Mamici de martie - aprilie 2005 (27)
Raspunsuri - Pagina 8
oanamc spune:
Adriana, sa-ti fie de bine! Sa stii ca nu le mai bag in seama demult pe "atotstiutoare", dar nu contenesc sa ma mir de atata prostie.
Eu dau fuga la baie tot timpul sa vad daca nu apare dopul sau picura apa...Dar transpir foarte mult si....SA NU RADETI!!!... imi transpira si chilotii, de aceea de multe ori sunt indusa in eroare, dar nici urma de nimic...in afara de secretia normala.
Zuzunaki,bineinteles ca atunci cand se va naste fetita mea, va fi cea mai frumoasa printesa(si o sa o anunt pe madam), asa cum sunt toti copiii pentru mamele lor, in special toti copiii de pe forumul nostru.
oanamc spune:
Fetele, va spun noapte buna si merg sa imi dezumflu butucii, sau macar sa incerc.
la burtici, bebelici si mamici
Oana si bb Letitia Medeea(sapt 40+)
danuta_t spune:
Oana, Oana, prin ce ti-e si tie dat sa treci.
Las' ca vine bebelina ta cea frumoasa (deja e ca o domnisoara - se lasa asteptata). O sa razi mai tarziu cu ea de toate bazaconiile pe care le auzi ba de la unii, ba de la altii.
Si n-am inteles, e cumva concurs cu premii la nascut si n-am stiut noi ?
Noapte buna la toate,
Dana si bebelica sapt.39+
rrox3 spune:
Mamacita pe unde ai gasit tu procentul de 90%? (la canalele lacrimale ma refer, rezolvarea fara interventii pana la 1 an) Sper sa fie asa. Multumesc pentru info. Mariuca se intoarce abia peste o saptamana si jumatate. S-au dus pentru 2 saptamani la tara.
Ellinia si Ninocikap nu trebuie sa dati nimic preventiv bebelusilor inainte de vaccin (sau dupa). Nu fac intotdeuna febra si doar daca fac trebuie tratata. Se foloseste paracetamol sirop (adica Panadol sau Eferalgan pediatric). Cu siguranta o sa va zica si medicul cand le face vaccinul.
An-k bine ai revenit pe forum!
Adriana la ecografie nu se poate vedea daca s-au fisurat membranele. Lichidul amniotic se reinoieste odata la 3 ore si cu siguranta ai destul.
Oanamc ai o bafta ceva de speriat! Cum faci de dai peste toti minunatii astia?! Ar trebui sa vezi partea amuzanta a lucrurilor, fazele astea sunt chiar beton! Parca ai fi intr-un film!
Amuza-te mai mult, nu te mai incarca nervos, au trecut abia 2 zile, poate sa mai dureze ceva si nu foloseste nimanui daca te enervezi si stai ca pe ace. 
In alta ordine de idei, gravidutelor, dati-mi voie sa va zic, v-ati cam inrait in ultimul timp. Deveniti violente!
Asa eram si eu la prima nastere, recunosc
Nu va bateti acum cu tot neamul si toti prietenii! Si eu am izolat-o pe Mariuca in primele saptamani, maraiam la oricine vroia sa vina sa o vada. Acum sunt mai destinsa. Am primit musafiri, dar nu multi deodata. Si ei au stat in sufragerie, copilul in dormitor. I-am dus sa o vada si gata. Fara sa atinga nimic din dormitor. In rest m-am bucurat de vizita
Si acum intentionez sa cumpar un marsupiu (am pus ochii pe unul de la Neonato) si sa merg chiar cu ea la salonul copilului. La o luna deja e buna de iesit in lume. Mergem sa cautat scaunel pentru masina. Am ochit tot unul de la Neonato, se cheama Monza si e pentru 0-4 ani. Dar vreau sa vad ce mai gasesc si la salon si la ce preturi. Voi stiti cum se fixeaza de masina scaunul? Cu centura masinii sau iti trebuie neaparat sistem isofix? Masina noastra nu are asa ceva.
