Mamici de martie - aprilie 2005 (26)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lantana7 spune:

Clio, stai linistita, ca si la noi e la fel in privinta numelui. Ne gindeam ca o sa apara copilul si noi nu ne-am hotarit! Lista noastra este destul de limitata insa. Vrem un nume romanesc (pen'ca nu mi-am inchipuit niciodata ca pe copilul meu o sa-l cheme Richard sau William sau mai stiu eu cum...), dar sint foarte putine nume care sa se pronunte bine si in engleza. Si nu vreau sa fie dupa aceea copilul meu frustrat ca merge la gradinita sau la scoala si ii stilcesc astia numele cine stie cum. (eu am avut experienta asta aici, cind mi-am facut masterul, fiecare profesor avea pronuntia lui, desi nu am un nume asa de complicat, Ioana, dar pentru ei era cu totul altfel...ca de numele de familie nici nu mai vorbim!) Daca ar fi fost fetita, am fi avut mult mai multe optiuni, dar asa... ne tot stoarcem creierii sa mai gasim nume ca sa avem de unde alege si...tot sintem limitati.
Asa ca fii fericita ca tu ai atitea optiuni. Pina la urma sint convinsa ca o sa-i alegeti un nume foarte frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Buna dimineata la toata lumea !

Oana, am asa niste emotii pentru tine. Primul gand dupa ce m-am trezit a fost la tine si puiuta ta. Probabil ca esti deja la spital, o sa ne gandim toate la tine astazi (sper sa nu sughiti prea tare din cauza asta ).

Gabrianah, felicitari pentru baietelul tau. Sa creasca frumusel, sanatos si voios.

Fetelor, uite ca mai am si eu o intrebare pe ultima suta de metri de gravidutza. Cat este de normal sa sforai fiind gravida ? Tot uit sa il intreb pe dr, mie nu mi se pare ceva grav, dar ma tine de vreo 4-5 luni si deja incep sa fiu stresata ca n-o sa mai imi treaca niciodata. Daca nu trece dupa ce nasc, a doua zi ma si duc la un orl-ist sa imi faca ceva; nici nu pot sa dorm bine, ma trezesc de propriul sforait . Plus ca ma simt super nasol si fata de sot (el e un dulce, face glumite pe tema asta, dar chiar imi pare tare rau sa il chinui in halul asta).

O zi frumoasa la toata lumea - bebelusi , mamicute si burticutele restante !

Dana si bebelica sapt.39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

neata burtici si mamici,

ce faceti? eu am dormit rau de tot azi noapte , m-am foit de 1 milion de ori si m-am trezit de 2 milioane de ori sa merg la toaleta, si asta e numai vina mea pt ca pe mine ma gaseste seara inainte de culcare setea, asa ca nu prea m-am odihnit, si daca dorm dupa amiaza la noapte ma uit pe pereti , nu mai stiu cum sa fac...

oare oana ce face? cred ca a terminat operatia de mult parca zicea ca la 9 incepe, oare cum e mai bine sa faci cezariana, dimineata sau seara ? eu mai am 10 zile pana la uramatorul control dar parca ar fi 100, asa de mult imi doresc sa scap sa-l vad si eu pe bebelin sa-l pupacesc tot,

clio se zice ca atunci cand o sa vezi bebelusul o sa stii ce nume sa-i pui, eu daca aveam fetita ii puneam Anastacia , imi place la nebunie , de fapt al 2lea bebe o sa fie fetita si asa o s-o cheme

danuta_t sa stiica si mie mi-a zis sotul ca am inceput sa sforai si face misto de mine, probabil de la faptul ca avem nasul infundat mai tot timpul, si probabil o sa treaca dupa nastere, daca nu asta e acum ce sa fac, si el sfaraie cateodata de trezeste blocul

roxi ti-am vazut pozele sunteti niste minuni de fete , si avem carucioare la fel, gasisem unul pe albastru dar nu mi-a placut asa ca am luat cu rosu ca al tau, l-am vazut in poza, chiar daca eu o sa am un baietel, mi-a placut la nebunie caruciorul imi vine sa ma plimb cu el prin casa , sa nu credeti ca n-am facut-o cand l-am luat

