Mamici de martie - aprilie 2005 (26)
Raspunsuri - Pagina 13
mamanati spune:
Buna fetelor,
Sa va povestesc cum am ajuns si eu azi la medicul meu de la maternitate la un control si la eco neplanificat. In noaptea asta credeam ca pe la amiaza o sa-mi tin puiuta in brate. Am avut contractii dureroase si dese si parca mi s-a scurs si ceva lichid amniotic. Dar a fost alarma falsa. Ma simt atit de prost fata de medic. M-a controlat si mi-a spus ca am colul nepregatit sau inchis. Controlul asta mi s-a parut ingrozitor de dureros!!! Bataile inimei fatului se auzeau bine. M-a trimis la eco. Medicul de acolo mi-a spus ca lichid am suficient, si ca la eco totusi nu se vede daca sa-u fisurat membranele. Mi-a spus sa urmaresc in timpul zilei daca am scurgeri... Mai erau si 3 stagiare in cabinet. Imi venea sa intru in pamint de rusine. Ma tot gindeam ce s-a intimplat noaptea. De contractii dese si dureroase puteam sa jur ca au fost, de "ape"... nu mai stiu ce sa cred... Ziua parca totul a fost OK , bebelusa activa cu pauze de somn. Nu m-am gindit vre-o data ca voi nimeri intr-o situatie atit de jenanta.
La eco mi-a spus ca fetita corespunde termenului de 36 sapt. desi azi avem 38. Deci se mentine aceasi discrepanta de 2 saptamini. Si are doar 2, 500 kg. Asa ca totusi poate e bine ca nu a fost azi.
Asa ca draga Oana, sa le mai lasam pe bombonelele noastre sa mai savureze caldurica din burtica. Tu cel putin erai pregatita, iar eu m-am programat la manichiura si epilare pe saptamina asta.
Imi venea sa-l rog pe medic sa ma examineze cu ochii inchisi.
Roxana, de mult asteptam pozele cu tine si ingerasii tai. Sunt asa de dulcele!!! Da pe aia mica imi vine s-o pup toata.
Hiroral,mica ta japoneja ta se face tot mai frumoasa. E adorabila.
Pupici la toate si noapte buna.
B.N.
andira spune:
Oanamc, ma bucur ca te-ai mai linistit... Oricum, gandeste-te ce putin mai avem! Multe mamici mi-au spus sa ne bucuram de perioada asta cat mai mult, oricat de nerabdatoare am fi, zilele astea sunt unice. Chiar si la a doua sarcina, nu vom mai avea linistea de acum.
Pe mine ma chemase doctorul sa nasc saptamana trecuta, si n-am vrut eu. Am considerat ca atata vreme cat bebele nu-mi da nici un semn ca ar vrea sa iasa, sa o mai tin cateva zile..
Stiu ca tu erai pregatita, dar cele cateva zile vor trece ca gandul, nici nu o sa stii...
Asa ca, mult a fost, putin a ramas! Capul sus!
Fetelor, dati-mi va rog si mie un sfat: miercuri m-as duce si eu la controlul final, si nu stiu cum sa fac cu epilatul. Nu ma pot epila total, nu rezist. Mi s-a facut rau in luna a 8-a numai de la pensat...Era cald in cabinet, nu aveam aer, nu stiu. Cert e ca nu pot suporta un epilat total acum. Aveti idee daca pot incerca o crema depilatoare? Face cumva rau bebelui? Asta ca sa nu recurg la Bic, mai ales ca nu mai vad peste tot... 

Si nici nu m-as lasa pe mana asistentelor la spital...
