Mamici de martie - aprilie 2005 (27)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Buna fetelor,

Cred ca o sa ma considerati o graviduta cu probleme nonstop, care deschide forumul doar sa se plinga. Da chiar nu mai suport si va scriu si ud tastele cu lacrimi. Sa vedeti ce fatza am!!! Nu, nu va uitati la pozele mele din album. Mi s-a extins alergia de pe burtica incet-incet pina pe fatza. E toata rosie, ma arde si parca am si niste bubite mici. Am o senzatie ca cineva imi da cu urzici non stop. Imi pare ca nu mai suport. Si imi vine sa urlu cind ma gindesc sa n-o fi afectat alergia asta si pe bebe. Am fost la dermatolog acum o saptamina cind o aveam doar pe burta, mi-a dat o crema hormonala! s-o folosesc 1/2 cu crema de copii. Ma prezint la el peste 3 zile si ii spun ca ma frige fata, imi mai prescrie niste pastilute si-mi spune ca nu e nimic si ca asa se manifesta alergia la unele gravide. Fetelor credeti ca poate avea si bebe alergie de la mami?
Sorry, inca odata ca sunt o plingareata. Dar chiar ma intreb cu ce am gresit de mi se intimpla toate astea.
Mamacita, Roxana, Clio, Ocrainic , va multumesc din suflet pentru intelegere, suport si sfaturi in legatura cu incidentul de ieri. Cred ca aveti dreptate, ce poate fi mai important acum decit sanatatea copilului meu si a mea.
Clio, esti o graviduta model daca ai pus doar 11 kg in sarcina. Eu am pus 16 si luind in consideratie ca fetita mea are la 38 sapt. doar 2,500 kg mi se pare cam mult.
Oana, imi dau seama ca e stresant sa le lamuresti la toti care te suna ce si cum s-a intimplat. Trebuia sa scrii un e-mail cu explicatii si sa le faci "forward" la toti. Nu te intrista, o sa fie totul OK. Las-o inca un pic pe Letitia Medeea sa mai savureze caldurica din burtica. Stie ea ce face.
la toate.
Nati si Delia Melissa (38 saptamini)

B.N.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Mamanati, de parca ar stii sa foloseasca un computer....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Clio, referitor la sfatul zilei : am avut si eu dilema asta dupa ce-am cumparat hainutele, nu stiam ce sa fac cu ele. In cartea Mama si copilul, scrie foarte clar - se fierb si se dezinfecteaza doar scutecele (alea refolosibile), iar hainele se spala NORMAL. Se fierb doar daca bebe are vreo infectie ceva, altfel nu este nevoie. Important este sa le calci (pentru sterilizare). Probabil ca pe vremea noastra se fierbeau toate hainele pentru ca scutecul de finet nu era suficient pentru pastrarea intacta a hainutelor.
Asa ca eu am spalat hainele la 50C (desi pe etichete era maxim 40) cu detergent special pentru bebe.

Un alt sfat care l-am primit (mie nu prea mi se pare OK, dar n-am vrut sa intru in polemica) este ca nu e bine sa-i dai la bebe laptic la fiecare ora (daca asa il cere), pentru ca intr-o ora, lapticul precedent nu se digera. Mie nu prea imi vine sa cred - citisem ca laptele de mama tocmai este foarte usor digerabil, si logica mea imi spune ca o cantitate mica de lapte inseamna o digestie mai rapida, stomacel golit mai repede si deci cerut din nou laptic mai repede. Voi ce credeti ?

Dana si bebelica sapt. 39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Clio, eu zic sa fierbi bine hainutele bebelusei tale, cu sare, piper si eventual putina Vegeta, iar apoi serveste-le ca garnitura la friptura cand iti vine in vizita acea mamica sfatoasa!!
N-am mai auzit de fiert haine de pe vremea lu' Ceasca, cand aveam 2-3 ani mai exact, si ma duceam la tara si ma jucam cu toti copiii de acolo... Si nici atunci n-am prea prins-o pe mama fierband haine...

Cel mult mama mi le amesteca la spalat, colorate cu albe, de-mi facuse un tricou de un galben pal de felul lui, cu nu stiu ce dungi albastre si bleu... La protestele mele timide de a-l mai imbraca, imi zicea "du-te la joaca cu el, si zici ca-i de la Fondul Plastic!"

