Mamici de septembrie - octombrie 2005 (22)
Raspunsuri - Pagina 11
nicole74 spune:
Ioana, tu cate no-spa iei pe zi?
Si la mine se intareste uneori, dar cand uit sa iau no-spa (iau 2/zi).
Nici eu nu stiu daca activitatea din burta este de la bebe.
Dar la urmatorii vom sti cu siguranta.
Pupici
Nicole 20 saptamani
Ioana75 spune:
nicole, nu am luat nici un no-spa pina acum
. Dupa ce maninc o sa iau unul. Mie mi-a zis sa iau daca ma doare burta, ori nu e durere, doar se intareste si se umfla ...
Ioana
mysweetest spune:
buna
,
am avut ceva probleme cu netul dimineata.Ieri dupa amiaza am avut si eu o problema cu contractiile si am dat vina pe o cafea bauta cu 30 min inainte.
Mi s-a intarit burtica si ma durea si a stat asa teapana ceva timp si apoi a cedat fara sa iau nimic. A fost prima oara cand am simtit asa ceva si e tare neplacut.
Pe bb meu il simt in fiecare zi mai ales cand stau mai linistita, intr-o zi se apucase chiar sa faca niste valuri de credeam ca vrea sa sara afara.
mysweetest spune:
Si eu sunt in aceeasi situatie cu voi Ioana si Nicole fiindca daca placenta nu se va ridica si se va adeveri presupunerea de placenta praevia voi ajunge la cezariana si asta inainte de 40 de saptamani.
Oricum eu totusi sper sa se ridice in cele din urma.
aproape 20 saptamani
locca spune:
Si mie mi se intareste burtica de vreo doua zile, dar inca nu am luat no-spa. Bineinteles ca a inceput sa se intample asta dupa ce am aflat de povestea cu colul scurt, coincidenta sau mintea mea bolnava :)))...
Mie mi-a zis dr sa iau daca simt cea mai mica durere, insa pe mine nu ma doare absolut deloc. O sa iau totusi no-spa.
Azi sunt acasa si e tare bine. Incerc sa stau mai mult in pat dar e groaznic, chiar si asa cu laptopul in brate in pat tot nu realizez un unghi mult mai mare de 90 de grade.
ruxandra (20+)
karmenutza spune:
Ioana, cand ai contractii te si doare burtica. Daca doar se strange si se umfla poate fi si din cauza ca Miruna face tumbe. Adica se intoarce cu totul, face miscari ample. La contractii se strange uterul dar te si doare ca o crampa.
Tonnia spune:
Si mie imi place Iosup, e simpatic si comunicativ. Uneori e foarte concentrat si nu spune nimic, asta nu inseamna ca vede ceva rau...Mai face si poante pe un ton serios.
Fetelor, deci no-spa trebuie luat la durere sau cand se intareste burta fara durere?
Alinutzza spune:
Buna fetelor,
Apropos de dureri, nici eu nu prea stiu care dintre dureri sunt normale si care nu. Pe mine ma doare rau burta noaptea, cand stranut. Azi noapte am avut impresia ca se rupe ceva in mine, iar dupa 5 minute nu mai am nici o durere.
Vroiam sa va povestesc ce am patit acum cateva zile (mai exact pe 12.04.2005). Ma intorceam cu masinica mea de la servici cand ne-a iesit dintr-o data o alta masina in fata (a iesit dintr-o parcare fara sa se asigure), am incercat sa evit impactul, dar tot mi-a fost agatata portiera din spate de varful masinii aleia si "super stabila" mea masina s-a dezechilibrat si a facut vreo doua tumbe pe asfalt. Glumesc eu, dar a fost o experienta ingrozitoare. Ca prin minune, burtica nu mi-a fost atinsa, iar bb nu a patit nimic (lucru confirmat si de ecograf), dar tot ma sperii de orice durere fiindu-mi foarte frica sa nu apara cine stie ce urmari.
Pana una alta, ii multumesc lui Dumnezeu ca a avut grija de bb si de mine.
Alinutzza
si bb (19+)
miflore spune:
Multumesc Ioana si Tonnia!
De-abia astept sa merg si eu la eco dar mai e o gramada!
Ioana, cezariana se programeaza intr-adevar cu o saptamana-doua inainte de cele 40 de saptamani; asta in general, exista si cazuri cand se-ating cele 40 de saptamani; dar ideea e tocmai asta, sa n-ajungem la contractii din cauza problemelor specifice fiecareia (din cauza carora ne e si recomandata cezariana); si eu fac parte (mai mult ca sigur) din grupul cezariencelor. Asa ca la noi DPN-urile se vor bramburi nitel!![]()
Locca, am intrebat eu ieri daca la Dr Iosup primesti ceva, CD sau caseta; CD, nu. Caseta video da, din aceea mare, VSH, ori aduci tu, ori au ei caseta (100miibuc)si in plus primim si poze - 20mii lei poza, adica 2 lei noi! ![]()

Mihaela 16+
codruta_grg spune:
La fel si la mine cu placenta. La inceput a fost jos inserata si la ultimul control mi-a zis ca s-a ridicat putin. Sper sa se ridice cum trebuie.
V-am zis ca l-am trimis pe sotul meu sa i-a analiza la TOXO. Ma suna ca nu imi gaseste analiza. Pana la urma mi se zice ca s-a spart in etuva si sa merg sa imi i-a din nou sange.
Am fost si in 2 ore m-au sunat ca e negativ. S-au scuzat, dar m-au plimbat putin prin ploaie!!!
Acma am amandoua bratele intepate si la unul cu un hematom.
Va pup
Codruta 20+