Mamici de martie - aprilie 2005 (27)
Raspunsuri - Pagina 9
teodora racz spune:
Buna dimineata fetelor!Va rog ajutati-ma!De la ora 5 nu mai dorm din cauza durerilor!(ca la ciclu)M-a durut spatele rau de tot;apoi au inceput si in partea de jos a burtii;am cronometrat si erau cand la 5 min.,cand neregulate!Acum in spate simt oarecare dureri dar foarte suportabile;burta mi se intareste tot timpul;ce sa fac?sa o sun pe dr.sau sa mai astept?astea sunt semne prevestitoare nasterii?
Adela iti doresc o nastere usoara si o recuperare rapida!
ligia13 spune:
M-am trezit si eu si am mai citit ce ati scris.
Teodora din pacate nu te pot ajuta sa-ti spun daca sunt contractii pt nastere sau nu. Stiu doar ca daca te plimbi si trece, sau daca iti schibi pozitia iar trece atunci sunt contractii false.
Oana, nu stiu daca e frumos, dar eu m-am amuzat copios de povestirile tale. Stiu ca daca as fi fost in aceasta situatie nu as fi ras, dar asha din exterior suna amuzanat tare. Asha ca incearca si tu sa te detasezi si sa te amuzi.
Fetelor, vad ca hormonii ne dau cam aceleasi stari. Adica si eu urasc musafirii care cred ca daca eu acum stau acasa sunt si odihnita si cu chef de primit musafiri. Telefoane nu primesc f des si sper sa fie tot asha. Si eu am mereu impresia ca am transpirat in chiloti si ma verific mereu daca sunt uda sau nu.
Va doresc o zi buna si bafta !
Ma gandeam sa va doresc sa nu nasteti azi (dar ar fi valabil numa pentru Adriana, ca nu Oana ar trebui sa-i urez sa nasca azi).
Oana dupa ce se naste bebe sa o suni pe individa aia (sefasoacrei sau cine ziceai ca e) si sa-i spui ca al tau e mai frumos decat nepotul ei.![]()
danna_J spune:
Draga Teo,eu nu stiu ce sa-ti spun, decat sa te pregatesti in caz de orice, daca sunt regulate la 5 minunte si dureroare... si mai ai chef, fa un dus sau o baie calda cum spunea Kathywsha, si suna dr.! Suntem cu tine si sa ai parte de o nastere usoara daca e sa fie! D4zeu cu tine!Adela din Atena, D'zeu sa te ajute si pe tine, sa decurca totul bine si sa te intorci acasa!
danna_J spune:
Teodora, succes inca o data!Haideti sa va povestesc si eu patania mea de ieri seara la spital. Primul lucru cand am vazut o pata uda in scuzati-ma 'chilotei' desi stiti voi ca in perioada asta nu sunt chiar chilotei, mi-a venit in minte sa va scriu sa va intreb ce sa fac. M-am gandit apoi sa-l alarmez pe sotul care radea tot timpul, si i-am zis: De ce razi mai ? Tie iti arde de glume, poate e ceva serios si tu zambesti aici... el era doar emotionat de eveneniment, mi-am dat seama mai tarziu cand tot zambea :). Dupa ce mi-a examinat si el lenjeria mi-a spus, Dana eu nu cred ca ti s-a rupt apa pentru ca altfel curgea mai multa si siteai si tu ceva. Eu nu am simtit nimic doar cand am fost la wc am descoperit acea pata care era cat o palma de mare, deci sigur nu transpiratie. Am sunat deci la spital si ne-au invitat sa merge indata pentru un test pe monitor sa vada ce se intampla. Contractii ioc, adica din acelea nedureroase cum de obicei mai aveam inainte. Am stat la monitor o jumatate de ora dupa ce bineinteles m-au interogat despre ce fel de pata era vorba, daca continea ceva mucoasa, culoare etc. Eu am spus ca a fost doar ceva apa si atat, mi-au cerut obiectul sa-l examineze, bineinteles ca ma schimbasem si l-am lasat acasa. Intre timp asistentele 2, adica moasa si cu un ajutor m-a intrebau cum stau, daca ma simt bine si zambeau frumos. N-am avut nici un fel de teama si nici dureri si le-am zis ca mi-ar placea sa fie