Mamici de Noiembrie-Decembrie 2005 (4)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirela Anca spune:

Anda bun venit .Esti pe listuta .
Ralcal scuze ca nu te-am trecut pe listuta pina acum .Nu te-am opservat.
Bic sarcina are 3 trimeste :primul pina la 3 luni ,al doilea pina la 6 si al treilea pina la 9.Calculatorul de la listuta iti indica exact ziua cind intri in fiecare trimestru .La 14 saptamini o sa am deja 3 luni si jumatate
12

Mirela si Cosmin 2 ani si 6 luni
http://www.cosminalexandru.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monet spune:

iai, fetelor, ce va mai vorbiti voi de tarani si laptari si bebici si inimioare! imi vine sa va pup pe toate

...........................

sheba, draga de tine, ce curajoasa esti, ca roxee, va doresc amindurora o cit mai curinda burtica sanatoasa!

...............................

am trecut si io la zile mai bune, adica nu mi-e chiar atita de rau. sa fie vremea care trece (miine fac 12 saptamini, adica bebe:))? sa fie vitamina B6 pe care o iau in fiecare zi?! nu stiu, oricum, ma simt mai bine. ieri mi-a venitin posta aparatul doppler inchiriat si hop, am sarit sa-i aud inimuca lu' bebe! ce credeti? bucurie mare, maaaaare, am vazut pe ecranel 158-153 batai pe minut si am auzit galopul de caluti. ce placere, ce placere...... chiar si lia (fata mea) a stat cumintica si si-a ridicat sprincenele a surpriza. aia da, surpriza.

ma bucur pentru toate din voi care l-ati vazut/auzit pe bebe. doamne da sa fie toti sanatosi si perfecti!

in legatura cu kilele puse, io daca n-am vomitat, cre' ca ampus pe mine.... inainte de prima sarcina, deci acu' mai bine de un an jumate, aveam un supermodelic 55kg la 1.76m. cu lia am ajuns in luna a noua, la aceeasi 1.76m:), la 85 de kile!!! iu-hu-hu, un sac, ce mai. inainte de-a ramine insarcinata cu simburelu' numaru' 2, apucasem sa trag catre 60kg. acuma am 62.5kg! sper sa nu mai ajung la peste 80, da' ce-oi face?!

noa, hai, ca v-am impuiat capu' cu de-ale mele.
pupici!!

mona, lia (24.04.2004) si simburelu' mic (11+)
www.seansimon.com/march2005.htm" target="_blank">MARTIE

site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Mirela Anca, dupa calculatorul indicat de tine, vad ca ai dreptate. Eu am hotarit sa merg dupa alte surse, iar sursele mele considera ca intri in trimestrul 2 in saptamina a 14-a, pentru ca teoretic in primele 2 saptaminai de sarcina nu esti de fapt insarcinata, cum spune si site-ul romanesc.
Toate astea sint, in fond, niste conventii. De aceea eu nu mi-am pus saptaminile la semnatura, ci DPN. Si asa sper ca am lamurit-o si pe lavi02 cum numar eu saptaminile.

moent, bine-ai revenit printre noi. Ma intrebam ce-i cu tine. De unde ti-ai inchiriat doppler-ul?

DPN 2.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Buna seara burtici care nu dormiti! Va multumesc din suflet ca m-ati trecut si pe mine pe lista! Eu prima eco o voi face pe 28.06.2005 la Sanador la dr. Herghelegiu si abia astept sa vad bb mic si dulce! Pana atunci o sa ma duc la dr. gineco si o sa urmez sfaturile ei. Voi pe la ce spitale vreti sa nasteti? V-ati gandit? Eu cred ca o sa nasc la Caritas unde m-am nascut si eu! Acolo am gasit dr. ginec. si sper sa fie bine.!
Cat despre greutate eu va spun sa nu va faceti probleme ca la 50-60 kg la ineputul sarcinii nu e o tragedie. Daca va spun cate kg am eu va ingroziti si totusi incerc sa nu ma urc pe pereti la gandul ca s-ar putea sa mai pun mai mult de 10-12 kg pe care le am in plan!
Ma apuca disperarea cand ma gandesc ca am renuntat la subiectul fetelor care slabesc din cauza ca am aflat ca am ramas insarcinata! Dar Asa a vrut D_zeu si sper sa fim sanatosi amandoi; de slabit poate cu ajutorul lui D-zeu o sa slabesc dupa!
Iar despre divergenta cu alimentele chiar nu vad rostul! Este cat se poate de logic ca alimentele de la tara din gradina sunt mai sanatoase dar din pacate eu nu am pe nimeni la tara si ma multumesc cu zarzavaturi si fructe din piata! Zau ca nu e un subiect pe care merita sa ne certam!
Nu facem decat sa facem rau bb-lor si nu cred ca de asta intram pe acest forum!
Hai ca v-am plictisit deja cred!

