Mamici de martie - aprilie 2005 (26)
Raspunsuri - Pagina 12
mamacita spune:
Oana,m-ai mai luminat(oarecum).Intr-adevar sunt ginecologi care te cheama programat in jur de sapt.39,atunci cand e foarte sigura varsta sarcinii(deci daca ai cicluri regulate,stii sigur data UM etc.) si-ti fac cezariana indiferent ca s-a declansat sau nu,ca e colul pregatit sau nu samd,si sunt ginecologi care asteapta sa se declanseze,indiferent ca au hotarat ca vor face cezariana dinainte.Tu,din cate am inteles din explicatiile ulterioare,ai cam picat la mijloc:adica dr.tau prefera sa astepte declansarea,dar tu l-ai cam strans cu usa cu programarea si el nu s-a aventurat sa-ti faca cezariana,chiar daca esti la termen,fara semne de declansare.Motivul pentru care unii dr.doresc un debut macar de travaliu este ca bb are plamanii mai bine pregatiti ptr.respiratie,ca se considera ca la debut de travaliu incepe si un fel de"stoarcere"a lor de lichid(scuze ptr.exprimare,dar sa inteleaga tot omul),deci nu sunt de combatut;pe de alta parte,daca bb e la termen si supravegherea neonatala e de calitate,nu sunt riscuri.Deci,in concluzie,rabdare si totul va fi bine(sper sa nu nasti odata cu noi pe 25![]()
![]()
)!
oanamc spune:
Am mai primit o parere oarecum avizata; am o cunostinta care lucreaza ca asistenta a anestezistului la sala de nasteri si mi-a explicat ca daca eu nu sunt pregatita de nastere cand imi face cezariana placenta se desprinde mai greu si pot ramane resturi care pot provoca infectii, iar curatirea(lohiile) se face mai greu.
Asta cum vi se pare?
clio spune:
Intru si eu pe forum si...surpriza:o gasesc pe oanamc in mijlocul discutiilor...acasa...
Oanamc, nu este o parere avizata, insa mie mi se pare mult mai normal sa lasi sa se declanseze travaliul..este mult mai firesc.Si eu prefer lucrurile programate, nu-mi place sa fiu luata pe nepregatite (nearanjata, neepilata, fara manichiura
), insa este mult mai firesc sa lasi natura sa isi faca treaba.Este doar o parere...
Cristinatwo, multumesc pentru informatii 

.Din cate inteleg, oricum voi avea probleme.Livretul de familie nu este ridicat de la Oficiul Starii Civile...desteptii nu ni l-au dat la cununia civila, iar noi numai la el nu ne gandeam...In plus, ne-am mutat in toamna in casa noua, si desi eu mi-am schimbat buletinul cu noua adresa,sotul nu a reusit sa si-l schimbe...Categoric va fi dificil 

