Mamici de martie - aprilie 2005 (26)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Danuta_t,unde stau finii vostri sa le fac si eu o vizita?
Eu sunt tare mandra de doctorul meu si sunt foarte multumita cum s-a purtat de-a lungul intregii sarcini, e drept ca ieri am avut ceva indoieli, dar era din cauza nerbdarii de a naste, nu am mai gandit rational.
Sa stii ca Letitia ne-a pacalit si pe noi nu numai pe voi...
In legatura cu parca imi e frica sa fac acum, nu stiu de ce, cu toate ca am auzit ca face chiar foarte bine, iar cu plimbarile....in fiecare seara ma plimba sotul meu cam 1 ora, 1 ora si jumatate si nici un efect!
Durerile inghinale ma chinuie in continuare foarte tare, dar se pare ca nu au legatura cu colul ci cu bazinul si ligamentele.
Acum sunt si eu preocupata cu epilatul, dupa ce am suferit la epilat, sa-mi cresca la loc pana nasc...?!?! oricum nu creste ca sa ma mai pot epila inca o data, deci cred ca va trebui sa folosesc lama si va jur ca nu am folosit-o niciodata pentru epilatul inghinal.Am de-a dreptul oroare de lama.Imi vine sa mor de ciuda!

Cred ca pana la urma imi iau inima in dinti si o punem de-o plimbarica... , poate se sperie Letitia si o ia la fuga! Oare sa o fac sau nu? Ce ziceti? Am vorbit si cu sotul meu si lui ii e cam frica....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Fetelor, a mai aparut o problema pe care nu o aveam inainte sa pierd programarea: daca nu recunosc contractiile? Daca nu mai am timp sa ajung sa imi faca cezariana??? Doctorul mi-a zis ca e suficient timp, dar parca mai patise o mamica aici pe forum care s-a dilatat prea tare si nu a mai putut sa ii faca cezariana....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Kathywsha ai incercat cu termometrul? Adica iei un termometru clasic si il pui in mod repetat in funduletul lui bebe. In felul asta il stimulezi si face caca. In cateva minute ar trebui sa obtii un rezultat. A doua metoda ar fi sa mananci tu ceva gen rosii, portocale si alte fructe care sa ajunga cumva in lapticul pe care il suge Iosif si sa-l desconstipe.

Clio nu e cazul sa intri in panica indiferent ce contractii simti . Dar daca sunt la intervale de timp din ce in ce mai scurte, dureaza din ce in ce mai mult si te dor din ce in ce mai tare inseamna ca esti in travaliu si ar trebui sa-ti suni medicul. In general trebuie sa mergi la spital cand ai contractii din 5 in 5 minute daca nu ai alte probleme si medicul nu ti-a recomandat altceva.

Andira nu cred ca-i prea sigur sa folosesti crema epilatoare, e plina de chimicale toxice care pot trece prin piele si ajunge cumva si in sange. Mamacita are dreptate, mai bine iei Bic-ul cu tine si lasi asistenta sa-si faca treaba. Mai ales ca trebuie ras chiar inainte. Degeaba epilezi tu cu crema cu cateva zile inainte.

Eu sunt de-a dreptul furioasa pe vantul asta. Nu mai pot sa ies cu bebemobilul sa-mi plimb fetita! Si tare m-am plictisit sa stau doar in casa, mai ales ca acum ma simt in sfarsit bine si e cam liniste pe aici fara Mariuca.
tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana Alexandra (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Oanamc la prima sarcina nu o sa ai problema asta. Travaliul dureaza cateva ore cel putin, nu te dilati chiar atat de repede. Abia la a doua ai surprize d-astea. Dar gandeste-te ca la mine au inceput direct contractii la 2 minute si durau cam 45 secunde si tot am avut timp de un dus, ingramadit lucrurile in bagaj si traversat Bucurestiul pana la spital, adica vreo ora si jumatate. Am ajuns cu dilatatie 3. E drept ca pana s-au cacait ei cu anesteziile multiple eram deja la dilatatie 7, dar au scos copilul fara probleme. Si asta fiindca eram la a doua nastere. La prima am avut contractii dureroase timp de 8 ore si abia aveam dilatatie 5 cand s-au hotarat la cezariana. Nu-ti mai face griji pentru orice!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana Alexandra (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