Sau nu mai e nimeni ca mine acum? ![]()
![]()
rrox3 spune:
Nati fii foarte atenta cu membranele. Daca se fisureaza si stai asa mai mult de 24 de ore (dupa unii 12 ore) este pericol de infectie pentru bebe, poate urca vreun microb pana la el. Acum, cu Ioana, nici eu n-am sesizat de la inceput ca s-au fisurat, era doar ceva mai multa umezeala in zona, dar nu curgea practic nimic si am stat asa de seara pana a doua zi dupa-amiaza. Din cauza asta a avut Ioana leucocite atat de multe si a necesitat tratament cu antibiotice. Asa ca te sfatuiesc sa urmaresti foarte atenta umezeala din zona, daca e mai abundenta ca de obicei nu te sfii si deranjeaza-l din nou pe medic. Nu ai de ce sa te simti prost, e normal sa mergi la medic daca ai contractii dureroase si esti in luna a 9-a. Daca bebe e intr-adevar inca sus (se mai pot insela la asta medicii, cand stai intinsa poate parea ca e sus si cand te ridici in picioare sa fie totusi jos) atunci probabil ca nu s-au fisurat nici membranele, dar mai bine fii atenta. 
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si
Ioana Alexandra (n. 23 martie 2005)
mamacita spune:
mamanati,rrox are dreptate;si nu te mai rusina atat,ca asta e treaba medicilor si nu esti singura gravida in luna a noua care se duce la control si nu naste in acel moment.Important este sa fii atenta la schimbarile care au loc.Cu rusinea nu faci nimic;chiar daca te mai duci la cateva controale din astea,gandeste-te ca important e binele bebitei.
andira,cu riscul de a nu parea atat de cosmopolita,eu declar sincer ca n-am suportat niciodata epilatul.E adevarat ca acum nu ma mai vad,m-am ras numai in oglinda pentru ultimele controale,dar mi-a iesit destul de bine.Oricum,eu,ca si multe alte colege ale mele care au nascut,preferam rasul cu lama proprie-bineinteles-dar facut de infirmierele noastre chiar inainte de operatie cu dezinfectie cu betadina.Nici una n-a avut macar un cosulet,in timp ce dupa unele epilari am vazut niste stafilococii cutanate groaznice.Indiferent insa ce metoda alegi,acasa,la spital sau la cosmetica,de baza e dezinfectia atenta!
kathywsha spune:
Mamacita, eu toata sarcina am oscilat intre 14 cu 9 si 13 cu 7...iar cand eram pe punctul de a naste am avut peste 15 (dar eu am fost campioana la kg 40...de cand am venit din spital am dat jos 15kg). Eu cred ca trebuie sa stai linistita si sa nu te stresezi de nimic.
Dintre mamici, stie cineva un remediu pt. un bebe constipat care mananca mixt?
andira spune:
Neata!
Nimeni, nimeni, toata lumea doarme?...
Fetelor, va rog, dati-mi si mie un raspuns, care aveti idee sau ati folosit: pot sa utilizez crema depilatoare acum?
Pupici!
clio spune:
Neata, fetelor!
Mamanati, nu-ti mai face atatea probleme.Mi se pare normal sa suni si sa mergi la control atunci cand ti se pare ceva suspect...Doar esti gravida in 9 luni...Eu i-am dat o alarma falsa medicului meu in 34 saptamani!Si m-am simtit destul de prost, dar asta a fost!Noroc ca este destul de intelegator!Cat despre rusine, eu am incercat sa ma "educ" psihic cu mult timp inainte de momentul final, mai ales ca pe parcursul sarcinii nu am avut parte decat de ecografii, nu si de controale propriu-zise...Cu atat mai dificil!Intr-un fel ar fi fost daca asta se intampla regulat si intr-un fel este sa te rezesti dintr-o data cu o mie de perechi de ochi "asupra ta".Eu zic sa te linistesti, sa incerci sa te obisnuiesti cu ideea ca nu esti nici prima, nici ultima...
Rrox, esti extraordinara cu sfaturile tale.In mesajul pentru Mamanati, m-ai luminat si pe mine in privinta fisurarii membranelor!!!
Inca ceva, cand ar trebui sa intru in panica privind contractiile? Mi se intampla destul de des sa am contractii dureroase, insa nu la un anumit interval de timp...
