Copilasi de ianuarie-februarie 2004 (72)
Raspunsuri - Pagina 3
buli spune:
Monica, ai ditamai flacaul
Tania, am vazut parcul si pe voi. sinteti tare draguti
Anca si Matei (1 ianuarie 2004)
gasca MAO
know your mind, love your body
ramonaa spune:
Intru si eu in clubul celor care mai alapteaza si nu stiu cum sa termine. Inainte de culcare si in timpul noptii am de lucru. Incerc sa-i dau ceai sau suzi dar el foarte sigur cere "da tzatza". Cum sa-l refuz?
Afara mergem si noi dupa catei, adica la hau-hau, si incercam sa-i prindem. Bineinteles ca nu-i dau voie sa se apropie prea mult pentru ca nu stiu cum reactioneza.
Simtim si noi lipsa unui parc de joaca adecvat copiilor. Aici in Suceava nu ai unde sa duci copii. Nu exista nici un parc care sa aiba si o cutie cu nisip. Sa vedeti bietii copilasi cum scobesc in ciment si pamant cu lopatelele.
Plecam afara!!! PA!
Ramona si Robert (15.01.2004)
http://community.webshots.com/user/ramonaa105
TatianaG spune:
Ramona, multa bafta la noul tau servici! Vad ca ai o fetita tare harnicuta - vorbareata, independenta, cocheta. Si papa niste bunatati ... miam-miam ...
Clara face mofturi la anumite mancaruri. De ex, branza nu mananca sub nici o forma, nici cea cumparata, nici cea facuta de mine. I-am amestecat cu fructe, nu i-a placut, i-am dat cu paste, n-a vrut, i-am facut un fel de Dots (care-i place, normal) n-a mancat. I-am dat branza Fagaras, a scuipat-o. Nu-i plac rosiile, in schimb ar mananca tot timpul castraveti. Nu-i mai place painea cu unt sau branza topita, o mananca goala. Nu va zic, ca si pastele fainoase, le mananca goale. Iar gris cu lapte sau orez cu lapte (cu lingurita) sau crema, nu vrea deloc. Mananca din biberon gris subtire sau orez dat prin blender si subtiat cu lapte. Deci si eu ma confrunt cu problema ce sa-i mai dau sa manance. Ce mananca cu mare placere sunt legumele fierte sau la cuptor cu pui, vita sau peste, toate taiate bucati ca sa le poata manca singura. Pe urma piure de cartofi, spanac, mazare, oua. Mananca orice fel de supa si multe fructe, iar dimineata, seara si noaptea, lapte cu cereale. Rar ii gatesc separat, mananca din mancarea noastra. O fac mai putin sarata, cu condimente verzi (frunze de tot felul) si fara piper.
Mickyyy, am vazut si noi pozele cu Malina, e tare-tare frumoasa si a avut o rochita tare eleganta. Iar tu, arati foarte bine cu burtica, chiar dac-o tii ascunsa bine.
Adriana, dragutul de Rares, s-a apucat de acrobatii ... vezi daca l-ai lasat sa se uite la circ Bine ca n-a patit nimic. Noi avem o saltea de la "bebelusultau", din durflex. Suntem multumiti de ea, are o parte mai tare si una moale, nu s-a deformat deloc.
Si Clara are obiceiul de a aduna obiectele in masina de spalat (daca ramane usa deschisa), in vana sau intr-un dulap, unde are acces. E tare strangareata, dar si "dezordonata", tot apartamentul e plin de jucarii. Pe scaune, fotolii, rafturi, peste tot.
Dar trebuie s-o si laud, ca e tare intelegatoare. Chiar daca e innebunita dupa catei, cand se apropie prea mult de ei si-i atrag atentia sa se opreasca, m-asculta. La fel si in magazine, cand ia lucruri de pe raft, daca-i spun sa le puna la loc, le pune fara sa se crizeze. Chiar langa noi e un magazin cu jucarii cu o d-na draguta care o ademeneste cu jucariile, i le da, se joaca cu ea, si se mira cum de nu face istericale ca trebuie sa le lase acolo. La mine merg vorbele "nu-s ale noastre, trebuie sa ramana acolo, ale noastre sunt acasa".
Se bucura cand ii schimb hainele, e tare "mandra" de anumite haine, cred ca daca-ar fi dupa ea, numai pe acelea le-ar lua. M-ajuta cand o imbrac, iar cand ii aranjez dulapul, "imbraca" tot ce-i cade in mana (asa cum stie, in jurul gatului sau peste cap). Ii mai plac palariile si caciulitele, ni le si imprumuta .
Emilly, cred ca si la voi faza cu nemancatul e una trecatoare. Da-i altceva, chiar daca nu respecti meniul. Daca manaca, da-i paine cu ceva si la pranz, sau fructe. Sigur isi va reveni.
Cristina, mamica aceea chiar trebuia mustrulita bine. Nesimtire curata !
Tatiana si Clara Maria (31 ian 2004)
Album Clara 1 Album Clara 2Album grup 1 Album grup 2
aramona spune:
Andra, nauca cum sunt n-am observat ca ai spus ca esti la serviciu! Scuze
TAtiana, e ciudat la noul serviciu, sunt multe chestii noi pt. mine..alt colectiv, alt gen de munca, alt management, alt stil...ushor usor ma acomodez...e bine ca lucrez doar intre barbati...
Pentru fetele care inca alapteaza...LA mine cantitatea de lapte s-a redus simtitor, si treptat am bagat biberon in loc de san, iar cand simtea nevoia sa-i fiu aproape, mai "aproape" de cat eram, pentru ca era obisnuita sa ma traga de sutien, i-am dat unul in mana, si asha s-a obisnuit cu el incat plange daca nu-l are...In schimb pot sa plec de langa ea, doarme fericita cand e cu tzi-tzi langa ea si-l framanta intre degetzele... Si am mai povestit, eu am intarcat-o definitiv de Sf. Ion! Adica am alaptat-o un an, aproape!
Mie mi-a fost mai greu, apoi...o perioada mi se intareau sanii, mai aveam laptic(putin) in ei...insa a trecut! Ma gandesc insa ca daca laptele este suficient, atunci copilul nu renunta la san, in favoarea biberonului...o solutie ar fi sa nu mai beti atatea lichide, cu mancarea s-o lasati mai moale...poate in felul asta s-ar reduce si cant de laptic si ar obliga copilul (de foame), sa manance(bea) si altceva! Sunt totusi niste fiinte la care functioneaza instinctele!!!
Pupicei...rabdare si hotarare!
Ramona si Maysa (27 ian. 2004)
Poze cu Maysa-"Duracell"
Ioana77 spune:
salutare tuturor,
azi pe scurt. Revin maine.
Vroiam doar sa va transmit, sa va uitati, dc vreti in:
Revista Superbebe pagina 80
Ioana,
mama Arturicilor YANN & PHILIP
_28.01.2004_
Emilly spune:
Buna fetelor,
Ramona din Suceava ce m-am intristat cind am citit cum ai descris ca se joaca copilasii cu lopatelele in asfalt sau pamint....mare pacar sa nu aibe un copil unde sa se joace...
Tania parcul pozat de voi seamana intr-adevar mult cu e e pe aici, si cind ma gindesc ca mi se pare atat de normal sa fie asa...ce se obisnuieste omul cu binele...
Adriana sigur va primim in vizita cind veniti??Pai acum daca fata vrea sa fie silueta ce pot eu sa-i fac?? dar daca-i dragoste curata....va pupicesc!!cum fac tartinele cu unt si cascaval??
Ramona multumesc de ideile culinare, esti tare gospodina, cind mai ai timp si pentru gatit?
Monica la mine nu se deschid pozele
Si gazuta mea mica e tare vorbareata si daca tot va laudati cu vocabularul micutilor ia sa o facem si noi...pai zicem o groaza nici nu stiu cu ce sa incep ca atata vorbeste pe limba ei si da din cap ca si cum ma intreaba nu-i asa??dulceata tare...
mama, mami, tata, tati, papa, bavo sau babo la bravo si bate din palme, mai nou se si invirte in acelasi timp, caca dupa ce face caca, pa, pa-pa, uiti la uite, aidi la haide, apa, ham-am, moo-moo la vaca si alte animaleti-ti, ceasul, caia la cartea, tu-tu la bicicleta, u-uuu la trenulet, dii la calut, mi-mau la miau-miau, data la gata iia la hirtia si nu m-ai imi vin acum in minete
fetele, voi ii lasati pe micuti la desene??cam cit timp pe zi?
pupicei!
Emilly cu gaza ei
CataD spune:
Salutare fetelor,
Ce harnicute la scris ati mai fost!
Eu de o saptamana nu mai dorm bine, Laurei ii dau maselele si o apuca durerea chiar seara, cand sa doarma. Nu adoarme decat pe la 1 noaptea, e chiauna si ea si noi, nu mai stim ce sa-i facem. I-am dat Tempra (sirop pentru dureri), i-am dat cu gel, ii mai trece, dar nu de tot. Sper sa sparga cat mai repede (culmea ca ii dau 4 odata si nici sa mai manance bine nu mai poate, nici de supt ceva sa-i mai treaca nu vrea)
In rest e vorbareata tare, ca Maysa, zice cum fac majoritatea animalelor(muu, oac, etc), zice bineinteles: mama, tata, papa, apa, bavo, caca, ba (la baie), bye-bye (si cu bezelele de rigoare), maie (la bona), alo(la telefon), usu (ursul), ochi, incearca sa zica si chestii mai complicate cum ar fi degetele,buza (la bluza)si bineinteles ca tot felul de chestii pe care doar ea le intelege.
Seara are ora de uitat in oglinda, imi aduce tot felul de chestii se imbracat pe care trebuie sa i le pun pe ea si apoi se admira in oglinda!!! Cel mai mult ii place sa-si probeze palarioare sau altele de pus pe cap...rade singura cand se vede
Ramona, bune retetele, o sa le incerc si eu!