Cat despre bonificatii, habar nu aveam...
Nicoleta si bebelusa +38
ligia13 spune:
Fetelor nu vreau sa fiu pisaloaga, dar vad ca-i multumiti lu CristinaTwo pt niste informatii.
La ce pagina sunt astea? Ca sa citesc si eu ca pare ca v-a zis ceva interesant!
Scuze!(se pare ca am citit pe diagonala)
rrox3 spune:
Oanamc asistenta are dreptate. Cand bebe declanseaza travaliul este declansata defapt o activitate hormonala care produce contractiile si fireste ca ajuta la desprinderea placentei si apoi la eliminarea lohiilor si instalarea lactatiei. O eventuala hemoragie a uterului (in locul de prindere al placentei) este deosebit de periculoasa chiar pentru viata mamicii fiindca se pierde o mare cantitate de sange intr-un timp foarte scurt. Concluzia ar fi ca asteptarea asta e benefica atat pentru recuperarea ta postoperatorie cat si pentru bebe. Gandeste-te ca si bebe trebuie sa fie pregatit pentru marea aventura a trecerii la viata extrauterina, are si ea nevoie de un "epilat, coafat si unghii frumoase" specifice ![]()
Kathywsha si Ioana s-a nascut cu eritem, din cauza asta au pus-o si la lampa cu ultraviolete zicand ca va avea icter mai puternic pe fondul eritemului si al prematuritatii. Si secretii la ochisori a avut, dar i-am cumparat eu ser fiziologic si am sters-o cu comprese sterile, medicul nu parea prea preocupat de ele. Nici mie nu mi-a placut de doctorita Ancar fiindca nu venea niciodata sa-mi spuna nimic despre copil si trebuia mereu s-o vanez eu pe coridoare si chiar si asa abia lega trei vorbe. Asta in conditiile in care am stat 6 zile in maternitate din cauza problemelor cu fetita. Am avut noroc sambata si duminica ca a fost doctorita Sicoe de garda si a venit in fiecare zi s-o vada pe Ioana si mi-a explicat ce si cum.
E clar ca nu l-a verificat ca lumea pe Iosif la nastere, fiindca nu-i normal sa nu descopere o fractura , chiar daca nu se vede, ea ar trebui sa palpeze, mai ales la un copil de 3,8 kg. nascut normal. Dar acum nu mai conteaza decat sa se repare fractura si sa fie Iosif bine. Cred ca e o idee foarte buna sa-l infesi ca sa-i stea manuta imobilizata.
multi pentru Iosif!
Clio nu o sa ai foarte mult timp sa-i alegi un nume la maternitate fiindca a doua zi va trebui sa mearga sotul tau sa o declare si sa-i scoata certificatul de nastere, fara asta nu puteti scoate copilul din maternitate si in general se sta 3 zile in spital.
Danuta t aproape toate gravidele sforaie din cauza nasului infundat si a burtii barosane. Si proaspetele mamici inca sforaie. La maternitate eram 4 in salon si noaptea cand ma trezeam pentru Ioana le auzeam pe celelalte sforaind in cor
Din fericire trece si asta.
Hiroral si buricul Ioanei face mereu cojita. O sa dispara pana la urma.
Cristinatwo multumesc pentru localizarea magazinului barza. Cu prima ocazie ii fac o vizita, poate chiar cu Ioana cu tot, deja peste doua zile facem 3 saptamani, suntem fete mari, chiar daca inca n-am ajuns la dpn ![]()
Multumesc tuturor pentru cuvintele frumoase la adresa fetelor si pozelor! In curand sper sa postez poze cu o mamica mai supla care sa se asorteze mai bine cu doua domnisoare dragute ![]()
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si
Ioana Alexandra (n. 23 martie 2005)
oanamc spune:
Tocmai am gatit ceva bun, am papat si acum ma simt mult mai bine.Asa fac eu terapie: in bucatarie
.
Fetelor, aveti dreptate, eu trebuia sa ma gandesc la asta mai inainte si sa nu insist cu programarea,dar cred ca nici doctorul nu se gandea ca o sa ajung la termen fara nici un fel de "semne".Ma bucur ca bebe sta mai mult, poate recupereaza si retardul de crestere, poate de asta nici nu se grabeste, e constiincioasa.
Acum bebelina mea da vesela din piciorute.Mi-o si imaginez cum rade de noi ca a reusit sa ne pacaleasca...![]()
danna_J spune:
Draga Oana, mi-a placut foarte mult ce a scris Rrox, si are atat de multa dreptate Gandeste-te ca si bebe trebuie sa fie pregatit pentru marea aventura a trecerii la viata extrauterina, are si ea nevoie de un "epilat, coafat si unghii frumoase"... imi dau seama ca ai fost foarta dezamagita dar uita ca ai si trecut prin asta. Papa, bucura-te inca de burtica, de tati si un sfat pe care eu il pun in aplicare de cate ori am ocazia... ca sa grabesti venitul bebe-ului pune-te pe treaba :) impreuna cu sotul si
de cate ori ai ocazia ! Oricum, iti doresc succes, lasa ca mai e timp nu stii niciodata ce se putea intampla, apoi bebita ta te va adora si daca nu o sa fi la patru ace, asa cum probabil multe dintre noi nu o sa fim, dar suntem noi insine cu dragostea si daruirea care sunt atat de naturale si importante si mai mult nici ca avem nevoie! Te pup si te incurajez, sa mai ai putina rabdare, si o sa fie bine, asta stii tu deja !
mamacita spune:
oanamc,nu-ti mai face griji si ganduri;treaba cu placenta e poveste,pentru ca eu stiu exact cum decurg cezarienele si cum se desprinde placenta,cum se curata uterul.Dar nu are nici o importanta,intotdeauna naturalul va fi mai sanatos decat ceva artificial,fortat,asa ca TOT RAUL SPRE BINE,vei vedea ca vei chiar fericita ca s-a intamplat asa!Plus ca tu esti foarte frumoasa,nu ai nevoie de aranjamente;mai greu a fost impactul psihic,dar cred ca,si cu ajutorul nostru,deja ai depasit momentul si astepti optimista sosirea domnisoarei!Multi pupici!
teodora racz spune:
Oana parca medicii nostri sunt gemeni.Acelasi lucru l-am patit si eu astazi la cabinet.Am fost convinsa ca ma va chema la maternitate in aceasta sapt.Cand colo mi-a spus ca trebuie sa se declanseze nasterea,sa am cat de cat contractii si sa nu ma speriu ca totul va fi bine.Am crezut ca ma va programa si pe mine si gata.Dar mi-a mai spus ca astfel se curata mai bine organismul si copilul trebuie sa participe putin si el.Nu sunt foarte fericita de aceasta situatie dar asta e.
Teodora si bb.38+
oanamc spune:

Cat am fost de distrusa dimineata, atat sunt acum de linistita.
Chiar sunt convinsa ca asa e cel mai bine, ca bebe sa vina cand vrea.
Teodora, sunt sigura ca avem noroc cu asa doctori.
Acum imi pare tare rau ca nu am ascultat de la inceput si m-am indoit de el, chiar l-am banuit de niste chestii aiurea cand el voia doar binele meu si al bebitei.
Mai tineti minte cand aveam banuiala ca nasc cu doua saptamani inainte de termen? Cred ca in sarcina amortesc toate simturile, m-a lasat memoria, intuitia imi joaca feste ...

Va pup si va multumesc pentru sprijin.Nu stiu ce as fi facut fara voi, nici nu vreau sa ma gandesc!