Mamici din Japonia (2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lory_k spune:

Eu cand am fost cu Alin prima oara in Romania,avea 7 luni.Am avut prea multe bagaje asa ca i-am luat de aici o singura cutie.In Romania i-am dat BEBELAC si i-a mers foarte bine.Acum am aceeasi problema cu bagajele asa ca,voi face la fel.Sora mea are un baietel de 1 an si medicul pediatru a sfatuit-o sa renunte la formula si sa incerce cu un lapte degresat.Asa a si facut dar nepotelul meu a baut doar de doua ori si a facut diaree o saptamana! Mie mi-e frica sa incerc cu Alin,asa ca-i voi da tot lapte praf.Am sa incerc de data asta cu MILUMIL sa vedem daca-l vrea.Lory_kluiAlin Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Buna ziua mamici,

BIne va regasim....Noi suntem bine.BB sunt bine....eu ma simt mai bine ca fusesem cam descurajatadar se pare ca totul merge spre bine.Dar va dau vesti cand o sa fiu siguraoricum merge spre bine.
Azi am tras o cu sor'mea....si o portie de..dar ne-am impacat.
Ieri seara nepotica facuse temperatura de 39.7 si ne cam speriasem....dar peste noapte a scazut si vad ca acum incepe sa-si revina.
Anca(Naomi) multumesc si sper si eu ca visul sa devina realitate
Intreba cineva pe pagiile anterioare de nato,nu stia cum se prepara.Asta nu stiu nici eu dar sor'mea ii da lui nepoata cumparat si doar i se adauga sosul si de amesteca.
Va pupam si va dorim o zi frumoasa!

'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandra20 spune:

hello,buna ziua..yo acum m-am "trezit"..ce biserica?cand,unde si cine?vreau si eu.....
eu nu am mai reusit sa intru pe dc ca imi zicea ca accesul mi-a fost restrictionat(eroare ceva)...geo a fost cuminte azi...doarme de 3 ore cam mult...aa...opa na ca sa trezit...vorbeam de "lup"..
voi de la ce varsta ati dat la bb miso-soup?Eu lui geo nu i-am dat prea mult,cateva lingurite la 2-3 zile....in rest orezul si tofu e baza la noi...ca de cand plec la scoala dim nu mai papa fructe ca soacramea nu face..lene mare ...of abia astept sa termin cu scoala sa fie ca inainte (doar permisul sa fie in plus )....

Aaaa mai vroiam sa intreb mamicile cu copilasi mai mari...vb si romana sau inca nu?al meu cand am venit cu el din romania (pe la 8 luni) zicea maa-maaaa...nu prea clar...si de cand a venit aici socreli mei ii zic mereu "uma-uma" si acum nu mai zice mama...

asta e nasol ca isi petrec si ei destul de mult timp cu el si eu nu mai am cum sa-l invat romana...mi-e frica ,ca nu o sa inteleaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

Buna!
Sandra, era vb de o intalnire duminica la Biserica din Tokyo (Shin-Ochanomizu).

In leg cu fructele, nu ii poti da tu prin razatoare sau taia marunt ceva fructe cam cu o ora inainte de a papa el? Sau pleci mult mai devreme la scoala?
Alte alternative ar fi borcanele cu fructe (chiar daca sunt pt luni mai mici, ii iei 2 borcanele si sa ii dea soacra) sau iaurt cu fructe. Banana de ex o poate da si soacra daca i-o rupe.
Sau nu ii poti schimba masa de fructe de dimintata dupa amaiza sau seara cand esti tu acasa?

In privinta limbii romane, am inteles ca in familiile mixte e bine ca un parinte sa vb o limba si celalat cealalta. Cu cat se incepe mai devreme (imediat dupa nastere) cu atat mai bine. Daca vei vb cu George doar in romana ,sa stii ca va pricepe , chiar daca va vb un pic mai tarziu fata de copii cu ambii parinti de aceeasi nationalitate. Am vazut pe Discovery un studiu: unui bebe de doar cateva saptamani i s-a dat sa asculte intai o limba straina si nu a reactionat in nici un fel, apoi i s-a dat sa asculte limba engelza lb vorbita de mama lui) si imediat cum a ausit limba bine cunoscuta a reactionat.
Prietenele mele (majoritatea) cu copii mai mari vb cu ei in romana si copii raspund in romana 90%.

Fetele, o intrebare legata mai putin de copii. Patura noastra electrica s-a cam murdarit si nu stiu cum sa o curat. Mi-e frica sa dau cu apa cu ea. Sa dau cu o perie sau un prosop umed sau cum?