tuturor! si sper ca nu v-ati suparat pe mine ![]()
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si
Ioana Alexandra (n. 23 martie 2005)
adrianafedorca spune:
fetelor va spun si eu noapte buna , ma duc si eu la desumflat butucii,maine trebuie sa ma trezesc devreme
oanamc si mie mi se pare ca-mi tanspira chilotii, Doamne ce bazaconii spun,
, dar chiar asa simt, si ma tot uit , dar nu-mi dau seama , de fapt daca era lichid cred ca imi dadeam seama, cred ca n-am nicio problema si mai inventez si eu...ca sa treaca timpul mai repede
va pup pe toate si va doresc somn usor
Adriana si bebelinul 37+
mamanati spune:
Buna scumpelor,
Ei ce sa va spun:asa frumoasa cum sunt acum n-am fost niciodata. Parca a trecut un tractor peste fatza mea sau a trecut plugul peste ea. Adriana, mama, ai mila de mine cind pomenesti de prajituri si alte bunataturi
. Am fost azi la alergolog si mi-a spus sa exclud mai tot din ce mincam pina acum. Mai pot minca doar carne, cartof, pesmeti si terciuri(si alea fierte in apa). 
Simonnete, pot sa te intreb cit a durat la tine alergia? A trecut dupa nastere?
Mamacita, medicul mi-a prescris:unguent flucinar(FLUOCINOLONI ACETONIDUM )+ crema pentru copii. O folosesc de 4 zile dar nu prea vad efect. Pastile Loratadine(lomilan) abia azi am luat prima pastila. Injectii calciu gluconat + ser fiziologic. Am primit ca un balsam pe suflet cuvintele tale: ca pe bebe n-o afecteaza alergia mea.
Ma bucur ca ti-a mai scazut tensiunea.Sa dea Dumnezeu sa te simti bine si de acum incolo.
Oanamc, da chiar n-are minte deloc tanti aia. Important e sa-ti fie fetita sanatoasa. Trebuia sa-i spui ca tu acum aiparte de un super honeymoon cu sotul. Dar cred ca ai dreptate, nu e cazul sa-ti pui mintea cu toti timpitii.
Oana ti-am vazut pozicele noi. Ce mamoasa si dulce mai esti! Graviditatea te prinde foarte bine.
Ana, la multi ani pentru Eva!!!
Of fetelor, merg si eu la somnic, poate adorm ca nu mai suport sa-mi simt fatza asa urzicata.
si multa sanatate.
B.N.
Claudelu spune:
Oana, liniste-te! Ai timp sa nasti...cand te citesc parca ma citesc pe mine, tu esti Claudelu2 de la mamici martie aprilie
Uite eu am asteptat 2 saptamani peste...am nascut cu cezariana la 42 de spatamani...nu te impacienta, ca bebe va veni atunci cand va crede el ca e momentul 
Vezi ca sunt cu ochii pe tine ![]()
Claudia si Raul (01.04.2004)
Martie Aprilie 2004
claudia_2803 spune:
Rrox, scaunelul il fixezi cu centura masinii. Sunt si care se fixeaza cu suport, asta pentru a-ti fi mai usor, dar daca nu-l ai nu e nici o problema. Al nostru e Graco, avem si suport la el. Important e sa iei unul cu husa de bumbac sa nu transpire bebelusa in el.
Cristinatwo, multumesc de lamuriri. Pot sa-ti spun ca de cand am schimbat lapticul Melissa nu mai tuseste decat foarte rar (probabil pana se vindeca iritatia) si nu asa rau. Totusi ce se intampla cand bebelusul este alaptat exclusiv la san si are acest reflux? Cum se trateaza?
Oanamc, imi inchipui ce dezamagita ai fost daca mie mi-a parut rau ca n-ai nascut ... dar stii cum se spune: "tot raul spre bine". Va inteleg pe toate ca nu mai aveti rabdare, la fel am fost si eu ![]()
Buburuza mea creste pe zi ce trece. Deja stie cand ma pregatesc sa-i dau tzitzi draga de ea. O pun pe pat si ma asez langa ea si imediat intoarce capusorul spre mine si casca gurita. Ca sa nu mai zic ca sta cat sta singura in camera si apoi incepe sa "strige"
. Mititica de ea, se plictiseste, vrea companie.
