Mamici de septembrie - octombrie 2005 (21)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Salut mamicilor!

Care a facut echo la 13 sapt?
Ce se vede?
Am intrat de ieri in 13 sapt. Azi am eko si am emotii. Poate sa fie probleme?
Eu nu am avut pana acum sangerari sau dureri mari ci doar asa intepaturi si greata.
Voi cum am fost sau cum sunteti?

Vero
13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Hildegard, se vede tot la 13 saptamini, chiar si degetelele de la miini. Dar depinde si de cit de performant e aparatul cu care iti face eco.

diana, da-ne UM si/sau DPN daca vrei, sa te trecem mai sus in listuta.

Pentru fetele care mi-au trimis PM: diseara va trimit raspunsul!

Fetelor, baietii si-au marit avansul, scorul e 5-3 in favoarea lor.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_e spune:

Buna dimineata dutzelor,

Desi nu am mai scris de o saptamana,totusi, printre picaturi v-am tot citit. La mine a fost o perioada infernala: multa munca, pregatiri pentru nunta si cate putin invatat pentru examen.

Felicitari noilor mamici bine ati venit, sa veti copii sanatosi si sarcini usoare.

pentru Karmenutza si Valen, ma bucur pentru vestile bune primite din partea voastra, si la fel pentru Ioana.

Saptamana trecuta m-am luptat cu un inceput de raceala, pe care am dovedit-o in 2 zile cu muuuuuuuuuulta lamaie cu miere (in ceai si mancata separat), aproximativ 4 lamai pe zi.

Intre timp am mai facut un control si totul este aproape ok. Aproape pt ca doctorul m-a mustruluit zdravan. In primul rand pentru ca am luat 5 kg in 3 luni. Urmarea: supraveghere stricta a alimentatiei si "nitel" dieta. Adica: fara paine (cu exceptia unei feliute de paine neagra), fara fainoase (exclus pateuri), fara dulciuri, fructe si legume in stare cruda, carne (numai ca nu o suport eu) de pui sau vita si peste fierte sau fripte, lapte si produse lactate, 1 ou pe zi obligatoriu. Nu manac dupa ora 6 seara decat fructe sau legume crude.

Este indicata putina miscare, adica bicicleta medicinala pe treapta I si nu mai mult de 10 minute, dimineata si seara si chiar inot.

Al 2-lea motiv de dojeneala l-a constituit purtarea pantofilor cu toc. Asa ca maxim tocuri de 5 cm pentru maxim 3-4 ore. Totusi, nici pantofii fara toc (absolut de loc) nu sunt indicati pt ca solicita coloana.

Va doresc tuturor o saptamana cat mai buna.

Mihaela 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Buna !
Ati scris mult de vineri pana azi, dar am recuperat acum citind.

Ma bucur sa aud vesti bune despre voi si bebelushii vostri.

Eu si cu atasamentu'(bebe) suntem ok, mandri nevoie mare ca i-am facut loc in casa bebelushului.
Noi stam in apart cu 3 camere : si camera copilului (decat 1 bucata pana acum: Victor) era cea mai mica din casa.
Asa ca am facut schimb fostul nostru dormitor este camera copiilor acuma.

Am muncit tot weekendul, baietii au pus parchet, si eu am luat toate jucariile lui Victor la triat.

Cam atat despre noi, ca trebe sa si lucrez

Cristina, mama lui Victor si a lui bebe (15 sapt)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Buna fetelor si o saptamina buna la toate.

Hildegard eu am facut un eco saptamina trecuta la 13+ dar nu cred ca era eco prea performant asa ca am vazut doar ca e dezvoltat cum trebuie si cum facea niste salturi tip " valurile Dunarii".
Eu astept eco morfologica din iunie la 24 de saptamini pentru clarificari suplimentare.

Anya, doctorita noastra face eco la fiecare vizita? Ca eu asa am impresia...

Jadi
14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Buna dimineata !

Nu am mai dat nici un semn de viata, pentru ca am fost racita si am stat in concediu medical. Acum totul este bine, am trecut peste raceala fara a lua nici un medicament, doar cu multa lamaie, miere, ceaiuri si alte leacuri babesti.

Astazi am facut si eu triplul test, abia astept rezultatul.Dar dupa masuratori totul este in regula, bebelul este foarte vioi si se pare ca pe langa cordonul ombilical, mai avem ceva...Ei, dr. a spus ca mai mult ca sigur ca este , dar la urmatorul control imi va spune sigur. Era la fel de sportiv si sprinten ca la ultima ecografie.