Voi de unde, ce marci de haine cumparati pt copii? Si inca ceva, ce fel de papucei le-ati luat? Inalti ca sa sustina gleza, cu talonet pt cei care abia invata sa meraga? Multumesc anticipat!

_
O zi plina de bucurii, Eli & Stef
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Nasterea broscutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns naomi_ioana spune:

Eli in legatura cu patura,nu ai cum sa o speli;eu tot timpu asez deasupra un cearsaf ca sa o protejez.
Eli multumesc pt tot

Mamici am scris la prima pagina o listuta cu copilasi din ,unde am gresit astept observati;Pantera si Lory nu stiu data nasteri la puiuti vostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pantera28jp spune:

SANDRA20....Rony al meu are 4 ani si vreo cateva lunisi de la 2 ani si ceva a inceput deja sa spuna poezii in romana iar acum hohoho ce e la gura lui in romana si asta nu pentru ca i-am vorbit doar romana .In telege tot in romana uneori chiar ma socheaza ce spune stiind ca eu nu l-am invatat acel cuvant sau indiferent ce spune el.E super ,e atat de bine cand il aud vorbind romaneste parca sunt in Romania si ma incalzeste sufleteste atat de mult ca il aud vorbindu-mi limba cu toate ca sotul nu prea e de acord dar lasa-ma sa-ti spun c eva ca daca nu-l inveti tu nu il invata nimeni si atunci cand ai ocazia sa fie printre romani de ce sa nu-i vorbesti doar limba romana pentru ca japoneza oricum o va invata.
Ce mai faceti mamici?Bebelusii tot de minunatii se tin?Uff ,ce as mai face si eu unul numai c a ma inspaimanta gandul ca va fi la fel de greu cum mi-a fost si cu Rony .Soacra-mea care e o femeie buna in felul eu zice azi:de ce nu m-ai faci si tu unul?ha?cica sa m-ai fac unul de parca mi-l creste ea ,il tine ea in brate ore intregi cat plange sau nu doarme ea noptile ,ea care atunci cand ii spun ca sunt obosita sau mi-e somn ,auzi la ea,rade dom-le!Mukatsukuuuuuuuuuuuu....tou motteta!
Sunt cam intoarsa pe dos pe ziua de azi si nu inteleg cum naiba poti sa razi cand un om iti spune ca e terminat?
Parerea mea e ca indiferent ca ai un copil sau doi tot greu e dar parca e altfel cand cineva iti impartaseste oboseala sau macar iti spune :da,e intr-adevar foarte greu sa cresti un copil d e una singura !Nu credeti?
Nu s tiu ce-mi veni s a va scriu toate astea ,poate ca am luat-o razna in ultima vreme ,poate e doar oboseala rutinei de care ma lovesc mai mereu sau poate chiar am dreptate .
Citeam povestea Devylei..si chiar m-am intristat dar sunt sigura ca nu se va intampla nimic rau atat timp cat exista iubire intre voi ,cert e ca trebuie sa stim si cum sa ne cerem d repturile asa ca DEVYLA fii tare iubita totul se va termina cu bine .
Mai e putin si vine pastele .Da?Pastele?Care paste?Nu stiu despre voi dar eu una aici nu mai s tiu nici de duminica ,nici de sarbatoare ,nici de nimic dar stiu ca exista un Dumnezeu care ma iarta ca pacatuiesc .
Ca daca n-ar fi Dumnezeu n-as fi avut un prunc atat de dulce si de frumos si n-as fi avut parte de fericire si de tot ce ma incoanjoara ,asta lasand la o parte si partile negative care apar vrand nevrand!
Cu s tima si repsect,ELLA KOIZUMI !
kanagawa ken,sagamihara shi
http://community.webshots.com/user/pantera98145100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pantera28jp spune:

NAOMI...RONY e nascut pe 26 ianuarie 2001,ziua lui Ceausescu,lol!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shian spune:

Buna fetelor,huhurezul de la miezul noptii desu.
Mai fetelor ori nu vad bine la ora asta,ori am nevoie de tratament,dar pe cuvantul meu ca la ultima postare (pe pagina principala)apare numele naomi_ioana,iar dupa ce am descarcat pagina observ ca de fapt ultima postare ii apartine Ellei(Pantera28jp)...Ce sa fie ,ce sa fie...?N-am baut nimic,mi-e cam somn ce-i drept...
In fine...,sa va mai tin putin de vorba,ca poate m-apuca si pe mine somnul...
Adina,am priceput,vin cu oole din dotarea personala si m-am gandit ca nu-i frumos sa vin doar cu doua oo,asa ca-mi iau tri...oo.
Noi venim pe la 11:30,ca sa nu mi se plictiseasca puradelu' ca daca plange cine mai vopseste oole?
Stiu si o poezie,rimeaza in coada cu oo,nu ca ar avea vreo treaba cu discutia in sine,dar imi veni asa ceva si nu ma las pana nu v-o spun si voua...:

esti frumoasa ca un stele
si mi-ai rupt inima-n doi,
ti iubesc numai pi tini,
ci frumoasa-i viata-n doua...

