Mamici de septembrie - octombrie 2005 (22)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Racaru spune:

Buna,
Vin si eu cu o intrebare: a facut cineva ecografie 4D?
Am aflat ca se face la Medsana, si mi s-a recomandat sa fac la doctor Herghelegiu Doru.
Stie cineva ceva de el? Adica este bun ecografist?

Ecografia morfologica de la 14 saptamini am facut-o la Iosup si a fost Ok dar la 20 sapatmini as vrea sa-l vad si eu mai bine pe bebe ...la 4D.

Multumesc,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Valeria, am auzit si eu de Herghelegiu, si am sunat in februarie sa ma programez pentru aprilie; surpriza, nu mai erau locuri decit din mai. Am sunat si la Pop si nu mai erau locuri decit din iunie. Asa ca inainte sa-ti faci planuri, suna la Sanador si vezi cind e prima zi libera la Herghelegiu.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marilena78 spune:

fetelor va salut pe toate!Eu sunt Marilena!nu stiu daca am nimerit bine, dar am mare nevoie de un sfat!am aflat de curand ca sunt insarcinata, cred ca am in jur de o luna, o luna jumate!nu am ajuns inca la doctor!de vreo 3 zile insa am gatul inflamat, tusesc si expectorez...si mi-e teama!am citit o groaza de nazdravanii pe net!eu am luat doar paracetamol, 2 pe zi!daca e o infectie si intra in sange si il afecteaza pe bebic?stie cineva sa-mi spuna si mie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Neata !
Pai, cum sa nu il scoatem afara pe bebe 6 saptamani.
Si cine sta cu el in casa atata timp ?

Nu va dati seama, ca noi o luam razna in ritmul asta.

Victor e nascut de Sf. Ion, (e si Ioan), si l-am scos afara de la 2 saptamani, chiar daca era ger.
Din cate mi-aduc eu aminte, vantul este cel mai pacatos ptr. bebei.

Evident, cand e ger, nu ii putem tine afara mult timp si sa vedeti atunci munca sa ii imbracam 15 minute si afara ii tinem 10 min.

Pe victor l-am tinut afara mult timp, apoi in primavara/vara.
Dormea in carucior.

Stiati ca vitamina D se secreta numai in prezenta razelor soarelui ?

Deci, sugestiile mele sunt clar un carucior "landou" in care sa poata dormi. Pana la 6 luni, nu stau in fundulet.
Apoi, caruciorul il reglezi, ca vrea sa stea un pic ridicat sau ridicat de tot.(ca sa vada si el in jur).

Cand se fac mai mari, trebuie sa avem in vedere si cat cantareste caruciorul cu bebe in el.
Clar o sa gasim scari, unde caruciorul trebuie carat in brate.

Ioana, ma uit acuma sa vad caruciorul de la Chico.

O zi super,
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Fetelor, despre iesitul din casa pot sa va spun urmatoarele: dupa prima nastere, a trebuit sa ies din casa mai repede de 40 de zile. Pentru ca la 3 saptamani m-a chemat doctorul la control dupa cezariana. In afara de asta, cumparaturile uzuale de zi cu zi, la care eu trebuia sa merg, ca nu avea cine. Pe fiu-meu l-am nascut tot in octombrie pe 9 si la trei saptamani l-am scos la plimbare. Era o toamna frumoasa si calda. Inainte de asta l-am scos in balcon cate 2 min, 5 min, 15 min.
La 40 de zile a venit preotul acasa si ne-a facut molifta, ne-a citit la amandoi. Puteti trimite pe sot la biserica sa vorbeasca cu preotul si vine el acasa la voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

Racaru: Dr. Herghelegiu este unul dintre cei mai buni ecografisti. Eu mi-am facut eco morfologica cu fiecare copil si chiar si acum la a treia sarcina tot la el ma duc. Am sunat pentru programare in februarie , la sanador, si m-am programat pentru 10 mai. El lucreaza si la Medsana, dar si acolo se fac programarile cu muuuult timp inainte.