oana mai bine te pui pe treaba , si eu am auzit ca ar ajuta la declansarea travaliului, nu-ti fie frica , bebelina nu are ce sa pateasca

roxi nasol cu vremea asta, si am auzit ca asa o sa fie pana la sfarsitul saptamnii, si pe mine ma enerveaza, ba e cald ba e frig

tocmai am vorbit cu cineva care are o prietena care a nascut cu dr mea si cica ea nu a avut contractii, nu tu col deschis si tot, era in saptamana 38 si a operat-o vineri, azi e acasa si cica se simte super, si ea si bebelina sunt ffff bine, nu stiu ce sa mai cred, deci se face cezariana sau nu daca nu s-a deschis colul , dac nu sunt contractii si daca nu s-a rupt apa?

mamacita tu cum o sa procedezi? astepti sa se rupa apa sau ....????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Sa nu radeti de mine,va rog,dar am niste ore de trezire de-a dreptul penibile,pe la 11-11:30;ma mai cacai si cu micul dejun vreo ora,asa ca ajung si eu pe la ora asta sa citesc si sa raspund pe forum.De culcat ma culc pe la 12-1,dar fac un milion de excursii la toaleta,negocieri cu sotul ca sforaie si nu ma lasa sa dorm si gimnastica de intoarcere a burticii de pe o parte pe alta,astfel incat dorm foarte bine dupa ce pleaca el la serviciu,pe la 7-8.Astazi se gasise cineva foarte harnic,la ora 7 batea covoare de se auzea prin toate termopanele de pe lume.Pentru un om care doarme in medie 5 ore pe noapte de ani de zile(exceptand atatea garzi cand fac nopti albe),stau si ma mir ce capacitate de a dormi am si nu mi-o cunosteam!
Fetele,apropos de cezariana dupa sau inainte de declansarea travaliului,v-am spus ieri apropos de ce s-a intamplat cu Oana cum se clasifica ginecologii(vezi cu o pagina sau doua in urma).In oricare caz as avea incredere,pentru ca nu e bine sa scoti dr.din rutina pe care si-a stabilit-o si sa-l pui sa practice ceva nou pe tine.Copiii ies bine atat intr-un caz,cat si in altul,am asistat la cateva mii de cezariene ca si anestezist si va pot spune cu certitudine ca prognosticul este egal.Deci solutia cea mai buna,ca sa nici nu va stresati degeaba,este sa va lasati pe mana dr.pe care l-ati ales si despre care sigur pana acum ati avut timp sa culegeti referinte;asa cum e el obisnuit,asa sa procedeze.
Despre mine personal,va pot spune ca stiam de la inceput ca dr.mei fac cezariana programata(ceea ce mi-a convenit foarte mult,caci aveam indicatie de cezariana de la inceput)sau,daca e vorba de nastere vaginala,prefera s-o induca decat sa alerge de acasa.Daca as fi vrut sa evit inducerea,probabil ca as fi apelat la altcineva sau tot la ei,dar cu rugamintea de a lasa travaliul sa se declanseze(dat fiind ca statutul meu de colega imi permite sa-i rog ceva in afara obiceiului iar valoarea lor profesionala le permite sa faca ceva in afara rutinei cu care sunt obisnuiti).Sper ca am fost destul de clara,daca nu,aici sunt in continuare...
In alta ordine de idei,am intrat si eu ieri pe buburuza.com.In afara design-ului primei pagini,care mi s-a parut prea incarcat pentru un magazin virtual,mi-a placut ca se incarca f.repede si au deja destule produse la preturi competitive.Eu m-am uitat in special pe scaune auto,caci deocamdata nu am luat(avem un cosulet portabil pentru bb sa-l scoatem din spital)si aveau f.multe modele si la preturi mai mici decat pe bebelusul.ro.Mi-a mai placut o cadita cu hamac de la Farlin si scaun pentru baie tot de la ei.Ideea este ca inmultirea magazinelor virtuale nu poate fi decat un real avantaj,mai ales ca expediaza si in tara("in provincie"cum spun cei de la buburuza,de parca am avea impartirea administrativa antebelica si am fi de-o varsta cu strabunica!).Ma rog,or fi invatat altceva la geografie...
Ce ma enerveaza,adineauri era soare,acum e cenusiu totul,fix cand voiam sa-mi misc si eu articulatiile anchilozate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

