Copilasi de Aug-Sept 2003 (54)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elena-Teodora spune:

Si a noastra, tot a doua noapte fara suzeta!!! URAAAA! (Anny, iar vin dupa tine cu scrisu'...:)))) Dar ce-as mai vrea sa stri URAAA! si pentru olita, ca noi, deocamdata, nu vrem nici macar sa ne uitam la ea, daramite sa ne asezam acolo...:((((((. Nu stiu ce o sa fac in privinta asta, o sa-mi fie tare greu, mai ales ca bona –banuiesc eu – nici nu incearca s-o puna pe olita, fiindu-i mai comod ei cu pampersii... Ce sa se chinuie sa o faca sa stea pe olita, asa, face pisu, face caca, schimbam scutecul si gata! Fata zice cand presteaza, dar numai dupa si de olita nu vrea sa auda! Chiar nu stiu ce o sa fac... Mi-e si ciuda putin, ca vine vara si n-as vrea sa se incinga la fundulet de la pamparsi, ar sta asa lejer in chilotel...
Tata e mai bine, si eu, cu maseaua, la fel, dar iau in continuare antibiotic (apropo, antibioticele nu se mai dau de la 1 decat cu reteta!) si, fireste, ma abtin de la o berica... :((((

Plecam la mare pe 20-21-22, ne trimite firma la un training la 2 mai, la o pesniune ultramoderna, unde trag numai straini cica, cu toate alea achitate, masa, cazare, dar ce ma bucura mai tare e faptul ca ne putem lua si familia cu noi. fireste, teodora n-o sa lipseasca si ma rog din tot sufletul sa fie sanatoiasa si sa nu avem probleme chiar atunci. As ca, noi inauguram litoralul la sfarsit de mai, urmand sa-l revedem pe 2 august, cand eu iau concediu si duc fata la mare 7-9 zile!

ca tot vorbiti de propozitii scoase de guritele celor mici. Si papusa mea a inceout sa rupa... "pa, Bennn...", "Papa mama". Nu e mult si nici lung dar e ceva totući, nu? Nu ca as vrea acum sa turuie intruna ca un om mare, toate vin la timpul lor si orice lucvru depinde de ritmul copilului de crestere, altii vorbesc mai tarziu, altii mai devreme, ca si mersul, de altfel, dar sunt atat de fericita cand o aud spunandu-i pa catelului nostru, cu o mutrita serioasa, de om important, de nu mai pot, imi vine sa o mananc! Am facut si noi poze de Paste si inca mai avem din film, din pacate, film clasic care trebuie developat, ca mama tot nu a catadicsit sa cumpere unul modern, din comoditate cred. Cum o sa-l scanez, o sa va arat cateva poze in care fiica-mea este mortala!
Dana_ene, da, misto sarafanele, mi-ar placea si pentru teodora unul, dar pana la 500000, cat e comanda inima tre' sa mai iau ceva si inca nu m-am hotarat ce. Oricum, eu am vazut in oras niste rochite grozave pentru fetite, de-abia astept sa iau banul si sa merg la cumpraturi, ca doar trebuie sa-i fac garderoba de vara asta fetei, nu?

Am fost si noi la biserica, joi seara, cand teodora a fost in extaz vazand lumea cantand pe-acolo, cu lumanari aprinse in mana. Am plecat cu urlete..., ca se facuse noapte, vreo zece, si mi-era teama sa mai stau, eu fiind singurica cu fata. Am fost si vinri dimineata si ne-am împărtăsit (eu nu, ca nu am putut sta la spovedanie, era multa lume si asta mica nu avea rabdare). Iar la Înviere a fost barbatu-meu si a luat lumina, desi am fi putut sa mergem cu totii, ca fata nu se culcase si era in forma mare, dar, sincera sa fiu, mie mi-a fost cam lene sa o imbrac la ora aia.
Hai ca v-am zapacit, mai vorbim si va pup!
georgiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Fetelor multumesc mult! Asta e viata, e foarte dureros cand cineva drag pleaca...

iuliana76, am spus si eu sa-ti traiasca Emma-Gabriela!!! Insa mesajele s-au sters . Oare de aceea n-am primit poze??? Vreau si eu sa o vad pe bb mica, pliiiiz!