Eu cu gatitul nu prea le am, mai ales ca am putin timp. Dar am mare noroc ca al meu sot nu e pretentios si nu se plange(ba chiar mai rau sunt eu, cand fac ceva si nu-mi place cum a iesit nu mananc).
Imi pare rau ca nu sunt parcuri pentru copii, la noi sunt la toate colturile, eu am unul chiar langa bloc, o sa fac poze sa va arat.
Sanatate multa bebeilor bolnaviori!
Catalina si Laura (12 ian 2004)
TatianaG spune:
Ioana, felicitari Arturicilor pentru aparitia in revista !!! Cand mai veniti la Cluj, sa nu ne uitati cu autografele !
Ramona, cand e vorba despre o "rampa de lansare" sau o avansare, e bine venita schimbarea. Si eu la asta visez. Ciudat, si mie-mi place mai mult sa lucrez cu barbatii, ma inteleg mai bine cu ei (sunt mai ascultatori, desi exista si misogini).
Va doresc o noapte linistita!
Tatiana si Clara Maria (31 ian 2004)
Album Clara 1 Album Clara 2Album grup 1 Album grup 2
ad_risnov spune:
Seara buna!
Noi azi am umblat de-am cazut lati pe seara. Rares a dormit azi o singura tura, de la 10.30 la 1.30, apoi de la 2 pana la 7.30 am stat afara, cu o intrare in casa pt. papa. Ne-am plimbat, ne-am jucat, am admirat pomii infloriti, ne-am facut prieteni noi. A fost tare placut si mai ales sunt bucuroasa ca am descoperit in Parcul Politehnicii o zona verde, curata si intinsa cat vezi cu okii, unde Rares poate merge in voie. Deja suntem cateva mamici care mergem direct acolo si puii se joaca tare frumos impreuna. Asa ca noi, deocamdata, am renuntat la parcul cu leagane, plin de praf si supra aglomerat.
Azi i-am luat si salteluta cea noua, din fibra de cocos si sunt f.f. incantata de ea. Acum il las fara grija pe Rares sa adorma singurel.
Apropo, Babee, salteaua e import Austria si are 6 cm grosime.
Emilly, eu nu-l las deloc pe Rares la tv, doar din cand in cand mai fura cate un calup de publicitate cand ma mai uit eu la stiri. Desene animate n-a vazut in viata lui si nici nu am de gand sa-l las deocamdata sa se uite.
Despre tartine: ungi o felie de painica cu unt si pui cascaval peste, apoi tai soldatei mici cat sa ia Ilincutza intr-o inghititura. Cam asa facem noi. La fel cu painica, unt si gem.
Mav, cum se mai simte Sebi?
Ioana, n-am apucat azi sa iau revista, dar maine n-o mai artez sigur!!!
Monica, l-am avzut pe Albert si este tare dragalas. Ce de par areeeeeee!!! Cum mai papa? Ce-ai facut azi noapte cu alaptatul???
Tania, am vazut si pozele cu parcul vostru minunat! Ce fericiti trebuie sa fie copilasii din Constanta!!! O sa venim si noi la vara, SIGUR!!!
Cum merge condusul? Eu inca nu am apucat sa ma mai urc la volan.
Cand a cazut Rares din patut, numai la tine si la patania lui Bibi m-am gandit. Bine ca am scapat doar cu sperietura.
Adriana si Rares
(13.febr.2004)
poze cu Rares
firutza spune:
Ramona,am iesit astazi afara dupa ce am sunat la dr.si ne-a dat verde,N-a mai avut nimic in afara de putina febra de la 5 dim;cat despre cum il cheama pe vaccin spre rusinea mea n-am intrebat,stiu ca-i dtp +antipo dar n-am stiut ca-s mai multe firme producatoare...dar data viitoare ma interesez![provinciala,de!?!]...Ma,ma,ma ce de papici !Ai dreptate, si eu am observat ca Edi papa mai bine cu noi la masa si din farfuriile noastre decat atunci cand e in scaunel si cu castronasul lui!
Emily,eu nu-i dau pe desene,asa ca nu le-a prins gustul,are timp destul... dar se uita uneori la reclame,cam 10-15 min pe zi;daca vad ca-i prea atras de tv. incerc sa-i distrag atentia cu ceva...si de cele mai multe ori merge!acum oricum e bine ca iesim afara si fugim chiar si noi de tv.
Tania,n-am vazut pozele cu parcul dar dau acum o fuga...la poze,as vrea eu in parc,..la Constanta,..la ora asta,..desi cred ca-i frig inca!Hai nu mai visa,taica ,si fugi la nani ca maine iar o luam de la capat:mancare,parc,somn,curatenie,vase parca nu stiti cum e,ce daca-i weekend!?Uneori ma intreb cum fac altii fata ca la mine rar cand sunt de toate,adica papa pt.noi si Edi,curatenie,rufe curate si calcate...poate cand va avea puiul vreo 10 ani si eu voi fi batraaanaaa!Hai ca iar ma vaiet:off,off,mai,mai,astenia,bat-o vina!
Somnic duulcel de la Edi si Dalia!