Mamici de mai-iunie 2005 (47)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Beatrice, dupa cum ai spus, nu esti singura care are cosmaruri....de gravida. Eu si asa in ultima vreme dorm foarte putin si atunci cu vise urate. In general, ora mea de trezire este 4-4,30, merg la baie si adio somn! Mai ales ca fetita mea atunci are ora de joaca. Si nu pot sa spun ca in timpul zilei ma odihnesc, ptr ca sunt mai mereu pe drumuri! Fac foarte multa miscare, cu toate ca mi-e destul de greu. Am momente cand mi se umfla foarte tare gambele si abia imi trag picioarele dupa mine. Dar ma ambitionez sa merg ptr ca m-am ingrasat destul de mult (cu toate ca nu mananc exagerat).
Acum o intrebare - cate din voi si-au facut vaccinul ptr streptococ B? Ca am vazut ca in Bucuresti se poarta, te trimite medicul. La noi nici vorba de asa ceva.

Mygirl si Alexandra (35 sapt+)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_a spune:

carolinah, te rog spune-mi si mie unde ai facut analiza pentru streptococ B si ce alta analiza ai mai facut.Trebuie facuta secretia vaginala pe la 35 saptamani? Eu am mai facut'o la 28 saptamani. Se face cumva la Cantacuzino ca nu reusesc deloc sa-i prind la telefon sa intreb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

Buna sa va fie dimineata !

Am ajuns cu greu azi la serviciu . Fata mea e intoarsa cu capul in jos (cap mobil zice dr) si apasa de am impresia ca iese acum .
Acasa nu am internet - deci sanse sa ne citim dupa nastere sunt destul de slabe - poate mai scap la dugheana din colt sau il pun pe tati sa spioneze .
Legat de evolutia sarcinii - totul este in regula - aproape imi pare rau ca nu e asta prima sarcina - as putea naste normal daca n-ar exista taietura aia nesuferita.
Data de nastere inca nu stiu pt ca dr meu a tot "nascut" ieri ca abia m-a putut controla intre 2 expulzii . Oricum au mai ramas 2 saptamani .

carolinah - de rezerva nu stiu nimic insa cred ca daca dai ceva afli imediat (toata lumea mi s-a parut extrem de amabila si sensibila ) - in schimb am aflat alte informatii pt cele care ajung la Municipal :
- analiza secretii - 150.000 / culturi - 150.000 lei
- echo - 600.000 lei .
- consultatie pt sarcina peste 28 saptamani - gratis

crissu - nu-ti bate capul cu tensiunea - mananca mai putin sarat si renunta la dulciurile care contin cafeina ( gen ciocolata )

Danelutza - din cate stiu si am trait - cezariana se poate face dupa saptamana 38 . E mai bine sa fii operata inainte de inceperea travaliului .

lucas - nu te agita prea tare cu livretul ala - in 5 ani nu l-am folosit niciodata ,ba cand am vrut sa-l arat unei institutii ce se ocupa de copii s-au uitat f. intrigati la mine . Mai bine dai un telefon la primarie .

beatriced - visele ,cosmarurile sunt normale - ba chiar iti va lipsi intensitatea lor dupa nastere .

Deci , din povestirile voastre, imi dau seama ca n-am pierdut nimic prin neprezentarea la babyexpo .

Hai ca am scris , nu gluma !

Eu,el(Alex-5ani)si ea(Freya-DPN 11.05.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/abihayat2002/album?.dir=8e19

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Neata burticute.

Eu deocamdata n-am nici un fel de stres cu nasterea, nici nu ma gandesc la ea, mi se pare ceva asa de indepartat, desi teoretic am 33 de saptamani si pot naste oricand. Insa cea mai mare problema a mea e asa cum spunea si Iulia faptul ca voi sta departe de malina 3-4 zile, ceea ce mi se pare enorm. Pana acum eu n-am stat nici macar o noapte departe de ea. Stiu ca e deja maricica si va depasi mult mai usor momentul, insa tot am o strangere de inima stiind ca o voi lasa singura atata timp. Ma rog, va fi cu bona, cu tati, poate va aparea si soacra-mea zilele alea sa ma ajute, insa tot nu voi fi eu langa ea.

