Mamici de martie - aprilie 2005 (28)
Raspunsuri - Pagina 10
mamacita spune:
Danuta,atunci succes,nici n-am realizat ca si tu ai trecut de 40 saptamani!Iti doresc sa-ti tii puiul curand in brate fara complicatii!
Somn usor!
teodora racz spune:
Buna dimineata!
Geta Sava felicitari pt.nastere !dar sincera sa fiu mi s-a cam zburlit parul pe mine cand am auzit de ruptura de vagin si celelalte

Deci astazi avem doua burtici care merg la spital pt.control:Oana si Danuta;le tin pumnii sa fie bine!
Mamacita tie nu-ti declanseaza nasterea asa-i?Ieri mi-am dat seama ca urmatoarele internate in spital vom fi noi;mai avem o sapt.daca nu se intampla nimic pana atunci!
Si uite asa vom trece in curand la pagina cu bebelusii!
Va las ca imi chioraie stomacul de foame!![]()
danuta_t spune:
M-am intors cu bagaj cu tot de la maternitate. N-a fost sa fie azi.
Colul nu e modificat, inimioara lui bebe bate bine. Doar biometriile date peste cap, motiv pentru care dr este tare nemultumit. Nici nu stiu ce sa fac sa fie mai bine pentru bebe : sa ma odihnesc mai mult (poate mai recupereaza ceva - are o luna intarziere), sau sa incerc si eu diverse variante de provocare a nasterii.
Decizia dr este sa il mai lase in burtica pana in data de 20 (UM+10 zile). Daca nu se intampla nimic (contractii sau col modificat), cezariana.
Asa ca, fie ca vrea, fie ca nu vrea, bebe o sa ajunga la mami in brate saptamana asta. Sper doar sa fie sanatos.
Dana si bebelica sapt.40+
adrianafedorca spune:
neata fetelor,
ieri n-am mai apucat sa intru sa scriu dar am citit tot, mai suntem asa putine cu burticite nu-mi vine sa cred, eu ma tot uit la a mea si nu-mi vine sa cred ca vineri n-o sa mai fie si ca o sa am o papusa vie,
clio tot nu ti-a trecut supararea mey? pacat...tu pierzi ...
mamacita ce bine de tine ca stai la casa , o sa poti sa-l scoti pe Alex in curte la inceput, si noi cautam teren sa ne facem o casuta , este visul nostru
Oanamc iti tin pumnii azi , am intels ca mergi la control,
de Ocrainic mai stie cineva ceva? o fi nascut oare?
Geta_Sava felicitari pt bebelina , sa va dea D-zeu sanatate la amndoua
ligia13 esti pregatita ? am intrat in line dreapta, tie yi-a zis dr sa-ti aduci ceva anume pt spital? pt bebe? tu tot cezariana faci, nu? ti-ai luat sonda ? ne face sau nu ne face clisma la cezariana? eu merg miercuri la control si vineri gata , apropo tu ce fel de anestezie faci?
fetelor si eu am probleme cu articulatiile degetelor , dimineata parca sunt paralizata, nu mai zic de durere , dar mai e un pic si scapam, Doamne ajuta sa fim bine toate si sa ne auzim cu bine la bebelusi de martie aprilie 2005
va pupacesc pe toate
Adriana si bebelinul 38s+3z
mamacita spune:
Teodora,asa este,mie nu-mi declanseaza nasterea.Mai am un control vineri,pe 22,apoi luni gata de confruntare
.Chiar mi-e teama sa nu-i vina ideea cu cateva zile mai repede,ar fi pacat,mai ales ca mi-am rezervat apartamentul incepand din 25...Nu mai vorbesc de toti colegii care ma vor ajuta si stiu aceeasi data...Stau cat pot eu de cumintica.Deocamdata am col scurtat,dar inchis,contractii nedureroase,zilnice dar rare si atat.Iti dai seama ca vom fi ultimele?Nu cred sa mai fie cineva dupa noi,cel putin nu s-a anuntat(caci lista e mare,dar cele care am comunicat intens nu suntem chiar atat de multe.Fetelor,sa nu va suparati ca stati dupa noi!