Sper din tot sufletul sa ne imprietenim!
Va dau pupici pe burtici si somn usor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monet spune:

bic draga, nu dispar io chiar asa de usor - mai ales ca acuma devin din ce in ce mai...'vizibila':).
doppleru' l-am inchiriat de la www.bellybeats.com cu $45 pe luna, de-ala cu display digital. o sa vad cit de mult il tin. cu prima sarcina, prin luna a 6-a ma speriase doctorita ca bebe are inima prea rapida (tahicardie) si ma decisesem sa o monitorizez io cu resurse proprii - desigur ca bebe s-a nascut perfect sanatoasa:); asa am dat de bellybeats si apartele lor sint noi noute si excelente. merita, daca ai nevoie sau.... griji:).
va pupez.

mona, lia (24.04.2004) si simburelu' mic (11+)
www.seansimon.com/march2005.htm" target="_blank">MARTIE

site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pineapple spune:

Bine v-am regasit! Imi pare rau foarte rau pentru Roxee si Sheba dar sper sa fiti tari si sa mergeti mai departe si sa vina si la voi repede repede bebelusul asteptat.
meems incearca cu prune uscate, am spus si mai demult pe undeva, sunt prietenele mele dragi... Cand situatia e mai disperata le mai combin cu iaurt si de obicei se rezolva.
Cu discutia cu taranii si piata doamne ce pofta mi-ati facut. As vrea si eu aici acum branza de vaci proaspata si cas dulce si urda of of of de unde...
Iar monet mi-a facut pofta cu doppler-ul. Asa as scapa de obsesii cum ca azi mi-e mai putin greata, s-o fi intamplat ceva... Dar mi-e teama sa nu dau in cealalta parte, sa stau mereu cu doppler-ul dupa mine Oricum, am sa dau o raita la niste shopuri on line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Hai sa va spun leacul meu la constipatie:

Dimineata pe stomacul gol, o lingura de miere urmata de un pahar de apa. Apoi poti sa mananci. Dar o sa te intrerupi din mancat pt

IrinucaR, eu zic ca ceaiul de slabit, totusi, nu se stie exact daca e bun sau nu in sarcina. Stiu ca ceaiurile de slabit in principiu sunt laxative si diuretice. Trebuie intrebata farmacista daca sunt OK in sarcina pentru ca nu toate ceaiurile si plantele sunt OK. S-ar putea sa fie, nu stiu.

Bic , m-ai inteles exact ca nu sunt atat de departe de pumukli dpdv ideologic. Si eu prefer fructe si legume din piata dar am o rezerva la lapte (telemea mai iau, iar cas gasesti numai in piata), mai ales de la coltul strazii cum adesea se vinde in Bucuresti. Bunicul sotului care traieste la tara si are 87 de ani nu mai poate tine decat gaini, ca e in varsta. Dar si el ia lapte numai de la anumite persoane din sat care spala ugerul vacii si se spala pe maini inainte de a mulge. Nu ia de la nu stiu ce alti vecini care sunt ingalati. Noi avem o casuta la sat, la munte, in Apuseni unde mai mergem vara. Acolo cumparam lapte si smantana de la localnici, dar numai de la unii, care stim ca sunt curati. Deci daca cunosti persoana si ai maxima incredere, sunt de acord.

pumukli Nu mi-a placut ca m-ai luat prea tare si ma consideri in toate felurile, desi intre noi e o mica diferenta de nuanta.

