITE = uite
OO = oua
VA, VA = vai, vai ! ce frumoasa e Oana !
AU AU AU = ham ham ham
AAAAUUUUUU = miau
UUU = urla lupul
GA GA GA = gāsca
CACA = fier de calcat / calca rufe
PFUI = kk
CĪH = gunoi / mizerie

Si am descoperit o multime de preferinte ale copilei:
- culoarea preferata: albastru (cu sigurantza !) si roz
- mancarea prerferata: ciorba de persoare si crenwurstii din piept de pui
- jocul preferat: toboganul
- desene animate preferate: Tom si Jerry
---------------------

Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)

ALBUMUL OANEI MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anny spune:

Noi ne laudam cu niste super crize de nervi . Dom`le .....de o saptamana nu ma mai inteleg cu copilul DELOC! Face niste crize de nervi de toata frumusetea de ne-a lasat masca si pe mine si pe tac-su.
Daca nu ii convine ceva urla de ne aude tot blocul, arunca cu lucrurile si loveste cu picioarele tot ce intalneste.
Sa fie oare din cauza ca n-o mai are pe suzi????????
Sau i-o mai iesi vreo masea? Ca deocamdata le are pe toate cele ptr varsta asta si nici nu pot sa ma uit in gura lui ptr. ca risc sa raman fara deshte .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana76 spune:

Adevarat a inviat! raspund si eu cu intarziere, desi am scris in ziua de Pasti am uitat sa spun aceste cuvinte fiind concentrata asupra noului membru al familiei noastre.
Multumesc tuturor de gandurile bune si urarile trimise.
Pe langa bucuria de a fi cu Emma acasa am avut o mare suparare. Andreea a facut o gripa rea de tot, inceputa marti, cu o mica temperatura de 37.3grade. Am trimis-o totusi la plimbare in parc, cu bunicii. Seara era bine dar miercuri dimineata la ora 8, cand s-a trezit ardea, i-am luat temperatura si avea 39.2. Am trimis-o cu Roli si mama la spital la Municipal, la Dr. Culcer. I-a dat tratament. Avea gatul foarte inflamat, i-a dat antibiotic.
Acolo i-a scazut temperatura, toata ziua a fost bine, cu temp de 37.5 dar spre seara a inceput sa urce, i-am dat intai Nurofen pt temperatura, apoi supozitoare antipiretice, degeaba, intr-o ora a ajuns la 39.4, vre-o 3 supozitoare unul dupa altul, i-am dat Diazepam solutie rectala, la indicatia doctorei, care ar fi trebuit in 12 minute sa-i scada temperatura si degeaba. 2 ore a stat fata mea cu temperatura de peste 39, cu comprese cu gheata pe frunte, plangea scumpa de ea de atatea chestii bagate in fundulet plus termometrul din 15 in 15 minute, se ducea in somn de obosita si apoi in plans, n-am dormit toata noaptea. Pe la 2 nopatea a inceput sa transpire abundent si sa-i scada temperatura. Dar mai jos de 38 n-a scazut, si a doua zi, tot cu supozitoare si Nurofen dar mai rar. Vineri deja era bine, cu maxim 37.5. Duminica a venit doctora acasa sa o consulte pe Andreea si s-o vada si pe Emma. Andreea e bine acum, e vesela, vioaie, ieri a iesit afara la plimbare.
Eu sunt moarta de oboseala ca n-am prea dormit de teama sa nu-i creasca temperatura. Zilele astea camera Emmei a fost in "carantina", doar eu intram la ea dupa ce ma spalam si schimbam lucrurile care intrau in contact cu Andreea.
Cam astea au fost "aventurile" noastre. Eram asa incantata ca Andreea n-a fost racita deloc, de cand s-a nascut doar o data a avut rosu in gat dar fara temperatura si acum a facut-o lata.
Multa sanatate va doresc, sa va feriti de gripa asta.

Iuliana.

PS. Imi cer scuze celor ce n-au primit poze cu Emma, nu a fost rea intentie, ori n-am avut adresa de mail ori a fost gresita. Dati-mi adresele de mail si va trimit cu draga inima.

Mergi la inceput