Acuma sa nu credeti ca Sivia e cuminte in general, cred ca am scris aici destule care sa va faca sa o cunoasteti, e o neastamparata de felul ei, nu sta o clipa in loc si face numai boacane si ea. Insa eu n-am luat-o niciodata din scaun ca sa stea pe bancheta din spate....am eu asa un pitic pe creier cu accidentele si cu siguranta care le da acel scaun...
S-a intamplat anul trecut sa o iau din scaun pentru ca se trezea si incepe sa planga, se speria de intuneric...apoi isi continua somnul in bratele mele. Insa acum vad ca ii place acolo, chiar a dormit 4 ore pe drumul de intoarcere, s-a trezit si a adormit la loc...la fel a facut si cand am venit de la Botosani. S-a schimbat mult in privinta asta cam de o luna...inainte asa cum va spuneam era cam scandal, dar ne jucam, povesteam, o linisteau cantecele pentru copii care mergeau non-stop-am facut o colectie de 40 de piese-si uite asa s-a obisnuit. Eu zic ca e mare lucru, sincer am auzit de la multa lume ca n-au folosit scaunul de masina pentru ca nu sta copilul acolo, dar am urmat sfatul celor care au spus ca daca nu iei copilul din scaun, atunci va sta pana la urma. Ok, gata cu asta, am vrut doar sa va spun cum am procedat eu, atata tot!

anny si georgiana, bravo pentru cele 2 nopti fara suzi!!!
Ei, am incercat si eu aseara...Silvia o ceruse la un moment dat-ceea ce nu prea se intampla inainte de culcare-si a pierdut-o prin casa...am trimis-o la culcare cu o alta suzi mai veche si a cam studiat-o, nu prea i-a placut...a tras la un moment dat cu dintii de ea si s-a rupt...a marait putin si am zis in gandul meu ca e momentul sa o facem pierduta....insa domnisoara nu voia in ruptul capului sa adoarma...se foia,se maraia, intorcea pernitele din pat in speranta ca o va gasi pe cea buna, isi daduse seama ca cea rupta nu e cea pe care o foloseste...in fine, am cautat-o si am gasit-o sub biblioteca si cum am vazut ca nu e chip sa adoarma, i-am dat-o...

tigresa a fost putin ciudat sa mergem asa cu Silvia, i-am stricat putin programul intr-adevar, dar nu s-a simtit defel. In prima zi a dormit pe drum, dar destul de putin, si dupa o plimbare lunga prin oras era cam terminata...insa n-a adormit pana la hotel. Era 1 noaptea dupa ora noastra si cum era foarte obosita n-a vrut sa se urce in pat, a adormit asa in picioare sprijinita de pat , apoi am culcat-o...a dormit bine toata noapte, dimineata la 9 ne-am trezit. A doua zi a adormit in carucior in gradina zoo- ceea ce acasa nu se intampla- si a dormit vreo 2 ore bune...apoi am ajuns la hotel la ora 23, de data asta a adormit in masina bustean, incat nu s-a trezit nici cand i-am schimbat scutecul nici cand am imbracat-o. In ziua urmatoare a rezistat eroic pana la ora 15 cand a adormit in masina fara sa-i trebuiasca nici suzi nici pernita preferata. A dormit vreo ora, dupa care a adormit pe drum de la ora 20. S-a trezit pe drum cand am oprit si apoi la granita, apoi a adormit acasa pe la ora 1. Insa programul dereglat a continuat si in ziua urmatoare cand am trezit-o pe la 7.30 ca sa plecam la inmormantare...a dormit in 2 reprize pe drum, acolo a fost cam agitata-lume multa, noua, dar a stat mai mult cu tati admirand animalele-inmormantarea a fost la tara-si apoi am mers cu caruciorul pana in cimitir, a stat cuminte. La intoarcere a mai dormit putin, si s-a culcat acasa la ora 23.
De ieri am reintrat in programul normal, fara probleme.

