Mamici de martie - aprilie 2005 (27)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

ninocikap
eu botezul o sa il fac in Bucuresti pe 30iulie, deci Bianca va avea vreo 4luni si jumatate, dar si eu personal am fost botezata la 6luni, sper sa nu fie nici o problema ca asteptam putzin, oricum eu sunt hotarata sa o botez in Romania

anca si micutza Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinatwo spune:

Claudia, ma bucur ca bebe e deja mai bine. Am uitat sa-ti spun si de terapia pozitionala - pui o paturica, o perna, sub saltea, astfel incat copilul sa stea cu tot trunchiul ridicat la 30-45 grade si, daca se poate, il tii pe partea stanga. Aceasta metoda se foloseste si pentru copiii alaptati natural dar care au RGE. Lor li se mai administreaza la fiecare masa un mic supliment de apa de orez si, eventual, 1 picatura Metoclopramid. Dar asa se procedeaza in Romania, nu avem alte mijloace.
Pentru Zuzunaki si nu numai, ochisorii se curata doar cu comprese sterile si ser fiziologic, nici un fel de ceai - oricat de bine ai strecura ceaiul mai raman impuritati si nici nu este steril. La fel si pentru millium-ul facial. Nu sunt de acord nici cu ceaiul nici cu stoarcerea. Toaleta zilnica cu ser fiziologic, atingeri usoare cu betadina(doar pe cele infectate)sau , mai bine baneocin.
Ellinia, e prea mic sa-l pui in marsupiu - daca este din acela in care sta in fund. Se exercita o presiune mult prea mare asupra coloanei. Singurul indicat la aceasta varsta este cel in care sta culcat - se numeste marsupiu "3 pozitii" - in fund cu fata sau cu spatele la tine si culcat.
Rrox, si eu vreau scaune pentru masina. Am vazut unele care, cu un mic impuls, se leagana atunci cand le pui pe podea. Pentru mine ar fi foarte bune, ma gandesc ca in timp ce-l hranesc pe unul pe celalalt il pacalesc cu putin leganat in scaun. Oricum, nici in scaunelele astea nu trebuie tinuti prea mult dar mi se par foarte utile. Am vazut si unele ieftine pe net dar nu stiu cat de bune sunt. Patuturile mi le-am luat de la aceeasi firma si sper sa fie la fel de bune si scaunelele. Mi-au spus ca vor veni la Babyexpo asa ca merg sa le studiez. Duminica voi ajunge acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

crangutalil feliciari pt Thea Ioana, sa va traiasca si sa se faca mare si frumoasa si sanatoasa

fetelor ce mai faceti? pe unde sunteti? mamcita, oanamc, sa ne spui ce a zis nenea doctorul azi la ontrol eu sper sa vii cu vesti bune

eu ma misc din ce in ce mai grau fetelor, nu stiu de ce ma tot asteptam sa treaca durerile astea dar de fapt ele se accentueaza, am uitat ca de fapt eu inaintez in sarcina si ca e normal sa fie asa, dar nu mai am mult 8 zile si scap, adica sper,

fetelor care mergeti la baby expo si in ce zi? as merge si eu dar sa vad cand poate sotul , cerd ca sambata mai sigur, el nu prea vrea sa mergem ca stie ca iar il usurez la buzunare sper sa pot sa ma abtin si sa nu cumpar toate produsele pt bebelini

mamanati mi-e mila de tine, nu stiu ce sa-ti zic cred ca e groaznic prin ce treci, si eu am patit ceva asemanator la inceputul sarcinii prin luna a 3 a imi aparusera niste bubite rosii pe spate si ma mancau de-l innebunisem pe sot cu scarpinatul si daca ma scarpina toata noaptea si tot nu-mi trecea mancarimea, si usor usor s-au uscat si s-au facut ca niste cosulete acum mi-au trecut dar tot mai am cateva dar la mine au fost doare pe spate, si cred ca au fost din cauza ca numai facusem nimik 3 luni de frica sa nu pateasca bebelinul ceva pana cand mi-a zis dr ca pot sa ma apuc de treaba ca nu e nici o problema, dar la tine zici ca e altceva ...nu stiu ce sa zic, oricum incearca sa nu te scarpini, ca e mai rau mie imi venea sa-mi smulg pielea de pe spate

