Mamici de septembrie - octombrie 2005 (23)
Raspunsuri - Pagina 5
sofia_misicu spune:
Buna ziua fetelor!!
Culmea ironiei e ca acum cateva luni ma uitam pe DC la bancuri si ma amuzam ce comunitate ciudata.
Acum, de voie de nevoie fac si eu parte din ea. Va rog sa ma treceti si pe mine!!!! UM 22 ianuarie DN 29 octombrie - Dr. Celius Tarpan.
Eu sunt o gravida aparte: am 23 de ani si ultimul lucru la care ma asteptam era sa fiu mamica. Nu ma intelegeti gresit, este cel mai frumos lucru din viata mea insa sunt atat de speriata incat nu pot sa imi revin...
Am inceput printr-o depresie in toata legea continuata de greturi continue, sustinute de contractii inoportune si de ghiortaituri de mate de 5 octave.
Acum am ramas, (slava domnului) doar cu draci si nervi. Ma trezesc dimineata tip la viitorul sot. Dupa-masa ii dau un telefon ca sa imi racoresc nervii ca sa nu tip la sefa. Sera o tin intr-o continua polemica ... saracu de el...
.
Ma rog...nu stiu daca mai traieste cineva senzatia asta...Eu una cred ca nu e de bine. Mi-e frica sa nu influentez bebeul, sa nu iasa deja stresat ca mine.
In plus eu sunt proaspat angajata intr-un loc si am si ramas insarcinata. Nu le-am spus inca si nu stiu cum o sa le pice. Sunt inca la inceput si nu cred ca o sa le convina sa ma tina in concediu de maternitate. E groasa rau ca nu am nici contributie la asigurari.
Stiti cumva unde pot sa platesc eu direct?
Multam
Ioana75 spune:
kid, buna idee, duc si eu diseara suzi si bibe in camera copilului (pe care o folosim ca depozit momentan, dar va veni si vremea ei...).
Nasa mea s-a oferit sa-mi imprumute caruciorul ei. Daca am fi avut de gind sa facem doar un bb, poate ca as fi imprumutat. M-am gindit sa investesc in lucruri de calitate sa reziste la 3 bb-i
.
Ioana
miflore spune:
Tonnia, eu mi-am luat pantalonii de la o firma din Oradea, nu mai stiu exact numele dar am pliant acasa si ma uit; problema e ca firma e in Oradea si era doar expozanta la Baby Expo, nu are magazine in Bucuresti. Pe pantaloni scrie Pretty Mamma Maternity.
Mihaela 16+
mihaela_e spune:
Felicitări pentru fetita, Valen.
Ati ales un nume superb. Sper si eu din tot sufletul sa fie fetita, dar mai avem de asteptat pana aflam
. Sunt atat de frumoase fetitele, de-ti vine sa le mananci. Cam asta am facut eu în week-end cu finuta mea, care are 3 luni. I-am dat-o maicasii doar sa o hraneasca, in rest nu am mai putut s-o las si la altcineva (de la schimbat,la jucat, leganat si culcat).
Nu stiu ce a fost, dar sambata seara am adormit pe burta (de regula eu nu dorm pe burta, dar nu stiu ce m-a apucat). Dupa un timp am simtit ca ma loveste/inghioldeste ceva in partea stanga, de parca as fi deranjat pe cineva; destul de puternic, pt ca m-a trezit din somn. Dupa ce m-am intors pe o parte, totul a incetat. Cred ca e importat sa spun ca nu eram balonata, nici nu cred ca mai era ceva in stomac de digerat pt ca ultima oara mancasem la 6 seara iar ceasul era 12,30 noaptea cand m-am trezit. Asa ca eu nu imi explic. Este mult prea devreme sa fi fost semnale de la BB, nu????
Va invidiez pe cele care 
la gratare. Eu am fost ieri la picnic si mai aveam putin si
chiar de la miros. Asa ca m-am multumit cu muuuuulta salata si branza si 2 pestisori. Sper sa nu fie nici o problema, dar eu chiar nu pot sa mananc carne.
Inteleg ca a fost super la expobaby...eu din pacate am fost plecata din Bucuresti (schimbare de planuri in ultim moment). Poate totusi, o sa merg la cea din septembrie, intrucat noi il asteptam pe bb in octombrie.
Va doresc tuturor o saptamana cat mai buna.
Mihaela 13+
sofia_misicu spune:
Buna ziua fetelor!!
Culmea ironiei e ca acum cateva luni ma uitam pe DC la bancuri si ma amuzam ce comunitate ciudata.
Acum, de voie de nevoie fac si eu parte din ea. Va rog sa ma treceti si pe mine!!!! UM 22 ianuarie DN 29 octombrie - Dr. Celius Tarpan.
Eu sunt o gravida aparte: am 23 de ani si ultimul lucru la care ma asteptam era sa fiu mamica. Nu ma intelegeti gresit, este cel mai frumos lucru din viata mea insa sunt atat de speriata incat nu pot sa imi revin...
Am inceput printr-o depresie in toata legea continuata de greturi continue, sustinute de contractii inoportune si de ghiortaituri de mate de 5 octave.
Acum am ramas, (slava domnului) doar cu draci si nervi. Ma trezesc dimineata tip la viitorul sot. Dupa-masa ii dau un telefon ca sa imi racoresc nervii ca sa nu tip la sefa. Sera o tin intr-o continua polemica ... saracu de el...
.
Ma rog...nu stiu daca mai traieste cineva senzatia asta...Eu una cred ca nu e de bine. Mi-e frica sa nu influentez bebeul, sa nu iasa deja stresat ca mine.
In plus eu sunt proaspat angajata intr-un loc si am si ramas insarcinata. Nu le-am spus inca si nu stiu cum o sa le pice. Sunt inca la inceput si nu cred ca o sa le convina sa ma tina in concediu de maternitate. E groasa rau ca nu am nici contributie la asigurari.
Stiti cumva unde pot sa platesc eu direct?
Multam
Ioana75 spune:
adriana, imi pare tare rau
. M-am gindit de multe ori la tine in ultima perioada, mi-am imaginat ca nu ai vesti bune, altfel mai intrai pe la noi, dar am sperat sa imi imaginez gresit
. Iti doresc sa ramii repede din nou
, si sa intri sa te lauzi si aici. Sanatate si noroc
.
Ioana
valen spune:
Mihaela_e, eu zic sa-ti explici ce s-a intamplat in burtica ta. A fost bebe. Si eu l-am simtit acum 2 sapt; am spus catorva persoane dar mi-au replicat ca este imposibil sa fie fatul, pt. ca este prea mic. Ba, eu stiu ce am simtit; a fost altceva,sub buric, asa ca si cum se zbate un ochi; am simtit cateva zile la rand la fel si stiu sigur ca a fost gazulitza mea. Este ceva diferit de celelalte senzatii din stomac.Ma bucur tare mult ca va plac numele alese de noi pt
.
elyanne spune:

Sunt si eu o mamica de sept-oct, dar de 2004 si din greseala am intrat la mamici de sept-oct in loc de bebelusi de sept-oct...
Si daca tot am intrat m-am apucat sa citesc... si mi-am adus aminte ce mult mi-a placut cand am fost gravida... este o perioada foarte frumoasa... si imi e dor sa am iar burtica... dar mai astept sa creasca pitica mea si sper sa mai am un bb...
Faceti-va multe multe poze in perioada asta... eu nu mai am poze cu brtica de la 34 de sapt. si tare rau imi pare...
Va doresc sarcina usoara si nastere cat mai usoara! (la mine asa a fost - am fost norocoasa)
Iar in legatura cu caruciorul lui bb (ca vad ca si asta se discuta acum) tot ce va pot spune (din experienta cu bb de pana acum
) este sa cautati carut cat mai usor... eu de ex. l-am primit pe cel tip landou si era greu... Mai ai de urcat/coborta trepte si tb ridicat si dupa ce ai nascut (cezariana sau normal... n-are importanta) nu prea ai cum sa ridici... Asa ca dupa ce bb a mai crescut si am putut sa o tin putin mai ridicata am trecut la carut sport (care are 5,8 kg)... si care mi se pare ca un fulg pe langa celalalt... Concluzie: cautati carut pt. primele 6 luni (cel mult) tim landou cat mai ieftin si cat mai simplu si unul sport cat mai bun, ca pe ala o sa-l tineti mai mult timp. Cele 3 in 1 (landou, scaun de masina si sport) sunt destul de complicate si grele. Eu v-am spus parerea mea... acum nu dati cu rosii ![]()
Pupici la burtici, aveti grija de voi si o sa mai intru din cand in cand si pe aici sa vad ca mai faceti... ca tare imi sunt dragi gravidutele...
Eliana si
Elena (23.10.2004)
Ioana75 spune:
sofia, bine ai venit la noi!
Sa ai o sarcina usoara in continuare (chiar daca a fost mai greu cu greturile
) si un bb sanatos la toamna! Despre asigurari, iti recomand sa citesti forumul de "Legislative", s-a discutat pe tema asta.
Eliana, multumim de urari si sfaturi
.
Ioana
mihaela_e spune:
Adriana, imi pare tare rau pt bblusa ta. E tare greu sa-ti gasesti cuvinte in astfel de momente. Dumenezeu sa-ti dea multa sanatate, puterea de a trece peste acest moment dificil si bucuria de a avea cat mai curand copilul dorit.
Cristina, cred ca este o greseala. Nu ai cum sa stai acasa si sa primesti mai multi bani decat atunci cand muncesti. Din cate stiu eu, indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca (concediul medical) se acorda procent de 75-85% din salariul de baza (deci fara eventuale sporuri). Daca poti, spune-ne concret situatia pe care ai cunoscut-o tu.
Si eu cunosc sentimentul de frustrare atunci cand persoanele din jurul meu exclama ingrozite: Vai, ce te-ai ingrajat. Nu ai fost niciodata atat de grasa. 

. Si cu satisfacte, uneori raspund: Macar eu am un motiv pentru "ingrasarea mea", o sa fac un copil; dar tu ce motiv ai???? 
Sofia, sa i o sarcina usoara si un bb sanatos si frumos

Mihaela 13+