De plictisit nu s-a plictisit...ne-am plimbat mult prin parcuri si prin oras, i-a placut ca era plin de flori si a mers mult pe jos. La Schonbrun am dus caruciorul in ideea ca e mult de umblat pe jos si sa nu o caram in brate. Acolo a fost fascinata de fantanile arteziene si de pietrisul care era pe toate aleile...ieri cand am spalat pantalonii cu care fusese imbracata acolo, am golit buzunarele de pietre...facuse colectie . apoi cu metroul a fost innebunita! La fel de lift si de scarile rulante...plangea cand se terminau ca mai vrea!

Hai ca m-am lungit prea mult, nu vreau sa va plictisesc cu atatea povesti!

ps dana-ene, rochita e tare draguta si pretul e chiar bun, insa ce mai iei pana la 500.000? Si eu am tot studiat ofertele, dar n-am gasit nimic ca sa umplu cosul...

Mihaela
Diana si Silvia

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42663&whichpage=1" target="_blank">Tudorel are nevoie de mama lui!
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!

bebelusi august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica P spune:

Felicitari lui Sergiu si Teodorei pentru ca au renuntat la suzeta!

Hai ca daca tot ne laudam copii sa incep si eu cu ce a mai facut fimiu.
Deci ma trezesc zilele astea ca ma trage de mina "mami a ghighie papam" ghighie zice la bucatarie !
De Pasti a fost campion la spart oua dupa care le stingea zdravan in mina de nu mai ramine nimic de ele si la mincat cozonac "codonac" pe limba lui.
La olita face doar daca il pun, in special dimineata, de cerut insa nu cere, doar ne anunta ca a facut!
Azi-dimineata cerea de zor "ati" adica lapte.
In afara de astea poceste o multime de cuvinte care mai de care mai ciudate de ex "oci" suc, "tia" ceai.

Am si eu o intrebare mai presteaza cei mici la biberon sau am ramas ultimii?

Rodica si Stefan-Daniel
poze o-1 an , www.babiesonline.com/babies/s/stefandaniel10" target="_blank">poze , Poze noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena-Teodora spune:

Rodica, noi inca ne laudam cu biberonul! fara el nu se poate. Sincera sa fiu, eu nici nu prea am incercat sa-i dau cu cana (din cana bea apa si suc –cana cu cioc, dar mai ales cana normala), fiindca medicul meu mediatru mi-a recomandat sa-i dau cam pana pe la 2 ani (desi pe cutie scrie ca se poate da pana la 4 ani –descopera insa gustul laptelui de vaca si nu mai accepta altceva, asa mi-a zis medicul) tot lapte formula Milumil 3, cica asta contine tot ceea ce trebuie... Asa ca am continuat cu biberonul din care bea cu mare placere, iar eu nu i-am dat cu cana, temandu-ma sa nu mai bea atat cat bea (250 dimineata, 250 seara, 250 pe la 12 noaptea, inainte de culcare). Si daca ne prinde 2 ani cu biberonul, ce daca! Noi bem fara probleme apa si suc din cana normla, deci stim sa bem! Si mai bem si direct din sticla, si inca foarte bine, ca mami a uitat de cateva ori cana acasa cand am fost prin parc si am fost nevoite sa ne descurcam cum putem. Si mai bem si cu paiul, mai nou, m-a pus naiba sa-i cumpar un suc Tedi cu paiul si de atunci numai d-asta imi cere: "Tedi! Tedi (zice foarte bine tedi" u nu vreau sa-i mai dau insa, ca doar are sucuri naturale in casa, nu prostii de-astea!
Sa inteleg ca si noi am ramas codasi la capitolul asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mih spune:

Si noi mai prestam cu muuullltttt succes la biberon si suzeta:)))
Buunnnn, Buunnnnnn!