va pup si ma duc la patut ca iar se umfla picioarele revin mai tarziu sa vad ce face oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Aseara iar n-am reusit sa intru pe forum,turbasem,s-ar parea ca de data asta era legat de conexiunea mea de net.Bine ca am apucat sa-i urez de bine Oanei.Ma si gandeam ca fix de azi in doua saptamani,cu ajutorul lui Dumnezeu,voi fi in aceeasi situatie.De-abia astept!Deci,ligia13,nu esti singura programata pe 25 la cezariana,iar mamicile de pe lista ne-au promis ca ne asteapta si pe noi.
rrox3,radiaza iubire materna din privirea si de pe fata ta,iar fetele sunt niste scumpe.Privindu-le,mi-am adus aminte de propriile fotografii cu mine si sora mea,intre care exista o diferenta de 5 ani,si la fel de incantata o tineam in brate,am invatat-o sa vorbeasca etc.Sa-ti traiasca,sunt niste comori,ai facut treaba foarte buna,iar tu sa-ti pastrezi zambetul nealterat de-a lungul anilor!Daca ma vor tine balamalele si va vrea D-zeu,nu as vrea nici eu sa-l las singur la parinti pe Alexandru,dar deocamdata sa vedem prima minunica.Tensiunea mea a tot stat pe 140/90,pana cand duminica i-a venit ideea sa ma incerce cu 155/100,dar a fost aspru sanctionata cu un antihipertensiv folosit in sarcina,metildopa(comercial Dopegyt),aseara si azi stationand in consecinta pe 130/95.Sa nu faca figuri cu mine,ca a incurcat-o!Ii voi da tf.si ginecologului sa-i povestesc cum am pedepsit-o prompt.
Pupici si vorbim mai incolo!De-abia astept mesajul sotului Oanei(daca n-o sa-i tremure prea tare mainile ca sa ne scrie)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora racz spune:

Fetelor am inima cat un purice!Oare Oana a nascut?Eu cred ca a terminat la ora asta si este treaza deja;precis ca si-a vazut si bb.
Azi dimineata m-au apucat si pe mine niste durerisi primul lucru la care m-am gandit a fost ca nu m-am spalat aseara pe capDaca ma prindea nascutul fara sa fi fost spalata pe cap?Mare tragedie!Asa ca chiar mai inainte am terminat treaba!
Ce bine ca mai aud ca si voi sforaiti!Mie mi-a fost rusine sa scriu despre acest lucru!
La ora 14 am programare la dr.si revin dupa cu noutati!

Teodora si b.38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hiroral spune:

Buna fetele tot eu din nou!
Mamicile care ati nascut vi se intampla sa transpirati noaptea si abundent nu asa?...Eu ma trezes noaptea sa-i dau san fetitei si de atatea ori cat ma trezes de atatea ori ma schimb de haine.Ma trezesc uda toata si in camera nu sunt decat 21-22 de grade.Poate asa voi scapa si de kg in plus ce au ramas
In privinta buricutului bb: Fetitei mele i-a cazut insa inca ii mai curge sange cate putin cand face baie si o curat cu spirt dar apoi sangele se intareste si se face cojita acolo...La cat timp se vindeca de tot buricul??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

mamacita sorry ca raspund asa tarziu dar am uitat efectiv , stiu ca m-ai intrebat de suportul pt cadita ,
http://reclama/produse.php?categorie=Articole+pentru+baie&page=5 asta e unul in care-l pun pe bebe ca sa nu ma mai chinui sa-l tin si celalalt arata cam asa, doar ca eu am luat o cadita mai mare dar daca cumperi de la ei te sfatuiesc sa cumperi cu cadita pt ca nu toate se potrivesc pe suport
http://reclama/produse.php?categorie=Articole+pentru+baie&page=7, in caz ca nu merge link-ul intri pe bebelusul.ro la art pt baita si la ultima pagina este suportul pt cadita iar cel care se pune in cadita la pag 5

hiroral eu transpir de pe acum ...si mai am 12 zile pana nasc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinatwo spune:

Buna! In sfarsit am si eu acces la calculator in liniste.
Si, cu mare intarziere, incerc sa dau cateva raspunsuri.
Katyusha - noroc cu Mamacita care ti-a explicat ce e cu fractura de clavicula. Mie nu-mi ramane decat sa ma intreb, cum se poate sa mai existe atata neglijenta in randul colegilor mei, mai ales cand este vorba de copii? Intr-o tara civilizata asa ceva se numeste culpa medicala.
Rrox, ti-am vazut albumul - pupici multi unei adevarate mamici care are alaturi doua minuni. Iti dau si date despre magazinul Barza. Eu il laud pentru faptul ca desi nu am putut colinda prea mult, de la ei am cumparat cam tot ce aveam nevoie in materie de lucrusoare. Si par a fi de calitate produsele lor. Magazinul este situat pe Vacaresti, la parterul unui bloc, aproape de intersectia cu Tineretului - nr. 242. Postez aici si adresa de net, intr-o forma care sper sa nu fie catalogata reclama. Acolo gasesti cam putine date despre produsele din magazin dar ai o schema clara cu localizarea magazinului: b a r z a - r o . c o m
Claudia 2803 - despre Enfamil se aminteste in cartile romanesti de padiatrie dar nu exista la noi pe piata. Din ce stiu eu este foarte eficient in tratamentul refluxului gastro-esofagian pentru ca, dupa reconstituire, se obtine un lapte mai gros, mai vascos. In Ro, improvizam: reconstituirea laptelui nu se face cu apa simpla ci cu apa de orez pentru a obtine un lapte mai vascos. Rezultate obtinem si asa. Oricum problema se rezolva de la sine in cateva luni, pe masura ce sfincterul esofagian inferior ajunge la maturitate.
Clio - declararea copilului e o procedura mai ciudata. Iata cum stiu eu ca se procedeaza:
-din maternitate ti se da o adeverinta cu care tatal merge la primaria din sectorul unde ai nascut. Trebuie sa mai aiba la el si livretul de familie si buletinele de identitate(atentie sa nu fie expirate!). Se completeaza certificatul de nastere. Mai trebuie sa solicite si o adeverinta cum ca nu a primit bonificatia de nastere(minunatul premiu in valoare de 1,8 milioane lei oferit de statul roman). Apoi merge la sectorul de domiciliu cu certificatul de nastere si adeverinta si completeaza o cerere pentru bonificatie si, daca stiu eu bine, pentru alocatie.
Atentie, conform contractului colectiv de munca la nivel national mai avem dreptul si de la serviciu la un salariu de baza drept bonificatie de nastere.
Hiroral - vindecarea completa a bontului ombilical se produce cam intr-o luna. Daca sangereaza ar fi indicat sa folosesti pentru toaleta o solutie pe baza de iod - nu stiu ce gasesti acolo - betadine=povidone-iodine sau usoare atingeri cu solutie de nitrat de argint(iar nu stiu daca gasesti) si un pansament steril deasupra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

hiroral intr-adevar si eu transpiram foarte mult mai la inceput, acum am scapat de aceasta problema, nu am considerat ca ar fi ceva de rau...
in legatura cu buricutul si lui Alex al meu i se mai facea un pic de coaja dar la fel ii dadeam cu spirt dupa baita in fiecare seara. nici nu mai stiu in cat timp sa-ti spun ca s-a vindecat, cred ca intr-o saptamana... dar stai linistita ca e normal, mie imi spusese doctora dinainte...

pupicei multi si sper ca oana e bine si deja si-a tinut bb-ul in brate..

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

SURPRIZA!!!!!

Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ!!!!!!!!

M-am dus dimineata cu bagajelul la maternitate, cu sotul, cu mama.....mi-au facut actele de internare, m-am schimbat in camasuta si capotel, apoi a venit doctorul, mi-a facut controlul si.....M-A TRIMIS CASA!!!!!!
Si acum imi mai vine sa plang!
Mi-a zis ca am colul pe spate si perfect inchis, deci nu sunt chiar deloc pregatita sa nasc, iar daca imi pune perfuzii pentru contractii si imi face apoi cezariana, pot aparea complicatii in sensul ca pierd mult sange si pot face febra mare,chiar daca bebe e bine.Mi-a zis ca el nu isi asuma un astfel de risc pentru ca toata sarcina a decurs excelent si nu vrea sa o facem lata acum la sfarsit.Mi-a zis ca cel mai bine e sa mai asteptam pana e colul macar un pic pregatit, ca el vrea sa fie bine si bebe si eu.
Daca am ascultat toata sarcina de el si a fost OK, ascult si de data asta, dar dezamagirea e MAREEEEEE.
Se pare ca bebelina sta foarte comod la mami in burtica si vrea sa mai creasca putin.
Asta e!
Eu am in suflet incurajarile voastre si ma vor insoti intotdeauna, indiferent cand se va intampla sa nasc.Se pare ca ar mai putea dura chiar o saptamana-doua; noi vom merge la control joi.
Nu stiti cat de rau imi pare ca nu s-a intamplat azi, eram pregatita din toate punctele de vedere, aveam curaj si ma visam deja cu bebe in brate.
Doamne-Doamne stie de ce le aranjeaza asa!

Oana si bb Letitia Medeea(tot in burtica)

Mergi la inceput