pentru mamicile care au nascut prin cezariana si nu numai, tot citesc la subiectul ala cu alaptatul simulte mamic spun ca e bine sa ai pompa de muls in spital , si acasa, ca bebe nu poate suge in primele zile bine si trebuie musai golit sanul , voi ati cumparat pompa de san inainte de nastere sau dupa ce ati ajuns acasa, si care e cea mai buna?
am tot citit la subiectul cu alaptarea si m-a cam apucat frica fetelor, nu e chiar asa usor cu alaptatul , ba ca nu e lapte destul si urla bebe ca din gura de sarpe , ba ca e prea mult si ca se ineaca si iar urla si mai rau....ba ca au facut rani de le venea sa omoare pe cineva cand puneau pe bebe la san...zau ca m-am cam speriat.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Adriana,stai linistita,ce-au facut atatea mamici vom face si noi,ca n-om fi mai blege.
Desi voiam sa achizitionez pompa dupa ce nasc,caci s-ar putea sa n-am nevoie de ea,am zis ca pana la urma,mai bine sa fie si sa n-am nevoie,s-o fac cadou sau s-o vand,decat sa fie necesara si sa alergam in jurul cozii sa gasim ceva bun.
Dupa multe discutii,cautari si informari,am ajuns la concluzia ca,daca ai nevoie,cea mai buna e electrica(sigur ca ar fi buna dubla,dar acelea sunt prea scumpe,la 200-300$;in afara le au spitalele si le si inchiriaza,la noi exista infirmierele sau asistentele"mulgatoare",de ce sa se oboseasca sa cumpere pompe si sa le sterilizeze?).Despre firme,mi-e ca se considera reclama,dar am aflat si care sunt cele mai bune(daca vrei iti scriu PM).Eu mi-am luat una electrica de la Medela,arata f.bine,n-am indraznit s-o probez inca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Buna, buna!

Adriana, cel mai bine ar fi sa-ti iei pompa de pe acum pentru ca mai mult ca sigur o sa ai nevoie. Asa cum spune Mamacita, cea mai buna pompa este cea electrica, dar mie, personal, mi s-a parut prea scumpa, mai ales ca am descoperit produsele BabyNova, foarte bune, printre care si pompa, manuala, tip siringa, cu care am reusit eu sa-mi desfundat canalele, si ti-o recomand avand in vedere ca eu mi-am facut treaba cu ea! Cu alaptatul, ai dreptate, si eu m-am chinuit, unde mai pui ca dupa o luna am ramas fara, iar vina a fost, cred, si a mea, pentru ca am avut si o depresie urata. Conteaza foarte mult starea de spirit... Poate ai sa ai noroc si nu ai sa te alegi cu ragade, dar mai bine sa-ti iei un bephanten, sau si mai bine un garmastan. Faza mai nasoala la bephanten e ca se duce greu de pe mamelon. In primele zile, in spital, am stat aproape non-stop cu Stefan la san (asa am facut si ranile), iar bephanten-ul este unsuros. Doctorita mi-a spus sa nu ma spal cu sapun ca este parfumat si apoi bebe nu o sa vrea sa se apropie din cauza mirosului, iar numai cu apa se ducea cam greu. Plus ca nici nu prea avea cand sa-si faca efectul, pentru ca imediat ma spalam, il lasam cel mult jumatate de ora ca Stefan plangea tot timpul de foame. Ai mameloanele formate? Eu nu le-am avut si chiar nu pricepeam de ce toate asistentele si doctorita veneau si ma trageau de sani in toate partile sa vada daca am lapte si imi spuneau ca nu am mameloane...

