Mamici de septembrie - octombrie 2005 (22)
Raspunsuri - Pagina 7
anya spune:
Eu zic ca deja amestecam superstitiile (cum ar fi ca cica sa nu lasam rufele lu' BB noaptea afara, sa nu cumparam hainute inainte de nastere) cu practica religioasa ortodoxa (la catolici nu e asa) si cu realitatea de zi cu zi. Sa fim seriosi. Nu cred ca ne putem teleporta de la maternitate acasa. Cat despre lucrusoare... nu as lasa sotul sau bunicile sa aleaga in locul meu. Eu am botezat copilul la 5 luni si nu m-a intrebat preotul daca am vre-o molifta facuta (intamplator fusesem la un botez mai inainte si mi-a citit odata cu cealalta mamica). O prietena de-a mea e catolica si a botezat copilul la 9 luni - doar nu era sa-l tina in casa atata timp....
Eu zic sa gandim: e normal ca in oct-nov-dec si BB si noi suntem vulnerabili la tot soiul de virusi.. asa ca trebuie sa evitam aglomeratia (magazine mari,autobuze,asteptari la medic,vizite prea multe acasa la BB). Eu ma voi plimba in parc si voi chema medicul acasa. Cat despre vizite... mai rarut ca-i mai dragut.
pupici,
anya
karmenutza spune:
Am gasit pe un site caruciorul CHICO TRIO si costa 16400000 
. Si nu era disponibil in stoc.
Mirela_B spune:
Buna dimineata
Votez pentru Trio e foarte practic. Pana aproape la 3 luni fetita mea a dormit in landou, nici nu a fost nevoie de patut. Poti batai copilul, il poti plimba chiar si in casa cand plange. Si scaunelul de masina e super. Iei scaunelul din masina (se monteaza foarte usor) cu tot cu copil, il pui pe carucior si gata. Eu m-am descurcat f.bine cu el. Incape si in lift (cred ca lift mai mic decat la blocul meu nu exista) si in portbagaj. Problema e ca rotile nu sunt foarte rezistente si s-au stricat. Dar poate ca in Bucuresti sunt trotuare mai bune, ca in brasov sunt numai transee.
Cu iesitul afara cred ca e bine cat mai repede. Cum ei sunt micuti, micuti le ajunge si 15 minute, ca aerul e destul de tare toamna si iarna. Daca nu poti iesi afara prea des, il poti tine pe balcon de cateva ori pe zi cate 10-15 min.
Abia astept...
Mirela
kid2003 spune:
Buna! Vad ca si voi va vedeti deja in septembrie-octombrie cu bebelusii acasa...credeam ca e o defectiune ca ma gandesc deja la pediatrul bebelusei si alte lucruri din astea.
Fetele cu 4D, am auzit (a fost o colega) de AMA Medical, au si site, daca dati un search pe google cu numele clinicii il gasiti. Acolo au cel mai nou 4D din Bucuresti si cel mai bun pret. Costa 2 mil 200 ca sa iti puna totul si pe CD. Am inteles ca doctorii sunt foarte buni si nici nu e asa de aglomerat.
Asa ca, daca nu ajungeti la Herghelegiu ca nu e loc, poate dati un telefon acolo. Au sediu pe la statuia aviatorilor. Eu chiar vreau sa sun, dar mai astept. La 20 de saptamani (in iunie) ma duc la Pop (cu programare din februarie) si urmatoarea vreau sa o fac 4D, sa vad bebelusa live, cu carnitza pe ea...abia astept. Dar cred ca pe la 30 de saptamani o sa merg acolo. Mai vedem.
Si eu am dilema cu caruciorul...Imi plac cele cu 3 roti dar...daca nu intra in portbagaj? Sau, am nevoie neaparat de landou? Nu stiu, unii copilasi cresc repede si nu mai incap in landou de la 4-5 luni. Si sa dai atatia bani pentru landou? Oare merita? In primavara, bebelusii vor fi destul de mari ca sa stea in carucior normal si poate pana in primavara il plimbam in marsupiu (ca tot e cam frig afara). Voi ce ziceti?
Ioana, lasa ca te faci tu bine, ia medicamentele si o sa scada titrul ala pana la urma, il dai tu pe usa afara...
karmenutza spune:
Ioana, cam nashpa cu listeria asta! Chiar asa de rezistenta este? Ma sperii! Cam care e riscul cu ea? Cum afecteaza bebeul? Din site-ul ala pe care l-am citit nu reiese mare lucru. Tie ti-a zis doctora ceva mai amanuntit? Mai faci o data tratamentul?
Mirela_B spune:
Ai dreptate Kid, landoul il poti folosi numai 3 luni, dar eu l-am folosit si ca patut ca patuturile normale mi se pareau tare mari pentru un copil asa mic. Si e greu sa te apleci tot timpul sa iei sau sau pui copilul acolo (mai ales daca ai cezariana). In plus m-am gandit ca in burtica avea locul lui micut si caldut si n-o sa-i placa sa il pun intr-un patut mare direct. Daca n-as fi avut landoul ii luam un cosulet.
Una peste alta cu banii ajungi tot acolo.
Eu nu ma gandesc la modelul de carucior acum, oricum moda se schimba cine stie ce apare in cateva luni. Treburile astea le las la vara in concediu. Va fi o placere sa umblam prin magazine cu fetita, sa aleaga ea. Eu ma vad numai cu o mogaldeata mica stransa in brate.
Mirela
Ioana75 spune:
Hilde, in Cora am vazut Trio de la Chico, si era 10.000.000. Mi s-a parut acceptabil, tinind cond ca impushcam 3 iepuri
.
karmenutza, listeria e foarte grava, poate duce la avort spontan, la moartea fatului sau la septicemie la bb la nastere
. Uite www.desprecopii.com/newsitem.asp?id=729" target="_blank">aici parerea unui doctor despre efecte.
Ioana
miflore spune:
Si eu am vazut Trio la Carrefour, dar acum vreo luna, cred ca era la oferta si costa cam 10-12milioane, nu mai stiu exact. 16400000 e cam mult, trebuie pandite ofertele!
Mihaela 16+