Mamici din Japonia (2)

Mamici din Japonia (2) | Autor: naomi_ioana

Link direct la acest mesaj

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=45850&whichpage=1"]Mamici din Japonia(1)

Va invitam la volumu doi,

Copilasi din Japonia

26 ianuarie 2001-Rony(Pantera28jp)

30 martie 2005 -Karen (hiroral)

15 mai 2002 -Luka (yashi)
21 mai 2004 -Shion (shian)
22 mai 2004 -George (sandra20)

03 iunie 2004 -Ayumi (Eryka)

22 iulie 2004 -Naomi Ioana (naomi_ioana)

16 august 2004 -Stefan Takeshi (eli)

02 septembrie2001-Melany Aiko(bubu)

01 octombrie 2004 -Kenzo Andreas (bits)
03 octombrie 2003-Alin Cristian(lory_k)
04 octombrie 2004 -Kaori Ilinca(saory)
31 octombrie 2003-Brian Akio(bubu)

23 decembrie2002-Kenta(samurai_lady)
24 decembrie 2004 -David (mamaluidavid)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns yashy spune:

Iaca ca io-s prima care vine la partea a doua, sau cel putin asa cred.
Azi l-am tuns pe Luka! De fapt am fost la frizer sa il tunda! Prima oara la frizer! A stat asa cuminte si speriat la inceput! Dupa vreo 15-20 de minute era sa adoarma, cand si-a dat seama ca vrea sa faca nani pui a inceput sa maraie putin! Noroc ca era aproape gata. Cand s-a terminat, l-a intrebat pe frizer printre lacrimi: "doo, Luka kakoii"??

Eli, abia astept sa ne vedem la biserica! Alte mamici ci pici nu vor sa vina? Vom sta la slujba si apoi vom putea colora oua cu copiii!

Pupici!!@pup[

Adina & Luka (3 ani pe 15 mai)
pui mic
obraznicatura lu' mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shian spune:

Fetelor,am vazut ca mai avem inca o parte dupa ce mi-am scris romanul...
Nu-l mai reiau ca ar insemna sa nu mai dorm,asa ca va pupici si la buna reauzire!

Anca & Shion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns naomi_ioana spune:

Buna dimineata

Aseara pitica mea a adormit la 6.30 si azi s-a trezit la 5.50 si a inceput sa ma traga de par,asa ca eu sunt.Si apropo de tofu(Eli),ieri a mancat o portie dubla si tocmai a facut un kk urat mirositor.

Anca felicitari pt micul tau fotomodel,la cat mai multe apariti ii dorim,(trimite-mi un PM cu numele revistei,te rog).Multumesc pt detaliile date in privinta tarcului.

Eli multumesc pt tot,multi tie si la .

Adina,Luka tau e omosiroi,nu gluma.Dl frizer nu a ras?si lui si tare as vrea sa il cunosc personal

Fetelor va "invidiez" ca va puteti intalni si merge la biserica toate,vreeeeeau si eu

Va las ca domnisoara vrea companie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Buna dimineata mamici!

Bine v-am gasit la partea a doua!Am venit si noi sa semnam condica
nostri sunt bine,sanatosi...mai putin fetita care inca e racita!
As vrea sa va povestesc ceva despre mine....ca m-ati intrebat pe cand
meu,si intr-o oarecare masura v-am evitat intrebarea.Dar am zis ca poate daca va spun si voua despre mine,ma voi simti mai linistita si poate veniti si voi cu niste sfaturi!
Am venit in Japan in decembrie pt a doua oara,am venit defapt sa o ajut pe sora mea care atunci era inca insarcinata si urma sa nasca.II cunosteam prietenii de 4 ani si imi erau dragi.Nu vroiam sa ma casatoresc aici...dar cum planurile de acasa nu se potrivesc cu cele din targ....m-am indragostit de un prieten rau de tot.Spre surprinderea mea si el se intragostise dar mai bine de o luna nu a dat semne.Cand s-a hotarat sa dezvaluie adevarul....am fost foarte fericita.Am iesit impreuna,era frumos ce se intampla intre noi.Dar in martie mi se termina viza si aici in oras nu mi s-a acordat prelungire....in ziua aia am zis ca mor de suparare....nu mai aveam nici o speranta....dar am zis totusi sa incercam si la Hiroshima ca poate o sa avem noroc!Si am avut....ne-au acordat prelungirea vizei,bucurie mare!De atunci am inceput sa il iubesc foarte mult.Ma face foarte fericita!Nu as avea motive de indoiala deoarece imi tot repeta ca ma iubeste,ca il fac fericit si multe alte declaratii!Dar in iunie eu trebuie sa plec in tara ca imi expira viza....el nu face nici un pas in plus deocamdata,ma refer la o cerere in casatorie.Timpul trece parca prea repede.Imi zic in fiecare zi sa am rabdare...ca va veni si momentul respectiv,sa nu grabesc lucrurile....sa ma bucur de timpul ramas!Dar indoiala din sufletul meu nu imi da pace si ma chinuie cu fiere zi care a mai trecut!Nu ar trebui sa existe indoiala pt ca o data i-am spus ca nu o sa putem ramane impreuna(referitor la viza)si mi-a spus ca se poate.de intrebat nu pot sa il intreb,am inteles ca parintii lui sunt putin rigizi,au o firma si sperau ca sotia lui sa ii ajute la firma...si cum eu nu stiu sa scriu!Defapt cred ca in luna aprilie e foarte ocupat si ca acum cand s-a mai eliberat cu munca poate o sa vorbeasca cu ai lui!Incerc sa imi gasesc argumente pt il iubesc si nu as vrea in iunie cand plec sa fie sfarsitul!
Voi mi-ai fost alaturi fara sa vreti,cum va citesc zilnic cum povestiti despre bb vostri si despre viata voastra,m-ati linistit si imi recapat puterile dupa ce mai vb cu voi.
Ei si de aceea imi doresc foarte mult un bb si o familie...
poate visul meu v-a deveni realitate....pana atunci m-am descarcat si eu sufletul.
Va pup si va multumesc ca mi-ati citit povestea care poate pare puerila!
Sa aveti bb sanatosi!Va pup te toate

