Mamici de mai-iunie 2005 (45)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna fetelor!

Eu scriu in weekend pt. ca in timpul saptamanii nu pot sa tin pasul cu voi.

Am fost azi la dr. si m-a linistit: nu nasc pana la 38 de sapt., adica pana peste doua sapt. (25 aprilie) cand ma duc din nou la control. Oricum am de gand sa o astept pe Loreen sa s eintoarca de la spital si sa ne povesteasca noutatile din spitalul din Constanta .

Nu stiu ce probleme a avut ecograful (se modificasera niste setari) si nu a putut sa imi dea greutatea, dar am gasit eu o formula la http://www.shinozuka.com/US/EFW.html si mi-au iesit 3.088 grame!
Dr-ul mi-a zis ca peste doua sapt. vorbim si cum si eventual cand o sa nasc. Asa ca nu m-am lamurit exact, dar posibil sa fie sapt. dupa Pasti, totusi.

Fata de lista lui Loreen, eu am in plus in plus (pe lista, pt. ca bagajul nu l-am facut inca):
- la cap. medicamente pt. mine: crema Garmastan pt. sani, supozitoare cu glicerina, supozitoare Diclofenac (pt. calmarea durerii de la epiziotomie - asta daca o sa indraznesc sa folosesc atatea supozitoare ), ceai galbenele (facut de mama, sot etc si adus la spital pt. spalaturi), betadina (nu imi puneau mereu la pansat si ar fi fost bine sa am)
- colac (stiti voi de ce)
- aparat foto
- sosete
- pt. bebe: servetele umede, ser fiziologic, baneocin pudra (pt. buric - s-ar putea sa nu am nevoie decat acasa, dar ma gandesc sa fie acolo), lingurita si cana sau siringi (pt. primele mese de laptic, daca nu o sa am lapte), hainute (body, costumase intregi, pantaloni, sosete - o sa selectez din ele, in functie de cat o sa fie de cald in spital)
- spirt (pt. dezinfectat tot: patut, masuta d einfasat, obiecte sanitare etc.)

Dupa cum vedeti si bagajul meu o sa arate ca si cum as pleca pt. o sapt. la munte, dar asa cum zicea si Loreen, trebuie sa iti asiguri un confort in conditiile de spital.

Bagajul mare o sa il las in masina si o sa mi-l duca Doru direct in camera. Pt.sala de nasteri imi pregatesc o gentuta micuta cu: hainele de nastere (camasa, papuci), vata, lama de ras + aparat, tel. mobil , o sticluta de apa, pampers, scutecel si probabli o camasuta pt. bebe).

Cam atat, dar chiar si asa, sigur or sa mai apara si altele pe parcurs.

Va pup,
Cornelia (35 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)

Mergi la inceput

Am uitat, Loreen, ergomet ai gasit in farmacii? Stiu ca in ianuarie 2004, cand am avut nevoie, mi s-a spus ca nu se mai fabrica si din cate am inteles, nu se gaseste nici la spital.

Ergometul, ajuta la curatarea uterului dupa nastere. Nu stiu explicatii savante, dar dupa ce il luam, aveam contractii si sangeram abundent si cu cheaguri. Nu era prea placut, dar mi s-a spus ca e f. bine .

Va pup,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Pupici la burtici!

Noi ne pregatim sa mergem la prima petrecere a bubulinei. Ni se organizeaza "baby shower" la serviciu si suntem tare curioase sa vedem cum o sa fie.
Asera am gatit pana tarziu, am facut salata beuf si o prajitura buna, nu stiu cum se numeste dar se face usor si e de efect. Sunt doua checuri unul alb si unul negru taiate felii, feliile se unesc cu crema si se pune glazura deasupra. Se taie prajitura in diagonala si arata super! Acum sa vedem daca o fi si pe gustul lor!

Apropos de bagajul de spital...eu nu realizez inca, mi se pare ca mai e pana in mai....mai am timp sa organizez totul...dar bag seama ca nu e chiar asa!!!

Tina si DPN 22 mai
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Cornelia bine ca ai adus vorba ca uitam definitiv de colac. Cand am nascut prima oara am zis ca face misto medicul de mine si mi-a luat sotul unul de plaja.Cand m-am asezat pe el s-a dus naibii linistea mea dorsala.Asa ca am acum unul medicinal.Sa traiasca cine l-a inventat.
Hainute nu mi-am luat pentru ca matracucele autohtone nu accepta modificarea de mentalitate si ca atare se va merge tot pe stilul legati "sarmalute". Sa-mi dea voie si dau repede telefon acasa.
De ergomet am aflat si eu dar este o farmacie mai aprovizionata si poate sunt sanse acolo sa mai fie.

Eu am un of cu greutatea copilului.La echo cu Dopler la 34 de sapt mi-a zis ca bebe este mic,cca 2,000 gr. Am tras o portie de plans pana mi-a crescut tensiunea de suparare.Medicul a incercat sa ma lamureasca ca sunt copii mai grasuti si altii mai mici. Oricum nu mi-a trecut insa ma rog sa fie doar sanatoasa, ca de recuperat kg are timp.

Loreen, Bianca (15.10.96) si Delia 37 saptamani

Mergi la inceput

Loreen, nu te stresa cu greutatea! Din graficul pe care il am eu 2 kg corespunde la 33-34 de sapt., deci nu e prea rau. Plus ca exista o eroare de vreo 200 g la ecograf.

