Mamici de septembrie - octombrie 2005 (22)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Voi ati avut dureri in zona buricului? Eu azi am avut. Destul de tare. Imi cam lua rasuflarea. Mai ales in partea dreapta, cam in dreptul buricului. In stanga, mai putin. Flavia, parca tu intr-o zi spuneai ca ai asa ceva. Cum ai rezolvat? Eu mi-am luat un No-Spa si mi-a trecut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

Buna fetelor, cam greu dialogul asta intre noi cele de dincolo de balta si voi cele de acasa din cauza diferentei de fus orar... Dar va citesc in fiecarezi.
Karmenutza.. saptamana trecuta, exact aceleasi dureri in dreapta buricului am avut si eu... ca niste flash-uri care imi taiau respiratia si imi radiau si in picior.. exact in ziua in care am iesit la iarba verde..nu am putut sa ma bucur deplin de soare ca trebuia sa trag cate un "au" spre disperarea sotului.
Cu kilogramele...eu deja am luat 7 si sunt in prima saptamana din luna 5....asta e... pana acum nici un medic nu mi-a zis ca am luat prea mult..in fine.. important bebe sa fie sanatos si sa nu-i lipseasca nimic ...
Vreau si eu la BabyExpo.. dar...mai greu de realizat..
In legatura cu bagajul de spital..zau daca stiu ce trebuie sa-mi iau la apital, cum se procedeaza aici. Stiu numai ca daca nu sunt probleme, pentru naturala iti dau drumu a doua zi si la cezariana a treia zi.
Pe 28 am programare la medic, o sa-l schimb deoarece doctora la care am fost pana acum 2 saptamani a nascut cred deja.. Sa vedem daca voi ramane la cea la care ma duc data viitoare. Si sper sa ne faca si eco, bebe sa nu mai fie asa pudic si sa-si desfaca piciorusele sa ne arate ce este. Am vazut lucrusoare superbe pentru copilasi...ma uitam la hainute, ma uitam la burtica... il intrebam..mai ce esti? Sunt curioasa daca se confirma ce i s-a parut ca vede la eco din 14 cu ceea ce se vede acum (o putzulica in dotare).
Multa sanatate fetelor, vreme frumoasa si o stare de spirit buna va doresc.

PS: Bun venit noilor burtici

Oana D - 18+ saptamani

Foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Buna dimineata !
Karmenutza si eu am avut intepaturi in yona buricului, cateodata destul de intense, dar in majoritatea cazurilor de scurta durata. Luni am intrebat-o pe dr. Mea si a spus ca este normal, sa nu imi fac nici o problema.

Flavia 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mysweetest spune:

'neatza ,
am avut si eu acum 1-2 saptamani intepaturi in zona buricului si cred ca erau din cauza intinderii uterului in sus, iar ieri am avut o stare tampita, m-a durut spatele si parca si niste senzatii ciudate la burtica , ma tot intepa, ma tinea si ma miscam tare greu.
Nanadana,chiar asa... de ce sa evitam maslinele? Si eu mananc aproape zilnic si astea cred ca au fost cea mai mare pofta a lui bb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Cum sa nu scoatem copilu' afara? Vre-o 2 saptamani dupa nastere...nu, dar dupa...afara cu el. Altfel ii facem bolnaviciosi. Primul bb l-am nascut la jumatea lui ianuarie si de la 1 februarie l-am "dat afara" din casa...si erau niste geruri...si-o zapada! Si in vara m-am plimbat cu el si pe ploaie torentiala. El dormea in carucior sub husa de ploaie (sa va luati la carucior, ca e tare buna) si eu eram murata sub jacheta. Apropo' la carucior sunt doua lucrui importante de cautat: sa incapa in lift (pentru cele de la bloc,evident) si sa aiba bara cu care il impingem continua (sunt unele cu 2 manere) -asta pt ca asa poate fi impins cu o singura mana. Cele cu manere (asa am avut eu) ca sa poata merge drept trebuie impinse simultan cu ambele maini.

Cat despre greutate... sunt stresata. O sa ma fac o balena! In 3 luni am luat 4 kg... Paine nu prea mananc, dulciuri nu.. da' parca porcu stie din ce se ingrasa...

pupici,
anya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Anya, eu asa stiu de pe aici ca mamica nu are voie sa iasa in casa cam 3 saptamani dupa ce a nascut. Trebuie sa mearga intai la preot impreuna cu bebele sa primesca molifta (scrie ca la 40 de zile de la nastere se face).
Si eu as vrea sa ies din casa imediat!!!! Pe aici asa au facut fetele pe care le cunosc. Poate se face si mai repede de 3 saptamani? Poate stiti voi!! Eu asa am auzit.
Afara in balcon il scoatem, mie asa imi zic prietenele care au nascut.
Codruta 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Ma grabesc sa fug la servici....dar nu stau foarte mult si vin sa citesc ce mai scrieti. Spor la scris!!! Voi ce stiti de primele saptamani de dupa nastere cu iesitul din casa???
Va pupacesc,
Codruta 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Neata fetelor!

In primul rind, bb este scos la aer cind il ducem de la maternitate acasa. Deci, teoretic, din prima saptamina de viata. Eu stiu ca e sanatos sa fie scos in fiecare zi la aer, de cum il aducem acasa. Dar, ca si la cumparat trusoul, exista tot felul de obiceiuri populare. Eu stiu ca molifta se face cind vrea mama sa intre prima oara in biserica (si asta se intimpla de obicei la botez).

Despre carucior, mie mi-a placut Trio de la Chico (parca asa se chema) care se putea transforma si in landou pentru bb mic, si in carucior sport pentru bb mai mare (si in scaun pentru masina). Nu mi-am masurat inca liftul, sa vad daca incape.

Fetelor, nu mi-a scazut listeria, e tot 1/320. Cind stiu ca ma asteapta iar 2 saptamini de sculat in mijlocul noptii sa iau antibioticul, ma ia cu .

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Buna dimineatza fetelor frumoaselor!
Si eu zic ca putem scoate bebelusul cam la 2 saptamani, sa speram c-o s-avem parte de o toamna frumoasa. Cu caruciorul sa fiti atente - in afara de ce-au zis celelalte fete - la roti! Sa nu mearga una intr-o parte si alta in alta, eu mi-amintesc de la sor-mea cand il plimbam pe nepotu-miu si ce ma mai chinuiam...pana a schimbat caruciorul si gata, totul a fost OK! Si intr-adevar, noi avem iarna inainte, cred ca ne-ar trebui un carucior gen landou, mai inchis in parti, sa nu-l traga curentul pe BB!

Mihaela 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mysweetest spune:

Eu sper sa avem o toamna frumoasa si calduroasa ca sa se bucure si bb, mai ales ca apoi vine iarna si pana in martie va fi numai zapada. Eu cred ca nu o sa cumpar nimic pentru bb pana cel putin prin luna iulie.

Mergi la inceput