P.S shianvreau si eu un PM cu numele revistei!Te felicit pt baetelul tau fotomodel!

Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.

Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu spune:

Buna mamici din Japonia.
Eu sint Delia si am 2 dracusori, Melany de 3 ani si 7 luni si Brian (zis Aki) de 1 an si 5 luni.
Melany a mers la hoikuen de la 2 ani, cind urma sa il nasc pe Aki. Din aprilie nu i-am gasit loc(nu am stiu ca pentru hoikuen se aplica in octombrie) asa ca in aprilie sta acasa. Speram ca va merge din mai. E un chin pentru ea, tot ar vrea sa mearga. O mai duc in parc sau la un loc de joaca dintr-un magazin mai mare. Dar nu prea sint copii de virsta ei. Ma lupt si cu mincatul de cind sta acasa.
Aki merge din 1 aprilie la hoikuenul unde a fost Melany. A fost grea acomodarea, dar acum plinge doar cind il duc. Poate ma intrebati de ce il duc la hoikuen. In primul rind mi-as cauta si eu ceva serviciu (predarea englezei) si in al doilea rind era foarte mamos. Nimeni nu i-a dat sa minince sau nu l-a culcat in afara de mine.
Voi le faceti bebelusilor/copilasilor miso soup? Si cum il faceti?
Cam atit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

Buna!
Raluca, in legatura cu botezul, la Biserca unde l-am botezat noi pe Stef (e ruseasca) preotul ne-a cerut ca nasii sa fie crestini ortodocsi si sa nu fie casatoriti intre ei. Pana la urma am avut un cuplu casatorit pt ca cel care trebuia sa fie nas pleca in Romania iniate de botez. Ne-am interesat din timp la biserica, ne-au programat (credeam ca vom fi doar noi, dar a mai fost un baietel si inca 5 maturi pt botez), ne-au cerut sa aducem prosop (parintii), iar nasii au trebuit sa vina cu urmatoarele: biblie, icona (cu Isus Hrisots pt baietei si Fecioara MAria pt fetite), cruciulita pt a fi sfintita acolo si pusa bebelusului la gat, hainute (de la caciulita pana la papucei-tot ce trebuie ca si cum ai imbraca un matur-toate hainutele pt botez am inteles ca au o semnificatie -eu nu stiu insa care). Nasiiau trebuit sa plateasca o taxa de 10.000 de yeni. Nu am avut nevoie de certificatul de nastere la botez. DUpa botez am primit de la biserica o hartie, ceva ca o dovada ca e bebe botezat.
Daca mai ai nelamuriri, intreaba-ma si iti zic (daca stiu).

Anca (Shion) si eu vreau numele revistei, parca mi-ai zis tu dar am uitat.
Adina, abia astept si eu sa ne vedem.
Anca (Naomi), ce iti mai face printesica? I-a mai trecut raceala?

Avem si noi vesti "mari". In seara aceasta, tinandu-se d emarginea patutlui Stefan s-a ridicat in picioare si s-a mentinut 15-20 secunde. Apoi a mai avut o tentativa, dar s-a lasat repede jos.
Iar ieri , dupa ce o data s-a foit si a ajuns intre pat si patutul sau, daca nu erau perne, facea cunsotinta cu solul, asa a venit pe perne si cum era moale, s-a distrat de minune cercetand pe acolo pana am venit eu. Iar a 2-a oara a fost mai smecher, a plecat la plimbare cu spatele, taras pe burta, pe partea care nu avea perne si nu stiu cum a facut, dar pur si simplu a coborat din pat, cand am venit de la baie, era in genunchi si se srijinea cu mainile de marginea patului.