acum momentul. Sotul pe fotoliu langa mine, linisit si zambind, incercand sa ne gandim serios cum numim fetita sau bebe, ca timp nu mai avem, bineinteles ca iar n-am ajuns la un nume si imi parea asa de rau...Dupa 30 de minunte mi-au zis sa merg la ma plimb prin spital vreo 45 de minute, sa urc si sa cobor scarile, sa tusesc ? :), si sa revin sa vada daca a mai curs ceva. In afara de ceva lichid alb n-a mai curs nimic l-au luat si testat si din nou mi-au sunat dr. mi-au mai luat ceva test cu lichidul respectiv si dupa 15 minunte mi-au zis sa merg linistita acasa, se pare ca nu s-a rupt apa ci probabil am avut doar o fisura pe undeva, copil e destul de jos (ceea ce e bine) si oricum azi urmeaza sa vad dr. avand programare.Nu m-am simtit deloc jenata, dimpotriva mi se pare normal sa merg sa verifice ce e cu mine, am venit acasa... si au inceput un fel de contractii putin dureroase dar neregulate, am stat cu sotul mult de vorba, pana la 2 am, si am dormit tare bine pana la ora 8 am.Astept sa vad ce mai zice si dr, dar se pare la mine inca nu e timpul desi tare as fi vrut!mamacita ca m-ai intrebat cum mai stau cu diabetul, sau cu insulina. Insulina am refuzat sa iau din start ceea ce a enervat-o pe dr. de diabet si m-a facut indirect iresponsabila, la ea chiar ca nu mai merg niciodata! M-a sunat si dr. de casa sa-mi spuna ca sa mai merg la test, ca cei de acolo ma asteapta, etc. Eu am aparatul inca acasa si ma mai testez din cand in cand. Recunosc ca nu o mai fac de 6 ori pe zi, mi-am scos obsesia din cap si cu dieta dupa posibilitati, pentru ca nu am totdeauna vegetale in casa si alte alimente care mi-ar face bine, mai pap cate o inghetata, sau ma rasfat cu un dulce, si nu mai pot altceva decat sa sper ca voi scapa de belea dupa ce nasc si oricum mi-au spus de nenumarate ori ca nu poate sa afecteze bebe! Va doresc o zi minunata tuturor!
gilbertliana spune:
Buna fetelor!
Nu am mai inrat de mult pe forum, acum am o pauza de stat cu copilu si de facut alte activitati.
Am vazut ca problema hainutelor e foarte disputata. Eu nu am fiert hainutele, le-am spalat in masina si gata.
Cat despre alaptatul la fiecare ora, nu e indicat, chiar daca papa laptele mamei. Eu nu mai am lapte din cauza doctorilor, dar cumnata mea, care a nascut in 26 decembrie, i-a dat fetitei sa suga de cate ori plangea, erau si intervale de o ora, o ora jumate si fetita a avut probleme. Laptele nu s-a digerat, s-a intarit in burtica si nu a mai iesit afara pe nicaieri. A venit pediatra si i-a strans burtica pana a iesit afara tot laptele, dupa care a mai facut si tratament 3 sau 5 zile.
Pt Teodora, eu zic sa-ti suni doctorul. Eu nu am avut contractii dureroase cand am nascut, doar imi era tare burta, si tot m-au internat. Mi-au pus o perfuzie si in 5 ore am nascut. Simplu si usor.
Un sfat pentru cele care urmeaza sa nasca. Dupa ce a-ti nascut, daca nu va curge laptele, dar aveti sanii tari, chiar daca numai pe o parte, si va incomodeaza, faceti scandal sa vina careva sa va vada! Ori nu s-au desfundat canalele, ori sunt alte probleme, dar trebuie intrvenit mediat. Probabil o asistenta o sa va mulga, ca sa desfunde canalele, dar daca asa nu merge, sunt injectii cu oxiton, care se fac la 12 ore, sunt foarte bune daca sunt facute la timp si cate trebuie. Eu nu am stiut si mim le-au facut prea tarziu si prea putine, am facut furia laptelui si inceput de mastita la sanul drept. Si acum am probleme cu dreptul, e tot inflamat si doare, iar laptele s-a dus de mult.