Deci, pe mine nu ma prinde nimeni la fiert haine, fiert apa in care face bebe baita etc.

Sunt nervoasa ca ma dor toate ligamentele si articulatiile jos, n-am nici eu nici o contractie, Oanamc, si mai am putin si innebunesc noaptea cand ma intorc de pe o parte pe alta!!

Mai e cineva ca mine in seara asta pe aici sau sunt singura care nu mai rezist?! Uf, nu vreau sa prost-dispun pe nimeni, dar in afara de a va spune voua, varianta ar fi sa tip la luna, intrucat sotul meu doarme bustean, su sforaituri sanatoase (drept care m-am refugiat in sufragerie!)

Oanamc, sa stii ca si eu i-am propus , dar stiam deja raspunsul... nu vrea sa mai auda de vreo luna, zice ca cine stie ce-i face copilului...

Asa ca, mai am rabdare pana maine, sa vad ce idee ii vine doctorului meu....

Ma duc sa mai colind forumu', poate reusesc sa ma cert cu cineva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Oana, conecteazala mesageria vocala la telefon celor curiosi un mesaj care incepe cu: "Tuturor celor interesati!"

Ne-a sunat tati si suntem mai bine. Desi am tras un bocet si la telefon: de dorul lui sau de nervi din cauza alergiei, nu stiu exact.

B.N.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clio spune:

quote:
Originally posted by andira

Clio, eu zic sa fierbi bine hainutele bebelusei tale, cu sare, piper si eventual putina Vegeta, iar apoi serveste-le ca garnitura la friptura cand iti vine in vizita acea mamica sfatoasa!!
N-am mai auzit de fiert haine de pe vremea lu' Ceasca, cand aveam 2-3 ani mai exact, si ma duceam la tara si ma jucam cu toti copiii de acolo... Si nici atunci n-am prea prins-o pe mama fierband haine...

Cel mult mama mi le amesteca la spalat, colorate cu albe, de-mi facuse un tricou de un galben pal de felul lui, cu nu stiu ce dungi albastre si bleu... La protestele mele timide de a-l mai imbraca, imi zicea "du-te la joaca cu el, si zici ca-i de la Fondul Plastic!"

Deci, pe mine nu ma prinde nimeni la fiert haine, fiert apa in care face bebe baita etc.

Andira, in general nu-mi plac mancarurile sarate, piperate, cu atat mai putin "cosmetizate" cu Vegeta...Asa ca acelei mamici "sfatoase", ma voi limita la a-i servi o cafea si o prajitura ca sa ii mai indulcesc putin noptile nedormite din cauza supelor sau tocanitelor facute din hainutele copilului ei...

Multzam!

Nicoleta si bebelusa +38

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Fetelor, eu glumeam cand am zis ca ma duc sa ma cert cu cineva, sper ca nu ma luati in serios...
Pur si simplu, am avut o seara mai naspa, si m-am exteriorizat nitel - nici nu o fac de obicei...

Clio, n-am vrut sa te supar, imi cer scuze daca am facut-o, pur si simplu glumeam pe tema sfaturilor mai mult sau mai putin "utile" pe care toate o sa le primim, sau le-am primit deja, fie ca le-am cerut sau nu.

Deci, imi cer scuze daca am suparat pe cineva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clio spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna_J spune:

Dragele mele,hai sa mai rezistam... stiu ca e greu, chiar din ce in ce mai greu dar o sa treaca!mamanati imi pare rau de alergia pe care o ai, cred ca ti-e tare incomod mai ales in perioada, D'zeu sa te ajute si sa te vindece prin ceva miracol cat mai repede! Ma bucur ca ai vorbit cu 'tati tau' si te simti mai bine!Clio, numai 11 kg ? woow, bravo tie! si nu zic tipele acelea sfatuitoare ca ai luat prea putin in greutate ? Eu zic sa nu le dai prilejul sa se bage in seamna cu tine, ca vad ca pe tine chiar te pun pe ganduri astfel de sfaturi ciudate! Nu te supara pe andira ca a facut o glumita sa ne mai descretim si noi fruntile incruntate de gravidute nerabdatoare! NU fierbem nimic, numai apa in ibric sa ne facem o cafeluta buna meritata si asteptata dupa nastere! Oanamac, nu mai raspunde la telefon, pur si simplu. Imagineaza-ti ca si eu sotul daca nu avem chef sa vb cu nimeni, pur si simplu nu ridicam in momentul acela tel si daca e ceva urgent primim mesaj, d, sa sti ca nici eu nu sunt dispusa sa dau detalii despre mine sau sa intretin conversatii telefonice in perioada asta. asa ca... fara jena las-i sa sune daca nu inteleg ca nu poti sa fi deranjata asa la orice ora, pana la urma se prind ei! :)Ocrainic, multumesc pentru urari, sincer nu tin minte numele filmului pe care l-am vazut, era o comedie cu Bruce Wills nu prea reusita, am inchiriat caseta ca noi nu avem nici un dvd, nu am investit in achizitionarea aparatului si iata ca ne-am trezit cu unul gratuit marca LG. not bad :) oricum noi vroiam sa ne luam mai dotat dar n-am fi avut poate nici anul asta bani pentru el, am avut si avem inca alte prioritati. Tu de cand a mamica langa tine ne vizitezi mai rar, semn ca iti merge bine :) !La mine cred ca e inca vorba de ceva saptamani bune pana la nastere desi sper ca ma insel dar micuta mea se pare ca se simte bine la mine in burtica. Astept si eu sa mai coboare si ma tot uit si masor sa vad daca a coborat ceva. Joi am programare la dr, e ultima programare dupa aceea merg cand e cazul sa nasc. Eu vreau sa nasc normal sper sa ma ajute D'zeu sa trec cu bine prin asta, vreau sa simt acest proces si sa particip activ la nasterea fetitei mele sa o ajut asa cum pot si sper sa fie totul bine. In afara de umflarea picioarelor si stari de voma am aceleasi prob ca si voi, fetitita mea parca vrea sa imi iasa afara prin burtica asa se intinde, vad cum burtica imi ia diferite forme, nu zic ca nu imi place, cel mai mult se intinde in partea dreapta (ca si la tine Ocrainic) dar mi-e tare draga si o mangai usurel si ea se retrage incet, face acest lucru de cateva ori pe zi. Buritca imi e tare intinsa si cred ca loc prea mult nu mai are, ma intreb daca o sa imi crape pielea si ma rog din tot sufletul sa nu se intampla asta daca pana acum totul a fost ok, credeti ca se mai poate intampla sa fac vergeturi in saptamana 38 :( sper din tot sufletul sa nuuuuuu!Va doresc o noapte buna si sa dormiti neintoase :) !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Ar fi si culmea,de nerabdare si nervi intinsi la maxim ca nu vin bebicii mai repede,sa ne apucam sa ne certam intre noi,ca doar tot ne laudam zilele trecute ce model suntem!Haideti,ca mai e putin,chiar si cu neplacerile fizice;cand vom fi cu minunile in brate,chioare de nesomn si griji,vom regreta ca nu au mai stat o saptamana in burtica!Calm,dragele mele!Oricum,imi place cand se face haz de necaz:oanamc,am ras cu lacrimi de strategiile tale contra vizitatorilor si sfaturilor!
Adevarul trist este ca nu stiu daca sotii nostri vor rezista la atata presiune din partea rubedeniilor ori amicilor.Sa va spun de ce:de multe ori trebuie sa las deoparte bunele maniere si sa zbier ca magarul lui Nastratin cand rude "ingrijorate" napadesc reanimarea in care zace cate un amarat de pacient care are indicatie de izolare,doar ca sa-l vada;nu sa-l spele,nu sa-l maseze,nu sa-l hraneasca sau sa ajute cumva efectiv,ci sa caste gura ca sa aiba ce povesti in cartier!Cu copii sta treaba si mai rau:chiar si medicii trec peste binecunoscutul fapt ca nou-nascutii au imunitate foarte scazuta,asa ca am vazut colege asaltate din primele minute dupa nastere de colegii inconstienti care cara pe ei o flora intreaga de spital si tin sa mangaie bebelusul ca semn de afectiune.Culmea este ca sunt persoane carora le face placere genul asta de vizite si care s-au suparat pe mine ca nu m-am dus in vizita din prima clipa,chiar daca inainte vazusem,sa zicem,un pacient plin de puroaie.Dar n-am venit sa prezint omagiile!Asa ca treaba cu vizitatorii e foarte delicata.si eu l-am pus pe sot sa-mi promita asigurarea aceluiasi program strict de vizite,dar vedem noi ce-o iesi pana la urma...

Mergi la inceput