Delia, bine ai venit in club! Succes cu Melany, mai e putin si vine luna mai. Cat despre miso pt copii, mi-a zis sotul ca se face la fel ca pt adulti doar ca e cu mai putina pasta de miso, "aji usui".

Fug la nani ca si Stef imi da desteptarea tare devreme si cam 3-4 ore sta treaz pana la urmatoarea portie de somn. Somn usor tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

Anca, acum am citit si mesajul tau de la cap. anterior. Felicitari pt noile cuvinte "mama " si "gata" spuse de Shion. Eu cred ca voi veni la biserica intre 11 si 11: 30 ca sa nu fie prea obositor pt Stef si slujba si vopsit oua.

Adina, cum a fost anul trecut, a trebuit sa aduci tu oua si/sau vopsea? Eu nu mai tin minte.

Acum chiar am plecat la nani caci si-a facut si Stef trezirea de la miezul noptii deci ma pot odihni cateva ore. Vise placute!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lory_k spune:

Buna dimineata, mamici!Ce mai faceti? Prin FUKUOKA sunt mamici?Eu chiar acum cand va scriu a inceput sa se clatine blocul!Am inteles de la televizor ca a fost cutremur in KYUSHU-FUKUOKA!Eu sunt in Kochi dar s-a simtit si aici.A mai fost si mai de dimineata unul!La voi cum e? Sa va mai spun cate ceva despre al meu nazdravan.Am fost ieri la controlul de 1 an si sase luni l-a cantarit ,are 11.500kg,83 cm.si in afara de faptul ca este putin rosu in gat,e bine!Vai de capul doctorului!Pana a reusit saracul sa-l controleze pe Alin cred ca si-a facut un car ne nervi!A plans de ziceai ca-l taie!Eu una m-am super enervat si abia am asteptat sa ma intorc acasaDar acasa,alt show ca de,ne-a dat nenea doctoru medicamente pt. gat si tine-te plansete pe elsi nervi pe mineCam atat despre noi.Acum asteptam sa ne treaca gatul ca sa mergem la ultimul vaccin pe care-l mai avem de facut acum ,si apoi pana la 3 ani am scapat!!!!Oricum abia astept sa plec in Romania sa ma mai relaxez putin!Va pup fetelorsi va mai scriu cand o sa mai am noutati!Lory_kluiAlin Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu spune:

Multumesc mult Eli pentru raspuns. Problema e ca,desi sint de 8 ani in Japonia eu nu stiu sa fac miso soup. La hoikuen Melany si acum Aki mininca foarte bine miso soup asa ca m-am gindit sa ii fac la Melany. Ieri am facut supica de pui si nu a vrut sa o minince.
Noi nu sintem foarte mai, AKi la 1 an si 5 luni avea 10kg si 85 cm, iar Melany la 3 ani jumatate 13 kg si 97 cm. Aki inafara de mama nu mai spune nimic dar nu imi fac probleme ca asa eram si eu si Melany pina la 2 ani nu spunea mare lucru. Acum nu o poti opri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shian spune:

Buna fetelor!

Delia,am sa incerc sa-ti spun cum se face miso soup:ai nevoie de hondashi (arata ca drojdia granulata), pasta miso (care la randu-i este de mai multe feluri:saikyo-miso,shinshu-miso,hatcho-miso) si legumele sau ce mai vrei sa pui tu...
Eu sincera sa fiu,folosesc un singur fel de miso(shinshu-miso) si o aleg pe cea care are inclus si dashi.
Poti folosi combinatii,ex. daikon+tofu(sau aburaghe),naga-neghi+tofu,nameco+tofu,wakame+tofu(lista ar putea continua...),totul e sa-ti folosesti imaginatia de bucatar(in cazul meu ,cam lipsa imaginatie).
Modul de preparare este identic la aproape mai toate felurile de miso-soup,exceptie facand cele in care folosesti scoici(asari,shigimi..),sau crab,unde nu mai tebuie adaugat si dashi.
Am sa-ti spun cum fac eu daikon+aburage miso-soup:tai fidelute daikonul si aburagele,dupa care torn doar peste aburage apa fiarta pentru a inlatura surplusul de ulei.Separat intr-o oala(cele mai bune sunt cele din aluminiu) pun apa cu o lingurita rasa de hondashi,dupa care adaug doar daikonul.Las sa dea un clocot,dupa care adaug si aburagele .Cand daikonul a fiert(doar pe jumatate,adica sa nu fie nici foarte tare,dar nici foarte moale),opresc focul si adaug pasta miso,sau mai bine zis o dizolv.Cantitatea de pasta o alegi tu,in functie de cum iti place(gust mai pronuntat,sau mai putin).
Cam asta este tot...Daca mai ai nelamuriri,ma poti intreba oricand si-ti raspund cu placere!

Anca & Shion

Mergi la inceput