Mickyyy (33 saptamani) si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Alina_a, eu am facut analiza de secretie vaginala (care include strep B) la Victor Babes. Costa vreo 300,000 lei si iti da rezultatul in 3-5 zile lucratoare. Eu am facut si chlamydia separat pt ca am avut probleme cu asta in urma cu vreo 2-3 ani (inclusiv la sarcina trecuta) si mereu ma testez, de frica, mai mult. Asta m-a costat 1.1 mil lei. Eu am mai facut analize obisnuite de sange gratuite cu trimitere de la medicul de familie si sumar de urina, si inca o ecografie la 36 de saptamani. Stiu insa ca analiza de secretie este obligatorie daca vrei sa nasti natural, pt ca strep B nu face probleme omului adult, dar poate da probleme nou-nascutului daca se infesteaza la nastere. Raspuns vala bil si pt Mygirl.

lina, cu Alina (12.11.02) si BB (DPN 9.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

Aaaaaa pot sa pun o intrebare - ce-i ala somn ??????? Adorm in jur de ora 12 , cu pauze de buda din ora in ora sau cu dureri ingrozitoare de oase - trezirea definitiva fiind in jur de ora 4.30 . Mai nou - cand ma intorc simt cum pica bb pe partea pe care ma asez.

Cu toate ca e riscant sa iau calciu (= contractii ) am observat ca imi mai calmeaza durerile de oase.

Despre kg - am luat 18 dar sa vedeti pozna ca am incurcat iar socoteala cu saptamanile - zic eu ca sunt 36

Eu,el(Alex-5ani)si ea(Freya-DPN 11.05.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/abihayat2002/album?.dir=8e19

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Neata' mamicutelor...

M-am trezit de la 7 , insa fara prea mult chef de ceva din cauza zilei de ieri...Si ca urmare zac ca lipitoarea in pat si halesc inghetata...In final va trebui sa ma consolez cu faptul ca abia saptamana viitoare imi voi vedea "chiriasa".
...Va auzeam vorbind pe cele care mai aveti copii acasa despre faptul ca nu puteti sta departe de ei 3-4 zile.La mine este invers...Fata fiind mare( cred ca este decana de varsta de aici) nu-mi fac probleme ca nu se descurca, insa ea se gandeste daca se intampla ceva cu mine, daca nu mai vin acasa...Mititica ieri cand i-am spus ca mai stam o saptamana a inceput sa planga....

Vroiam sa va mai intreb ceva...Citeam pe forum despre livretul de familie necesar pentru declararea copilului. Eu una cand m-am maritat acum 10 ani se dadea doar certificatul de casatorie.Banuiesc ( sau nu?) ca acest livret este tot una cu certificatul numai ca acolo poti trece si copii, nu?
Ma gandesc sa nu am surprize sa nu pot declara copilul, ca si asa sotul meu are buletinul expirat si parca vad ca o sa apuce nervii dupa ce nasc din cauza asta( de...lenea este mare)

Cornelia m-am gandit ca esti la 6 datorita medicului tau.O prietena a mea a nascut in octombrie cu ea la sala de la 7, dar a dus-o apoi la 6 in rezerva...Cine stie , poate te astept cu cafeluta miercurea viitoare...

Loreen, Bianca(15.10.96) si Delia 38 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

loreen, nici la mine acu 15 ani, iti dadea numai certefecatul. dar dupa cum scria cineva trebuie sa intrebam la primarie.
nefe zicea ca pe ea nu a intrebat-o nimeni de chestia asta, YESSSS!!!!
nu avem alta sansa decit sa intrebam.
Deci, fetelor de ce sunteti stresate, burticile trebuie sa fie calme, si ce daca iti mai trebuiesc "n'spe"acte la spital, medicamente ptr. spital, catetere, hirtii, pampersi, calmante, anestezii de acasa!!!
E de bine, suntem pe ultima suta de metri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luluku spune:

Margott, si eu am fost la Lhasa, si mi-a placut foarte tare, mai putin bebitzei mele care s-a cam speriat de aplauze si tot concertul s-a fatzait de parca statea pe jar...biata de ea...de abia la o ora de la concert s-a linistit

Pozele mele

Luluku + BB - DPN 27.06.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

iar mi-am adus aminte cat o sa am de colindat dupa acte la nastere . Macar acum am hotararea de divort in regula, asa ca am scapat de mersul la tribunal. Insa tati are buletinul expirat (de fapt expira pe 1 mai, insa eu nasc in iunie) asa ca daca nu se va agita de pe acum sa-l schimbe, iarasi vor fi probleme. Bine macar ca n-am treab acu livretul de familie, desi la prima casatorie am primit si eu unul si stiu ca m-am distrat copios ca erau vreo 7-8 pozitii pentru trecut copii, asta in conditiile in care majoritatea cuplurilor fac 1-2, maxim 3 copii in ziua de azi. Oare era speciale pentru copii rromilor?!

Mickyyy (33 saptamani) si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput