Mamici de mai-iunie 2005 (45)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Ce pacat ca e vreme urita la Constanta. La Bucuresti este o vreme super, cu mult soare si cald... Noi sintem la program de curatenie. De fapt, mai mult tati, eu ma invirt pe linga el si dau mai mult sin gura decit din maini

Sa va zic cum a fost ieri la plimbare. Cu siguranta, ultima iesire la drum lung, aseara eram terminata de oboseala. Ne-am urcat in masina si ne-am uitat pe harta, in ce directie n-am mai fost. Hai spre Tirgoviste! Ma steptam sa vad pomi infloriti, dar am fost dezamagita, doar in Bucuresti sint pomii infloriti. Asa ca n-am poze cu floricele. La Tirgoviste, iar cu harta in mina, incotro? Mi-au picat ochii pe Sinaia Hai spre Sinaia. Mammmaaaa, ce drum cu hirtoape! Salta bebe de mama focului la mine in burtica. Noroc cu peisajul ca mai cascam si eu gura si uitam de drum. Nu mai fusesem pina atunci pe drumul acela. La munte inca sint petice de zapada, nici vorba de pomi infloriti. La Sinaia parca era in Bcuuresti, lume destul de multa, masini, m-am intilnit si cu doua colege de srvici.
Nu va mai zic ce am mincat pe acolo ca iar stirnesc pofte Poze am facut foarte putine, citeva le puteti vedea aici. O sa vedeti si un catel, care nu stiu ce facea in pustiu pe sosea acolo la munte, si a venit si se uita la noi, sperind probabil ca va capata ceva.

www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Burtici&mid=9189&cid=14896" target="_blank">Gabitza si bebe Andrei Stefan DPN 31.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna dimineata la ora 12! Imi e un somn. Nici eu nu am dormit deloc bine si acum nu reusesc sa ma trezesc.

Luana !

Loreen, acum 2 ani pt. nastere normala am dat 120 euro (doar se trecuse la euro ) medicului meu. Am nascut normal, fara anestezie. Am mai dat 500.000 medicului neonatolog. In sala de nasteri a impartit prietena mea care era cu mine sute de mii in stanga si in dreapta. In rest, la fiecare "vizita" donatii de 10.000 - 50.000 infirmierelor si asistentelor (cred c ain prima zi am dat si 100.000). Am mai dat si pediatrilor care veneau in vizita cate 100.000 (nejustificat, pt. ca nu m-au ajutat cu nimic). Acum nu stiu daca o sa mai fiu asa de darnica, poate doar cu persoanele care merita.

Va pup,
Cornelia (35 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Gabitza frumoase poze...Asta e norocul celor din Bucuresti aproape si de mare si de munte.
Am vrut si eu sa merg la munte anul trecut in iarna sau anul asta pana prin martie, insa medicul mi-a zis ca ofera nasteri asistate numai in localitate de domiciliu, si mai ales cu cerclajul meu ar trebui sa ma potolesc.
Asa ca am luat masina si hai dupa prajituri. Abia astept sa nasc pentru a lua bebe la sacosica si sa o tai la plimbare...Sunt satula de pat pana-n gat...

Cornelia, da' ieftini rau mai sunt doctorii astia.Cine stie ce naiba ar presta. VOrba sotului meu: chitanta sau factura ti-a dat? Eu la prima nastere am vrut sa-i dau insa a refuzat pe motiv ca m-am comportat exemplar in sala de nasteri si asta a fost suficient...Cel putin asa mi-a zis mama dupa aceea.
Am zis ca mai mult de 200 $ nu dau pentru cea normala( al meu doctor a ramas pe valuta americana).Iar cu sugativele alea de moase nu stiu ce naiba sa ma fac. Pe alea de la copii acum 9 ani era sa le bat. Niste cutre...

O dupa-amiza foarte placuta va doresc...

Loreen, Bianca (15.10.96) si 37 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corail spune:

buna fetelor, am intrat si noi sa dam raportul.
Eu am intrat in concediu prenatal, marti am fost la ecograf si fetita are 2357 g si e foarte activa.Problema este ca nu mai are loc sa se miste asa de mult, ca atare cand impinge cu piciorusele imi vine sa urlu de durere!!tin in continuare regim pt diabetul de sarcina si ca atare nu prea mai pun kg pe mine!!!Nici nu ma mir ca fetita are loc tot mai putin in burtica!Sper sa mai stea in burtica inca vreo 5 saptamani, apoi o asteptam sa vina!!!
Duminica placuta la toate burticile si bebelusii!!

corail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Corail, si pe mine ma "bate" tare rau cu piciorusele. Nici nu mia imi dau seama daca am contractii sau ma loveste bebe. Ma uit la burtica si daca s edeformeaza, este bb nazdravan .

Loreen, or fi aceleasi asistente la copii, ca si mie mi-au facut zilele de stat in spital (si au fost 5!) imposibile. Una era tot timpul beata!!!!!!!!, una increzuta de ziceai ca e pe putin doctor in medicina si mi-a zis ca Maria e moale ca o carpa si ca nu sunt in stare sa o hranesc, de am plans intr-una pana la controlul pediatrului de a dupa zi, una nesuferita care mai avea putin si imi spunea ca nu plec din spital fara acordul ei . Doar una a fost draguta, a vorbit cu mine frumos si m-a incurajat sa o pun la san si m-a laudat ca am vointa (vorba vine, ca eu nu aveam strop de lapte, ce sa fac cu vointa ). Acum sunt pregatita pt. ce ma asteapta si o sa incerc sa nu ma mai las influentata de ele. In schimb cele de la mamici s-au purtat destul de frumos.

Va pup,
Cornelia (35 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luana spune:

fetelor, mi-ati adus aminte de cele mai importante temeri legate de prima nastere!

stiam ca fetita e bine, ca a crescut armonios si in standarde, ca doamna mea doctorita va fi cu mine,

dar mi-era teama daca voi fi suficient de lucida si de atenta, ca sa multumesc pe toata lumea - asistente etc.;

mi-am pregatit banii si atentiile pt. internare mai sarguincios decat geanta cu cele necesare pt. mine + pt. bebe; de ele depindeam cu adevarat;

si chiar s-a intamplat ca o asistenta sa uite sa imi administreze un calmant impreuna cu ergometul. pt. ca ii pusesem ceva in buzunar in urma cu 6 ore, nu chiar in clipa respectiva; a fost ca si cum as fi nascut a doua oara sau poate chiar mai rau, pt. ca anestezicul se dusese demult si taieturile de la cezariana erau destul de treze;

e pacat! conduita profesionala a unora depinde atat de mult de calitatea umana a fiecarui angajat din spital; nu e un cod unic; fiecare si-l face pe al lui, ca - deh! - "viata e o jungla, tre sa ma descurc, lasa ca au, tre sa aiba, doar stiau ca tre sa fie pregatite pt. nastere, n-au venit aici la de-a moaca" s.a.m.d.;

nu spun ca toata lumea, tot personanlul gandeste asa; nuuuuuuuuuuuu! dar e de ajuns sa fie cateva persoane care sa umbreasca bucuria si sa ne dea un gust amar;

mi-o amintesc si eu pe aceea care nu umbla numa' beata; a venit la mine dupa 30 de ore de la nastere (prin cezariana), m-a verificat (f. brutal!) si a concluzionat in fisa ca fetita mea nu are nevoie de supliment de lapte; deci Miru n-a primit lapte; cine a nascut prin cezariana stie ca lactatia se declanseaza mai tarziu s.a.m.d.; fetita mea a slabit f. mult; eram in cele 2 saloane paralele impreuna cu fete care nascusera prin cezariana in acelasi interval de 12 ore cu mine - unele inainte, altele dupa; toate primeau lapte pt. bebici in afara de mine; am insistat pe alta tura si mi-au spus ca nu pot schimba nimic, pt. ca s-ar supara colega, ca gestul asta ar discredita-o profesional; am rugat o alta asistenta pe care o cunosteam sa imi aduca niste glucoza, ca mancacioasa mea era disperata; pe mama am rugat-o curand sa imi aduca o supa si ... (scuze! recunosc!) un paharel de bere si n-am mai avut nevoie de ajutorul nimanui; m-am descurcat ca-n gara, rrrrrromaneste;

nu vreau sa mai evoc nimic, ca-mi creste tensiunea,(ca din pacate am trait si eu o sumedenie de secvente neplacute in cele 5 zile in spital, si nu pentru ca nu as fi cotizat),
dar ma bucur ca acum mi-am sters complet din minte preocuparea asta in ceea ce priveste apropiata nastere aici, in Canada.

Sanatate!

L.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

In seara asta am facut bagajul bebelusului cu scutece curate, pampersi, creme pentru eriteme, sapun si binenteles lucruri mai putin ortodoxe ca glucoza, lapte praf ,biberoane. Cu toate ca am de gand sa alaptez ma pregatesc pentru zilele negre de stat in spital unde scarbele de asistente practica legea junglei...
Cornelia stiu prea bine ce animale au grija de copii in spital.In 96 in salon cu mine era o pustoaica care nascuse un baietel de 4,500 la numai 14 ani. MAica-sa se lamenta asistentei ca nu a stiut de sarcina fetei si ce sa faca cu copilul, la care asistenta ii raspunde simplu: daca ii spunea mai devreme declara copilul mort la nastere si apoi il vindea!!!!!!!!!!! Am innebunit cand am auzit, insa asta-i viata in Romania. Femeia de serviciu este sefa prin saloane, asistentele sunt cel putin directoare. Atunci nu aveam voie cu scutece de acasa, pampersi numai cu interventii, iar de spalat copii la schimb eram de-a dreptul nesimtita daca ceream asta. Motiv pentru care am scos fata cu un eritem fesier in stare f.nasoala.
Acum sunt hotarita sa fac asa cum imi dicteaza mie instinctul matern si nu dupa bunul plac al personalului medical.
Chiar ii spuneam doctorului la una din vizite daca nu exista condica de sugestii si reclamatii in spital?!

Una peste alta am intrat in linie dreapta...Nu-mi vine sa cred ce repede au trecut lunile.Parca mai ieri eram disperata ca am vazut cele 2 liniute roz si nu stiam daca sunt reale sau iar azi ma uit sa vad daca toate lucrusoarele sunt la locul lor, daca mai trebuie ceva...Ai mei sunt din ce in ce mai nerabdatori, fiecare cu motivele lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Gusta,pe unde esti,cum te simti?
Mariamunteanu,e superb sa ai doi baietei identici,intotdeauna unul dintr-e ei e mai nazdravan.Sa faci poze cit mai multe cind se vor naste,sint tare curioasa sa ii vad.
Eu mai am saptamina asta iar pe urma poate iesi daca vrea.II dau startul la 37 de saptamini.

Anca 36sapt. si Bianca Melissa 02.02.03

http://community.webshots.com/user/anky2100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Neatza, burtici! O saptamana usoara si frumoasa! Noi astazi mergem la doctor....nu am mai fost de 6 saptamani. Si in cinstea acestui eveniment, mergem la cosmetica sa ne facem frumoase - sa vedem daca mai rezist, ca s-a strans ceva material. Abia astept sa o vad pe fetita mea, ca in ultimele zile n-a prea vrut sa "vorbeasca" cu mine. Poate ca e suparata ca n-am mai scos-o la plimbare....zilele astea am stat mai mult in casa, n-am prea avut chef de iesiri.
Saptamana asta sunt hotarata sa imi fac bagajul de spital. Sotul se pregateste cu teancul de bani (i-am spus ca ptr inceput 10 mil. ne ajung?), mai ales cu "maruntisul" ptr asistente si infirmiere.

Va pupik pe burtici

Mygirl si Alexandra (34 sapt+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sperantza nu moare spune:

buna dimineata tuturor, mamici cu burtici

cineva a deochiat vremea, ca uite ce e afara, si bate vantul parca urla lupii

mygirl, nu-ti face atatea probleme, ca daca le dai si 50 milioane nu se supara, le dai cat si cand poti, si mai ales cui merita.
mie mi s-a spus sa pregatesc 10 milioane, deci se pare ca e oarecum suma standard, dar nici eu nu ma supar daca dau mai putin

Sperantza nu moare
DPN 26 iun 2005

Mergi la inceput