Mamici de martie - aprilie 2005 (27)
Raspunsuri - Pagina 5
ellinia spune:
Ninocikap, nu trebuie sa te stresezi pentru ca Alex nu plange inca cu lacrimi. Este perfect normal sa-i apara mai tarziu. Sunt copii care plang fara lacrimi pana la un an. Lui stefan i-au aparut doua lacrimi la ochiul drept numai, luni, pentru ca era foarte concentrat in timp ce manca - pentru el nu cred ca exista altceva mai important decat bibe!
Si de atunci nimic! Dar am rabdare!
Simonette, si mie mi-a fost greu cand Stefan a inceput sa aiba scaune mai rare, mi-a fost frica sa nu fie constipat, mai ales ca de vreo doua ori era si un picut verde. Am fost cu el la pediatra noastra si ne-a zis ca particulele verzi sunt normale, apar din cauza ca ei isi regleaza digestia in perioada asta si este absolut ok sa aiba un scaun la o zi, sau chiar doua, si sa nu am speri. Eu oricum il urmaresc, si chiar ma ingrijorez daca nu face timp de o zi, chiar daca e ok. Si mai au si ei momente mai nasoale. Ieri de exemplu imi era asa mila de Stefan, dupa ce a mancat la pranz vroia si el ca omu sa faca kk si nu putea, si se chinuia, se incorda si se inrosea la fata si plangea, un plans din asta chinuit de mi se rupea sufletul. Asa ca te intelg. S-ar putea totusi sa fie de vina si laptele. Banuiesc ca mananca numai lapte praf. Poate nu-l tolereaza. Eu am avut noroc. I-au dat milumil in maternitate si am continuat si acasa tot cu milumil si a luat foarte bine in greutate. Daca vrei sa-l schimbi vorbeste cu pediatra ta pentru ca trebuie introdus treptat noul lapte praf, nu il schimbi dintr-o data. Cred ca se chinuie mititelul. E bine macar ca accepta siropul respectiv, eu am o adevarata aventura cu Stefan, nu vrea sa accepte nimic in afara de lapte!
Ninocikap, acusi vine vaccinul de doua luni. Stiu ca la respectivul vaccin e posibil sa faca febra, si de asta se da ceva inainte. Sti cumva despre ce e vorba? Eu am citit undeva, dar cum sunt o uituca...Poate imi spui si mie, te rog! Am niste emotii! Sa ne spui si noua cate injectii o sa-i faca lui Alex si cum a reactionat! 
Fetele, puneti bebeii in marsupiu? Mie mi-e greu cu carutul si as vrea sa-l mai pun in portbebe si sa ies afara. Se poate oare de pe la o luna jumate?
Danuta, poate facem un grup de suport pentru slabit dupa ce sunteti cu toate bine si mai linistite!![]()
Acum, o problema mai delicata! Poate ati trecut si voi prin asa ceva pentru ca nu am timp acum sa alerg pe la doctori (nici macar la ginecolog nu am ajuns inca, cu toate ca a trecut o sapatamana aproape de cand trebuia sa merg). Am bufeuri de caldura
aseara mi s-a facut si rau din cauza asta. Temperatura in casa e normala, ca intotdeauna, in schimb mie imi este atat de cald si transpir ceva de groaza. O fi ceva hormonal, nu stiu. In mod normal, organismul ar fi trebuit sa-si revina deja, pentru ca au trecut cele sase saptamani de la nastere. O fi ceva de la glandele endocrine, sau poate e doar ceva normal si nu stiu eu
Oricum, nu prea mi se pare mie in regula, ma mai apuca si cate un tremurat cand mi-e groaznic de cald. Nu sunt deshidratata, beau foarte multa apa, mananc normal (un pic mai putin, mai de regim, dar oricum nu justifica). Nu ma trimiteti la doctor ca n-am cu cine sa-l las pe Stefan!
