Mamici de martie - aprilie 2005 (27)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

despre alaptat... ce m-au invatat pe mine in spital
preferabil stand in fotoliu sau culcata pe o parte
in fotoliu, sa fiti, cum ziceau ei burta-n burta cu bebelul, il tineti pe mana orizontal burtii voastre(n-am gasit alta exprimare), iar cu degetul mare si aratator va formatati mamelonul, apoi il introduceti in gurita lui bb, impingand f usor mandibula ca bb sa deschida gurita mai mare, apoi il tineti asa pana se dumireste bb si apuca
stand culcata
acelasi lucru doar ca bb sa stea paralel cu tine, eu folosesc aceasta pozitie noaptea si cealalta ziua
sper ca m-am facut inteleasa

anca si micutza Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora racz spune:

In sfarsit am aparut si eu!Mi s-a defectat modemul si a trebuit schimbat asa ca am avut de facut ceva drumuri!Am vazut ca sunteti cam stresate si dati-mi voie sa ma inscriu in clubul vostruSi eu abia astept sa se intample mai ales ca am mai avut o surpriza:fetita mea s-a intors cu capul in jos!Dr.a fost foarte mirata si mi-a spus ca foarte putini bb.se mai intorc in aceasta perioada;am intrebat-o la ce sa ma astept:"Draga mea sa astepti sa ai contractii la 5 min.Durerea trebuie sa-ti vina din spate si sa radieze in fata"."Dar nu se poate fara durere?"Si tu si copilul trebuie sa stiti ca a inceput nasterea!"
Asa ca draga Oana stam si asteptam!
Daca nu vine bb.pana in data de 23 aprilie atunci in 25 mi-a spus sa ma prezint la spital;dar mi-a precizat:nu in 23 !De ce?Pt.ca e Sf.G-ghe si pe sotul ei asa il cheama;decistresul imi e pana in gat!

Teodora si bb.38+

Mergi la inceput

stie cineva sa-mi spuna si mie cum e cu bubitele rosii, Bianca are pe fata,gat,brate, si piept, multumesc frumos

anca si micutza Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Buna, buna iar pe ziua de astazi!

Raluk si Anka, am avut aceeasi problema, chiar si acum, pentru ca apare si dispare, e normal atata vreme cat e bebe atat de mic. Si stefan are pirodermita. La inceput m-am speriat, iar pediatra mi-a zis sa iau alcool iodat si sa apas cu o compresa sterila ca "iese" exact ca un cos. Mi s-a parut un pic barbar, mai ales ca noi fetele, stim foarte bine ca, cosurile nu se storc (chiar daca nu e aceeasi chestie) asa ca i-am lasat fatzuca in pace. In schimb, o asistenta batrana m-a invatat ca la baie, sa punem tarate de grau. Intr-un saculet de panza puneti cam un pumn de tarate de grau, il legati la gura si il puneti in apa din cadita, lasati cateva minute (ca si cum ati face un ceai, mai mare, ce-i drept), pana ce se coloreaza apa si spalati copilul normal. La mine a functionat perfect, ii punem in fiecare seara. La inceput avea si el pe burtica, dar au disparut complet, si nu va spun ce pielicica fina si moale are! Il pupacesc nonstop pe burtica si el rade... Asa, si pe fata il spal cu aceeasi apa, dar la inceput, cat inca nu are sapun in ea, si asa i-au trecut bubitele de pe fata, fara sa mai chinui copilul cu alcool iodat si alte cele. Acum i-au aparut din nou, dar stiu ca o sa-i treaca. Pe corp nu i-au mai aparut deloc pentru ca, normal, sta mai mult cu corpul in apa cu tarate, pe fata ii dau numai un pic. Puteti gasi tarate in piata cred. Daca nu gasiti tarate de greu puteti cumpara de la o farmacie (mai degraba o farmacie veterinara) pastilute de prmanganat de potasiu. Puneti cate una in cadita pana se coloreaza apa in roz, un roz mai pal. Dar de preferat ar fi cu tarate de grau, e mai natural. Succes si bebei cat mai frumosi si cu pielea fina si moale!
Ninicikap, am tras un pic cu ochiul la mamicile de ian-febr. Am vazut ca una dintre ele i-a dat bebelului preventiv sirpo eferalgan. Am inteles ca daca nu face febra in primele 4 ore de dupa vaccin, e totul ok, nu mai face, sau cel putin nu de la vaccin. Oricum, de abia astept sa-mi povestesti. Cand te duci, vineri sau luni? Eu chiar m-am speriat un pic astazi ca era Stefan cam fierbinte si i-am luat temperatura, dar n-avea decat 37,4. Asa ca am renuntat la paturica si acum il invelesc cu un scutec de finet. Daca nu-l invelesc isi ridica manutele si se sperie si nu mai doarme. Si asa tresare foarte des, nu stiu ce tot viseaza de se sperie.
Hai ca v-am pupat, fug sa mai fac cva prin casa!

Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

buna mamici si burtici in asteptare!

am mai luat pauza cu scrisul,dar de citit nu prea am pierdut nimic.

ocrainic,
esti o frumoasa si familia ta la fel!
rrox3,
sunteti 3 scumpe!ce mamica mandra esti!

ellinia si ninocikap,
si bebicu meu face la un ochisor cojitze galbene.la inceput m am speriat si eu dar m a linistit pediatrul ca e normal si mi a recomandat sa i pun cateva picaturi de lapte matern in ochisor.in spital i am mai administrat picaturi de ochi care aici se cheama Karamytrex.nu stiu la noi denumirea insa ma voi uita la compozitie si va comunic.sunt bune.

Alexandros e bine,multumesc lui Dumnezeu in ultimele zile burtica a fost mai linistita,cred ca datorita gazelor eliminate cu succes si cu aplauze din partea familiei!mai nou si a gasit locul de somn favorit pe canapeaua din sufragerie!la el in patutz doar noaptea.dar nu i bai,atata timp cat e fericit si odihnit!
am mai pus pozici in album.ca ce treaba sa am si eushooting toata ziua:)eh,glumesc,nici chiar asa,si oricum facem fara blitz.

va pup pe toate si rabdarica burticoaselor!asteptarea merita!
a,kg in plus la mine au fost 30 iar pana in prezent (3 sapt si 4 zile)am scapat de 14!!!si se pare ca ma subtziez treptat,slava Domnului!inca n am voie gimnastica(din cauza epiziotomiei si rupturilor)dar mai astept 10 zile pana mi da drul ok ul.regim nu tin pt ca alaptez,dar incerc sa mananc cat mai sanatos si fara grasime(oricum sunt rezerve

"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta." - Emanuel Swdenborg
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nezdravana/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

a,
am uitat sa va mai zic:ochisorii ii curatz si cu ceai de musetel.la fel si fatzusca si urechiusele.face f bine.
pupici

"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta." - Emanuel Swdenborg
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nezdravana/my_photos

Mergi la inceput

elinia, bubitele de care zici tu cum sunt? rosii sau galbene?, eu am pus intrebarea si la parintii intreaba parintii raspund, mi s-a zis ca cele rosii ar fii o reactie la laptic

anca si micutza Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Buna mamicilor,

Referitor la lacrimile copiilor si Evei i-au aparut de vreo cateva zile. Ba chiar a avut secretii urate la fiecare ochisor. Pediatrul mi-a spus sa-i curat secretiile cu ser fiziologic, dar sa nu mai folosesc comprese sterile ca de obicei (pentru ca sunt aspre si o irita) ci dischete din alea de demachiat. daca nu cedeaza dupa o zi sa-i pun picaturi Tobradex cate 1 picatura de 3-4 ori/zi. Din fericire la noi nu a durat decat o zi.

Si Eva a avut bubite din alea rosii inca de la maternitate si s-au rezolvat de minune cu Triderm. Si acum mai are cateva micute pe fata dar le las in pace.

Cat au luat bebelusii vostri in prima luna?
A inceput sa le cada parul? Evei a inceput sa-i cada dar in crestet (cred ca de vina este o caciulita de exterior un picut mai aspra).

Pentru colici le dati ceva? Eu ii dau Sab simplex cand este evident ca o doare burtica si deocamdata are efect.

Hai ca ma zapaceste Victor ca vrea si el la computer....

Va pup,
Ana, Victor (5 ani si 3 luni) si Eva (1 luna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

OanaCrainic...fosta Lumezean? ...din Baia-Mare?...e imposibil sa nu fii tu, nu cred ca se poate sa fie doua la fel ca tine Esti in continuare foarte, foarte frumoasa!

Mult noroc si multa, multa fericire tuturor!

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

am ajuns si eu acasa, am facut si cumaparaturi acum trebuie sa ma pun pe gatit, mi se facu o pofta de salata orientala de mor, sper sa nu va fac pofta prea mare,
bine ca v-ati pus pe scris , am reusit sa va prind din urma, acum vreau sa vad si eu pozele oanei, sa o laud si eu dom'le ca toata lumea o lauda, eu nu mai pun poze cu mine sa nu va speriati, sunt gabarit depasit, oana chiar ca esti o scumpa, si ai burtica ca a mea tuguiata, ce bine credeam ca numai a mea e asa,
oanamc, mi-e asa mila de tine zau, sa nu faci prostii cu urcatul scarilorsau mai stiu eu ce sa nu dai in altele , zic si eu asa de parca ma pricep, hai mai ai putintica rabdare , simt eu ca incepand cu lunea viitoare o sa ne apuce pe rand cate una cate una, pana atunci stai linistita si nu te mai stresa si vorbeste cu bebelina poate o faci curioasa si iese sa te vada

va las acum sa ma duc sa fac papic, revin mai tarziu sa vad ce mai faceti
pupici
Adriana si bebelinul 37+

Mergi la inceput