mai nu stiam ca trebuie fiarta apa pt baita lui bebe, eu nu cred ca o fierb sa se invete si el si sa se obisnuiasca cu viata in afara burticii

fetelor dupa cat timp isi tine bebe capul singur?
eu botezul ma gandeam sa-l fac cam la 2 luni, vreau sa fie cald afara deci prin iulie, in functie si de cand gasim liber la restaurant , eu nici n-am nascut si vorbesc de botez...va pupicesc si ma duc in pat sa stau cu picioarele in tavan poate se mai desumfla putin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Fetelor, daca va amintiti eu am fost sambata trecuat la un botez, iar bebele avea 6 luni. Mie mi s-a parut totul OK. Nu vad care ar fi problema sa botezi un copil cand e mai maricel.
Ne pregatim sa mergem la control; am emotii!
Revin mai tarziu cu stiri.

Mergi la inceput

oanamc iti tin pumnii sa fie cum vrei tu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Claudia2803 multumesc pentru lamurire.

Adela20 nastere usoara, un bebe minunat si sanatos si recuperare rapida!!!

Mamacita nu-s chiar Toma Necredinciosul, sunt doar foarte nerabdatoare sa ma asigur ca-i va trece de la sine treaba asta, ma cam sperie imaginea unui oftalmolog umbland cu ace prin ochiul copilului meu...

Cameron intotdeuna mi-am spalat ambele fete cu apa de la robinet, de ce sa o fierbi, doar nu o bea?! Nu sunt chiar atat de sensibili bebelusii astia!

Oanamc succes la control!

Teodora organismul tau s-a antrenat putin pentru nastere de data asta, dar asa poate debuta si travaliul adevarat. Atat doar ca dupa durerea surda ca la menstruatie apar contractii clare si distincte mai dureroase. Iti tin pumnii!

An-k exista si scaunele pentru grupa 0-1, astea merg de la 0 la 4 ani si mi s-au parut mai economice. Poti sa vezi pe buburuza.com daca vrei. Eu am ochit scaunelul Neonato Monza care este exact pentru grupa asta. Are vreo 16 pozitii ale spatarului si se monteaza intai cu fata spre spatele masinii si cand bebe mai creste se monteaza invers.

Crangutalil felicitari!! Sa-ti traiasca fetita si sa va aduca numai bucurii! Imi pare rau ca te-ai ales cu durerea de cap, se intampla foarte rar la rahi. Sper sa te ajute Mamacita cu un sfat. Multa sanatate si tie si baietelului tau!

Cristinatwo de la ce varsta recomanzi folosirea marsupiului? Eu la Mariuca l-am folosit cam de la 7 saptamani si nu am avut probleme. Acum abia astept sa-l pot folosi si la Ioana fiindca imi permite sa merg in tot felul de locuri (unde nu are acces si caruciorul), de exemplu la cumparaturi. Sunt si lucruri pe care trebuie sa le aleg eu personal

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana Alexandra (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acris spune:

Buna dragi si proaspete mamici !
Am intrat pe la voi, ca tare mi-era dor de perioada cand am fost gravidutza....Am avut o sarcina tare usoara. A fost o perioada superba.
Eu am nascut anul trecut, pe 20 aprilie. Am o fetita, zic eu, superba - AMALIA. (puteti vedea poze cu ea in link-ul de mai jos).

Citesc ce scrieti si ma regasesc printre voi.....

Ei...am picat in butoiul cu melancolie...
Tot ce vreau este sa va urez nastere usoara celor care se pregatesc de marele eveniment si celor care au devenit deja mamici va doresc sa aveti copii sanatosi si cuminti !!! Si sa aveti parte de cat mai multa odihna.

Pupici si daca doriti sa ma intrebati ceva, va stau la dispozitie.