Fetelor, o sa va duc dorul. Ne mutam vineri si pana o sa ne punem internet n-o sa am acces la forum (sper sa nu dureze prea mult). Pana acum macar citeam in fiecare zi daca de scris nu scriam. Asa ca va doresc la toate nastere usoara, sanatate multa si voua si la bebelusi.
pentru voi si puiuti
Claudia,
Melissa (7 martie '05) &
Laura (9 aprilie '01)
albumele noastre ![]()
adela20 spune:
Desi e destul de tarziu, am intrat sa va anunt ca maine imi voi tine bebelusa in brate! Am asa niste emotii la gandul ca in sfarsit, o voi vedea!!
Sper din tot sufletul ca totul sa decurga la fel de bine si sa ma recuperez la fel de usor ca la prima nastere. Acum m-am hotarat sa urmez sfaturile mamacitei si sa fac anestezie epidurala, nu generala, cum am facut prima data.
Thomas s-a mai obisnuit cu gandul ca vine "tititza", si ii cedeaza patutul lui, cu conditia ca el sa doarma cu mami. OFFF, cred ca numai la el o sa ma gandesc in spital.4 zile fara sa-mi vad puiul! Va rog sa nu radeti de mine dar parca simt ca inca nu am reusit sa tai cordonul ombilical la primul copil!!
Ei, cam asta ar fi! Am sa rog o fata din Grecia sa va anunte cum a decurs totul, desi eu sunt optimista ca totul va fi bine!
Va pup, si aveti grija de bebei, fie ei in burtici sau in brate la mami.
Adela
si Thomas 
mamacita spune:
Cristina,mersi si eu,dar stii care-i problema?Acum am timp sa caut tot ce-mi trece prin cap,cand va plange bebe nu stiu cum voi mai nimeri informatiile.Apropos de informatii,evident le-am luat de pe niste site-uri,Roxana;data viitoare,daca vrei,iti dau link-urile sa citesti cu ochii tai,Toma necredinciosul ce esti.Sigur ca procentele pot varia si de la un spital la altul,eu am avut intentia sa caut cat mai repede si credibil,nu cat mai vast,ca doar nu-mi faceam lucrarea de doctorat.
Cristina,eu chiar azi am vorbit cu seful clinicii,asa cum ma asteptam nu a fost nici o problema.Maine voi rezerva apartamentul si voi vorbi cu neonatoloaga.Am aranjat deja si la sala de operatii,tot astazi,sa-mi pregateasca trusele si campurile operatorii,sa fie gata sterile,la nevoie doar sa le resterilizeze,dar sa fie complete.Iti doresc,ca dealtfel tuturor prietenelor de martie-aprilie,sa iti mearga...la fel de COOL.Sunt constienta ca nimic nu poate fi aranjat si socotit perfect,dar incerc tot ce pot in aceasta directie.Restul ce vrea bunul Dumnezeu!
zuzunaki,YESSS,si pentru plural si pentru joaca!
oanamc,hai sa ne linistim,ca oricum suntem nervoase toate,vorba Roxanei,ne-am inrait.Bine ca ne-a confirmat ca si ea era asa la primul copil...Poate voi trai si experienta celui de-al doilea-vise,taica-dar acum chiar ca sunt vulnerabila si uneori imi vine sa bat pe toata lumea,sucesc replicile in fel si chip,alteori sunt asa calma si generoasa,nici eu nu ma mai inteleg...
mamanati,sa nu te superi,acum am citit mesajul tau,dar e tarziu,maine caut sa vad ce tratament ar fi mai adecvat,desi e foarte dificil,pentru ca in dermatologie de baza e aspectul leziunilor;sa vad daca pot sa te ajut cu ceva...SPER din toata inima.
Claudia,o sa-ti ducem lipsa;mutare usoara!Te asteptam!
Adela,nastere usoara,vei vedea ca n-o sa-ti para rau de epidurala,sper sa ai un anestezist priceput,nu ca Roxana
.