Mamici de septembrie - octombrie 2005 (21)
Raspunsuri - Pagina 6
Ioana75 spune:
andreeeea, tzin pumnii sa fie bine si sa duci sarcina pina la capat fara probleme
.
Romana, si eu simt ca devin nesuferita
. Ma inscriu in club
.
Ioana
Flavia_Hurducas spune:
Fetelor, multumesc pentru felicitari si urari. La inceput imi doream fetita, apoi am anuntat toata lumea ca presimt ca este baiat, acum ma simt de parca asteptam un baietel de o viata intreaga. Sunt foarte fericita. Si sunt convinsa ca surprize pot sa am si la nastere...chiar am un caz destul de apropiat care stia pana in momentul nasterii ca va avea baietel si a nascut o fetita! La fel de mult o sa o iubesc. Sanatosi sa fie copii nostri!
Eu m-am ingrasat 4 kg in 4 luni. Se pare ca este bine, pentru ca dr. nu mi-a spus nimic.
Nu am mai primit suplimente de vitamine. Pana acum am luat fier si acid folic, dar mi-a spus ca ajunge, atat vreme cat am o alimentatie corecta. Am vazut insa ca nu sunt singura!
Flavia 15+
mihaela_e spune:
Nu Ioana, nu am fost la sala pt ca mai aveam putin si muream de atata treaba la serviciu
. Sper sa ajung si eu sambata asta. Oricum, din ceea ce am constata eu de cand aplic dieta doctorului meu este ca am slabit 1 kg. Asta evident era in plus.
Codruta verisoarei mele (care a nascut in ianuarie) i s-a recomandat de catre medicul ei ca din luna a 7-a sa nu se mai epileze inghinal cu ceara intrucat durerea de la epilat produce contractii si in cazul ei ar fi putut declansa nasterea mai devreme.
Meme, inante de sarcina aveam marimea la sutien 80B iar acum mi-am luat un sutien 90B care e OK iar daca mai cresc sanii o sa dau peafara. Cat despre sfarcuri, am citit in Cartea roz "mama si copilul" ca se face un majaj special pentru sfarcuri mici si "infundate" tocmai pentru a le pregati pt alaptat. Oricum, oferta in farmacii este mare: sunt chiar sfarcuri de silicon care te pot ajuta in primele zile de alaptat, create special pentru formarea celor naturali cu probleme. Uneori de la alaptat se pot forma mici rani pe sani si exista o crema anume (maine iti pot spune si de asta) care in mod normal trebuie sa faca parte din bagajul de spital.
Apropos de bagajul de spital, atat verisoara mea cat si 2 prietene care m-au zapacit cu achizitionarea lucrurilor necesare pentru bagaj. Este o lista taaaaaaaaaaare lunga si cam costisitoare. Ele s-au dus cu bagajul facut dupa lista si au fost singurele care nu au cerut de acasa nimic. Asa ca ma bat la cap sa incep sa achizitionez cate ceva.
Voi v-ati gandit deja la asta. Daca va intereseaza lista o pot posta pe site....dar in volume ca e mare rau....
Mihaela
codruta_grg spune:
Cu sfarcurile.....chiar ca avem probleme....si tricoul daca ma atinge ma dor!!! In sutien mi-e bine, dar numai in sutien tip sport fara push-up sau sarme.
Aseara l-am pus pe sotz sa ma rada inghinal...ca eu nu vad..., mai ales ca in urma cu 2 saptamani cand am vrut eu sa ma rad inghinal m-am taiat. Atunci merg la cosmetica si ma epilez doar lung!
Saptamana trecuta m-am epilat cu ceara la axila si nu m-a durut.
Ioana75 spune:
mihaela_e, neaparat sa scrii lista aici! Eu vreau sa-mi fac bagajul din timp
.
Flavia, daca esti in saptamina 15+ n-ai cum sa fii in luna a 5-a
. Vreau sa zic ca cele 4 kg nu le puteai lua in 4 luni, poate in 3
.
Ioana
Flavia_Hurducas spune:
Am gresit Ioana, sunt in luna a 4-a, deci kilogramele in plus le-am luat in 3 luni.
oricum, abia de acum se distinge burtica si la mine.
Flavia 15+
Meme1 spune:
Eu folosesc epilatorul pt picioare si axile, inghinal cat de adanc rezist. Iar de restul, am un trimmer de bikini care isi face treaba f bine. Iar unde nu ajung eu, e sotul. De epilat total nu am incercat pana acum si nici nu cred ca e momentul acum. Dar nici ras nu merge, ca ma irit dupa si fac numai bubite. Asa ca tunsul scurt e solutia ideala in cazul meu. De durut cu epilatorul, prima oara dupa ce am aflat ca sunt insarcinata, m-a durut mai tare decat de obicei si m-am iritat, apoi totul a revenit la normal. Daca insa inainte de sarcina ma faceam la 3 saptamani, acum la doua ma simt deja maimutica pe picioare. Ma dispera!
Cat despre sfarcuri, sunt normale ca forma, numai ca ma dor. Atata tot. Iar sutiene pana acum nu am avut nevoie sa schimb sau sa renunt la cele cu suport sau cu burete, vad ca ma inteleg bine in continuare cu ele.
De la cate saptamani incepe sa se vada burtica (adica mai bine zis, sa nu mai incapi in jeans si alti pantaloni)?
Ioana75 spune:
Fetelor, nu mai stiu
daca v-am povestit sau nu reactia unui coleg saptamina trecuta (cind am mers prima oara cu haine de
). Deschide el usa biroului meu si-mi atrage atentia, pe un ton sfatos: "hainele pe care le porti sint de gravida, stiai?!?!?!". Eu zimbesc complice: "Da, special le-am luat". El, cu o privire mirata: "Pe bune, esti gravida?"
. De unde trag concluzia ca am reusit sa-mi mashchez foarte bine burta de 4 luni cu ploverul meu bej si foarte larg
.
Ioana
monicafrosa spune:
Salutare,
Bun venit printre noi noilor gravidute. Sarcina usoara!
Mihaela_e, si pe mine ma intereseaza "listuta" cu cele necesare la spital. E bine de stiut, apoi fiecare poate s-o mai ajusteze.
Flavia, felicitari pentru baietel. Sa de domnul sa fie sanatos si sa te umple de bucurii.
O zi buna,
Monica
kristinutza spune:
si io am baietel!!! am fost la iosup care mi-a spus ca bebe e sigur baiat (mi-a dat si o poza destul de explicita
). totul e ok, e dezvoltat normal.
a fost si sotul cu mine (pt prima oara la o echografie) si am impresia ca a uitat cum se emit sunete si cum se articuleaza cuvinte... i-a cam luat piuitul cu imaginile de pe monitor (se si misca fotbalistul nostru...
) + ca i-a auzit inimioara...
mda. suntem in grafic. totul e ca in visele noastre cele mai frumoase...
. va doresc tuturor sa fiti la fel de fericite.
cristina 15+