Va pup, aveti grija de voi
si
!
Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)
mamacita spune:
Cristina,bine ca ai intrat,ca mi-era o mila de simonette,dar,repet,nici pediatra nu sunt,nici copii n-am mai avut,dar nici nu-mi place sa stau cu mainile incrucisate cand cineva are nevoie de ajutor!Nu-ti mai spun ca bag bine la cap toate consultatiile pe care le dai online![]()
Ce faci tu,cum te mai simti?Cam pe cand evenimentul?Ai programat ceva?(Daca nu ai chef,nu raspunde,nu vreau sa ajung ca bagaciosii de care radeam!)
Va pup,ma duc la plimbarica!
ellinia spune:
M-ati pus pe ganduri cu lacrimile. Nu m-am gandit ca ar putea fi infundat vreun canal. Si Stefan are cateodata ochii foarte umezi, si face regulat cojite din acelea galbene, dar eu am zis ca e ceva normal, toata lumea are, mai ales dimineata! Mai este pana mergem la doctor, asa ca nu stiu ce sa fac!
Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)
ninocikap spune:
fetelor multumesc mult de raspunsuri dar tot nu m-am linistit definitiv...
intr-adevar are ochii umezi cateodata dar nu am vazut si eu o lacrima care sa-i curga pe obrajior....nu ca tin neaparat dar as vrea sa fie totul in regula. si el are cojite din acelea la ochisori dar la fel ca ellinia am presupus ca este ceva normal...
Ellinia nu stiu ce sa ii dau inainte de vaccin, dar putem sa dam o fuga la bebelusi de ianuarie februarie si sa vedem ce le-au dat fetele de acolo.. apropo tu i-ai facut botezul celui mic?
pana una alta eu fug ca s-a trezit piticul...
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
oanamc spune:
Mamacita, sa stii ca aseara a fost cireasa de pe tort si promit solemn sa imprumut atitudinea ta si sa le spun nesuferitilor de musafiri verde in fata ca nu sunt bineveniti in anumite situatii si la anumite ore.
Fetelor, nici o contractie dureroasa, nimic; cred ca ma pun sa beau ceai verde daca ziceti ca provoaca contractii...Pe bune ca nu mai stiu ce sa fac, nu mai pot sa zac si sa astept.
S-a dus manichiura, s-a dus epilatul, imi vine sa plang.Cred ca v-am innebunit cu vaicarelile mele...
an-k spune:
, ma mai tineti minte?
stiu ca nu am mai intrat de mult, dar noul statut de mamica, nu prea imi da timp liber
, acum, ca mi-am mai revenit, am avut o oboseala cronica, sper sa nu mai lipsesc asa mult, chiar v-am simtit lipsa...
de fiecare data cand incepeam sa citesc... nu mai apucam sa raspund...
acum Bianca s-a mai reglat cu somnul, defapt niciodata nu a avut probleme prea mari, noaptea adoarme pe la 22.00 dupa baie si papica, si se trezeste in jur de 2.30 si apoi pe la 6.00, ziua are momente de veghe in care nu plange, sta treaza 2 pana la 4h, am promis ca voi spune cate ceva despre alaptat, si o voi face dupa acest mesaj, in rest noi ne-am mai confruntat cu problema nasucului infundat si cu desfundatul acestuia, (care in felul in care il facea pediatra mie mi se parea tortura- punea ser fiziologic intr-o nara, cu atata presiune ca acesta iesea pe nara cealalta, abia apoi folosea aspiratorul nazal,incepand cu nara pe unde a iesit serul, da rezultate, dar mie mi-a fost mila asa ca in loc de inainte de fiecare masa ii desfundam nasul doar o data pe zi, si chiar si asa nu mai e fornaita, ps- daca vreti sa desfundati nasucul asa, bb trebuie sa fie culcat pe spate iar capusorul i-l fixati cu mana intr-o parte)
o alta problema cu care inca mai avem de-a face, sunt bubitele rosii de pe fata, gat, brate si pieptut, mie mi-au zis sa nu le tratez ca vor trece de la sine, dar in loc sa treaca mie mi se pare ca se accentueaza, maine vine o asistenta acasa iar poimaine avem programare la pediatra, pe care am schimbat-o, ca cealalta m-a trimis cu Bianca racita inapoi acasa zicand ca nu are nimic, asa ca... nu numai in Romania
Bianca avea saptamana trecuta la masuratori, 3550g si 51cm, ne vom prezenta cu pozicile cat de curand ![]()
felicitari tuturor proaspetelor mamici

, sa va traiasca bebicii si sa va bucurati de ei
curaj celor care sunt aproape de marele eveniment, nastere usuara
anca si micutza Bianca
adrianafedorca spune:
fetelor dupa ce v-am scris mesajul ala luuung, am papat si m-am culcat si abia acum m-am trezit,
mamacita nici eu nu prea mai am dureri inghinale darmutatul de pe o parte pe alta ma omoara, tebuie sa gasesc tehnica asta a ta...