Bun venit noilor gravidute, sracina usoara si bebei sanatosi si voinici!

Felicitari viitoarelor mamici care au deja rezultatele (bune) de la triplul test si sa fie bine pentru toate!

Flavia 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Meme1 spune:

Salut fetelor si multumim pt mesaje.
Eu sunt acum in 14 saptamani si daca la inceputul sarcinii aveam undeva la 68-70 kg la o inaltime de 1.78 m, acum am 63 de kg si nu dau semne ca as lua ceva in greutate curand. Si asta fara greturi si mancand cat se poate de sanatos, cu legume, fructe, carne si tot ce scrie la carte. A mai patit cineva asa ceva? Este insa normal? Am tot citit de persoane care au slabit dar avand greturi in primele luni. Eu, nimic de genul asta, si totusi slabesc. Personal ma bucur, dar ma gandesc la bebe, oare e ok?
Inca un amanunt. Noi venim in tara in vacanta toata luna iulie si ma gandeam daca ar fi cazul sa mai fac o echo si in tara, avand in vedere ca aici in program sunt incluse numai doua, una de care tocmai am trecut la 12-13 saptamani si una la 31 saptamani, care va avea loc dupa revenirea din Romania. Cam care e timpul de asteptare pt un echo in tara si cam care ar fi medicul indicat pt asa ceva?
De asemenea, am de gand sa imi fac un stoc de ceaiuri si alte cele utile dupa nastere, dar nu prea stiu ce anume, asa ca as fi recunoscatoare tuturor celor care au idee legat de ce trebuie cumparat.
Multumim anticipat,

Meme & bebita (14 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Buna fetelor, bine ati venit celor noi!
Simodima, stiu ca suntem la acelasi doctor! Se mareste gasca, ce bine! Cand ai aflat sexul lui bebe? La 14 saptamani sau dupa?
Eu am emotii mari, diseara merg la dr Iosup sa il vad pe bebe. Teoretic maine fac fix 14 saptamani, dar dr Iosup a zis ca doar cateva ore (ma duc diseara tarziu) nu conteaza. Asadar ma consider 14 saptamani fix si sper sa vad si eu sexul lui bb. Ioana m-a incurajat si mi-a zis ca sigur se vede.

Sper sa nu fiu eu cea care mai echilibreaza balanta, va las pe voi Eu imi doresc tot un baietel si daca dorinta mi se indeplineste o sa conduca baieteii! Dar mai avem timp sa redresam situatia. Ma gandesc inca la nume, dr Iosup o sa ma intrebe cum il/o cheama si trebuie sa fiu pregatita. Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Kid2003 iti tin pumnii diseara si sper sa ti se indeplineasca dorinta. O sa echilibram noi balanta si spun asta pt. ca eu ma simt mamica de fetitza desi nu mi-a spus nici un medic asta. Pe 18 vin cu vesti noi dar pana atunci te astept pe tine, maine, sa ne spui cat de mare este pustiulica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La 13 sapt. cu un echograf bun si un medic la fel se poate vedea tot. Eu am "servit" la Medicover cu Magda Petrache si la Unirii cu Iosup si ce e important, pe langa aspectul general, conformatie...etc, translucenta pliului nucal. Iti poate spune si sex-ul. De asemenea vor verifica si inima lui BB (4 camere...), fluxul de sange in nustiu' ce artere ale tale care-l desrvesc pe BB, starea placentei, cordonul ombilical si starea colului tau (inchis, lungime). Cam asta pe scurt. Daca poate, ia-l si pe tati... sa-si vada puiul. La ecografiile de luna mica inca se poate vedea puiul intr-o singura "poza", mai tarziu nu se mai poate deact pe bucati si nu mai e chiar atat de spectaculos.
Jadi, eu imi fac echo si consult la Unirii si Medicover gratis, asa ca trec mai rar pe la medicul nostru comun. Dar cere-i de fiecare data sa vada piticul la eco (daca te vede la Giulesti- e gratis; daca te duci la Endocenter -e pe banii tai) ca nu strica si nu te va refuza. Din pacate echograful de la Endocener e cam...slab si neclar. Noroc ca stie medicul sa se uite.

pupici,
anya

Mergi la inceput