Aveti grija de voi, si sa aveti nasteri usoare. Tineti minte ca totul depinde de psihic, cat esti de hotarata sa suporti orice ca sa-ti vezi copilul.
cameron spune:
Buna dimineata mamici!
In sfarsut prind si eu o pauza de net si de o cafea decofeinizata!
Stefan Catalin a adormit un pic asa ca .. voiam sa va intreb cate ceva (chiar daca eu mai am 2 copii mari-mari),..am uitat foarte multe de cand ingrijeam bebeii ceilalti.
- Cat de sigura este solutia de sterilixare de la Chicco? O folosesc de ceva vreme..dar???
- Apa de baita o fierb si o racesc (eventual o reinaczesc pana la 37 de grade..dar cand pot sa ii fac baita cu apa de la robinet? Catalin mai are un pic si face 2 luni..
- Ieri am observat in scaunul lui ceva fire de mucozitati (unul era char foarte evident si ceva mai gros). Cat de grav este? El amananca san..si in completare aprox 100-150 ml NAN
oanamc spune:
Adela, iti tinem pumnii sa ai nastere usoara!
Fetelor, e chiar asa de nervos tonul meu? Ca eu nu sunt nervoasa tare. E adevarat ca ma cam irita persoanele din jurul meu(toti in afara de sotul meu), dar ma amuz si eu la ceea ce mi se intampla, chiar ca am parte de scene din filme.![]()
Claudelu, chiar 42 saptamani ???? Cred ca nu mai rezist atat.Daca fata asta mai are multe fite bag mana si o scot afara de ciuf!![]()
![]()
![]()
Teodora, mult succes,poate azi iti tii puiutul in brate!
Danuta_t, chiar daca era concurs cu premii la nascut,eu am pierdut proba de viteza, dar sigur castig la rezistenta.Sa vedeti ce printesa fac!
Azi merg iar la control.Sper sa aud ceva vesti bune!
Merg sa mai fac un pic ordine prin casa ca de luni zac si-mi ling ranile!
oanamc spune:
Am uitat partea cea mai importanta: de ieri mi se intareste mult mai des burtica, fara sa ma doara insa. E pe aproape, nu?
an-k spune:
adriana, la mine "apa" a fost usor rozalie, distingeam rozul doar pe hartia alba igienica, mie mi s-au rupt membranele sus, unde avea bebelina picioarele, asa lichidul pe care l-am vazut eu pe chilot era ca o pata de scurgere putin mai mare decat normal, eu zic ca daca ai o banuiala sa mergi la doctor, sa-ti ia lichidul la analize, asa ca sa stai linistita, daca cumva s-au rupt trebuie indusa nasterea deoarece bb nu mai e protejat fata de bacteriile din exterior- asa mi s-a explicat mie
rox, noi prindem scaunelul cu centura nu am luat suport, este destul de simplu, de la iesirea din spital Bianca a iesit in fiecare zi frumoasa afara, si in masina doarme cel mai bine, nici nu apuc sa o bag cu scaunelul in masina si a si adormit- ...ce nu inteleg eu e cu scaunul de masina 0-4ani, eu stiam ca sunt scaune asa:
marimea 0 -care e de la 0-10kg
marimea 0+ -care e de la 0-13kg
si ca pt cele 2 marimi bb sta cu fata la spatarul scaunului, iar apoi trebuie sa se intoarca si sa stea cu fata, nu?
oana, eu te inteleg perfect, nu ca as fi avut pe cineva pe cap cat am fost gravida, dar m-au secat cu vizitele pt Bianca, eu nu am zis niciodata sa nu vina, da... uita, frate sa mai plece... e, asta e, ei, bebeii sa fie sanatosi
pupicutzi
anca si micutza Bianca
teodora racz spune:
Fetelor multumesc de incurajari dar se pare ca nu a venit inca timpul meu!
Acum nu ma mai doare nimic;putin jos de tot doar daca stau in picioare!Mi se intareste burta si mie foarte des dar atat!Daca durerile pe care le-am avut azi noapte erau false atunci cum sunt cele adevarate?Ca ma durea totul;la inceput nici nu am avut pauza intre ele si degeaba ma intorceam de pe o parte pe alta ca nu-mi trecea
Sa vedem ce va fi la noapte!
Teodora si bb.38+