Danuta,bafta!Iti dai seama,o sa nasti in ultima zi de berbec;asa ai vrut tu sau s-a nimerit?De recuperat o luna in 2 zile putin probabil;dar dr.tau acum a constatat retardul de crestere?Ti-au facut ceva teste de non-stress?
Adriana,si eu m-am gandit ca e avantaj cu curticica pe care o avem sa-l pun pe Alex din timp la bronzat
Stiam ca ai intrat pe topicul cu terenuri,dar credeam ca ati si rezolvat deja.Sincer,noroc ca au apucat parintii sa faca o casa,ca noi,desi muncim din plin,n-avem banii nici de un teren mai acatarii,iar daca luam credit pentru teren,casa cu ce-o mai facem?Pentru ca si la noi,ca si in Buc,au ajuns la niste preturi de ti se ridica parul in varful capului...Va doresc succes,caci o casuta cat de mica,dar a ta,e o fericire.
Noroc ca tot intrebati voi pe forum acum vreo 2 luni de clisma ca m-am interesat si eu:la noi nu se face inainte de cezariana,asa ca am scapat.Un regim mai usor digerabil se impune insa,ca sa nu ai surprize dupa aceea.Deja ma gandesc ca la foamea pe care o am de cateva luni nu stiu cum voi rezista pana a doua zi;poate imi aplic si mie acelasi tratament pe care l-am aplicat unor paciente ale mele,cu supa si iaurt dupa 10 ore de la op. si a mers f.bine.
sibip spune:
Salutare!
Getulicimama, sa-ti traiasca printesina si refacere cit mai grabnica! Timpul le vindeca pe toate si singurul lucru care va mai conta va fi zimbetul bebelusei tale.
Mamacita, stai linistita ca la mine termenul este, mai nou, 29! imi inchipuiam ca voi naste mai devreme dar ce-i drept bebe inca nu da nici un semn.
Intrebare: sa acceptam provocarea nasterii sau nu? Adica, daca nu se declanseaza singura, si nu sint motive de ingrijorare, daca placenta e bine si bebe sanatos, are rost sa acceptam sa ni se provoace nasterea inainte de ... sa zic... 41 de saptamini? Mie sincer mi-e teama de provocare.
Oana, sper sa nu ajungi la limita rabdarii. Mai este foarte putin si oricum o sa nasti, mai bine savureaza clipele astea de libertate, putine cite au mai ramas! (Sint eu viteaza dar stiu ca-i greu cu burtica mare-mare).
teodora racz spune:
Chiar Mamacita ce crezi ca este mai bine sa mancam cu o zi inainte de a naste?Iti dai seama ca este sarbatoare si toate lumea face numai bunatati;soacra mea este Florica si intotdeauna ne-a facut numai delicatese
;insa anul acesta am decis sa nu ma duc la ea pt.ca trebuie sa mergem un pic cu masina in afara orasului si imi este frica sa nu ma apuce nasterea pe acolo;
Si dupa nastere la cateva ore?Cu foamea pe care o avem in noi nu stiu cum vom face fata
Pe mine ma ingrijoreaza faza cu constipatia dupa nastere;mi-a spus o prietena care a nascut cu cezariana ca dupa
nu-ti mai vine sa mergi niciodata la wc
;Asa sa fie?
Danuta imi pare rau ca ai venit inapoi;dar pana in 20 mai este putin asa ca....!
Sa vedem ce ne va zice Oana!
mamacita spune:
sibip,daca totul este ok,care-i sensul declansarii artificiale a travaliului inainte de 41 saptamani?N-are logica medicala...
