Mamici de martie - aprilie 2005 (27)
Raspunsuri - Pagina 10
simonnete spune:
Buna mamici si burtici !
In primul rand multumesc pt raspunsurile prmpte
RROX, CRISTINATWO ,MAMACITA si ELLINIA
M-am mai linistit in timp ce citeam , dar cand sunt pusa in fata faptului implinit si-l vad cum se screme iar ma panichez.Dar acum am sa astept sa vad cand o sa faca singur kk pt ca nu-i mai dau nici sirop nici supozitor.
RALUK si ANK si Alex a avut multe bubite ,mai are si acum cateva:
-unele albe mici pe nas
-altele pe obrajori si pe barbita rosii cu proi asa cum spui tu
Dr mi-a spus ca se numesc millium sebaceum (cele rosii) si ca s-au suprainfectat(de aceea au capul alb), iar ca tratament mi-a dat ceai de pelin pt spalat fetisoara,,dupa care crema de galbenele pt intretinere,iar pt cele suprainfectate mi-a spus sa le sparg cu un ac si apoi sa dau cu betadina sau iod
ELLINIAare dreptate cu taratele ,am auzit si eu de "tratamentul" acesta de la o doamna care a fost internata si ea odata cu mine la spital
ZUZUNAKI nu stiu dacam e bine sa cureti ochisorii lui bb cu ceai de musetel. Din cunostintele mele musetelul este iritant si risti ca ochii sa se inflameze.
Mai bine foloseste ceai de albastrele sau galbenele
ANA 71 bb al meu s-a nascut prematur si a avut 2750g la nastere ,am iesit din maternitate cu 2580g, iar ieri la o luna avea 3700g
In legatura cu colicile si eu ii dau sab simplex 15 pic de 3ori /zi in biberon si ceai anticolici baby drink
MAMANATI alergia a durat cam 2-3 sapt si da, a trecut inainte de nastere.Eu nu am luat nici un medicament in schimb mi-am dat cu mult ulei de masline pt ca ma manca groaznic si mi-a fost frica sa nu fac vergeturi din cauza scarpinatului
CAMERON si eu folosesc solotia de sterilizat la rece de la chicco pt biberoane si pt pompa de muls si sunt multumita de ea .Cred ca e ok
IN legatura cu baia bb face baie doar cu apa de la robinet ;nici macar n-am stiut ca apa trebuie fiarta.Asa este oare mamici cu experienta?
fetelor daca tot e baby expo ce ziceti ne intalnim si noi pe acolo?
si inca ceva -cand dispare dunga de pe burta?
-cand revine culoarea roz a areolelor si a mameloanelor?
-cand am voie sa fac si eu o baie in cada ,ca pana acum am facut numai
si mi-e dor si mie...
(am nascut normal)

pt toate
va pupicesc SIMONNETE si GEORGE ALEXANDRU (1 luna)
crangutalil spune:
Fetelor, asa cum am promis va anunt ca pe 9 aprilie ora 13. 20 s-a nascut fetita noastra Thea Ioana , prin cezariana deoarece era pelviana, plus esarfa de cordon ombilical.A avut 3.500 g si 50 de cm.Acum suntem acasa , e cumintica, din pacate a scazut cam mult in greutate dar sper sa recupereze ca am lapte, ieri am facut si febra laptelui cu febra 38.O alta problema si cea mai grava este ca am avut anestezie rahie si am ramas cu niste dureri de cap infioratoare,de/mi vine sa ma urc pe pereti, nu pot sta pe verticala.Acum parca e mai suportabil,dar sunt criminale, nu pot pur si simplu sa ma ridic din pat din cauza lor.Mamacita, ajuta-ma , ce sa iau, ce sa mai fac, ca-mi vine sa ma urc pe pereti de durere...Beau cafea dimineata, cica ajuta, nimic,cafea cu coniac n-am voie ca alaptez, am luat cofedol de la farmacie dar scrie pe prospect ca nu se da la alaptare, cu algoccalmin nu rezolv nimic...Cat o sa ma mai doara?Si ce sa fac ca sa-mi treaca ca nu mai su[porrt?Si doar trebuie sa ma ocup si de cea mica, nu?Si colac peste pupaza baiatul cel mare imi face de luni febra, azi avea 39, desi ia nurofen de trei zile,a fost sotul cu el la dr. azi si ia dat ceva tratament,il tin sa nu intre in camera fetei, si sper sa nu iau si eu de la el.In rest n-am apuxcat sa va citesc , mii de scuze dar daca nu pot sta la verticala....Nastere usoara celor care se pregatesc si aveti grija de voi.
