Mamici de septembrie - octombrie 2005 (23)
Raspunsuri - Pagina 11
kid2003 spune:
Hello burtici!
Flavia ce ai facut la doctor? Cum adica valori ciudate? O sa scrie exact pe fisa ta daca e rezultatul negativ sau pozitiv, chiar de la Genetic Lab, la mine scrie ca e negativ. Nu-ti face probleme, chiar daca e pozitiv, nu inseamna ca ai nimic, sunt multe fals-pozitive.
Ioana bravo pentru eco de 20 de saptamani! Abia astept sa ajung si eu acolo. Azi implinim 15 saptamani. Nu stiu ce valori ai pe pagina a doua, la mine nu a scris. IR pe artera uterina e si la mine 0.6 si mi-a zis ca e cam mare si trebuie sa ma odihnesc mai mult. Dar nu cred ca e asa de grav, atata timp cand bebe e bine.
Fluxul crescut pe artera uterina, mi-a explicat dr meu, inseamna ca ajung mai greu nutrienti la bebe, oxigen si restul, si se poate sa fie stagnata cresterea lui din cauza asta. Dar valori cu adevarat mari sunt peste 0.8 asa ca mai avem pana acolo (depinde si de varsta sarcinii).
Nu mai stiu cine intreba de blugii de gravidutze. Parca Tonnia. Un pont va dau (sper sa nu fie reclama). Ieri am facut o "excursie" la Mini Prix in Otopeni si am descoperit un intreg sir de pantaloni "maternity" majoritatea de la firme super, gen Next sau Dorothy perkins. Mi-am luat o pereche de jeans de la Next, super frumosi, cu elastic, care sunt f moderni. Au eticheta din Anglia pe ei, costau 30 de lire, mama mama. Pretul lor la noi, e mult mai mic, dupa cum stiti. Nu stiu daca in alte magazine Mini Prix din oras au blugi de gravide, eu nu am vazut, dar la Otopeni aveau mai multe perechi, plus cateva rochii si pantaloni maternity in alte culori (mai ales negre).
Ioana75 spune:
Mi-a zis doctorita ca 90% din rezultatele pozitive la triplul test sint fals pozitive.
nicole, acum ca mi-ai zis ca daca o artera e buna e mai bine, sint mai relaxata![]()
. Ma duc saptamina asta la d-na Mihalache, de-abia astept. Eu am luat 7 kg in 20 de saptamini
. Daca la eco se vede totul in ordine, nu-ti fa probleme. Banuiesc ca si tu iei Materna, deci bebelina are tot ce-i trebuie. Bafta la Iosup luni!
kid, multumim mult pentru detalii. Eu am o nunta la sfirsitul lui mai, trebuie sa-mi cumpar niste pantaloni negri, asa ca "reclama" ta vine la fix
.
Ioana
nicole74 spune:
Da, Ioana, iau Materna. Bebelusa e OK, dar eu sunt ingrijorata ca nu e normal sa iau atat de putin.
Nicole 20 saptamani
Ioana75 spune:
Delia, bine ai venit pe
si la noi in
! Ma bucur ca iti place sa stai de vorba cu noi
. Si nu-ti fa griji cu greutatea! Doar daca iti zice doctorul. Se dau jos usor kg in noptile de nesomn de dupa nastere
.
Ioana
Tonnia spune:
Ioana, si ce-am mai cautat pag 2! Pe tot forumul!![]()
Kid, multumesc pt. pont! E de vazut!
Nicole, tu la 14 sapt. luasesi ceva in greutate? Si eu sunt cam ingrijorata, mai am 2 zile pana la 14 si nu am luat nici un gram. Nu iau vitamine. O fi in regula?
valen spune:
Nicole, eu joi intru in sapt. a18a si am luat numai o jumatate de kg dar nu cred ca trebuie sa ne ingrijoram. Este adevarat ca ma intreba si Iosup ieri de ce nu am luat in greutate dar... nu ma abtin de la nimic. Este adevarat ca nu prea mananc dulciuri, iar seara mai am asa greturi si de asemenea nu prea mananc. Imi umflu burtica de fructe si ciorbe, supe asa ca eu ma consider o fericita pana acum din punctul asta de vedere. Avem timp sa ne ingrasam, stai linistita.
locca spune:
Fetelor, ceva mai mult despre IR-urile astea am gasit in articolul:
http://www.ijri.org/articles/archives/19990903/genitorad.htm
ruxandra (20+)
RalucaN spune:
Buna burticilor! Ce dor mi-a fost de voi! Vad ca de cand nu am mai fost pe aici ne-am mai inmultit. Sarcina usoara noilor sosite si bebei sanatosi!
Eu sunt tare obosita si stresata. Obosita pt. ca tocmai am terminat de renovat vastele mele apartamente si m-a obosit balamucul din casa. Si stresata pt. ca am atata treaba la servici si simt ca nu mai apuc sa o termin. Fetele, am si eu o veste. Am fost aseara la eco si avem o domnisoara mare si frumoasa. Sunt tare fericita. Nu ca nu as fi fost si daca ar fi fost baiat. Doamne fereste! Dar e tare placut sa stii ce creste acolo in burtik.
Azi am fost si eu sa-mi fac triplu test. Sper sa fie bine.
Va pupic si ma vorbim!
Raluca, 15+
codruta_grg spune:
Dalia, bine ai venit si multa sanatate!
Inseamna ca bine a zis doctorul ca de luna viitoare ma trimite la gimnastica de gravide. Am 59 kg (la 1.68 m). Am luat 4-5 kg, si astea in ultimile 3-4 saptamani.
Inca mie nu mi-a dat sa i-au Materna. Poate din luna viitoare?!
Voi mancati icre?
Codruta 21+