Mamici de mai-iunie 2005 (47)
Raspunsuri - Pagina 5
Alina Balan spune:
Buna felelor,
Si noi am fost la Baby Expo si am ramas dezamagiti de organizare. Era asa de mare inghesuiala ca mi-a pierit cheful de colindat prin standuri. M-au napadit cu tot felul de fluturasi, inclusiv cu reclame pentru gradinite. Si nu era aer deloc!
Am reusit sa alegem si sa comandam mobila (patut + dualp), saltea de nuca de cocos, un set de asternut + aparatori, saltea de infasat si carusel cu pitici. Totul foarte scump si fara nici un discount! Foarte draguti cei de la Baby Comf., dar cu zambetul pe buze ne-au zis ca nu se poate sa vanda numai patut si comoda si ca trebuie sa luam toata camera (cam 28 mil!!!). Pana la urma ne-au facut un bine si au acceptat sa ne dea numai patut si dulapior (asta inseamna ca am depasit bugetul cu vreo 3 mil. si ceva). Dulapiorul e bun pentru ca incap mai multe lucruri, dar nu mai am loc de infasat. Acum asteptam sa ne faca livrarea saptamana asta.
Pentru scutece eu am luat finet pentru vreo 8 bucati si trebuie sa-l dau la tivit saptamana asta. In rest nu am nimic!
Eu intru in concediu de vineri si sper sa am timp sa ma adun si sa pot sa cumpar tot ce am nevoie (macar bagajul de spital).
Gabitza, te-am vazut la targ. Noi eram in masina blocati cand tu veneai. Nu am reusit sa te strig in timp util pentru ca erai foarte nerabdatoare sa intri.
Va pup si va urez o saptamana buna.
Nu-mi vine sa cred ca se apropie sorocul.
amutza spune:
Buna burticilor!
In primul rand sa-i urez si eu o nastere foarte usoara lui Loreen, sa ne auzim cu bine! obligatoriu!
Azi m-am trezit foarte tarziu, pe la 11:45 nu stiu cum am reusit performanta asta, dar de doua zile nu am dormit si dupa-masa si am fost foarte obosita. Ei, in fine vad ca voi ati fost foarte harnice si ati cumparat de numa'.Eu momentan mi-am facut listute peste listute si o sa incepem si noi cumparaturile. Ce bine ca al meu sot are un program cand de dimi, cand de dupa, cand de noapte, cand liber si asa avem timp sa mergem cand vrem noi la cumparaturi.
Eu am facut echo asa de des nu pentru ca as fi avut ceva probleme, din contra asa mi-a spus dr. meu sa merg si adevarul e ca abia asteptam sa vad de fiecare data ce face bebitzul nostru si i-am facut de fiecare data filmuletze si poze si le studiam acasa si le-am aratat parintilor nostri si prietenilor. Fiind la prima nastere nu am stiut cat de des trebuie sa se faca aceste controale, iar din carticica care mi-a dat-o dr. scrie ca trebuie sa facem aceste vizite medicale o data pe luna pana la sapt. 28 apoi la fiecare doua sapt. pana la 36 sapt. si apoi saptamanal pana la nastere asa ca noi am facut o medie intre aceste sapt si faceam din 3 in 3 sapt si acum din 2 in 2 sapt. Asta e, noi sa fim sanatoase.
amutza spune:
Luluku ai aici reteta de tort cu crema de lamaie. Depinde de cum vrei sa-l faci deoarece eu le mai combin, adica fac un pandispan( blat normal de tort din 6, 7, sau 8 oua, depinde cat de mare vrei sa-l faci sa-l tai in doua sau in trei) si combin cu diverse creme. Daca nu sti sa faci pandispan sa-mi spui, daca sti iti dau reteta de crema, este foarte simpla:500 ml lapte se amesteca cu 5 linguri de faina si se fierbe pana se ingroasa, apoi iei de pe foc si lasi sa se raceasca. Apoi dai pe razatoare o lamaie si o storci de suc. O margarina pentru prajituri( eu folosesc Rama ) o mixezi pana devine cremoasa. Adaugi 250 g zahar pudra putin cate putin pana se termina. La fel procedezi si cu compozitia de lapte. O adaugi putin cate putin, apoi pui si coaja de lamaie si sucul mixand in continuare. Iti ajunge crema daca tai tortul in trei linistita. Deasupra ornezi cu frisca vegetala ca e mai buna. Sa-mi spui cand o incerci daca e buna.
