Mamici de mai-iunie 2005 (45)
Raspunsuri - Pagina 5
Luana spune:
Buna dimineata, fetelor!
Bebe-baietel al nostru se va naste pe 22 mai (termenul).
Sunt la sfarsitul sapt. a 34-a.
El s-a intors cu capsorul in jos de cel putin o saptamana (luni asa era). Voiam sa fac un sondaj printre voi, ca sa zic asa. La voi cum stau bebeii? Ma cam tem ca bebe sa nu se grabeasca sa iasa in lume prea repede. Cand am nascut prima data, fetita mea s-a intors mai tarziu, in a 36-a sau a 37-a saptamana si s-a nascut la termen, asa ca parerea mea (prin experienta anterioara) nu e tocmai avizata.
Ingrijorarea mea vine din teama de neprevazut (cine nu o are???). Sunt deja programata pt. cezariana pe 12 mai si tare ma tem ca bebe sa nu vrea sa iasa chiar si mai devreme.
Va multumesc!
Sa aveti nasteri usoare!
L.
mariamunteanu spune:
quote:
Originally posted by sperantza nu moare
sincer nu vreau sa intru in disputa cu nimeni pe nici un fel de tema, nu ne cunoastem si nu suntem in masura sa ne judecam, mai ales ca adevarati crestini ce ne aflam, nu?
eu am perceptia proprie despre aceste "institutii", mai ales ca nu cred ca sufletul omului poate fi institutionalizat, si nici mintea si nici sentimentele, dar totusi ne supunem unor conventii, care dupa parerea mea sunt facute sa controleze si sa manipuleze. aceasta perceptie se bazeaza pe niste experiente pe care nu mi le poate nega nimeni si nici contrazice. am vazut preot la inmormantare care nu a fost multumit de calitatea prosopului, sau de grosimea plicului, am auzit de preoti care aveau amante, sau care se duceau acasa si-si numarau saci de bani, preoti betivi etc
cred ca oricum este imposibila o comparatie intre vederile a doua persoane care traiesc in medii total diferite - austria si bucuresti. in bucuresti, da este o moda si voi sustine asta pana la Dzeu, aici si in provincie lumea se duce la biserica ca sa barfeasca, sau dupa aceea blesteama si fac tot felul de...scarnavii
asa ca ma prefer pe mine care nu sunt o inraita a bisericii, dar n-am zis nimanui nici da-te mai incolo, si cand a fost rost de ajutor n-am asteptat sa mi se ceara, dar fireste am si eu pacatele mele
de aceea eu prefer esenta si nu existenta, Iisus este in mine prin invataturile pe care le-a dat lumii, iar nu prin existenta biserici si a preotior, care mai mult ca sigur nu sunt alesii lui Dzeu, ci si-au ales o meserie ca oricare dintre noi, majoritatea din considerente financiare
si cu asta chiar am incheiat
sa ne bucuram de darul domnului, bebelusii pe care ii purtam in pantece, sa fie sanatosi si noi impreuna cu ei si cu cei dragi noua
pace?
Sperantza nu moare
DPN 26 iun 2005
E drept ca nu toti preotii pot servi de exemplu. E pacatul lor si e pacat ca ceea ce ar trebui sa fie o vocatie, ajunge uneori o meserie oarecare practicata fara daruire si fara chemare. Am avut norocul sa cunosc multi preoti buni si de aceea ii respect.
Despre "credinciosii" care se inghesuie in biserica si ajung sa blesteme si in fata altarului pt. un loc mai in fata, este o dovada ca au venit degeaba la biserica, mai bine se duceau la piata sau in talcioc - nici o diferenta. Asta din doua motive: romanilor le cam lipseste disciplina, respectul pt. ceilalti si pt. cele sfinte, iar pe de alta parte preotii nici nu impun disciplina in biserica.
Parerile si convingerile mi le-am format in Romania, nu aici, dar trebuie sa recunosc ca de cand sunt aici merg mai des la biserica decat o faceam in tara (desi nu sunt o mare bisericoasa), poate si pentru ca printre straini ai mai multa nevoie de a auzi si rosti rugaciuni in limba materna. Preotul de aici imi merge la inima, este corect, inimos, cult, bland, apropiat de oameni si se ocupa mult de bunul mers la parohiei.
Sa ne crestem copiii in spirit crestinesc si sa le fim calauze drepte. Domnul ne-a aratat iubirea lui dandu-ne bucuria de a deveni mame, asta e pt. mine cea mai mare binecuvantare.
Pace !
Maria
mariamunteanu spune:
quote:
Originally posted by andreea.a
Mariamunteanu – imi pare rau ca nu am apucat sa-ti raspund mai devreme, dar am fost plecata. Inainte sa ne cununam am fost la doua biserici ortodoxe de unde ni s-a dat acelasi raspuns – ca nu fac “nunti mixte”. Acum nu stiu daca erau ei in urma cu “evenimentele” sau pur si simplu nu au vrut. Ideea e ca mi s-a parut mult mai “serioasa” pregatirea la catolici – ma refer la intalnirile cu parintele care ne-a cununat, in care am discutat despre casatorie, ne-a explicat si a subliniat cat de important e pasul acesta, ca sa fim constienti si siguri de ceea ce facem. Si da – stiu ca la ei nu te poti casatori decat o singura data si sunt de acord cu asta. Nu neg ca exista si preoti ortodocsi cel putin la fel de draguti si de buni. Pana la urma cred ca depinde de fiecare preot in parte iar in ceea ce ne priveste pe noi, “outsiderii”, de noroc. Scuze, intentia mea nu a fost sa isc o discutie pe tema asta.
Andreea& bb
Eric Andrei (DPN 1 iulie)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/andreea4/detail?.dir=c0dc&.dnm=c573.jpg
Asemenea pregatire ar trebui facuta si de preotii ortodocsi, noua ne-a facut-o preotul de aici. Ba ne-a pus sa ne spovedim inainte, desi pt. sotul meu a fost pt. prima oara cand a facut lucrul acesta (si la inceput nu i-a convenit ideea) pt. a ne "curata" de pacate inainte de cununie. Lui nu i-am dat nici un ban si nici vreun alt cadou, n-am platit nici o taxa la biserica, doar am facut o donatie pt. biserica la care ne-a dat chitanta pe loc fara sa-i fi cerut.
Nu incerc vreo scuza, dar sa tinem cont ca minoritatile sunt mai bine organizate decat majoritatea, iar catolicii sunt minoritari in Ro si ortodocsii aici, asa ca fiecare incearca sa-si pastreze enoriasii si eventual sa castige altii. Daca reusesc sa faca asta prin metode corecte, bravo lor.
Maria
mariamunteanu spune:
Cornelia, asa e, am baietei mari si vreau sa-i nasc de 2,5 kg pe fiecare. Observi ce ambitie am, mai ales ca mananc destul de putin si cam fara pofta. Sunt optimista dar am un feeling ca nu apuc luna mai cu burta. Oricum 37 de saptamani ar fi un termen bun pt. gemeni.
Pacat ca nu pot sa va arat ce burta mare am ca sa va consolez, cred ca nici una dintre voi nu e asa mamut ca mine.
Va pup si va doresc curaj.
Maria
ChrisDun spune:
Faza intamplata anul trecut la biserica de lemn de langa Billa Dr. Taberei: se duce o gravidutza sa se impartaseasca si o intreaba popa daca a tinut post (?!). Ii raspunde femeia ca nu, la care "preotul" o da afara din biserica, mustruluind-o bine de tot. Biata femeie a iesit de-acolo plangand, si cred ca va inchipuiti ce-o fi fost in sufletul ei...
NO COMMENT
Cornelia spune:
Luana, nu trebuie sa iti faci probleme. Bb-ul meu s-a intors de la 28 de sapt., iar Mariuta a stat mereu cu capul in jos, asa era la toate ecografiile. Ea a fost foarte cumintica in burtica si nu prea s-a obosit sa faca tumbe. S-a nascut la termen, la 39 de saptamani. A, si in legatura cu semnatura ta, sa stii ca e o vreme asa de urata de cateva zile in Constanta, nici urma de soare
.
Maria Munteanu, sa dea Dumnezeu sa tii cat mai mult bb-ii in burtica. Ma bucur foarte mult ca ai ajuns asa aproape de temen, cu problemele pe care le-ai avut la inceput.
Va pup
Cornelia
(35 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)
beatriced spune:
Salutare
Vorbea cineva de salata de vinete, cred ca gabitam... Iti plac vinetele cu maioneza? Iti dau un sfat... Dupa ce amesteci vinetele cu ulei si ceapa pune si o lingura de lapte praf sa le ia din amareala. Plus ca maioneza le inegreste si nici nu e prea sanatoasa... Iar despre ciorba de pui cu bors... Yami... baga si tu reteta ca mi-ai facut pofta... Cum o faci tu?
Azi-dimineata m-am trezit ca deobicei foarte de dimineata din cauza durerilor de spate care sper ca dupa sarcina sa ma lase si toata ziua mi-a fost somn. Ori o fi si din cauza vremii ca e putin innourat ori asa se intampla in sarcina! Sapt viitoare vom merge la eco sa vedem cat de mare s-a facut bebe... Sa auzim de bine si wekend cat mai super...
34 sapt
beatrice
anky spune:
Fran,da ,si mie mi-a prescris doctorul Amoxicilina,dar eu nu la iau pentru ca ma doare stomacul de la ele.Mi-a prescris in locul Amoxicilinei Eritromicina dar parca nu imi vine sa le iau asa ca, aplic metode naturiste si ma simt mai bine.
Mariamunteanu,si eu ma bucur pentru baieteii tai,as vrea sa te intreb, stii daca vor fi identici,impart aceeasi placenta?
Anca 36sapt.
si Bianca Melissa 02.02.03
http://community.webshots.com/user/anky2100
mariamunteanu spune:
Anky si Cornelia, va multumesc
!
Baieteii mei sunt identici si impart aceeasi placenta (exista si monozigoti in placente diferite, depinde de momentul in care s-a divizat ovulul fecundat). Va fi o problema sa-i deosebim dar vom gasi o solutie, in orice caz ii vom imbraca diferit.
Observ de pe acum deosebiri in comportamentul lor: cel din stanga e zvapaiat si se misca mereu, celalalt e mai cuminte. Amandoi imi intind burta in toate partile. Ma simt bine in general, doar ca nu ma mai tin picioarele si am arsuri. Criza de lombosciatica mi-a trecut miraculos dupa 2 sedinte de acupunctura.
Seara placuta !
Maria sapt. 34+
babygirl spune:
Gabita, vin din Aviatiei pe langa Ambasada Chinei si intru in Herastrau pe la Pescarus. Apoi ma plimb pe unde ma duc picioarele, dar ma opresc la buturuga noastra, cum imi place sa-i zic, sau stau pe o banca de langa noul teren de minigolf si privesc copiii cum se joaca.
Poate ne-ntalnim la o plimbare in parc, ce ziceti?
Adina

Eric Andrei (DPN 1 iulie)