Cristina & Amalia (20.04.2004)

http://community.webshots.com/user/cris_amalia

"cele mai mari placeri ale vietii sunt cele impartasite cu altii"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Aaaah,ce bine,am fost la plimbarica,afara e superb,19 grade si nu se clinteste un fir de par.Daca va spun ce-am cautat,poate ziceti ca am innebunit,dar...asta e:perdeluta pentru camera in care va sta copilul;desi camera e cu balcon si in balcon avem jaluzele,cred ca o perdeluta ar indulci atmosfera.M-am intors cu niste mostre,din pacate ce imi place mie ori e f.scump ori se asteapta 1 luna comanda din Germania,ori ambele.Vom vedea ce facem...
Cristina,sa stapanesti sanatoasa ce ai achizitionat si sa se bucure perechea regala de ele(asta pereche regala,nu Charles si Camilla lui).fii atenta cu scaunele care se leagana,nu toate balansoarele pot fi puse in masina.Noi ne-am pacalit si am luat unul,sigur ca va fi foarte bun sa stea copilul ziua in el si sa-l legeni,dar nu se fixeaza in masina.
Si apropos de fixare,ca tot intrebai,Roxana,mi-a spus sotul ca trebuie sa ai un sistem numit izofix la masina,care confera o mare siguranta.Mi-a explicat el despre ce e vorba,am inteles vag,ceva cu prindere de podea parca,dar spunea ca daca ii zici ce masina ai si ce an de fabricatie iti spune daca are acest sistem,sotul meu fiind de formatie ing.de autovehicule rutiere.
Scuza-ma ca ti-am zis Toma necredinciosul,eram si eu intr-o pasa de nervi,cred ca te-ai prins si singura ca esti fata desteapta.
mamanati...complicata treaba.Asa cum ma asteptam cu "dermatologia la distanta",ar trebui sa stiu cum arata leziunile:ai cosuri,pete,bubite rosii fara puroi ori vezicule ca la herpes,esti umflata,exista vreo zona care nu e afectata?Ai mai avut in viata alergii si daca da,la ce?Ti-au aparut treptat sau ai izolat vreun element declansator?
Dupa ce te-am bombardat cu intrebari,pot sa-ti spun ca generalitate ca:
-majoritatea dermatozelor care apar in sarcina nu afecteaza copilul,cel mult se va naste si el cu cateva bubite care trec,mai putin o afectare mai rara(dar nu cred ca e cazul tau)herpetiforma(cu flictene)
-tot asa,majoritatea se trateaza cu un antihistaminic si o crema/unguent cu corticoid,eventual si corticoid oral
-antihistaminic:hidroxizin(ATARAX) sau difenhidramina(BENADRYL),care dau sedare destul de puternica sau loratadine(la noi de exemplu se gaseste comercial ca si CLARITINE),care nu da somnolenta si are actiune indelungata
-creme cu corticoid sunt multiple,la noi un exemplu bun e Fenystil,dar nu e bun in sarcina aplicat pe suprafete mari(eu am folosit de exemplu numai periombilical);vezi ce se gaseste la voi,cel mai corect ar fi sa-i soliciti dermatologului;la acestea se adauga fluocinolonul optional(s-ar parea ca nu are efecte prea spectaculoase) si o crema hidratanta la care sa stii sigur ca nu esti alergica
-ca si analize,se recomanda hemoleucograma(eozinofilele pot indica caracterul alergic),enzime hepatice(poate fi vorba de o colestaza= dificultati in eliminarea sarurilor biliare,destul de frecventa in sarcina,care da mancarimi foarte mari in orice trimestru) si gonadotropina corionica urinara
-daca e cazul,functia ficatului trebuie sustinuta(sunt remedii naturiste f.bune pentru asta)si se adm.colestiramina(sincer,din ce mi-ai spus pana acum,nu prea cred ca se trage de la ficat)
-consuma in alimentatie ulei de masline nerafinat,cu care eventual te poti si unge,suc de lamaie proaspat,legume cu frunze verzi;te mai poti unge cu iaurt pe zonele care te mananca foarte tare sau in apa de baie sa pui o ceasca de amidon de porumb,tot contra pruritului(mancarimilor)
Ti-am facut capul calendar cu consultatia de dermatologie?Poate totusi o scoatem la capat cumva...Tin insa sa te avertizez ca si pe plan international toate aceste tratamente si abordari au o rata foarte variabila de succes si ca multe dermatoze trec numai dupa nastere.
Acum,consultatia nr.2,de data asta pe domeniul meu:crengutalil,sa-ti traiasca Thea Ioana,cea mai importanta realizare din viata ta!Din pacate,cefaleea postrahianestezica(durerea de cap),care tine mai mult de grosimea acului de rahi si mai putin de repaus,odata aparuta poate tine si o luna,cu atat mai mult cu cat,in afara de cofedolul strabun n-ai fost tratata repede cu altceva.Durerea se amelioreaza in decubit dorsal(intinsa pe spate),dar nu poti sta asa tot timpul si are sanse sa treaca cu realizarea unui patch epidural.Asta inseamna o epidurala fara cateter,realizata deasupra spatiului unde s-a facut rahi,prin care se introduce ori ser fiziologic ori sange extras steril de la tine(cativa ml).Facuta prompt,adica la 48 h dupa rahi,elimina durerea de cap instantaneu in 95-99% din cazuri(ce sa faci,mie imi plac procentele),dar tardiv,asa cum esti tu,procentele de-abia ajung la 60-70%.Daca are cine sa-ti faca asa ceva si are experienta(foarte putini anestezisti fac la noi in tara)poate fi salutar.Sa nu ma bati ca nu ti-am dat vesti prea imbucuratoare,dar cred ca doreai sa stii adevarul.Media de durata este de cateva zile-o saptamana,dar ti-am spus,se poate extinde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