simonnete spune:
fetlor stiu ca i-ati explicat lui zuzunaki dar n-am fost pe faza atunci :cum fac sa scriu cu alta culoare ca pna acum n-am reusit deloc? multumesc
ellinia spune:
Anka, bubitele "evolueaza" ca niste cosuri. Intai sunt rosii, dupa care unele dintre ele ajung sa fie ca un cos din acela cu "cap" (na' ca nu stiu cum sa-i spun mai bine) alb. Da' sa nu-ti inchipui ca i se umple fata de asrfel de chestii. Nu, are doar cateva rosii pe obrajori, din care doua, trei au ajuns asa albe si nu le-am atins cu nimic, tocmai in idea ca i-ar putea ramane semne de fata. Si oricum i-au disparut de la taratele de grau.
Camerun, nu stiu sa-ti spun de solutia de sterilizare pe care o folosesti tu, dar pot sa-ti spun ca eu am ales metoda cea mai la indemana si cea mai sigura. A devenit un fel de ritual. In fiecare zi fierb toate biberoanele, tetinele si linguritele pe care le foloseste Stefan. Timp de zece minute. La fel procedam si cu pompa pentru sani atunci cand o foloseam, chiar daca nu-i dadeam laptele rezultat. Apa pentru baie intr-adevar si eu o fierb in fiecare seara dar asta din cauza ca aici in Bacau apa este infecta, noi nici macar nu bem apa de la robinet, iar cea pentru mancare o fierb bine inainte. M-am obisnuit asa si nu ma deranjeaza. La chestia cu scaunul nu stiu ce sa-ti spun, cred ca-ti trebuie o parere avizata de la cinva care e in cunostinta de cauza.
Oanamc, astea sunt sigur contractii. Asa am avut si eu. Chiar doctorita era foarte mirata ca nu ma doare absolut nimic. A inceput sa ma doara cu doua ore inainte de operatie, la ultimul control care chiar m-a durut. Tin minte cand eram pe masa de operatii si ma legau si doctorita era in spatele meu si isi punea echipamentul ma intreba daca chiar nu simt nimic, asa de tre mi se intarea burta, da' eu eram numai cu gandul la bebe, simteam ca nu mai pot, chiar cand m-au trezit din operatie si mi-au zis ca-i totul bine, desi nu puteam inca sa vorbesc am inceput sa plang, da' un plans care parca fusesese tinut acolo bine timp de noua luni de griji, de sperante, de temeri! Este o usurare fantastica - sa auzi ca totul s-a terminat cu bine, ca si tu si copilul sunteti bine! mai rezista un pic, cred ca in cateva zile ai sa ai si tu puiutul in brate, la fel si Teodora, si Mamanati, si Mamacita, si Danuta, si Adriana (sper ca n-am uitat pe nimeni), ce sa mai zic de Cristina care o sa tina doi
!
Revin cu o intrebare: il pot pune pe Stefan in marsupiu acum, la 7 saptamani? Totusi se sprijina pe fundulet, nu? Ii afecteaza coloana daca il pun asa devreme? Oricum, mai mult de o ora, doua, nu il tin!
