Laparoscopie (2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta71 spune:

Asi: ti-am raspuns pe e-mail, te rog sa nu te superi. Sper sa-l primesti, nu ma prea pricep. Daca nu, iti mai scriu.
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musete spune:

Salut, cu intarziere, ce-i drept, pe cele mai curajoase fete! Si eu am fost, na!. Am aproape o luna de la interventie. Avand in vedere ca diagnosticul dat de dr. a fost,, BETON,,se pare, ca drumul meu, usor, usor, se cam infunda... Ma refer la investigatiile medicale. Realizez, cu mana pe suflet, ca totul, acum, depinde numai de vointa lui Dumnezeu. Nu-mi ramane decat sa ma rog in continuare. Orice informatii doriti legate de laparo, va raspund cu drag!
Pupici, Musete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta71 spune:

Buna Musete
Eu nu am fost prea curajoasa. De fapt mi-a fost foate frica (m-a apucat plansul in sala de operatie). Acum imi dau seama ca nu trebuia sa-mi fie frica (nu-mi amintesc nimic). Mai rau a fost dupa trezire, toata noaptea am avut probleme (varsaturi, dureri si scaderi de tensiune). Plus sonda urinara care mi-au tinut-o pana la 5 dimineata! Iar acum, la zece zile de la operatie, daca nu as avea inciziile nici nu as stii ca m-am operat. Ar fi trebuit sa le ascult pe fetele de pe forum , care m-au incurajat, dar degeaba, nu am fost deloc "curajoasa".
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

salut fetele.
luni ma internez, marti - laparoscopia !!! si mi'e o fricaaaaaaaaa
sper sa fie totul ok. adica TREBUIE sa fie !!! altfel nu se accepta !
sa'mi tineti pumnii. ne "vedem" spre sfarsitul saptamanii viitoare, si o sa va povestesc ce si cum.
v'am pupat, si va multumesc mult pentru toate informatiile pe care le'am aflat de la voi legat de interventie. asa ma duc mult mai pregatita si mai in cunostinta de cauza.


roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Alexa Ioana ,iti tin pumnii starnsi sa fie bine.Nu-ti mai fie frica ca nu este deloc asa rau, pe cuvant , stii ca si eu eram fricoasa si cand am ajuns in sala de operatie nu-mi era frica deloc.Am povestit la subiectul cu "clubul celor fara trompa..." ce am patit inainte de operatie , daca vrei citeste acolo ca o sa te amuzi putin.
Succes si fata "curajoasa", ai sa vezi ca o sa fie bine.

Dana
http://community.webshots.com/user/danavas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen C spune:

Buna fetelor si HRISTOS A INVIAT!
Am nevoie de ajutorul vostru! Va urmaresc de ceva vreme si va urez mult succes in demersurile voastre de a deveni mame.
Ma inscriu si eu in rindul "aspirantelor". Dupa tot felul de investigatii, tratamente facute in ultimii trei ani, din pacate fara succes, am ajuns inevitabil la laparoscopie. Ma duc de vreo doua luni la Dr. Tutunaru si miercuri urmeaza sa ma internez pt laparoscopie. Mi-a spus ca interventia va avea loc joi dimineata. As aprecia tare mult daca m-ati putea ajuta cu informatii despre pregatirea pt operatie, despre felul cum se desfasoara, despre anestezie si nu in ultimul rand despre "protocolul" in spitalul Elias. Teoretic sunt bine pregatita, am citit multe depre laparoscopie dar as vrea sa stiu cate ceva din experientele voastre. Trebuie sa recunosc ca desi am mare incredere in Dr, am ceva emotii dar ma gandesc ca, cu cat stiu mai exact la ce sa ma astept cu atat va fi mai bine.

Multumesc mult de ajutor.

Carmen
carmen_chiritescu@yahoo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SilvanaPopovici spune:

Carmen,
cum a ajuns dr tau la concluzia ca trebuie sa faci laparo? Ma bate si pe mine gandul de vreo cateva luni ca ar trebui sa fac si asta, dar vad ca dr meu m-a trecut direct pe inseminare...
As avea incredere deplina in el daca nu as sti ca inseminarea e f scumpa (la clinica particulara unde o sa o fac) iar laparo se face in spital unde nu costa, deci nu ar lua mare lucru...Ca sa stii: eu am probleme cu trompa spre ovarul stang cu care ovulez.
De-aia te rog, raspunde-mi in cateva cuvinte daca la tine suspecteaza ceva probleme si dr tau le trateaza prin laparoscopie sau pur si simplu aplica laparo ca metoda de investigare.
Multumesc.

Silvana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

salut fetelor. saptamana trecuta m'au taiat, si azi mi'a scos firele.
a fost mult mai nasol decat ma asteptam... si decat ati povestit voi. pentru ca mi'a descoperit endometrioza destul de raspandita, precum si 3 noduli fibromatosi. deci au avut mult mai mult de lucru... (a si durat peste 2,5 ore operatia)... pe urma 3 zile la reanimare cu tuburi, drenuri, branule si alte rahaturi... si sonda, evident. super nasol... ma bucur ca s'a terminat... cu toate ca intr'un fel greul acuma incepe. 3 sau 4 luni tratament cu diphereline...
va mai tin la curent.
va pup si va doresc multa sanatate !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen C spune:

Buna Silvana,

Eu am ajuns la ideea ca trebuie sa fac laparoscopie din aproape in aproape dupa trei ani de incercari nereusite de a avea un bebe, timp in care am facut cam toate investigatiile posibile:dozari hormonale, HSG, monitorizari ale ovulatiei, chiar stimulare ovariana, test post coital etc. Rezultatele erau mereu bune ca dealtfel si spermograma sotului meu dar nu se concretiza nimic.Prin urmare la sfarsitul anului trecut m-am adresat unor doctori recunoscuti ca fiind specialisti in infertilitate:Dr Niculescu (Giulesti) si Dr Tutunaru, ambii mi-au recomandat acelasi lucru :laparoscopia. Am ales sa fac laparoscopia la Elias cu Dr T (un profesionist desavarsit care stie sa iti dea incredere in ceea ce faci) si bine am facut. Acum stiu care este cauza, din pacate am endometrioza partea buna fiind ca nu mi-a afectat trompele si ovarele, urmeaza tratament cu diferelin etc sper ca voi reusi.

Ceea ce pot sa te sfatuiesc este sa mergi mai departe cu investigatiile pana afli cauza datorita careia nu ramai insarcinata. Ai facut test post coital? Daca este negativ, inseminarile pot fi o solutie.
In plus, poate trompa ta ar putea fi tratata laparoscopic.Oricum consulata-ti medicul pe acest subiect.
Mult succes,
Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana_marius spune:

Va rog spuneti-mi si mie in ce consta testul post coital?
Eu am facut doar dozari hormonale, HSG si histereoscopie.
Ileana

Mergi la inceput