Romana, Cristian (22.06.2003(, Alin (25.06.2004) si burtica de 17 saptamini

http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003

si mail pentru poze
bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com

Nulla dies sine linea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moki spune:

Fetelor,voi cu ce stari va mai confruntati? Cele care au "resimtit" sarcina ca celelalte sunt niste fericite!..Eu tot simt de vreo trei zile pulsul crescut rau de tot si o stare de presiune in cap care ma nelinisteste..si asta in conditiile in care tensiunea e stabila.. de familie mi-a zis ca sunt stari normale..se mai confrunta cineva cu ele???..
Pupici,
Moki 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Ioana, il stiu si eu pe Trio de la Chico! E frumos si util numai ca eu am deja scaun de masina. Eu zic ca e foarte bun si ma gandesc daca sa-l iau sau nu.
Imi pare rau ca nu ti-a scazut pacatoasa aia de listerie...da' lasa ca-i vii tu de hac la runda urmatoare!
Mihaela 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_e spune:

Buna dimineata,

Intre 2 intalniri am avut timp sa va citesc...tare active ati mai fost de ieri dupa-amiaza.

Am constatat ca se discuta de iesitul din casa. Nu este vorba interdictia iesitului din casa al femeii timp de 40 de zile ci este vorba de interdictia femeii de a intra in biserica atata timp cat dureaza lauzia (40 de zile); si daca nu ai voie sa intri in biserica se spune ca nu ai voie sa intri nici in alte case pt ca exista riscul sa contactezi diferiti virusi,microbi - corpul femeii lauze fiind foarte sensibil. Deci, in aer liber, femeia lauza poate iesi linistit (mai putin sa viziteze alte case decat cea in care locuieste). De regula, botezul se face dupa 40 de zile, asa ca preotul ii citeste si femeii molifta, astfel ca ea poate participa la slujba. La botezul finutei mele, mama a stat in tinda bisericii pentru ca nu trecusera decat 38 de zile iar parintele (care e calugar) a fost extrem de strict: molifta de face dupa 40 de zile.

Cat despre copil, se spune ca nu trebuie scos din casa pana la botez, pentru ca in aceasta perioada poate fi usor deocheat, nefiind protejat de taina botezului. De aceea se pune o batista subtire peste pled-uletul copilului (in dreptul fetei). Dar nici un canon bisericesc nu interzice scoaterea copilului din casa.

Cat priveste regimul doctorului tau nanadana si pe mine ma surprinde. Si eu cred ca m-as ingrasa. In plus, chiar inainte de sarcina si doctorul meu mi-a confirmat asta, eu stiam ca nu trebuie sa mananci fructe inainte si dupa masa cu 2-3 ore, intrucat datorita digestiei foarte rapide a lor comparativ cu alte alimente din stomacul tau iti provoaca balonari, constipatie si alte neplaceri. Si asta duce si la acumulare de kg nedorite. Mai sunt acolo cateva principii cu care nu sunt de acord (paine combinata cu dulceata) dar deja am scris mult

Cat despre expo, cu toate ca e ziua sotului meu maine, bugetul pt cheltuieli mama+bb este clar stabilit. Sunt lucuri de care avem nevoie, nu? Si superstitia ca nu e bine sa cumperi lucrusoare pt bb inainte de a se naste mi se pare demult depasita. Doar facem tot felul de analize care ne informeaza in permanenta despre dezvoltarea lui BB, asa ca nu trebuie sa ne facem griji.

Mihaela 13 fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Am uitat ce vroiam sa va spun: astazi dimineata cand m-am sculat am simtit asa o greutate in burta de parca inghitisem un pietroi mare...cam in zona stomacului... si nici acum nu mi-a trecut...a mai simtit cineva asa? Poate sunt constipata? Si sunt si ametita acum.
Mihaela 16+

Mergi la inceput