Nu stiu ce am fetelor astazi,probabil ca am nevoie de-un somn bun si de-un tratament pe masura...fara oo sau cu...

Si mai am un OF mare:am primit doar doua voturi,asa ca mai dati-mi cateva ca sa pot deschide si eu subiectul cu soacrele made in jp,ca ma roade rau...
Nu mai tine treaba,tre'sa ma adun din oole mele si sa fiu un pic serioasa ca altfelll...
Numai tu esti"divina" Adino cu oole tale...
Asa...gata mi-am revenit(vorba vine)!

Lory_k,te refereai cumva la suimono?Daca da ,spune-mi ,ca aia stiu s-o fac!Si e tot cu oo(sper ca nu te superi pe mine,iarta-ma azi,ca-s dusa...)

Ella,vrem pozici cu voi!

Sandra20,felicitari pentru scoala si pupici la bb.Miso soup poti sa-i dai,doar sa nu fie prea concentrata(ajiusui).
Eli,cum a zis si Anca,patura n-o poti spala,acoper-o cu un cersaf eventual...
La capitolul marci hainute,noi mai luam de la GAP(atunci cand au sale),iar in rest ieftinica Nissen scrie pe noi.
Papucei si noi am vrut sa-i luam,dar un expert din magazinul la care-am fost ,ne-a sfatuit sa mai asteptam pana merge copilul.Ne-a dat o explicatie mai lunga ,pe care sincer n-o retin,iar noi am hotarat sa mai asteptam un pic...O sa-mi intreb sotul care-i explicatia si-ti spun...
Pupici la Stefi !

Fetelor,scuzele mele daca iesirea mea de astazi a suparat pe cineva,n-a fost intentionata!

Pupici la toata lumea,ma duc sa dorm ,ca de nu iar o iau de la capat cu oole mele...
Noapte buna va doresc si la buna reauzire!

Anca & Shion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eryka spune:

Buna fetelor ,

ce harnicutze a-ti fost la scris ,va felicit dar pe o parte mi-e ciuda ,bag de seama ca ,cu cat sunt mai multe postari cu atat prind mai mare lene de a sta sa scriu ,oooo ca sa nu mai zic sa raspund

Azi noapte Ayumi mi-a dormit tare nasol ,o fii iar de la dintisori,dar noroc cu tati care ma mai salveaza in timpul noptii si mai sta cu ea ca altfel cred ca as lua razna .

Pantera pup dulce pe Rony ,tare bine i mai sta in costumul de gradinitza,sa stii ca iti dau dreptate la cele spuse de tine si cum stii prea bine si eu stau pe ganduri cu al doilea bebe

Shian iti dau si eu votul ,insa eu nu stau cu soacra si nici nu avem mari tangente,ea stand destul de departe de mine ,asa ca nu am mai nimic de spus .

Naomi eu i-am luat lapte de aici din Japonia ,mai ales ca Ayumi avea pe atunci doar aproape 6 luni ,asa ca m-am carat dupa mine cu 4 cutii mari de lapte ,dar din pacat nu ne-a ajuns ,asa ca in ultimele 2 saptamai am fost nevoita sa-i cumpar lapte din Romania si i-am luat Nan 2 ,care am inteles ca e unul dintre cele mai bune .
Ayu a fost ok si nu a patit nimic ,i l-am introdus putin cate putin impreauna cu laptele din Japonia .Oricum Fetitza ta acum e mai maricica si sigur nu vor fi probleme sa-i skimi putin laptele .

Eli la papucei ,Ayumi are vreo 5 pereki ,asa ca am de unde alege ,dar i-am luat o pereke care sunt moi si foarte usori ,am dat 3000 de yeni pe ele ,dar cred ca sunt foarte buni pentru primii pasi .I-am gasit la un magazin de bebei in Saty ,ala de langa Gyotoku.

Pupicei fetelor .

Eryka & bb-lina scumpa (03.iunie.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lory_k spune:

Buna Naomi!Pe baietelul meu Alin Cristian,l-am nascut pe 3 octombrie 2003!Lory_k lui Alin Cristian

Mergi la inceput