Eu inteleg ce ai zis tu, ca ar trebui sa-i sprijinim si incurajam pe tarani, sa cumparam de la ei. OK, dar cu lactatele trebuie sa-i cunosc si sa le vad bucataria, grajdul, etc. Tu probabil aduci lapte de la soacra ta in care ai maxima incredere si ai dreptate, ca ai fost la ea in casa si stii ca e curata, etc.

Asa ca eu nu ma consider in partidul celor care cumpara numai de la Billa, Metro si Carrefour desi recunosc ca produsele de tip bacanie, pampersii, chimicalele si cosmeticele de acolo le cumpar ca sunt mai ieftine si le iau pe toate odata.

Din punctul meu de vedere m-am impacat cu toata lumea. Nu stiu daca toata lumea s-a impacat cu mine.

Lavi , 10s +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Buna fetele!
Eu ieri am fost la medicul de famile si mi-a dat de facut analize ..maine ma voi duce la policlinica si le voi face..Ceea ce m-a mirat a fost ca n-a pomenit nimic de analizele speciale(de care tot citesc aici si din alte surse:toxoplasma,CMV,etc) iar cand i-am zis de ele mi-a zis ca daca n-am animale si nu este riscul nu are rost sa le fac ..ramane la latitudinea mea daca vreau sau nu...Voi ce analize ati primit de facut?pe care le-ati facut?Acum am o droaie de intrebari in cap si poate ma lamuresc si eu...
In alta ordine de idei...raceala nu m-a lasat inca..tot fara febra doar nas infundat iar atat timp cat nu tusesc si nu fac febra mi-a dic dr.sa nu iau nimic(decat remedii naturiste,lamaie,miere,ceaiuri)..sper sa-mi treaca curand.La eco ma mai duc in 16 mai..pana atunci maine merg la analizat..sper sa fie totul ok.
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papushicata spune:

Buna Dimineata!
Sunt foarte noua pe aici, ieri m-am inregistrat pe site si azi incerc asa stangaci sa ma integrez aici. Ica nu sunt foarte sigura ca sunt insarcinata, dar am cam toate simtomele:greturi, oboseala, imi simt sanii grei , nu pot sa mananc nimic. si o stare de rau din care nu pot sa ies de cateva zile. Am facut ieri un test de sarcina , dar a iesit negativ. O sa mai astept o saptamana si-l fac din nou.
Pentru mine principala problema ar fi ca o sa fiu o mireasa cu burtica. In 21 august o sa avem nunta. (civil suntem casatoriti de 3 luni). Ce credeti o sa se vada pana atunci burtica?
va pup
Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

lavi, stiu ca iti e frica de virusi neiertatori, de boala vacii nebune sau mai stiu eu ce, dar daca te duci in fabrica la danone, iti garantez ca dupa aia nu te mai intereseaza cum arata bucataria si grajdul taranului, ca oricum varianta vacii in mizerie e mai buna decat danone. nu ca ar fi mizerie la danone, ci pentru ca nu se foloseste lapte la fabricarea iaurturilor (care, altfel, n-au gust rau). alt exemplu: "laptele" dorna contine doar 20 % lapte!
iaurtul romanesc, cu cat este ambalat mai "primitiv", cu atat este mai natural. nu se mai folosesc procedeele clasice de fabricare a iaurtului decat la napolact, la iaurtul Prim si mai sunt cateva..fetelor, alegeti din vitrinele frigorifice iaurturile no-name, produse langa ferma din cucuietii din deal, iaurturile simple, alea de le scurgi de apa inainte sa le mananci.
in alta ordine de idei, eu am un simptom ciudat in sarcina: imi este sete incontinuu. si numai de apa. mai este cineva care bea 3 l apa/zi cand inainte nu se atingea de apa? cre'ca bebe si-a facut loc acolo si-a constatat: "mama, da' deshidratata e asta!"

Mergi la inceput