Ninocikap, inca nu am facut botezul, cel mai probabil prima sambata dupa Paste, daca resusesc sa programez la biserica.
si 
Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)
an-k spune:
simonnete, cand raspunzi ai in cadru "culoare" dai clik pe segeata, si-ti apare lista de culori, selectezi culoarea si aia e...
si eu ii fac Biancai baita cu apa de la robinet, asa-i faceau si in spital, pai eu nu sunt de acord cu atata spatiu steril in jurul copilului, cred ca trebuie copilul sa fie oarecum pregatit pt mediul extern, si corpul sa stie sa lupte impotriva bacteriilor, cand va incepe sa bage orice in gura- parerea mea
pupici
anca si micutza Bianca
ellinia spune:
Simonette, sper sa fie bine bebelul tau de acum inainte!
Ca sa treci la alta culoare vezi deasupra ferestrei in care ai scris mesajul scrie "tip caracter", "size", "culoare", si apoi selectezi textul care il vrei si alegi cluoarea din lista! Sper ca ti-m fost de folos!
Ana71 si Stefan a fost mic la nastere, a avut 2,900 kg la nastere, in prima luna a ajuns la 3,600 kg (cu 200 g scazute cand am ajuns acasa din maternitate), iar acum la 7 saptamani are, de fapt avea acum cateva zile 4,300 kg. A luat destul bine in greutate, zic eu, mai ales ca m-am chinut un pic cu el. In prima luna l-am alimentat mixt (o singura saptamana m-am incapatanat sa nu-i mai dau completare si am stat non-stop aproape cu el la san si am tras si cu pompa pana am facut scurta la mana ca sa creasca productia de lapte si degeaba - rezultatul a fost ca mi-a urlat copilul de foame o saptamana intreaga, nici n-a luat in greutate atunci, si eu tot fara lapte am ramas), iar din luna a doua numai lapte praf.Sa vedem la doua luni cat o sa aiba, poate ruseste sa depaseasca un kg pe luna!
Crangutalil, felicitari, sa-ti traiasca odorul! Imi pare rau de durerile tale de cap, si s-a mai nimeri sa aiba si baiatul tau febra... Ai grija de tine si nu te surmena prea tare! 
Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)
an-k spune:
elinia asa sunt ale Biancai, are cateva pe fata cu "capul alb", iar cele de pe piept, gat si brate sunt doar rosii
anca si micutza Bianca
an-k spune:
crangutalil feliciari pt Thea Ioana

, sa va traiasca, sa creasca mare si frumoasa, si sa va umple viata de bucurii
eu am stat 24h la orizontala, nevoile la plosca, contra durerilor de cap si a functionat, adica n-am avut, Mamacita ne poate spune daca acum dupa cateva zile mai are efect acest tratament
teodora si oana, inca putina rabdare, dupa 9luni ce mai e o saptamana,
pupicutzi
anca si micutza Bianca
ninocikap spune:
buna fetelor,
Ellinia eram curioasa de botez pentru ca am crezut ca sunt ultima ramasa, de obicei se face la 6 saptamani dar am zis sa fac dupa ce trece postul Pastelui, asa ca am vorbit si cu nasii, chiar week-end-ul trecut si am hotarat ca facem pe 14 mai, deja am vorbit la restaurant si la biserica. Alex va avea deja aproape 3 luni dar asta este...
in legatura cu baita eu l-am spalat de la inceput in apa de la chiuveta si asa l-au spalat si in maternitate. Si sincer a fost foarte curat la pielicica, ii mai iese din cand in cand cate un cosulet pe fata dar seara dupa baita ii dau cu bepanthen si se vindeca destul de repede.. la fel si zgarieturile pe care si le face singurel
.
la doctor pentru controlul de 2 luni ne ducem luni si vedem atunci ce e si cu vaccinul.
in rest va pup pe toate si sper sa fiti bine pana luni cand va voi citi pentru ca azi plec la socrii (sotul meu a plecat de miercuri dimineata in delegatie la Zalau si vine abia vinerea viitoare, asa ca .... ne vizitam si noi o jumatate din bunici
)
va doresc tuturor sanatate, nastere usoara pentru cele care "nu mai au rabdare" pana luni si bebelusi cuminti pentru cele care ii au deja acasa.
si multi
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)