Mamici de Noiembrie-Decembrie 2005 (4)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

coralia, fa-ti ce analize crezi tu ca trebuie, peste ce ti-a dat el. uite ce mi-a dat medicul meu: Ag. HBs, Ac antiHNC, Ac antilisteria, Ac antiCMV, Ac anti rubelle, Ac anti herpes (pentru ultimele trei pomenite am si IgG si IgM la fiecare), VSH, calciu ionic si seric,Mg, VDRL, acid uric, creatinina, uree, bilirubina, colesterol, alaninaminotransferaza, aspartataminotransferaza, glucoza, proteine totale, sideremie, trigliceride, fosfataza, grupul sanguin, determinare RH, urina biochimie si sediment, proteina C, antistreptolizina O, fibrinogen, electroforeza proteinelor serice, hemograma, urocultura cu antibiograma, anti HIV 1+2. Peste astea eu am decis sa-mi fac maine si analizele hormonale de baza (ma autosuspectez de hipotiroidie). daca e cert trebuie sa iau niste suplimente cu iod, altfel nu e bine pt. fat. Toxoplasma am facut din proprie initiativa in ziua cand mi-a iesit testul de sarcina pozitiv (eu am pisica si am mancat toata viata carne cruda sau in sange-imi place biftecul, dar acum doar pot sa salivez la el). toxoplasma asta dureaza la medicover 14 zile. trebuie sa ma duc sa ridic rezultatul maine..
primii agenti si anticorpi din lista mea sunt analize scumpe, celelalte le poti face gratuit daca esti in sistemul de asigurari sanatate si iti da medicul de familie trimitere (peste trimiterea ginecologului). eu asa am facut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

papushicata, cumpara-ti testul de sarcina Clearblue. Stiu ca e cel mai sensibil test in europa. e 150~200.000 lei, parca. daca esti deja insarcinata, eu cred ca in 21 august vei avea deja burtica sau, cel putin, talia foarte groasa, deci nu-ti poti face rochie cu talia marcata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Multumesc Anda pentru raspuns,o sa compar cu ce am eu si re fac si pe restul.
Eu una n-am tinut niciodata vreun animal in casa(pisica sau caine) si nici macar in curte nu am animale..dar cineva mi-a spus ca toxoplasma se poate face si de la carne semipreparata,carne cruda sau mezeluri si eu cum sunt consumatoare de carne..de aia am eu piticii mei cu toxoplasma asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns detlo spune:

buna burtici, nu sunt io prea vorbareata, dar va urmaresc si solidarizez cu voi din umbra :), am scris acu vreo saptamana un post aici in care am trecut si datele mele. reiterez, UM 8.02, DPN neoficial 15.11.
Sunt un pic ingrijorata ca tot aman prima ecografie. voi ce ziceti, e prea tarziu daca e facuta la 11 saptamani?
am rezultatul papanicolau, astept insa si rezultatele analizelor de sange si urina care ar trebui sa fie gata la sfarsitul saptamanii asteia. M-am gandit sa le am pe toate, ca sa aiba medicul o viziune "globala" asupra chestiunii :))
E prima sarcina, de aia sunt putin incordata.
va pup, aveti grija de voi si de micii din burtici..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns detlo spune:

ah, acum vad ca nu mi-a aparut postul anterior, am doar unul contabilizat. nu prea inteleg ce e cu verificarea de catre moderator. n-am mai intalnit asa ceva pe forumuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Coralia, hai sa-ti zic si parerea mea, ca sa ai de unde alege.

Depinde cati bani ai si cat sange vrei sa dai precum si cat esti de sperioasa.

Calciu ionic e constant in organism, organismul se lupta sa-l mentina constant, n-ai de ce sa-l faci. Scade numai daca esti rau de tot, cu spasmofilie, etc. VSH-ul e normal marit in sarcina, de la 3 dr stiu asta, deci e irelevant.

Testul HIV e gratuit pt gravide, deci ai grija sa nu te puna sa-l platesti. Mie data trecuta dr de familie n-a vrut sa-mi dea hiv-ul gratuit ca a zis ca daca am VDRL-ul negativ, n-am eu sifilis ceea ce e o tampenie ca se poate lua si prin sange si nu obligatoriu ai si sifilis,

La toti anticorpii, IgG-ul arata daca daca ai avut vreodata (ai anticorpi) iar IgM-ul daca ai capatat boala recent. Practic la majoritatea conteaza doar IgM-ul sa fie negativ, daca IgM-ul e negativ, bb e OK. Daca IgG e pozitiv la rubeola e bine, inseamna ca ai avut-o.

Daca stii sigur ca ai avut rubeola sau stii sigur ca n-ai avut n-are nici un sens sa mai platesti analiza. Eu stiu sigur ca am avut asa ca nu o fac.

Al doilea nu este AntiHVC, adica hepatita tip C?
Eu fac asa: hepatita B si C, IgM de toxoplasmoza si CMV si eventual listeria, ca am mai degustat carne cruda.

Unii dr mai recomanda analize de chlamidia care e boala cu transmitere sexuala. Deci daca tu si sotul tau sunteti si ati fost "cuminti" nu are sens sa o faci. Iar chlamidia oricum determina infertilitate si avort, nu malformatii. Deci daca esti deja gravi nu prea mai are sens sa o faci.

Pana la urma cel mai bine e sa faci ce ti-a recomandat dr tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Thx Lavi..ce bine este ca putem sa ne spunem una alteia din experiente.Esti informata dupa cate observ eu..si eu citesc destul de mult de pe internet tot felul de chestii legate de sarcina,analize si de acceia ajung la un moment dat sa nu mai stiu ce sa cred.Doctorii nu au intotdeauna timp si disponibilitate sa explice fiecarui om ce si cum..in fond sunt si ei la uma urmei oameni..si de aceeia e bine sa ne mai documentam si singuri.Deocamdata o sa fac maine analizele recomnadate de medicul de familie,iar apoi in functie de cum imi ies astea voi mai decide pe care sa le mai fac in plus.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papushicata spune:

multumesc mult anda 77. Ma gandeam ca totusi n-o sa se observe!!speram. Dar nu am idee cum poate sa arate o atsfel de rochie.
va pup
Cristiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IrinucaR spune:

Tocmai m-am intors de la eco: L-AM VAZUT PE BEBE!!!!!!!!!!!
Avem si poza (are 34.4 mm-este perfect in grafic), o sa o scanam si o punem pe site. Era la aerobica, dadea din maini si din picioare, i-am vazut inimioara cum bate si cordonul ombilical.
Suntem cei mai fericiti parinti din lume

IrinucaR 10+

www.irinucasisoru.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Irinuca
felicitari si sa va traiasca bb-ul sa fie sanatos!

Tania & Punctuletz 5+
http://community.webshots.com/album/284896936zAybVu?937

Mergi la inceput