Mamici de septembrie - octombrie 2005 (23)
Raspunsuri - Pagina 10
norina spune:
Buna fetelor!In sfarsit pot spune si eu ca am scapat total de greturi si incep sa ma simt bine
, sa mananc bine, sa am chef de viata ce mai...Am de gand sa profit din plin de aceasta perioada pt ca se pare ca trim III e cel mai nasol din cate am auzit...iar dupa...e delir
Pentru fetele care si-au simtit bb miscand, sa va zic si eu un "babism"- cica in ziua in care a miscat prima data, tot la data aceea se va si naste (aproximata pt luna in care se asteapta venirea lui bb) Eu, una nu prea iau in seama chestiile astea, mai ales ca banuiesc ca multe dintre noi sigur confunda asa zisele miscari ale lui bb cu cine stie ce miscari dubioase de prin zona cu pricina. Eu simt de la 13 sapt miscari neobisnuite prin burta si nu are cum sa fie bb, era prea devreme..eu zic ca data la care ni se pare noua ca a miscat e relativa - acum sunt in sapt 18s si astept in continuare adevarata miscare a lui bb
la toata lumea
codruta_grg spune:
Eu de mica vreau sa am baietel!! Dar instinctul imi spune a va fi fetita.
Am cautat supozitoare Doxiproct la 5 farmacii, dar nu aveau. Trebuie sa merg in centru. Farmacistele vor sa iti vanda si altceva care e "la fel", ca e bun cica, dar cand i-am zis sa se uite la atentionari speciale au zis.....aaaaaaaaaaaaa la sarcina!!!
Intradevar, Kiwi, prunele uscate si mierea sunt foarte bune pt constipatie ...dar la mine se arata hemroidul...
Codruta 21+
Ioana75 spune:
codruta, io zic ca e un semn, eu nu gresesc asa des cu felicitarile
. Oricum, data viitoare la eco sigur iti zice sexul.
Ioana
codruta_grg spune:
Am uitat sa va zic ce am vauzt la ecograf ieri: bebele isi misca mandibula in sus si jos si scotea limba
....asa haios era. Cred ca stia ca vrem sa ii vedem sexul si facea intentionat.
Ioana asa statea si la mine ieri, cu capul in partea stanga si piciorusele in dreapta. Cred ca dn auza asta dorm mai bine pe partea dreapta.
Carmi spune:
Fetelor, eu cand sunt constipata, o singura chestie
ma ajuta, si anume: 4-5 prume uscate si imediat un pahar
mare cu apa. Incercati, e garantat !
Sanatate la toate mamicile.
Carmi
locca spune:
Ioana, m-am uitat acum pe valorile din ecografia mea si sa stii ca si la mine IR-urile la arterele uterine sunt de 0.6 la ambele. Nu mi-a zis dr. Pop ca ar fi ceva anormal.
o_pasiune spune:
Buna Fetelor,sunt si eu o viitoare mamica,astazi e prima zi pe forum,imi place la nebunie comunicativitatea si diversitatea subiectelor,chiar avem toate nevoie de asha ceva.
Eu am deabia 11 saptamini,si mor de nerabdare sa treaca timpul si sa termin cu raul si greturile,mai ales ca am un servici care imi ocupa toata ziua si mor de somn mereu de la sarcina dar n-am ce face.De abia astept sa creasca bebe sa vedem ce va fi,si sa inceapa sa miste.
Am fost si eu sa ma uit la lucruri pentru gravide dar am gasit modele urate,cred ca pina la urma o sa apelez la lucruri usoare si subtiri,si mai largi de vara.
Mi-e frica zi de zi sa nu ma ingras mai mult decat ar trebui.Mi-a fost tare greu sa ma obisnuiesc cu apa plata,dar nu am avut de ales,ca lui bebe nu-i place acidul de loc.
De asemenea stau si ma intreb cu groaza,fiind o mamica cu u tatic doar,adica fara mame,matusi,bunici,pe linga noi care sa ne ajute,ce ma voi face singura cu bebe,cum voi invata tot ce e nevoie?
Fetelor,voi cu carut si patut cum a-ti rezolvat? Ca am vazut preturi uriase?
Inca o intrebare,voi cum nasteti,normal sau cu epidurala,ca mi-e o frica de mor si nu stiu cum sa fac?
Va PUP si sarcina usoara
Ioana75 spune:
Tonnia, ma refeream la pagina 2 pe care o da Iosup
.
locca, am inteles ca IRR-urile trebuie sa scada pe parcursul sarcinii. Pe dreapta am IRR 0.4, a zis ca e bine pentru 20 de saptamini. Astept sa vad ce imi zice doctorita. La 14 saptamini am avut 0.8 si pe dreapta si pe stinga, si erau OK pentru acea virsta a sarcinii.
Fetelor, ziceti-mi si mie de unde cumpar prune uscate in Bucuresti
.
Ioana
nicole74 spune:
Buna gravidutelor!
Ioana imi pare rau de ceea ce spui, insa nu trebuie sa te ingrijorezi foarte tare. Relaxeaza-te si vorbeste cu doctora Mihalache, sigur iti a da no-spa pentru relaxarea uterului si o data relaxat,sangele va circula bine prin artere.
La Iosup merg lunea viitoare. Sper sa mai fi scazut IR pentru ca pe stanga (parca) aveam 0,86.
Ioana si inca ceva, daca ai IR marit pe o singura parte, bebe nu sufera, dar ai grija sa nu-ti creasca tensiunea. Monitorizeaz-o mereu, nu trebuie sa creasca peste 12.
Cum se simt miscarile lui bebe? Eu de cateva zile simt cum sare ceva in burta mea. Mi-e cam frica, dar cred ca e bebe. Voi ce ziceti? Sau sunt contractii? Burta e moale, nu se intareste, doare ca simt asa cum sare.
In legatura cu greutatea, eu nu am luat decat 1,5 kg in 4 luni jumatate. E rau?
Pupici
Nicole 20 saptamani