acum fug revin mai taziu merg sa cumpar papica , frigiderul nostru e gol , si am descoperit o cofetarie cu niste prajiturele ...o minune, macar acum sa ma mai rasfat si eu
va pup
raluk spune:
salut fetele
scriu repede intr-un moment de respiro
cine nu a nascut bucurativa de ultimele clipe de somn linistit ca nu se mai intalneste asa ceva dupa
vreau un sfat
am ajuns acas cu fetita scumpica ci o piodermita(bubite ca niste cosuri pline de grasime galbena puroi)aparute sub brat,inghinal si pe capusor..........ce sa ii mai fac ........i-am luat crema advantan milk care se recomanda foarete buna...........medicul de familie care e si pediatru a zis sa le sparg cu iod dar eu nu fac asa ceva...........tot ea zice sa il tin in pelinci ca s-a iritat la fundulet.......
mamele cu fetite cum faceti toaleta organelor genitale?insistati mult?
va las si scuze ca scriu asa repede si pe fuga dar am sa va povestesc si cu nasterea cum a fost
pup raluca si nicola
an-k spune:
raluk, eu la organele genitale nu bag decat cu apa, spal cu sapun capusorul, si corpul, fata doar cu apa curata, baia o fac asa: pe salteluta de scutece, o spal cu un burete(eu folosesc manusa), fata o spal la inceput cand buretele nu are sapun, iar cand e sapunita toata
, o bag in cadita si o las putin, ca ii place sa inoate, in cadita adaug ulei de baie(inainte de-a basga copilul), sterg salteluta si asez un prosop pe ea, pun copila pe prosop, o sterg usor si insist pe uscatul incheeturilor, a zonelor care nu prea respira si transpira, cand schimb pampersul, o las putin in fundul gol dupa ce-o sterg ca sa respire pielea, insist cu un servetel uscat(servetel de nas) sa usuc pielea, sus la pulpite unde face colacei
, bafta la facut baita, a, si poti dupa sa ii faci un masaj suav cu crema speciala de bbei, o oboseste si adoarme mai bine
anca si micutza Bianca
Anca Micaela spune:
Raluk, noua ne-a recomandat doctorita TRIDERM pentru bubitele de care zici tu. Si trebuie pus pe o compresa sterila si apasat pe fiecare bubita. Noi nu am aplicat tratamentul, deci nu stiu daca se sparg, cum ar trebui.
Referitor la toaleta, stiu ca nu trebuie insistat foarte mult in zona genitala... Doar la baita clatesc cu apa abundent, dar cu sapunul nu insist. Nici cu servetelele umede nu insist, incerc doar sa nu se apropie kk de vagin, dar fara sa desfac prea mult labiutele...
(Scuzati limbajul.. oarecum explicit )![]()
Anca Micaela, mama Emei