acris,m-am delectat pana acum cu fotografiile voastre:asa mamica,asa fetita,amandoua frumoase,sa-ti traiasca!De fapt ai toata familia frumoasa,sa fiti sanatosi si uniti!

Mergi la inceput

crengutalil imi pare tare rau pt durerea ta de cap, stiu exact prin ce treci, si eu am ramas cu o durere de cap cand m-am operat de apendicita si mi-au facut rahie, si nici macar n-am avut curaj sa clipesc de frica , dr zicea dupa operatie ca am miscat capul si de ai ma durea, in fine, certe e ca m-a durut cam o luna, stateam numai in pat si cand ma dadeam jos sa merg la toaleta simteam ca imi bubuie capul de durere, si intr-o zi mi-a spus bunica mea ,D-zue s-o odihneasca, sa beau o gurita de coniac ca-mi trece, am baut eu mai multe gurite , si mi-a trecut a 2 a zi nici urma de durere de cap, si de atunci si au trecut vreo 8 ani nu mai stiu ce e aia durere de cap

faza mai nasola e ca am vorbit la ultimul control cu dr de anestezie si zicea ceva de generala si i-am zis ca nu vreau sa aud de asa ceva, ca vreau sa-l vad pe bebe prima, si atunci a pomenit de rahie , mi s-a zburlit parul in cap cand am auzit , oricum mai bine rahie daca nu se poate epidurala decat generala, o sa am grija sa vorbesc cu anestezistul inainte sa-i povestesc ce am patit poate gaseste un ac mai subtirel

fetelor eu abia ma mai misc, stau toata ziua in pat si cand ma misc de pe o parte pe alta sau ma dau jos ma doare burtica pe jos de mor, tare mi-e frica, tineti-mi pumnii sa mai stea bebelinul pana pe 20 in burtica , atunci vine doctora, ca nu prea am chef sa nasc cu altcineva

revin mai tarziu ma duc in pat , cred ca o sa renunt la baby expo pe anul asta si tare as fi vrut sa merg dar nu cred ca mai sunt in stare, mai bine stau cumintica in casa pana pe 20

pupici

Mergi la inceput