Mih si nazdravanul Matei
http://community.webshots.com/user/bogux1973b
http://community.webshots.com/user/mateiutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Silvia nu mai bea lapte cu biberonul de la un an jumate, la indicatia pediatrei, care ne-a zis ca mai mult de 200-300 ml/zi nu trebuie sa bea, pentru ca bea lapte in detrimentul altor mancaruri de care are nevoie si implicit proteine, vitamine, etc. Oricum nu se omora ea cu laptele, mai mult de 300 ml/zi nu bea(o data dimineata-cam 150 ml si o data seara, tot cam atat).
A acceptat canita foarte usor, ea bea de mult apa si suc din cana cu cioc sau cana normala. Acum a descopetrit sticla aceea de la Prigat cu chestia aceea prin care trebuie sa tragi si bea apa sau chiar lapte uneori din ea. Insa nu ma stresez, dr. a zis ca daca mananca branza, iaurt, alte lactate nu e problema daca bea mai putin lapte, dupa un an jumate nu mai are nevoie neaparata de lapte.

Sa ma laud si eu putin...noi suntem la cuvinte de 4 litere, le zice corect in general-uneori mai pune un t in loc de c-tasa in loc de casa, dar cuvintele pe care le spune le spune corect. Masa, mini, buni-uneori muni, baie, dush, beie(bere), taci, cine, manc(mang), taie, maie(mare) si cateva cuvinte noi de 3 litere: mic, tac, tzac, mac, bei, Dia-Dia(diana). Uneori repeta ultimele litere dintr-un cuvant, dar numai cand il aude. Fraze scurte doar...nani mini(adica face nani cu minnie), dia-dia brrr(adica mergem dupa dia la scoala cu masina), tasa maie(casa mare), mama taie(mama taie cu cutitul) si cam de genul asta...

Mihaela
Diana si Silvia

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42663&whichpage=1" target="_blank">Tudorel are nevoie de mama lui!
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!

bebelusi august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Oh ! Si noi suntem bune prietene cu bibele .
Nu se poate fara.
Ii dau sa bea din cana, cere chiar, dar nu stie sa bea, baga limbutza in cana si se face totuna daca nu am grija. Asa ca de multe ori ma fac ca ploua daca-mi cere cana.

Mihaela haide ca-ti trimit eu pe Gmail pozele cu Emma, Iuliana cine stie cand va avea timp.
E superba, crede-ma !

Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)

ALBUMUL OANEI MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Am trimis pozele, Mihaela. Sa-mi spui daca le-ai primit.

Si eu am aceeasi problema cu sarafanul. Am facut cateva sugestii pentru produse. M-ar interesa obiecte pentru la mare (crema antisolara pentru bebei, umbrela de plaja, bazin gonflabil, halat, etc.)

Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)

ALBUMUL OANEI MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anny spune:

Aaaaaaaa, deocamdata nu se pune problema sa renuntam la biberon. Laptele il bea din biberon si deocamdata il las ptr ca Sergiu bea cam 500 ml/zi si ii place foarte mult.
Suc sau apa bea si din canita cu cioc si din cea normala, problema este ca el o da peste cap si din cauza asta se face fleasca pe bluzita. Dupa ce bea din cana e clar ca trebuie schimbat.
Olita? Nici gand!
Pentru noi tot e un progres si renuntatul la suzeta . Incet - incet sper sa faca si la olita, sa renunte si la bibe.....mai e timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Mda....sa ma "laud" si eu cu ale Raducului:
- roade caloriferele de vreo 2 zile, cu ardoare, doar doar l-or racoiri la caninii de jos care stau sa sparga
- roade tremurand tetinele biberoanelor, in loc sa traga lichidul, asta tot ca scarpinatura pt gingii
- nu mai vrea sa mearga tinut de manutza, el e "mare" si independent
- vrea sa insurubeze/desurubeze/stricetot ce prinde, sa vada el cum functioneaza
etc etc, nu mai zic ca nu stiu ce are....cred ca i-a intrat un ardei iute undeva

Nu renuntzam la suzi, ursuletul aferent, biberoane si pampersi! Vrem sa fim bebe mic in fapt, dar ne dam baieti duri altminteri

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii

Mergi la inceput