Teodora,ideea este sa mananci ceva cu tranzit rapid,care sa nu constipe(excluzi carnuri,ciocolate,banane,masline,oua fierte tari etc.),ci legume,iaurt,supe etc. si mai ales ceva care sa nu fermenteze(fructe,dulciuri,carbogazoase)caci se umfla intestinele si ingreuneaza mersul operatiei,iar daca mananci alimente care constipa,atunci prietena ta are dreptate.Gandeste-te ca dupa ce-ti sectioneaza muschii abdominali si un stranut ti se va parea ca te rupe in doua a doua zi dupa operatie,darmite un efort de defecatie...Daca nici nu se obisnuieste in spitalul respectiv sa te clismeze inainte,iti inchipui ce-ar fi sa te constipi...
ligia13 spune:
Mda, am intrat in ultima saptamana.
Azi bebe nu da semne ca vrea sa iasa.
Adriana la noi in spital regulile sunt cam asha cica:
- nu maninci nimic seara inainte si nici dimineatza.
- itzi fac clisma cica si inainte si dupa cezariana(banuiesc ca a doua zi)
- despre sonda urinara intrebi? Nu mi-au zis sa ca duc`cu ea la pachet
- anestezia la noi este de 2 feluri cica numa: generala sau rahi. Numa vineri diminetza vorbesc cu doc anestezist . O sa vad ce zice. Eu is mai kkcioasa asha si cred ca prefer generala. Dar o sa vad ce zice.
- La noi pt bebe nu primeste decat pampers , in rest nimic. Nici eu nu am voie haine de acasa, imi dau ei camasha si halat.
- Spitalizarea e de 7 zile, deci pana in vinerea mare sunt in spital
Cam asta stiu eu!
Va pup!
rrox3 spune:
Geta Sava felicitari! Sa-ti traiasca micuta si sa fie sanatoasa! Si tie refacere rapida, m-am ingrozit putin cand am citit ce ai patit. Tin pumnii sa treaca repede! 
Mamacita Mariuca nu a slabit, o pozasem eu prea de aproape in celelalte poze si ii deformasem putin fata d-asta parea mai dolofana.
Teodora cu mancarea e foarte simplu. Mai gatesc eu cate ceva, mai gateste si sotul meu cate ceva si gata. Nu-i asa complicat, nu ma apuc sa fac cine stie ce festinuri culinare. In perioada asta nu am ajutoare prea multe fiindca mama cu tata si cu Mariuca sunt la tara. Din cauza asta am si luat-o pe Ioana in marsupiu cu noi la Baby Expo, nu aveam cu cine sa o las acasa.
Danuta mai e putin si iti vezi baietelul! Nu te ingrijora ca-i mititel, creste el dupa aceea. Ioana mea a ajuns sa creasca cu 70 g. pe zi, e hotarata sa se faca mare repede
Iti tin pumnii pe 20 sa mearga totul bine.
Oanamc ce zice doctorul?
In Bucuresti stai doar 3 zile in spital dupa cezariana, daca nu sunt alte probleme. Eu am stat 6 din cauza leucocitelor Ioanei si a icterului. Aici se face clisma inainte de operatie, dar eu am scapat de ea fiindca aveam membranele fisurate. Am fost foarte fericita cand am vazut ca nu ma pofteste nimeni la clisma
Mancasem inainte ghiveci si totusi nu am avut probleme dupa nastere. Se impune insa regim dupa operatie. Se incepe cu ceai (preferabil chimen + anason sau fenicul + anason) si supa strecurata de radacinoase (morcovi, telina si pastarnac exclusiv). Dupa aceea iaurturi si branza de vaci. Important e sa se reia tranzitul intestinal, adica sa elimini gaze. Dupa cateva zile reapare si scaunul fara probleme, si d-asta e bun regimul, scaunul va fi moale si usor de eliminat.
Carmissis scaunul il poti vedea la www.chicco.ro si acolo iti da si adresa magazinului lor. Pe net variaza mult pretul, cel mai ieftin l-am gasit la 4.450.000 lei, dar nu mai stiu pe ce site. Da si tu o cautare. Se cheama Vector scaunul.
tuturor!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si
Ioana Alexandra (n. 23 martie 2005)