Amutza + bb
crissu spune:
LA cata vanzare ziceti ca au avut la aceasta expozitie de ce si-ar mai face probleme cu organizarea. Adevarul e, ca si eu am vazut cum se cumparau mai ales carucioarele.
Cu ce m-am ales eu de la expozitia asta a fost faptul ca mi-am luat tensiunea arteriala la cei de la Help Net si am constatat cu stupoare ca in trei saptamani mi-a crescut de la 9 cu 5 la 13 cu 6. Iar pulsul i-l am 90 batai / minut.
Ieri dimineata o prietena de-a mea a nascut la Polizu, cu epidurala o fetitza de 3.800 g. Ea nu scrie pe Dc dar am zis sa va zic eu ca asa m-a emotionat. Mi-a zis ca epidurala nici nu a simtit-o cand i-a facut-o si ca a fost tare bine dupa ea, aproape ca nici nu a simtit expulzia........mai rau a fost inainte, travaliul de 10 ore.
Mie mi-e cam greata cred ca am mancat ceva ce nu i-a placut bebelushei mele. Offffffffff ce rau imi e! Vreau sa 
Criss si
31 saptamani+
Luluku spune:
Amutza, saru-mana de reteta, sa inteleg ca are si un blat mai altfel, mie mi se pare ok si un blat facut din pandispan.cat despre gatit...mai am un pic si imi iau si eu aragazul si atunci sa te vezi nene..
Lucas eu nu mi-am luat caditza de la Graco ci de la altii..erau cei din partea exact opusa standului de prezentare graco, aveau vre-o 7 caditze din modelul din care mi-am luat eu, erau albe, albastre si portocalii iar suportul detasabil ptr bebe era sub forma de ursuletz
Pozele mele
Luluku
+ BB
- DPN 27.06.2005
lucas spune:
da, stiu cei de la Brevi, dar nu aveau cu suport ptr. cada. ti-am zis parca am vazut ceva la MinibLu si costa 500.000
Luluku spune:
Crissu, tu ai fost pe acolo, ai ceva impresii din polizu? care sunt conditziile? pliiiiiiiiiizzz, poate ai ceva detalii, ca eu o sa nasc la polizu si nu am fost pe acolo inca si sunt tare curiosa care sunt conditziile
Pozele mele
Luluku
+ BB
- DPN 27.06.2005
Luluku spune:
am vazut caditza cecela mentionate de tine, dar nu am luat ...ptr ca am decis ca baitza o sa i-o fac in camera nu in baie ca nu am foarte mult spatiu disponibil.asa in camera mi-e mult mai usor...pun o musama de pat , caditza si ne si jucam in caditza un pic
Pozele mele
Luluku
+ BB
- DPN 27.06.2005
crissu spune:
Luluku eu nu am ajuns la ea la spital dar pot sa-ti zic ce mi-a povestit sotul ei care a stat toata noaptea pe acolo.Au ajuns la spital la 11 noaptea sambata, au internat-o si au lasat-o singura pana dimineata cand doctorita ei (pe care nu stiu cum o cheama dar am sa ma interesez sa va spun) a binevoit sa-si deschida telefonul desi era de garda. Dimineata la 7 ajunsese abia la dilatatie 4 dupa care a zis ca i-au facut epidurala (pentru care i s-a cerut 100 euro
.......mie mi s-a parut enorm) cei drept facuta ca la carte ca cica nu a durut-o deloc si in 2 ore si ceva a nascut.
In ceea ce priveste curatenia cica nu stralucea dar asta e spitalele romanesti.
Promit sa o intreb mai multe si sa va spun poate ajuta pe cineva..........ieri nu mi-am permis sa o deranjez pentru ca era foarte obosita.
O sa lipsesc 2 zile asa ca nu ma dati disparuta...inca nu scapati de mine.
Va pupa pe ziua de azi Criss si
31 saptamani+
Luluku spune:
crissu, mersi de ajutor si te asteptam cu vesti.
Loreen, nastere usoara si mult noroc ( scuze de intarziere, dar de abia acum am citit si de prin urma).
Pozele mele
Luluku
+ BB
- DPN 27.06.2005