Andira, eu pana in luna a opta m-am epilat total cu ceara...Acum nu mai vreau sa risc, desi as suporta durerea, asa ca am folosit lama.Mi-am zis ca n-o fi foc cateva saptamani!Si m-am si descurcat cu ea cu calm si rabdare singura-singurica!In privinta cremelor, nu stiu ce sa zic...Eventual intreaba-l pe medic(adreseaza-i o intrebare "no name" pe site )...
Nicoleta si bebelusa +38
adrianafedorca spune:
NEATA FETELOR,
cam liniste pe aici , inca nu v-ati trezit? eu m-am trezit pe la 6 de foame, am mancat si am adormit la loc, si parca as mai dormi un pic
andira chiar nu stiuce sa-ti zic de crema epilatoare, n-am folosit niciodata, eu ma fac cu ceara, sper sa nu ma apuce taman acum oricum o sa ma fac cat mai aproape de ziua Z, sper sa nu patesc si eu ca Oana, sa ma epilez, sa ma coafez si sa ma trimita doctora acasa
ce sa va mai zic numar zilele pe calendar si ma rog sa treaca mai repede sa vin dr mea inapoi sa merg la control pe 20 si sa-mi spuna ca pe 22 facem cezariana cum am stabilit, in rest plictiseala maaaaareeeeeeee
apropo ati vazut ca s-a deschis magazinul buburuza? m-am uitat si eu de curiozitate, dar nu prea am ce sa cumpar ca am luat de toate pt bebelinul meu
va pup
Adriana
si bebelinul 37+
danuta_t spune:
Oana, sau tu, sau Letitia va tineti de glume cu noi, galeria de mamici si burtici.
Nu-i bai, las, ca e mai bine sa vina bebelina cand vrea ea.
Dar poti incerca diverse chestii, poate o pacalesti - pe langa
, mai sunt plimbarile si ceaiul din frunze de zmeura.
Ieri n-am reusit sa intru pe net, asa ca noutatea asta n-am aflat-o decat acum. Asa ca aseara, sotul a mai trebuit sa suporte cateva istericale de la mine: m-am tot plans ca eu nu sunt pregatita, ca vreau sa stiu cand o sa vina bebe, si te-am tot dat de exemplu ca ce bine e sa stii exact cand nasti, parca esti mai pregatit.
Dar nu inteleg un lucru : tu te plangeai de dureri inghinale destul de mari - asta nu inseamna ca bebe e pregatit, bazinul si colul se largesc, etc, etc ?
In legatura cu dr tau, eu numai lucruri bune am auzit despre el. Si sa stii ca si al meu nu pare sa vrea sa forteze nasterea in vreun fel. Prefera controale tot la 2 zile si sa-l scoata doar atunci cand va fi in pericol sau cand va da semne ca vrea el (indiferent daca momentul ales de bebe ii convine sau nu). Eu zic ca sunt de apreciat doctorii care pun pe primul loc sanatatea/refacerea lui bebe si a mamei si nu programul lor propriu (sunt multi care prefera cezarienele tocmai ca le programeaza, si nu mai vin cu noaptea in cap pentru o alarma falsa).
Desi pentru mamici, tare bine ar fi sa stie dinainte (asa cred eu acuma).
Bebe e mult mai agitat in ultimele seri (ma culc din cauza durerilor pe care mi le provoaca jos de tot - ma gandesc ca poate se pregateste si el). Cred ca nu mai apucam inca un week-end in 2.
Ieri am fost la coafor (sa nu se sperie bebe cand o sa iasa afara) si apoi am mers in vizita la finii nostrii - gravidele care merg la ei in vizita nasc in 2 zile (au fost deja 2 cazuri din 2, asteptam acum rezultatul vizitei).
Ce bine ca mai sforaie si alte gravidutze. Asa de bucuroasa am fost, ca l-am si sunat pe sot la servici sa-i dau vestea cea buna. M-am mai linistit.
O zi frumoasa la toata lumea,
Dana si bebelica sapt.39+

Ti-am spus ca vei fi chiar fericita ca s-a intamplat asa!