Oana, bebelina ta se lasa asteptata, lasa ca asa o sa fie intalnirea si mea emotionanta!
Rrox, ai niste minunatii de fetite! Imi doresc si eu o fetita...

Fetelor, spuneti-mi si mie daca stiti produse (ceaiuri, pastile, etc) eficiente la slabit, ca nu stiu ce sa ma fac... Da' chiar deloc nu slabesc! Si nu mananc paine, mananc putin si des, fara grasimi, si parca mi s-a blocat organismul! Si nu mai pot de ciuda ! Eram slaba si aveam un corp care imi placea foarte mult si acum.... sunt imensa! Nu pricep - sunt mamici care slabesc intr-o luna chiar.. si eu...

Da, in alta ordine de idei, va asteptem viitoare mamicute ca povestea marii intalniri! Ati ramas cateva pe baricade!
Inca putintica rabdare si curaj!

Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocrainic spune:

Salutare burtici , mamici si bebelusi, de abia prididesc sa va citesc, din cauza fusului orar, mi se trage!!!
Oanamc- draga de tine prin ce urcusuri si coborisuri sentimentale ai trecut in ultimele 24 de ore. E important sa fi impacata cu decizia medicului tau!Si intradevar ce frumos va fi cind va vrea ea bebica sa vina de buna voie!
Mamacita-ii vi tu de furca tensiunii mari, si bine ca Alexandru e bebel mare deja!
Mamanati-ai procedat corect si safe mergind la control, si nu consider ca ai de ce sa te simti jenata, esti in luna a 9a, se poate intimpla din moment in moment, si asta este, la prima nastere nu suntem nici una experte in cum o sa simtim momentul. E frumos descris in carti si cind citesti pari atotstiutoare, dar cind sa experimentezi pe propria piele sunt convinsa ca nu mai e asa de simplu! Si eu sunt tot asa de speriata, daca se rup apele si e nu imi dau seama, cu tot cu streptococul meu cu tot! Nu intotdeauna este ca o imensa "inundatie", poate fi si foarte discret ca si in cazul Roxanei. Habar nu am, o sa vedem!
Danna_J-felicitari pt DVD si pt ziua sotului, LA MULTI ANI! Ce filme ati vazut la noul aparat?

Eu sunt in continuare tot pe drumuri toata ziulica, si ultimele zile au fost superbe, mai mare dragul de umblat prin oras. Tot sper sa se termine o data treaba, dar parca tot mai rasare cite ceva! Acum mai astept sa soseasca fotoliul pt alaptat si burtiera. In rest nu cred sa-mi mai treaca prin cap vreo idee de alte cumparaturi.
Bebele meu nu prea da semne ca ar vrea sa vina pe lume inca, tot cuibarit sub coastele mele, dindu-mi cite un sut zdravan in partea dreapta, nu as putea spune chiar ficat. Miine mergem din nou la tanti noasta chinezoaica, sa vedem ce ne mai zice! Sunt bucuroasa ca a venit kit-ul pt recoltarea celulelor din cordonul ombilical, asa ca pot de acuma sa tot nasc linistita! De fapt, mai avem bilete joi la o piesa de teatru(Gloomy Sundays), in care rolul principal e al unui roman, care am auzit ca face un rol de milioane, de vreo doi ani tot zicem ca vrem sa vedem piesa si nu am avut ocazia. Asa ca acum cind avem biletele luate, trebuie musai s-o vedem, deci sa nu vina bebe pina vineri! Glumesc...

Va pupilesc pe toate si va doresc o zi de primavara minunata! Eu fug la nanic,
Oana si David (39 sapt)

Mergi la inceput