Zi-mi si mie ce farmacie aprovizionata stii. E adevarat ca eu nici nu am intrebat pe undeva, dar eram sigura ca nu gasesc. Plus ca stiu ca se da doar cu reteta.

Sa stii ca eu am schimbat-o pe Maria in hainutele noastre din prima zi. Am primit-o sarmaluta, i-am pus initial scutecel doar la picioruse, ca sa nu sochez asistentele din prima, dar spre seara am imbracat-o in body. O pediatra tanara si draguta m-a laudat ca am imbracat-o eu in hainute subtiri (erau cele mai calduroase zile din 2003). Nu a comentat vehenment nimeni, mici incercari, dar nu au avut tupeu la inceput sa ma atace pt. ca eram cu mama (care probabil ca parea o femeie cu experienta), ma "loveau" doar cand ramaneam singura si neajutorata .

Va pup,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

Amutza, bine ai venit printre noi , sanatate multa tie si lui bebica. Ma bucur ca esti bine si ai avut parte de o sarcina relativ usoara, sa dea Domnul ca si nasterea sa fie fara probleme.

Noi am avut un weekend foarte frumos si relaxant. Tati ne-a facut surpriza si a facut rezervare intr-o statiune de ski, unde spre surprinderea noastra la +12 grade se mai skia inca. A fost f.f.f. frumos, vremea calda, ne-am plimbat in aer curat, au fost numai doua zile dar m-am simtit ca si cum a fost o saptamana. Am avut rezervat un aparatament cu semineu, jacuzzi, a fost f. romantic .
Daca vreti sa vedeti poze din excursie, precum si alte poze mai vechi sau mai noi le gasiti aici:

http://community.webshots.com/user/newmami2005

La intoarcerea acasa am oprit intr-un oras si am dat peste un magazin cu lucruri si mobila ptr. bebei, si cum am intrat in el si mie si lui tati ne-au ramas ochii la un patut pe care l-am si cumparat. Asa ca ne-am intors acasa si cu patut ptr. bebica. Iar duminica seara l-am si instalat, precum si lampa pe care o luasem saptamana trecuta. Acum mai trebuie sa soseasca masa de infasat si dulapiorul si incet incet prinde forma si culoare camera micutului.

Florentina G, si eu o sa am Baby Shower, tot de la serviciu pe 21 aprilie. M-am oprit sa-i cumpar lucruri lui bebe ptr. ca mi-am deschis lista la doua magazine, si sunt sigura ca o sa primesc majoritatea lucrurilor. Am vazut cum s-a procedat ptr. alte colege, asa ca voi astepta sa vad ce primesc si apoi mai cumpar numai ce ramane.

Eu nu stiu ce sa-mi pun in bagajul de spital ptr. ca aici daca nasti natural si nu sunt probleme, a doua zi poti pleca acasa. Stiu ce-i cam trebuie la bebe, dar daca uit ceva nu e mare lucru caci primesc de la spital. Iar ptr. mine cred ca o singura pijama cu nasturei in fata, sosetute, chiloti, tampoane si sutien special de alaptat.

De maine merg impreuna cu tati la cursurile prenatale. Se tin in fiecare saptamana, martea cate doua ore si se intinde pe 5 saptamani. O sa va tin la curent cu ce ne invata.

Va doresc numai bine si aveti grija de voi si bebei.

http://community.webshots.com/user/newmami2005

NewMami & Patrick

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_74 spune:

Buna dimineata. Vad ca inca nu s-a trezit nimeni pe aici.

Gabitza, NewMami, ce curaj pe voi sa plecati la drum lung acum, cu burticile mari. Eu cred ca nu as pleca nici daca m-ar plati cineva.

Mamicilor, ma sfatuiti si pe mine in privinta cosmeticelor pt. bebei? Ma intereseaza in special crema pt. funduletz.

Lili si bb Sergiu
AZI FACEM 36 SAPT. !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Buna dimineata burtici!
Din bagajul de spital sa nu uitati vata mai ales pentru cele care nasc natural.Veti avea nevoie de cel putin un pachet mare.
Pentru fundicul lui bebe eu am folosit crema cutaden este super si nici nu este foarte scump(67.000 lei am luat ieri). Cand fundicul lui bebe se inrosea il stergeam cu servetelele umede de cate ori il schimbam si il ungeam cu aceasta crema. In maxim 2 zile trece. Mie mi au folosit in maternitate si servetele umede deoarece bebe era cu mine in camera si ma descurcam de una singura (asistentele il spalau pe bebe o singura data pe zi seara cel putin la noi asa s-a procedat in 1999

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Ada74- felicitari pentru cele 36 de saptamani eu ieri am implinit 32 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Amutza, bine ai venit printre mamicile de mai-iunie. Daca imi zici cam cind o sa nasti, te trec si pe lista de gravidutze

Azi ma termina rinita mea alergica, sint toti pomii infloriti si e durere. De dimineata stau cu nasul in batista, stranut la minut, imi lacrimeaza ochii si simt furnici care imi umbla prin nas. Si nu pot sa fac nimiiiic

www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Burtici&mid=9189&cid=14896" target="_blank">Gabitza si bebe Andrei Stefan DPN 31.05.05

Mergi la inceput