Mamici de septembrie - octombrie 2005 (21)
Raspunsuri - Pagina 5
locca spune:
Si eu vroiam sa intreb de epilatul cu ceara. Pana la urma am fost la cosmetica si m-am epilat, nu am avut probleme, doar ca mi s-a parut (sau poate chiar asa e) ca a durut mai tare decat de obicei.
Citisem pe undeva ca mai spre sfarsitul sarcinii nu se recomanda epilatul inghinal, dar nu mai stiu pe unde. Voi ce stiti de asta?
ruxandra (19+)
natydea spune:
Buna gravidutelor!
Azi am facut si noi 14 saptamani. Nici nu-mi vine sa cred. Sunt atat de bucuroasa si va doresc la toate multa sanatate si sa ajungem cu bine la sfarsit!
In schimb am de vreo saptamana dureri de cap destul de tari. Aveti idee daca pot sa iau ceva?
Va pupic, Dea
valen spune:
Codruta si eu ma epilez cu ceara si pana acum nu mi s-a parut ca ar fi diferit. Stresata am fost la inceput pt. ca mi se parea ca poate afecta sarcina dar m-am linistit. Epilatul cu ceara poate produce contractii, dar ma tanand cont de faptul ca nu am inceput de curand acest lucru, nu ma poate afecta. Cosmeticiana mea a epilat fete care s-au dus apoi sa nasca, asa ca... nu vad problema. Totul este relativ si se poate intampla orice oricui, depinde de noi sa ne oprim atunci cand nu suntem sigure pe ceea ce facem.
mihaela_e spune:
Am uitat sa dau recomandara completa a drului meu: "daca ai chef de dulce poti sa faci o banana cu lapte cu blenderul sau iaurt de fructe in congelator - in loc de inghetata". Am inceput sa exersez chestia cu iaurtul inghetat si e OK, numais a nu-l lasati prea multe ore in congelator.
Cat despre epilat, daca totul este ok (cu sunt probleme cu placenta sau alte lucruri legata de riscul de avort) epilarea cu ceara nu are efecte secundare. In ultimele 2-3 luni de sarcina se recomanda pentru epilarea inghinala lama sau crema.
Mihaela 12+
Ioana75 spune:
Meme, 3 luni nu e devreme
. Eu am vrut sa ma programez in februarie la un alt ecograf, si mai aveau locuri doar in iunie ... Sint foarte "vinati" ecografistii buni in Bucuresti, si cum o programare nu te costa nimic, eu zic sa o faci de pe acum
.
mihaela_e, spor la pregatirile de nunta!
M-am gindit la tine si weekend-ul asta, daca te-ai dus la sala sau nu
. Eu sper sa ajung saptamina asta, ca nu se mai poate, mi se dubleaza picioarele de la atita stat
.
natydea, felicitari pentru primele 14 saptamini, si bine ai venit in trimestrul 2
!
Ioana
codruta_grg spune:
Mihaela cum adica probleme cu placenta? La mine este inserata jos....poate afecta ceva pe acolo? Iar contractii pot aparea de la durere sau de la caldura cerii?
Felicitari pentru nunta!!!!! Noi in 18 mai implinim 3 ani de la casatorie. E o luna super de frumoasa, cu multe flori si multa veselie....asa, ca primavara..
Codruta 20 saptamani
Hildegard spune:
Mamicilior mai stiutoare ca mine, sunt figura, ma tot tine emotia asat puternica ca merg la eko la 15.30 azi.....
Mi-e teama.....ma plang singura, da rnu am cui. Pe sotul meu l-am disperat destul, el ma incurajeaza si vine si el la eko.
cum va fi oare?
Vero 13+
jadi spune:
Eu ma epilez total inghinal si cosmeticiana mi-a recomandat sa o facem lunar ca sa imi fie mult mai usor spre ultimile luni.
La fel mi-a spus ca a epilat fete in ultima luna de sarcina ca sa nu fie nevoie sa se le dea cu lama la nastere.
Pe mine ma durea si inainte si acum a fost la fel.
Si ca sa fiu sigura ca nu patesc ceva am luat un no spa dupa epilare.
Meme1 spune:
Fetelor, cat de mult v-au crescut sanii? eu nu eram f dotata inainte si nici acum nu pot sa spun ca s-au marit f mult. Problema mea este ca ma dor sfarcurile si nu prea suport sa le ating. Ma gandeam ca daca acum e asa, cum o sa fie oare cand bebe o sa vrea sa suga? exista ceva creme sau tratamente care sa intareasca sfarcurile? ca eu plang de-acum numai cand ma gandesc cat ma doare acum si nu atunci cand o sa fie si un mic(a) fomist(a) care o sa atenteze la ele.
Meme(14)
romana_74 spune:
Salut fetelor! Mamaaaa ce activitate... de abia v-am citit! Nu am mai intrat pt. ca Matei a fost foarte bolnav si m-a solicitat intens. V-am citit insa si va multumesc in primul rand celor care m-au felicitat pentru baietelul meu nr. 2, apoi la cele noi va urez bine ati venit si sarcini usoare si copii sanatosi, iar la cele care au aflat sexul bb-ilor sa va traiasca si sa fie sanatosi, indiferent ce sunt!
In legatura cu epilatul... eu la prima sarcina m-am epilat numai cu lama pentru ca eram asa de sensibila ca nu suportam durerea de la aparat. Acum vad ca nu mai am nici o problema si ma pot epila cu aparatul fara nici cel mai mic efort. Oricum inghinal nu ma epilez nici cu ceara nici cu aparat ca am vorbit cu un medic care mi-a spus ca atat inghinal cat si axial sunt ganglioni care nu trebuie deranjati cu agersiuni fizice si mecanice. Asa ca ma epilez cu lama, spre disperarea lui barbatu-mio care moare cand se barbereste, dar eu nu recunosc niciodata ca i-am folosit lama de ras!!!
Apoi despre durerea de cap de care cateva v-ati plans... hai sa facem un club ca si eu mooooorrrr de migrene!!! In schimb eu stau si indur si sunt super nesuferita!
Hai ca mai pove maine ca tre sa si muncesc! PA si sanatate!
ROMANA & MATEI(04.07.2003) si bb din burtica( 19 sapt)